Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.368.269
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
MasterPeace kaže...

Da mi nisi rekao kako je to 5min posla, ne bi ni znao, bez obzira sto dnevno raskopam bar dva tri takva... Nitko nije rekao da je to kompliciran posao nekom tko zna, al netko tko to nije nikad radio, sigurno nece sam tak raskopat i sastavit natrag u tih famoznih 5min... 

To što sam napisao 5 min ne znači da doslovno mislim na 5 minuta. Eto ako će netko pratiti video koji sam linkao treba mu 15 min...

@ezy-e - ja sam mijenjao svoju odavno. Sjećam se da je meni zapinjao u bootloop-u nakon zamjene pa sam preko odina šibnuo novu instalaciju. Inače sve kad bi i promjenio matičnu nitko ti ne garantira da se random gašenje i dalje ne bi znalo tu i tamo dogoditi, jer kako sam već pisao dosta ljudi s tim ima problema. Ajmo reći da je to ''urođena'' mana pojedinih primjeraka tako da ti je nova matična čista lutrija kakav primjerak će te dopasti...

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 18:00 (Volume).
12 godina
protjeran

Ako su orginal zapakirane matične, android treba naknadno instalirat, ako nisu i dolaze iz vec raskopanog uređaja, android je vec instaliran.... 

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dakle koliko sam skužio odin riješava sve probleme
nije da mi treba ali thanks
15 godina

dali se moze namjestiti da mi kamera slika vise slika odjednom

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Moram tražit pomoć opet. Naime mob mi se nakon što ga skinem sa punjača sam u roku od 1 sat par puta restarta. Ovo je počeo radit tjekom ljeta i sad se to počelo češće dešavat.

Probao sam stavit drugu bateriju ali ne pomaže, probao sam factory reset ali ne pomaže, zadnje što sam probao je stavit neatrom lite ali opet to i dalje radi nakon punjenja.

Što bi mogao bit uzrok tome? više nisam pametan.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Hehe kakav servis i zamjena matične ploče?

Zamijenio bateriju i sada normalno drži bez gašenja :)

Eto, da sam vas poslušao bacio bi pare na servis, tako da ne dajte tako olako savjete.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
EZY-E kaže...

Eto, da sam vas poslušao bacio bi pare na servis, tako da ne dajte tako olako savjete.

Javi se za mjesec,dva kad bi mogao opet imat isti problem ;) Pogledaj na netu sta se događa sa baterijama na bugovitim maticnim plocama kod SGS2 i bit ce ti sve jasno...  

14 godina
protjeran
RedRocco kaže...

Moram tražit pomoć opet. Naime mob mi se nakon što ga skinem sa punjača sam u roku od 1 sat par puta restarta. Ovo je počeo radit tjekom ljeta i sad se to počelo češće dešavat.

Probao sam stavit drugu bateriju ali ne pomaže, probao sam factory reset ali ne pomaže, zadnje što sam probao je stavit neatrom lite ali opet to i dalje radi nakon punjenja.

Što bi mogao bit uzrok tome? više nisam pametan.

O tome raspravljamo kroz zadnjih par postova, pretpostavka je da je matična u pitanju ali nitko nije 100% siguran

EZY-E kaže...

Ja imam 3 baterije pa mi se sa svakom to događa

16 godina
protjeran

Čini se da je još ostao problem kada ga resetiram da baterija dropa :/

Ne kužim, toliko hvale ovaj mobitel i sve a tek kad ga kupim vidim koliko ljudi ima problema s njim..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ljudi sto vise citam ovu temu sve vise odmicem od kupovine ovog telefona,zbunili ste me totalno te ROMovi te kerenel,hardwerski bugovi,sad isapda ovaj telefon je ko i nas forum BUG{#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
began kaže...

Ljudi sto vise citam ovu temu sve vise odmicem od kupovine ovog telefona,zbunili ste me totalno te ROMovi te kerenel,hardwerski bugovi,sad isapda ovaj telefon je ko i nas forum BUG{#}

Ja na tvom mjestu ga nebi kupio, ako ti nije stalo do podešavanja moba i ako ti neće dosaditi minimalisticko sucelje, preporucam ti neki mob sa WP8, s njim sam najmanje problema imao.

12 godina
neaktivan

Zači ovo bi mogao biti hardverski problem. Ali čudi me ovo mi se pojavilo sad zadnja 2 mj malo žešće i sad mi počelo ić na živac.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Svaki mob ima svojih mana, zapali su vas bas takvi sa greskom i tu se nemoze nista, npr ja imam par poznanika sa GS2 i sve radi bez beda
12 godina
protjeran

SG2 sa Samsungovim vlastitim Exyonis SoC-om nema takvih problema, al takvi nisu cesti na nasem tržištu... Uostalom problem sa maticnom i degredacijom boja na super AMOLED+(RBG je kraceg vijeka od PenTile) su opce poznati problemi tog uređaja, od kad je on izasao van... Ako bas netko danas zeli taj mob, onda se uzima SGS2+ inacica koja nema problem sa maticnom, ili se uzme Galaxy S3 mini koji je hardwerski relativno slican...

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 17:47 (MasterPeace).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
protjeran

Ja svog imam od 4. mjeseca 2011. i mogu reći da sam zadovoljan koliko je trajao i kako me služio s obzirom koliko ga imam. U zadnje vrijeme mi je počeo stvarati poprilično problema s gašanjem i zamrzavanjem tako da samo čekam nexus 5 još koji dan da izađe...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ajde onda jedno glasanje,da vidim sta mislite koji je bolje kupiti.

11 Samsung Galaxy S II plus
3 Samsung Galaxy S III mini
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
began kaže...

Kako uzimaš, na pretplatu?

13 godina
neaktivan
Volume kaže...
began kaže...

Kako uzimaš, na pretplatu?

Ne na pretplatu,a i sumnjam da ih ima ovdje kod nas u BiH na pretplatu jer sam vec gledao a i dosta su skuplji nego u obicnim radnjama.

14 godina
neaktivan
EZY-E kaže...
began kaže...

Ja na tvom mjestu ga nebi kupio, ako ti nije stalo do podešavanja moba i ako ti neće dosaditi minimalisticko sucelje, preporucam ti neki mob sa WP8, s njim sam najmanje problema imao.

EZY-E, bez uvrede, ali nemoj pricati gluposti, i trovati ovaj ionako vec napaceni narod nebulozama.. Osobno znam barem 30 osoba koji imaju ovaj telefon preko god i pol dana i nitko od prvog dana nije imao niti jedan jedini problem s njim, dok ja sam prvi od svih njih ga kupio i s prvim telefonom imao krizni put..Znaju vise manje stari forumasi za moju muku koju sam prosao, 7 puta na servisu, oteglo se to na preko 6 mj vijanja novog telefona jer su ga stalno iz MESC-a vracali da je ispravan, maticna je bila problem, riješio to slanjem u Europatrade centralni servis, cim su vidjeli sve radne naloge instantno dobio novi telefon. Otkako sam dobio ovaj novi, da kucnem u drvo (citaj glavu) vec evo skoro dvije godine nikad nikakav problem, nikakava zamjerka, nista nista, a flashan je milijardu puta doslovno..

Ti kao jedinka i tvoj telefon niste mjerilo kvalitete telefona globalno ili regionalno gledajuci..

Moze se dogoditi da te svasta zapadne.. Moze se dogoditi da ga slucajno sam smrdas kao jedan sto je bio u temi pa je na i9100 flashao firmware od i9100G, to su sve sitnice, i na neke stvari ne mozes utjecati, neke su cista ljudska pogreska.. Trziste je veliko, svaka roba ima svog kupca, kupis mob, ako nevalja prodas dalje kupis drugi, i eto.. Da si neznam kakav maler koje su vjerovatnosti da ce te 2-3 telefona zaredom potrefiti da ni na jednom nevalja maticna? Mislim budimo realni!

Do prije mj dana sam skoro god dana bio na kombinaciji ofišl sammy 4.1.2 i kernel speedmode k3-28, s titaniumom pobrisan sav blootware i telefon je radio kao švicarski sat, sad sam se zazelio flashanja pa presao na neat rom, i opet evo prezadovoljan nemam namjeru uopce mjenjati niti ROM niti kernel jako dugo dugo vremena.. 

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
14 godina
protjeran

s3 mini ti nikako ne bih preporučio, neznam koliko para imaš na raspolaganju i šta ti je sve na izbor... ako imaš koga u hr (da ti ne naplaćuje porez i carinu) možešode naručit po nižim cijenama

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Probleme sa maticnom su imali modeli bazirani na Tegra2 SoC-u... Naime zbog velike popularnosti tog uređaja(kad je izašao), samsung nije mogao zadovoljiti potražnju sa iskljucivo svojim Exyonis SoC-om, pa je tako ukombinirao i Tegra2 SoC... Naravno u Hrvatsku su ulazili lošije verzije sa problematicnim Tegra2 SoC-om i tako napravili pravu pomutnju u servisima... Uvidjevsi probleme sa Tegrom2, samsung se prebacio na Qualcomm SoC i od tada nema vise problema... Problem je naravno sto su rabljeni SGS2 sa Tegrom2 ostali na oglasnicima poput njuskala, pa se treba dobro pazit koji je SoC gore ako se kupuje rabljeni... Najlakse je instalirat aplikaciju poput Antutu koji pokaze cijeli info o SoC-u... Hebiga kad je S2 u pitanju, to je sve lutrija i moze bit dobar, a moze bit i problematican...

Moj PC  
4 0 hvala 1
12 godina
protjeran
Volume kaže...

s3 mini ti nikako ne bih preporučio, neznam koliko para imaš na raspolaganju i šta ti je sve na izbor... ako imaš koga u hr (da ti ne naplaćuje porez i carinu) možešode naručit po nižim cijenama

Zasto ne bi nikako preporucio S3mini? Hardwerski gotovo da ni nema razlike između S2 i S3 mini, stovise neke verzije S2 dolaze sa istim Mali400 grafickim cipom, a tada cak ni u benchmarku nema razlike... Inace oboje koriste(bez obzita na SoC) dvije Cortexove A9 jezgre,a 200Mhz vise kod S2 jedino moze napravit vidljivu razliku u trosenju baterije... Najveca razlika je u kameri i cinjenici da S2 ima superAMOLED+(RBG) zaslon... S2 je nesto malo bolji, al ne toliko da se S3mini ne bi mogao sa njime usporedivat...

14 godina

S2 je svakako bolji uredaj..

14 godina
protjeran
MasterPeace kaže...
Volume kaže...

Zasto ne bi nikako preporucio S3mini? Hardwerski gotovo da ni nema razlike između S2 i S3 mini, stovise neke verzije S2 dolaze sa istim Mali400 grafickim cipom, a tada cak ni u benchmarku nema razlike... Inace oboje koriste(bez obzita na SoC) dvije Cortexove A9 jezgre,a 200Mhz vise kod S2 jedino moze napravit vidljivu razliku u trosenju baterije... Najveca razlika je u kameri i cinjenici da S2 ima superAMOLED+(RBG) zaslon... S2 je nesto malo bolji, al ne toliko da se S3mini ne bi mogao sa njime usporedivat...

Žena mi ima s3 mini i slobodno mogu reći da je mobitel sra.nje, možda su na papiru specifikacije slične ali rad s s2 je daleko fluidniji i ugodniji. Inače, onome tko sad kupuje mob, ne bih preporučio niti s2 niti s3 mini. Ima i puno boljih izbora

15 godina
Volume kaže...
MasterPeace kaže...
Volume kaže...

Žena mi ima s3 mini i slobodno mogu reći da je mobitel sra.nje, možda su na papiru specifikacije slične ali rad s s2 je daleko fluidniji i ugodniji. Inače, onome tko sad kupuje mob, ne bih preporučio niti s2 niti s3 mini. Ima i puno boljih izbora

Preporučio bih S2, ako je za sitnu lovu.
Prva ljubav, ipak :D

A što se S3 Minija tiče, također imam jednog doma i ne radi ni blizu kao S2.
Ruku na srce, ne želim vrijeđati kolegu koji je pokazao zavidno znanje, ali S2>>S3 Mini! 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
15 godina

P.s. sale je nadogradio Neat ROM.

5.2 > navalite

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
protjeran

Ako je za sitnu lovu onda svaka čast, ali kupovati ga sad u dućanu gdje i dalje drži relativno visoku cijenu po meni nema smisla...

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Volume kaže...
MasterPeace kaže...
Volume kaže...

Ja imam oba i odgovorno tvrdim da je to sto ti kažeš, malo teža glupost... Nit ima razlike u softwareu kod ta dva uređaja, nit hardwarske, da bi mogqo rec kako se razlika vidi... I naravno da ima puno boljih izbora, al ovdi se govori o ta dva ;)

14 godina
protjeran

Ovo na slici je tvoj s2? Gingerbread? I s ovim me uvjeravaš da nema razlike?

3 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Evo ti antutu score S3 minija u usporedbi sa S2( nije moj vec sluzbeni score)Jednostavno nema osnove da bude bolji jer imaju prakticki jednak hardware, stovise S3 mini postize nesto bolji score u 3D obradi i ne mozes tvrdit obrnuto,ili da tih jedva 500 bodova razlike mozes golim okom vidjet u prakticnoj primjeni... I BTW to je stara slika kad sam ga kupio, sad je na 4.1.2(ROOT)...

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 22:49 (MasterPeace).
Moj PC  
1 2 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice