Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.677.199
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Evo da pitam, kod Wanama čiji sam "fan" a i u većini romova stoji u pojašnjenju za dopune ili promjene :

Deodexed & Rooted & Zipaligned
Repacked & Tweaked & Insecure stock kernel (tweaks will still works on other custom kernels)
Disabled scrolling cache
Hacked Stock Email App
Rooted+ insecure Tweaked Stock kernel with init.d support
Reduced Home button Long press timeout
Reduced Touch Wiz Redraw

crt off/on

Dali ima netko da pojasni red po red šta to znači ,kužim na egl. ali nagrubo,ali bi volio da mi netko objasni onako da ga razumijem u tehničkom smislu

i dali je to šta bitno kada hočeš stavljati rom.

Hvala dobroj duši  !

Ne razumijem tehniku, ali brljam po njoj
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 16:38 (robijan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
sudy_freak kaže...
nixi123 kaže...

Od jučer sam na jelly bean ovaj testni i za sada puno mi se više sviđa od jelly bama ima par bugova ali zanemarivo

Na moju veliku žalost i ja to moram reći.
Ja sam čudan i zavolim te developere koji se trude (pogotovo Giovanni) koji noćima ne spava da može izdati update, ali s ovim što se rekao, slažem se.
Puno bolje, puno fluidnije, puno ljepše radi. Jednostavno. 

Ja sam imao sad 1 dan taj pre released, al meni je užasni odaziv touch-a, imao sam DorimanX kernel na Slamanu pa sam naviknut na nikakav lagg, ali ovo je bilo užas... S poštenim kernelom će super biti. To mi je jedina zamjerka na stock.

14 godina
neaktivan
karlek10 kaže...
sudy_freak kaže...
nixi123 kaže...

Od jučer sam na jelly bean ovaj testni i za sada puno mi se više sviđa od jelly bama ima par bugova ali zanemarivo

Ja sam čudan i zavolim te developere koji se trude (pogotovo Giovanni) koji noćima ne spava da može izdati update, ali s ovim što se rekao, slažem se.

Ja sam imao sad 1 dan taj pre released, al meni je užasni odaziv touch-a, imao sam DorimanX kernel na Slamanu pa sam naviknut na nikakav lagg, ali ovo je bilo užas... S poštenim kernelom će super biti. To mi je jedina zamjerka na stock.

Nezanm za tebe ali meni radi super isprobao sam i ja salman v3 i v4.2 sa dorimanx pa sam se uvijek vračao na jelly bam uz dorimanx kernel ali ovaj jelly bean me baš iznenadio tako da za sada ostajem neko vrijeme na njemu a za odaziv ni ne primjetim razliku.

15 godina
robijan kaže...

Deodexed & Rooted & Zipaligned => o tome sam stalno čitao, ali nikako da naučim značaj "deodexed" i "zipaligned"
Repacked & Tweaked & Insecure stock kernel (tweaks will still works on other custom kernels) => /
Disabled scrolling cache => znači da se pri scrollanju ne sprema u memoriju, to je dobro za memory leak i ne zauzima memoriju
Hacked Stock Email App => što god značilo, nemam pojma dok ne isprobam
Rooted+ insecure Tweaked Stock kernel with init.d support => znači da je stock kernel rootan, poboljšan i da se mogu upisivati skripte u init.d pri boot-u, važno za neke stvari u STweaksu
Reduced Home button Long press timeout => ovo je bilo osjetno. Znači, velik delay između pritiska na Home i akcije koja slijedi nakon toga. Ovo mi se sviđa.
Reduced Touch Wiz Redraw => znači, smanjeno, odnosno poboljšano skaliranje i prikazivanje TW UX-a. Rezultat = fluidnost i brzina. Također odaziv.

crt off/on =>

Samsung Galaxy SII crew.
15 godina
neaktivan
nixi123 kaže...
karlek10 kaže...
sudy_freak kaže...
nixi123 kaže...

Nezanm za tebe ali meni radi super isprobao sam i ja salman v3 i v4.2 sa dorimanx pa sam se uvijek vračao na jelly bam uz dorimanx kernel ali ovaj jelly bean me baš iznenadio tako da za sada ostajem neko vrijeme na njemu a za odaziv ni ne primjetim razliku.

Meni je na Jelly Beanu pre released odaziv stvarno užasan.

Btw imam problem, jućer sam prije tog sveg mrdanja napravio backup, koji mi sad ne želi vratiti, kod restoring system izbaci error. Ima kakvih savjeta?

Ili moram na stariji backup koji radi.

14 godina
neaktivan

Eto, postao sam moderator na JellyBam forumu :)

Sutra ću flashati taj leakani JB da vidim šta radi naspram ostalih {#}

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
sudy_freak kaže...

Pa, dosta ljudi je prijavljivalo probleme sa 4.0.3 verzijama s Kies-a.
I u ovoj temi i po netu se moglo čitati puno o gotovo istim problemima.

Ako si s nadogradnjom na 4.0.4 riješio probleme osim baterije, onda je to već dobar znak.
Prvo ti predlažem da isprobaš se zamijeniti, kako ti je kolega iznad rekao s nečijom baterijom za koju je provjereno da je ispravna.

Napunite ju na 100% i isprobajte.
A tvoju bateriju stavite u drugi uređaj.
- ako to riješi problem, neminovno je da je to baterije.

Onda vrati svoju bateriju i probaj napuniti uređaj do kraja.

I vidi hoće li biti problema?

p.s. imaš li problema da ti ga ne puni do kraja?
Da ti nije nikada napunjen do kraja?
I koliko otprilike traje punjenje? 

Nažalost da..

Jesam da i primjećujem da mobitel radi brže i sve, samo mi to predstavlja problem. Zaboravio sam napisati da sam primjetio danas da je baterija nekako deblja nego prije, kao da je malo nabubrila.. Hah? Ne znam koliko je pametno koristiti je kao takvu..
Probat ću naći nekoga na faksu pa ću i to provjeriti, nadam se da je samo do baterije.. I hvala vam. :)

Ma nemam takvih problema, napuni se on do kraja bez problema, a punjenje koliko traje, vjerujte mi ne znam jer nisam bateriju ispraznio do kraja već neko vrijeme jer ga u zadnje vrijeme većinu vremena držim na punjaču jer mi se inače gasi čim nešto "mrdam" po njemu..

Zahvaljujem se još jednom, nadam se da ću promaći uzrok tome. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 18:17 (andi.bandi).
15 godina
neaktivan
karlek10 kaže...
nixi123 kaže...
karlek10 kaže...
sudy_freak kaže...
nixi123 kaže...

btw imam problem, jućer sam prije tog sveg mrdanja napravio backup, koji mi sad ne želi vratiti, kod restoring system izbaci error. Ima kakvih savjeta?

jesi preimenovao backup možda !????

15 godina
neaktivan
robijan kaže...
karlek10 kaže...
nixi123 kaže...
karlek10 kaže...
sudy_freak kaže...
nixi123 kaže...

jesi preimenovao backup možda !????

Iz neznam kojeg pokušaja je uspjelo. To mi se više puta već dogodilo, da tek iz XX pokušaja mi ZADNJI backup vraća, one starije mi odma iz prve želi.

EDIT: Ovaj Simplistic JB je čudo... {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 19:20 (karlek10).
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
andi.bandi kaže...

Zaboravio sam napisati da sam primjetio danas da je baterija nekako deblja nego prije, kao da je malo nabubrila.. Hah? Ne znam koliko je pametno koristiti je kao takvu..

NA SERVIS ODMAH, dok nije kasno.
Može ti prasnuti (kao kondenzator kada se napuše i pukne) pa si sj**ao i šefa i stanicu. 

:)

Samsung Galaxy SII crew.
15 godina
neaktivan

Auuuuuu.... kad je to bilo šta onda ovi rade ....ja previdio!!!{#}

14 godina
neaktivan

Pratim [PORT] Flyme OS 1.0.5 od pojavljivanja, ocekujuci pomake, ali sve mi se cini da je tema mrtva, i da nema nista od ovoga, kako su poceli tako i stali.. Steta, a bas sam se bio ponadao..

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
majdo kaže...

Pratim [PORT] Flyme OS 1.0.5 od pojavljivanja, ocekujuci pomake, ali sve mi se cini da je tema mrtva, i da nema nista od ovoga, kako su poceli tako i stali.. Steta, a bas sam se bio ponadao..

{#} također.
I kod mene je Plač što je prestao razvoj.

Ili se sprema nešto veliko, u što jednako sumnjam.

p.s. donatori za JellyBam (od danas i jučer).

"Thinking to say byebye to the main job and keep mind and heart on jellybam O.O"

Samsung Galaxy SII crew.
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 21:44 (sudy_freak).
15 godina
neaktivan

Dal je netko naišao u ovim JB ROM-ovima, 4.1.2, u nekom da kad spustiš togllese da se onak ne pomiću, ili da se u nekom može redoslijed mjenjati?

Nikako mi ne odgovara što moram za mobilni internet scrolati (previše posla za pod predavanjem {#}).

0 0 hvala 0
15 godina
karlek10 kaže...

Dal je netko naišao u ovim JB ROM-ovima, 4.1.2, u nekom da kad spustiš togllese da se onak ne pomiću, ili da se u nekom može redoslijed mjenjati?

Nikako mi ne odgovara što moram za mobilni internet scrolati (previše posla za pod predavanjem {#}).

Pa možeš to sve podesiti u JellyBamu. Imaš settings/AOKP Settings/Toggles/ i sada tu imaš enabled toggles i toggle order {#}

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
nixi123 kaže...

Molim kratke upute kako to flešnuti preko mobile odina. Skinuo sam sa sammobile, raspakirao na SD i sada???

14 godina
neaktivan
mkm kaže...
sudy_freak kaže...
nixi123 kaže...

Molim kratke upute kako to flešnuti preko mobile odina. Skinuo sam sa sammobile, raspakirao na SD i sada???

Evo imaš ovdje sve objašnjeno http://www.sammobile.com/2012/11/15/i9100xxlsj-%E2%80%93-galaxy-s-ii-android-4-1-2-jelly-bean-test-firmware/

14 godina
nixi123 kaže...
mkm kaže...
sudy_freak kaže...
nixi123 kaže...

Evo imaš ovdje sve objašnjeno http://www.sammobile.com/2012/11/15/i9100xxlsj-%E2%80%93-galaxy-s-ii-android-4-1-2-jelly-bean-test-firmware/

Ako se to stavi, da li je moguće kasnije staviti službenu verziju preko Kiesa?

14 godina
neaktivan
andi.bandi kaže...
nixi123 kaže...
mkm kaže...
sudy_freak kaže...
nixi123 kaže...

Ako se to stavi, da li je moguće kasnije staviti službenu verziju preko Kiesa?

Ne trebaš je skinut i opet preko odina flešat

14 godina
karlek10 kaže...
nixi123 kaže...
karlek10 kaže...
sudy_freak kaže...
nixi123 kaže...

Meni je na Jelly Beanu pre released odaziv stvarno užasan.

Btw imam problem, jućer sam prije tog sveg mrdanja napravio backup, koji mi sad ne želi vratiti, kod restoring system izbaci error. Ima kakvih savjeta?

Odustao sam od prereleasa nakon višednevnog isprobavanja i titanske borbe s battery leakom: frostao valjda pola roma pomoću TB po preporukama s XDA, ugasio location, ponovio flashanje, a nikako ni uz pomoć BBSa utvrditi zašto neće u deep sleep i zašto toliko curi i kad je u deep sleepu. Sad sam natrag na 4.0.4. i sad je mir. Sam 4.1.2 inače jako dobar uz par grafičkih nedosljednosti.

Galaxy S2, WanamLite 12.4, DramKernel 2.7.4
14 godina
neaktivan

Da li je neko probao fleshati drugi kernel na Omega ili wanama? ja sam na wanam 4.1.2 i sve super radi osim sto cucla bateriju bas.. :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
Ne postoji kernel koji radi na leakanom 4.1.2, jer nema izvornog koda. Samsung će ga pustiti kada izađe JB (kao i uvijek do sada).
Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
14 godina
neaktivan
Ima li tko iskustva sa ovom Ankerovom baterijom?
www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00567Y7A6
LOL
17 godina
neaktivan

a zasto bi uzeo tu 1900 kad imas duplo jacih baterija onih s poklopcem i na njuskalu i na ebay?!  

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kordy kaže...
Ne postoji kernel koji radi na leakanom 4.1.2, jer nema izvornog koda. Samsung će ga pustiti kada izađe JB (kao i uvijek do sada).

Znači li to da JB skinut sa sammobila (I9100XXLSJ), flešnut preko ODINA, ne mogu zamijeniti kernel? 

14 godina
neaktivan
Suddenly Psychotic kaže...
Ima li tko iskustva sa ovom Ankerovom baterijom?
www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00567Y7A6

Za tu ankerovu nisam apsolutno nikada cuo, a stvarno sam probao sve i svasta, evo ti moje iskustvo.. LINK

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
15 godina

Jel redovito updateate JellyBam? Ja sam na verziji od 20.11, moj prijatelj isto. On je kupio S2 novi prekjučer i donio ga je k meni da mu ga rootam i stavim neki ROM. Oboje imamo istu verziju i njemu je 3 puta se smrznuo mob od prekjučer, meni jednom danas. Pretpostavljam da je to samo do ove verzije ROM-a jer do sada nisam imao problema sa JellyBamom. Možete misliti kako je njemu, novi mob i onda mu tak kuha :D

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
kuleee kaže...

Jel redovito updateate JellyBam? Ja sam na verziji od 20.11, moj prijatelj isto. On je kupio S2 novi prekjučer i donio ga je k meni da mu ga rootam i stavim neki ROM. Oboje imamo istu verziju i njemu je 3 puta se smrznuo mob od prekjučer, meni jednom danas. Pretpostavljam da je to samo do ove verzije ROM-a jer do sada nisam imao problema sa JellyBamom. Možete misliti kako je njemu, novi mob i onda mu tak kuha :D

Stavi ti njemu LSJ Test firmware da vidi što je brzina {#}

Moguće da je to iGia JellyBam-a.
Ni meni zadnjih nekoliko nije radilo kako spada.

Nikada mi se nije sviđalo kada jedan developer koji krene raditi prvo samo jedan uređaj i napravi savršenstvo, poslije povećava broj uređaja - i što dobijemo?
Kvaliteta ROM-a = broj custom ROM-ova za koje developer radi.

iGio je rekao da će se posvetiti prvenstveno I9100, no ništa od toga.

Ali to mi je nekako i razumljivo.

Više pokrivenih uređaja = veća zarada.

Politika xda u kratkom. 

Samsung Galaxy SII crew.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2012 13:53 (sudy_freak).
15 godina

Nisam ni ja još probao ovaj leak software... Jel ga se može rootati ako ga flešam kroz Mobile Odin koji sam kupio? Inače taj Mobile Odin ima opciju auto-roota tokom flešanja... Vidio sam da ste nešto pisali da se još ne može tj. da nešto nedostaje za taj firmware hmm, što sam to pročitao? Nema izmjene kernela?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice