imas precac ali na drugi nacin
drzi power tipku i tamo ces vidjeti "podatkovna veza" i na nju klik za paljenje i gasenje 3G-a
imas precac ali na drugi nacin
drzi power tipku i tamo ces vidjeti "podatkovna veza" i na nju klik za paljenje i gasenje 3G-a
Dobar dan! Imam Galaxy S II već skoro godinu dana (jos sam pod garancijom) i sve je bilo ok prvih par mj. korištenja.
Nakon tih par mjeseci kada sam ga update-ao na novu verziju (jos gingerbread) mi je počeo stvarati probleme te se znao gasiti tj. restartirati po par puta dnevno ili se jednostavno ugasiti (prilikom toga ode 10-20 posto baterije). Vratio sam ga na tvorničke postavke i opet je stvarao te probleme, ali rijeđe.
Kada sam mogao update-ati na ICS odmah sam update-ao i to je djelomično rješilo problem (ICS 4.0.3.) te se mozda restartira jednom u tjedan-dva te se nekada ugasi kada je na 15 posto baterija i ne moze se upaliti bez da ga stavim na punjenje. Na tom ICS-u mi je RAM dosta veći nego na gingerbread-u i stalno stoji na 550-600 mb. Da napomenem nisam vratio na tvorničke postavke otkad sam ga update-ao na ICS.
Baterija mi je jako slaba te jedva izdrzi cijeli dan (prije je od 7-23 sata izdrzo jer nisam neki veliki korisnik, a sada jedva od 7-19 sati izdrzi).
Ima li netko slične probleme ili rješenje? Zanima me kako napraviti da direktno skida update-ove od google-a, a ne da čeka samsung ili naš tele 2?
Razmisljam i o tome da ga ROOT-am, ako bi to išta pomoglo, no nisam još zainteresiran za stavljanje costum ROM-ova jer se bojim hardbrick-a.
Hvala!
Kolega mi ima gotovo identican problem kao i ti sto si naveo,ali rijesenja jos nema...
na servisu je bio do sada 6 puta i uvijek bez rezultata,mob radi 2-3 dana i onda opet po starom
evo nekidan sam ga rootao i stavio custom ROM,medutim isti problem mob se opet blesira
ima takoder identican problem sa ponasanjem baterije,nema sta nisam probao sa njegovim telefonom...
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
imao slican problem kada sam instal prvi ubdate GB-a,nisam smio blietooth upaliti inace se stalno gasio i palio,pa nakon pola sata-sat gasenja ga uspijem osposobiti ali mi baterija nije mogla drzati duze od 10-ak sati,stalno ju crpio. popravio se sa master resetom ali opet znao se gasiti 1-2 puta tjedno,ics je popravio to ali opet mi se znao ugasiti tu i tamo
kada sam stavio alliance rom mob radi kao zvecka
to je jedino sto ti mogu reci da probas ili ako imas kogasa gs2 da na dan dva zamjenis bateriju,mozda ona zeki,ako ne onda mi jedina logika maticna
sve u svemu sretno
baterija kod kolege nije, jer ja i on smo i to pokusali da se zamijenimo za baterije i opet ista stvar kod njega,dok kod mene sve 5
Kolega mi ima gotovo identican problem kao i ti sto si naveo,ali rijesenja jos nema...
na servisu je bio do sada 6 puta i uvijek bez rezultata,mob radi 2-3 dana i onda opet po starom
evo nekidan sam ga rootao i stavio custom ROM,medutim isti problem mob se opet blesira
ima takoder identican problem sa ponasanjem baterije,nema sta nisam probao sa njegovim telefonom...
Na prošloj stranici, ili stranici prije imas moje poruke, i poruke od kolege PC - stručnjak, gdje ti je više manje ukratko sve objasnjeno šta može biti i di ga slati na servis..
Probat ću naći svoj post gdje sam opisao što je sve s mobitelom bilo i tok odlazaka na servise..
Evo ostavim ga na pola sata, 3g samo upaljen bio, uzmem ga u ruke trazi mi pin (restartirao se). Baterija bila 82 posto, nakon restarta 80 posto znaci nije se spustila baterija.
Ne znam stvarno do čega bi to moglo biti, potraziti cu postove od majde i PC - stručnjaka.
Zanima me kako direktno skidati update od google-a, a ne čekati da dođe u samsung pa onda dođe na tele 2 da bih mogao skinuti. Ako ima netko da je Tele 2 na pretplati 24 mjeseca zanima me jeli jamstvo 24 ili 12 mjeseci?
Hvala.
EDIT: da napomenem, ako se restartira 2-3 puta u danu onda to nikad nije odjednom nego primjerice budem na njemu i ostavim ga na stol, čujem kako se gasi i pali, trazi pin. Tako je prije znalo biti po par puta, ali ne za redom nego svaki nekoliko sati.
Na tom ICS-u mi je RAM dosta veći nego na gingerbread-u i stalno stoji na 550-600 mb. Da napomenem nisam vratio na tvorničke postavke otkad sam ga update-ao na ICS.
Baterija mi je jako slaba te jedva izdrzi cijeli dan (prije je od 7-23 sata izdrzo jer nisam neki veliki korisnik, a sada jedva od 7-19 sati izdrzi).
Ima li netko slične probleme ili rješenje? Zanima me kako napraviti da direktno skida update-ove od google-a, a ne da čeka samsung ili naš tele 2?
Razmisljam i o tome da ga ROOT-am, ako bi to išta pomoglo, no nisam još zainteresiran za stavljanje costum ROM-ova jer se bojim hardbrick-a.
Uvijek je preporučljivo vratiti na tvorničke postavke nakon svakog update-a.
Bilo službenog ili custom.
Zato ti može RAM biti malo više zatrpan.
Ako ti je prije baterijala trajala kako kažeš - dosta dugo, a sada više ne (a prije toga nisi imao problema), moglo bi biti vrlo vjerojatno do matične (kao i svima koji su uglavnom iz razdoblja 7. - 10. mjesec 2011.).
Već je nekoliko puta matična bila problem. Za što postoji pisani trag na forumu.
Root- na official ROM-u je po mom mišljenju glupost. I nikada to nisam radio.
A strah od custom ROM-ova ti je neutemeljen.
Ako sve radiš kako treba, sve korake odradiš kako treba gotovo je 99% sigurno da ćeš uspješno napraviti.
Evo ostavim ga na pola sata, 3g samo upaljen bio, uzmem ga u ruke trazi mi pin (restartirao se). Baterija bila 82 posto, nakon restarta 80 posto znaci nije se spustila baterija.
Zanima me kako direktno skidati update od google-a, a ne čekati da dođe u samsung pa onda dođe na tele 2 da bih mogao skinuti. Ako ima netko da je Tele 2 na pretplati 24 mjeseca zanima me jeli jamstvo 24 ili 12 mjeseci?
Ovo prvo može možda biti zbog toga što ga nisi vratio na tvorničke.
Direktnog update-a od Google-a nema, jer nije Google-ov uređaj.
Procedura je takva da Google pusti svoj open source i onda firme u čijem je vlasništvu uređaj radi sa svojim prilagodbama update (njesra, ali tako je).
Imaš "službenih" ili ako hoćeš stručnije AOSP looks like ROM-ova koji su znači, čisti Android, odnosno onakav kakav Google daje na Nexus uređaje.
Također, postoje i Official Samsung Firmware-i koji vrijede za sve internacionalne S2 (GT-I9100).
To funkcionira tako što uvijek zemlje Zapadne Europe, Azije dobiju update puno prije od recimo, Hrvatske i onda je taj službeni za recimo, Britaniju, službeni i za tebe.
Ali ga moraš na malo drugačiji način nadograditi.
Ne znam koliko sam ti bio jasan ovom zadnjom rečenicom, ali nadam se da ćeš skužiti.
Ako ne, slobodno pitaj.
Sad kada ga vratim na tvorničke postavke neće li ga vratiti na gingerbread? Baterija je trajala duze prije i tek nakon prelaska na ICS se počela brže prazniti (slučajnost ili ne? neznam). Mobitel je kupljen oko 15.12.2011.
Tek kada bi sve bilo u redu sa mobitelom te da se ne restartira tako onda bih se mozda odlucio na costum rom, ali do onda necu.
Nezgodno je to što toliko kasne updateovi za mobitel pa sam mislio da se moze kao i u nexusa napraviti.
Razumio sam zadnju rečenicu i bio bih zahvalan ako bi mogao to napisati kako se moze tako updateati.
Sad kada ga vratim na tvorničke postavke neće li ga vratiti na gingerbread? Baterija je trajala duze prije i tek nakon prelaska na ICS se počela brže prazniti (slučajnost ili ne? neznam). Mobitel je kupljen oko 15.12.2011.
Tek kada bi sve bilo u redu sa mobitelom te da se ne restartira tako onda bih se mozda odlucio na costum rom, ali do onda necu.
Nezgodno je to što toliko kasne updateovi za mobitel pa sam mislio da se moze kao i u nexusa napraviti.
Razumio sam zadnju rečenicu i bio bih zahvalan ako bi mogao to napisati kako se moze tako updateati.
A što se tiče ovoga kako se update-a, to ćeš raditi ako ti ovo ne pomogne.
To nije preko Kies-a ili izravno s moba, nego sasvim drugačije.
Imam ju već nekih tjedan dana, pa ti evo sa google drivea.
https://docs.google.com/open?id=0BwmuJBZ_0oZYblBfUzB1SG1XaDQ
Kako ovo instalirati?
Hvala. Radim backup i vraćam na tvorničke. Javim se.
Imam ju već nekih tjedan dana, pa ti evo sa google drivea.
https://docs.google.com/open?id=0BwmuJBZ_0oZYblBfUzB1SG1XaDQ
Kako ovo instalirati?
Preko CWM-a.
Ne ide!
Q:majdo
vidio sam ja tvoje postove jos nekidan i na osnovu njih sam kolegi predlozio da mob posalje u europatrade
pokusao sam mu i port ocistiti ali nema pozitivnih rezultata...meni sve smrdi na maticnu
vidjet cemo jos koji dan kako ce se mob ponasati na custom ROM-u ako ne bude pomaka,nema druge nego TryangleAway,stock ROM i via europatrade
Ne ide!
Kako?
Install zip from sd-card > pronađeš > instaliraš > rebootaš?
Q:majdo
vidio sam ja tvoje postove jos nekidan i na osnovu njih sam kolegi predlozio da mob posalje u europatrade
pokusao sam mu i port ocistiti ali nema pozitivnih rezultata...meni sve smrdi na maticnu
vidjet cemo jos koji dan kako ce se mob ponasati na custom ROM-u ako ne bude pomaka,nema druge nego TryangleAway,stock ROM i via europatrade
Evo još jednom link kao na prošloj stranici, ovako se mob kod mene ponašao nakon 6-tog servisa, kad je problem doslovce metastazirao! Više mu spasa nije bilo, ni flashanje nije pomagalo, maticna je bila bananko banana..
A što se tice teksta, nisam našao među svojim starim postovima, pa donosim prijepis maila, koji su iz Europatradea zahtjevali od mene da tocno redosljed napisem kako su servisi išli, znam da je poduži tekst, ali nekom može pomoci mozda moje iskustvo..
Prica ide ovako:

Nevjerniče, izađi!
Šala mala.. baš čitam i veoma mi je žao lika.. skoro ista stvar se meni desila.. pita thuglife-a, pisao sam skoro istu temu u vezi lg gt540. 
Ja pokušavao instalirat kroz CWM (instal apk from...) nisam ulazio u CWM recovery.Hvala s_f!
Pozdrav zanima me moze li se mozda znaci kad se prston spusti od vrha ekrana prema doli otvori se onaj kao notification centar i na vrhu su ovi precaci za wifi,gps,plavi zub i ostale stvari pa me zanima dali se nekako moze ubacit i precac za 3g da ne moran svaki put ulazit u postavke
Tebi treba ovo. To je upravo ono što tražiš, svi mogući i nemogući toggle-ovi u notification centru ;)

Stari moj, ja bi zamračio dvije tisuće puta u tih pol godine navlačenja s njima. Stvarno se divim tvojim konjskim živcima
Offtopic: Prilika, meni samo nije jasno cemu TD (thumb down) na post, ako netko svojim iskustvom pokusava pomoci drugim forumasima koji imaju iste ili vise manje slicne probleme? Ako nije problem onda taj isti TD i argumentiraj..
Offtopic: Prilika, meni samo nije jasno cemu TD (thumb down) na post, ako netko svojim iskustvom pokusava pomoci drugim forumasima koji imaju iste ili vise manje slicne probleme? Ako nije problem onda taj isti TD i argumentiraj..
Izgleda da sam promašio.. zar je to toliko bitno, eto, direktore, idem da prepravim ocjenu posta na TU.. 
Izgleda da sam promašio.. zar je to toliko bitno, eto, direktore, idem da prepravim ocjenu posta na TU.. 
Ma nije bitno, nego ako ima razlog, i argument je onda dobrodosao.. ;)
Stari moj, ja bi zamračio dvije tisuće puta u tih pol godine navlačenja s njima. Stvarno se divim tvojim konjskim živcima
Malo je reci 2000 puta da sam zamracio, ta je brojka je prešla nekih 10000 puta, ali pa nije to mobitel od 100 kn, da bih rekao ma uredu je aj vrati ga pa cu ga spremiti u ladicu.. To je ipak igracka za koju sam keširao 3500 kn, pa mislim halo.. Ona ista gospođa sto se svima javlja u MESC-u je na moje pitanje da se sve to događa njenom djetetu koje je dalo njenu placu ili pola place na mobitel u kešu šta bi ona napravila? Njen odgovor je bio pa riješila mu odmah novi mobitel, ja reko a zasto meni se to ne napravi nakon 6 servisa i vracanja neispravnog mobitela, a ona na to odgovara vama to nije tako jednostavna procedura.. Nema mjesta u ovoj državi di ne trebas imati neku vezu samo da bi istjerao "pravdu" i samo dobio ono sto si platio..
Oni mene dr*ali, ja njih, pa da vidimo ko ce prije popustiti.. Ja se nisam dao, zato sam i izborio ganc novi mobitel, koji sad radi bolje nego 3 SGS2 od frendova skupa..
Sinoć sam ga vratio na tvorničke postavke, stavio sve stvari od prije. RAM vidno smanjen, baterija osjetno dulje traje te sada je na oko 60 %. Pričam maloprije preko mobitela i odjednom cujem tijekom poziva da je sugovornik zašutio i čujem kako se na slušalici čuje neki zvuk kao kliktanje i pogledam u njega, a on se restartira.
Koje još mogućnosti imam prije nego ga pošaljem na servis?
Rotati ga i staviti gore costum rom, ali cisto sumnjam da ce ti to ista promjeniti i pomoci, najsigurnije pravac u servis..
Ima li način kako ga poslati u Europatrade jer sam iz Osijeka?