Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.373.951
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
parizer kaže...

Bas sam vidio na Facebooku ovo - post Samsung Mobile Hrvatska

Naš vrijedni Samsung Mobilers Zvonimir Stamenov dobio je put u London gdje će 3. svibnja prisustvovati velikom unpackingu novog Galaxyja! Zvonimira smo nagradili zbog iznimne kvalitete sadržaja i postova vezanih uz Samsung te jedva čekamo da nam prenese svoje dojmove s ovog dugoiščekivanog eventa :)

Koliko znam to je nas kolega sa ove teme Mitsuoka. I mi cekamo dojmove {#}

Bravo i sretan put!!! {#}

Dobro znaš {#} I ja jedva čekam, sutra vjerojatno partim za ZGB, a onda u četvrtak ujutro u London sa par ljudi iz Samsunga. Uskoro bi mogli očekivat i iscrpnije testove, nadam se {#}

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan

Čestitamo! :)

16 godina
neaktivan

Evo malo o Readers Hubu, znam da vas to baš i ne interesira previše na Custom ROMovima, ali eto, ja sam zadovoljan e-izdanjima časopisa.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
štojedosadnaovaregistracija kaže...

Par pitanja, nakon upgradea na stock ICS t-com (+speedmod 3-15, ali sve je ovo bilo i sa stočnim kernelom):

- Na sličicama od kontakata mi se pojavio u donjem desnom uglu trokutić. Može li se maknuti?

- Možda vezano uz ovo gore - na ikonicama za direktno biranje i dir. poruke u dnu sličice piše "prilago.." WTF?

- Imenik kod otvaranja nekad kasni 5-6 sekundi

- Ikona od baterije u gornjem desnom uglu je neprecizna, recimo pokazuje cca. 75% a u stvari ima 49%, osim toga više ne pokazuje punjenje.

- U postavkama zaslona "Način zaslona" je zbugiran, nekad se može mijenjati, nekad ne.

- Svjetlina ekrana se više ne može efektivno smanjiti ispod 8-9%, što mi smeta kod noćnog čitanja.

I usput, postoji li neki besplatni tethering widget koji radi na ICS-u? EDIT: USB tethering mi treba

U međuvremenu sam shvatio da mi se još toga ne sviđa na ICS-u. Na primjer klizanje lijevo-desno u imeniku i porukama zbog čega više ne mogu normalno skrolati i stalno nehotice zovem ljude. Također i vizualno mi je ružniji od GB.

Uglavnom, kako se vratiti na GB, samo flasham pomoću Odina? Gdje mogu skinuti službeni T-com 2.3.5 ili 2.3.7 (koji je uopće bolji?) Ovaj ICS sam skinuo pomoću CheckFusDownloadera. Ispričavam se ako su noob pitanja

13 godina
neaktivan

Par pitanja, nakon upgradea na stock ICS t-com (+speedmod 3-15, ali sve je ovo bilo i sa stočnim kernelom):

- Na sličicama od kontakata mi se pojavio u donjem desnom uglu trokutić. Može li se maknuti?

- Možda vezano uz ovo gore - na ikonicama za direktno biranje i dir. poruke u dnu sličice piše "prilago.." WTF?

- Imenik kod otvaranja nekad kasni 5-6 sekundi

- Ikona od baterije u gornjem desnom uglu je neprecizna, recimo pokazuje cca. 75% a u stvari ima 49%, osim toga više ne pokazuje punjenje.

- U postavkama zaslona "Način zaslona" je zbugiran, nekad se može mijenjati, nekad ne.

- Svjetlina ekrana se više ne može efektivno smanjiti ispod 8-9%, što mi smeta kod noćnog čitanja.

I usput, postoji li neki besplatni tethering widget koji radi na ICS-u? EDIT: USB tethering mi treba

U međuvremenu sam shvatio da mi se još toga ne sviđa na ICS-u. Na primjer klizanje lijevo-desno u imeniku i porukama zbog čega više ne mogu normalno skrolati i stalno nehotice zovem ljude. Također i vizualno mi je ružniji od GB.

Uglavnom, kako se vratiti na GB, samo flasham pomoću Odina? Gdje mogu skinuti službeni T-com 2.3.5 ili 2.3.7 (koji je uopće bolji?) Ovaj ICS sam skinuo pomoću CheckFusDownloadera. Ispričavam se ako su noob pitanja

OVDJE pronađeš koji hoćeš i skineš. Ubaciš ga s Odinom i to je to... 

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina
neaktivan

U međuvremenu sam shvatio da mi se još toga ne sviđa na ICS-u. Na primjer klizanje lijevo-desno u imeniku i porukama zbog čega više ne mogu normalno skrolati i stalno nehotice zovem ljude. 

To je bilo i na GBu

17 godina
neaktivan

Hmm... Hvala na upozorenju, pretpostavljam da je uvedeno na 2.3.5. Bio sam na GB 2.3.3 i tamo nije bilo ili ga barem ja nikad nisam slučajno aktivirao.

14 godina
neaktivan

Slide to call/sms je na Samsungu bio prisutan i u prvoj seriji Galaxy-a (SGS).

Inače mnogima jedna od odličnih stvari. Meni recimo. U vožnji sve tako zovem. Samo pogledam sms, pozive zadnje i većina ljudi koje trebam su mi na dohvat prsta.

14 godina
neaktivan

Tražim i ne mogu nigdje naći, sory ako sam prvidio.Zašto mi update firmwarea u mobitelu uopće ne radi nako nekoliko flashanja roomova koje sam isprobavao i muka oko njih sada sam na ICS vip koji sam stavio prije zvaničnog izdanja, vračao sam se i na 2.3.4.da pokušam nadograditi officialni ICS i samo mi izbaci zbog greške nemoguća nadogradnja pokušajte s kiesom. a u njemu mi također kada spojim piše da uređaj ne podržava nadogradnju, isto tako mi samsung dive uopće ne prepoznaje uređaj koji mi je kod registracije kod kupovine radio te u postavkama ne mogu omogućiti daljinsko upravljanje neće da mi ostane kvačica dok obavijest o promjeni sim kartice radi. Mob je rootan  otključan kupljen u vipu ali koristim t-mobile inače je ostalo ok. Dali netko ima ideju ili može pomoći !!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

krecem rootat telefon gdje mogu nabaviti zadnji siyahKernel... dobio sam ovaj link ali nigdje nemogu skinuti .TAR linkovi su svi nevaljati... 

p.s kernel mi je BULPC moze ici na njega siyah? preporuku sam dobio za wanamlite rom da je kao jedan od pouzadnijih i prijatelj bateriji.... koji wanam onda da skinem ima ih vise koliko shvacam zadnja verzija je 11.3.1 no wipe ide ta?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 10:55 (tommek10).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo link za siyah

http://www.gokhanmoral.com/

15 godina
neaktivan
tonika kaže...

to je link kojeg i ja imam zaboravio sam ga gore staviti ali sam ga spomenuo :-) .... neradi na toj stranici nista kojeg god idem skidati pise greska 404 :-/

17 godina
odjavljen
tommek10 kaže...
tonika kaže...

to je link kojeg i ja imam zaboravio sam ga gore staviti ali sam ga spomenuo :-) .... neradi na toj stranici nista kojeg god idem skidati pise greska 404 :-/

Skini ovdje https://www.box.com/shared/1d8dbb57b090fffaafef

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 15:04 (Kordy).
15 godina
EchoOne kaže...
Šef kaže...
4mal kaže...

mali ot zasto je kolega sudy suspendiran ! ?

Zbog trollanja :)

Ja bi prije rekao zbog nemarnosti moderatora da prvo kazne teže budale sa foruma na čije je izjave sudy nasjeo (nije mogao prešutjeti) pa odgovorio, al dobro.

Je*iga, kolega.
Takav je život. 

DwightSchrute kaže...

Sad će Sudy imat više vremena za flashanje,ako sada ne spali mobitel neće nikad! {#}

A kad se vrati sa "odmora" sa dojmovima recentih flashanja,očekujte 30ak postovo sa preporukama ROMova hehe!

Vjerovao ili ne, nisam.
CM9 i peglaj.

Ako vam smetaju moje preporuke, iš od mene {#}

Neću više nikada. 

dudo986 kaže...
Nema sudija da nas obavijesti za novo izdanje CM devetke pa to moram ja napraviti :)
Download na starom mjestu

Di ste ∏čke, stig'o Zdravko Čolić. {#}

Sudy je tu, ali nema novog CM-a.
Je'em ih cijanogenaste. 

SGS2 ROMs update: http://bit.ly/J8R93P
17 godina
odjavljen

Ako imate viška vremena probajte ovo: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1580070

Napokon neki sposoban developer za razliku od ostalih koji su samo "kuhari"... Kada ga instalirate ćete shvatiti o čemu pričam... {#}

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find

0 0 hvala 1
15 godina
Kordy kaže...

Ako imate viška vremena probajte ovo: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1580070

Napokon neki sposoban developer za razliku od ostalih koji su samo "kuhari"... Kada ga instalirate ćete shvatiti o čemu pričam... {#}

Probana roba {#}

Vidim da su ubačene teme i da rade.

Također mi se sviđa ovo što će ubaciti:
Transparent Lockscreen wallpaper (First ICS rom for sgs2 with this feature).

Dok čekam novi CM (koji ne donosi ništa puno, osim lang. fixeva), svakako se malo vratiti na D4 kod kojeg 

ne znam što mi se nije svidjelo, zašto nije ostao.

Fora je bootanimation, feniks {#} 

15 godina

Evo mene s korisnim linkom {#}

Redukcija zvuka pri video snimanju (nisam probao - nemojte me držati za riječ da radi).

I F1 Galaxy Nexus SGS II jedan od ponajboljih ICS (AOSP) ROM-ova na XDA-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...

Evo mene s korisnim linkom {#}

Redukcija zvuka pri video snimanju (nisam probao - nemojte me držati za riječ da radi).

I F1 Galaxy Nexus SGS II jedan od ponajboljih ICS (AOSP) ROM-ova na XDA-a.

Ovaj "noise reduction" ti je za dialer odnosno tijekom razgovora...Ljudi koji imaju problema sa jekom moraju ugasiti noise reduction ali to smeće se svaki put upali iako ga ugasiš... To nema veze sa video snimanjem {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 16:04 (Kordy).
16 godina
Ako sa wanama idem na ovaj d4 trebam li još šta dodatno napraviti osim uobičajenog CWM flashanja? (Pošto je D4 baziran na CM)
šumski put je bio ravan.
17 godina
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
dreammaker kaže...
Ako sa wanama idem na ovaj d4 trebam li još šta dodatno napraviti osim uobičajenog CWM flashanja? (Pošto je D4 baziran na CM)

Kolega je stavio link ali da ipak kažem da ne vidim smisao flashanja novog bootloadera jer sam ja flashao sa starim i opet isti k ( sve radi kako treba)...

16 godina
neaktivan

Ljudi lagano ludim sa ovim službenim ICS updateom.... 

Ono što meni šteka:

- baterija jedva traje jedan dan

- flash šteka na 70% web stranica

- ulazak u imenik preko ikonice traje 4s

- klizanje po kontaktu lijevo ili desno (poziv/poruka) često zna štekat

- paljenje WiFia zna trajat i trajat i trajat...pa se nekad i sam ugasi....evo pred malo nisam ni skužio da je "mrtav" dok ga ponovno nisam upalio...

- kad primam poziv, jednom ili dvaput se dogodilo da počne zvonit ali ekran je crn ko Vrag {#}

Šta da radiom...brzi i efikasni savjeti....

P.s. malo mi ga žao rootat i stavljat Custom romove (doduse izašao sam iz štosa iako sam svojedobno uspio rootat HTC Desire i ubacit LeeDroid. Čak sam se snalazio i sa ClockWorkManagerom)

Eto, sad sam se ispucao a vi predložite što da radim...ili barem složit neki mali tutorijal u inbox sa svim potrebnim čudima za rootanje... 

MSI GX630
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
monkeymoon kaže...

Ljudi lagano ludim sa ovim službenim ICS updateom.... 

Ono što meni šteka:

- baterija jedva traje jedan dan

- flash šteka na 70% web stranica

- ulazak u imenik preko ikonice traje 4s

- klizanje po kontaktu lijevo ili desno (poziv/poruka) često zna štekat

- paljenje WiFia zna trajat i trajat i trajat...pa se nekad i sam ugasi....evo pred malo nisam ni skužio da je "mrtav" dok ga ponovno nisam upalio...

- kad primam poziv, jednom ili dvaput se dogodilo da počne zvonit ali ekran je crn ko Vrag {#}

Šta da radiom...brzi i efikasni savjeti....

P.s. malo mi ga žao rootat i stavljat Custom romove (doduse izašao sam iz štosa iako sam svojedobno uspio rootat HTC Desire i ubacit LeeDroid. Čak sam se snalazio i sa ClockWorkManagerom)

Eto, sad sam se ispucao a vi predložite što da radim...ili barem složit neki mali tutorijal u inbox sa svim potrebnim čudima za rootanje... 

Prije igranja sa ROMovima najbolje da probaš sa drugim kernelom,moja preporuka (kao i uvjek) SpeedMod. Skines zadnju verziju (16) za Odin sa ove stranice,i flashas ga pomoću Odina (imas par stranica prije kako to napraviti,ili slijedi ove upute).

Dobit ćeš s njim odmah i root,pa možeš ukloniti bloatware koji ti ne treba sa Titanium backupom. I trebalo bi ti se popravit skroliranje,baterija,brzina a vjerovatno i flash na webu (meni je stavljen na on demand,pa ga palim po potrebi na stranici)

Bears, Beets, Battlestar galactica!
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 17:58 (DwightSchrute).
16 godina

stavljen d4 rom i za sada nikakvih problema. zadovoljan sam za sada!

šumski put je bio ravan.
16 godina
neaktivan

Hvala ti na odgovoru!

A zašto baš taj kernel...zašto ne http://www.gokhanmoral.com/ ovaj npr...kad god naletim na kernel priccaju o ovome ili onaj neki CWM... ispravi me bubam na pamet

MSI GX630
15 godina
neaktivan
Kordy kaže...
tommek10 kaže...
tonika kaže...

ljudi pomoc u downloading sam modu nemogu nigdje naci siyah.TAR za odin neki mi ljudi daju linkove to nista nevalja ovaj box.com skinem. kao u tar-u je ali kita marjanova pise nesto zimage i odin ga naravno nevidi jer nije tar format.... hitno ako netko ima da mi ga uploada ili neki link di se moze skinuti hvala lijepo.

17 godina
odjavljen
tommek10 kaže...
Kordy kaže...
tommek10 kaže...
tonika kaže...

ljudi pomoc u downloading sam modu nemogu nigdje naci siyah.TAR za odin neki mi ljudi daju linkove to nista nevalja ovaj box.com skinem. kao u tar-u je ali kita marjanova pise nesto zimage i odin ga naravno nevidi jer nije tar format.... hitno ako netko ima da mi ga uploada ili neki link di se moze skinuti hvala lijepo.

Pa hebote dao sam ti link, skineš Siyah-v3.2b5.tar i flashas kao PDA, zašto ga ideš extractat??

14 godina
neaktivan

ICS 4.0.3 T-mobile jeli moguće rootati sa SuperOneClick.

Pozdrav.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
monkeymoon kaže...

Hvala ti na odgovoru!

A zašto baš taj kernel...zašto ne http://www.gokhanmoral.com/ ovaj npr...kad god naletim na kernel priccaju o ovome ili onaj neki CWM... ispravi me bubam na pamet

Zato,po mom mišljenju,je to dobro izbalansiran i efikasan kernel,prilagođen samo za samsung ICS romove,dok je siyah all in one kernel za SVE romove koji ima hrpu opcija za tweakanje,što tebi za početak nije potrebno.

Bears, Beets, Battlestar galactica!
15 godina
neaktivan

@kordy sorry moja greska isao sam ga otvarati jer sam mislio da je u rar-u. rootao sam uredjaj ali mi super user ikona i cwm da si napravim back up nerade zna li netko zasto mi to neradi??

p.s dali da probam s speed modom flashnuti mozda mi bude radilo onda??

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 19:49 (tommek10).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice