Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.399.610
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
daniel.hajdinjak666 kaže..

Ja ti imamTurkbay rom i meni savseno izgleda. Niti jedan put mi se nije srusio software, nema trzanja, bugova barem za sad(imam ga vise od mjesec dana sa Siyah kernelom). U međuvremenu sam stavio druge romove ali mi se nisu sviđali, tako da Turkbay imam zapravo mjesec dana. I da, podržava hrvatski. Meni baterija traje otprilike ko i na drugim romovima, ali je zato rom predivan i ne bi ga mjenjo za neki ružnji samo zato da mi baterija izdrži 7-8% duže, makar je za bateriju po meni bitniji kakav kernel imas.

Reci ima li na Turkbay romu opcija za iskljucit noise reduction prilikom poziva?

14 godina
protjeran
DrFriks kaže...
daniel.hajdinjak666 kaže..

Ja ti imamTurkbay rom i meni savseno izgleda. Niti jedan put mi se nije srusio software, nema trzanja, bugova barem za sad(imam ga vise od mjesec dana sa Siyah kernelom). U međuvremenu sam stavio druge romove ali mi se nisu sviđali, tako da Turkbay imam zapravo mjesec dana. I da, podržava hrvatski. Meni baterija traje otprilike ko i na drugim romovima, ali je zato rom predivan i ne bi ga mjenjo za neki ružnji samo zato da mi baterija izdrži 7-8% duže, makar je za bateriju po meni bitniji kakav kernel imas.

Reci ima li na Turkbay romu opcija za iskljucit noise reduction prilikom poziva?

Ne kuzim, na kaj tocno mislis? Reci onak zdravo seljacki...

daniel
16 godina
neaktivan
4mal kaže...
naki007 kaže...

Pozdrav!

Evo preporuka ROM-a "CheckROM RevolutionHD V4"  u kombinaciji sa zadnjom verzijom speedmode kernelom.....baterija se odlično ponaša(meni bez da ga puno štedim 2 dana bez beda)....zasad nema bugova(imam ga tjedan dana)...sve radi....probajte...pozz

jel mislis na ovo http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1312240 ;)

yess{#}

15 godina
neaktivan

kako je kod vas narikatano osvijetljenje? kod mene je na automatski i mogu reci da nisam bas zadovoljan, kad si vani na otvorenem po danu svijetlo se skroz smanji slabo se vidi, ali i po mraku svijetlo nije bog zna što isto nekako slabo. Kad stavim negdje cca na polovicu onda je ok. Jeli velika razlika u potrosnji baterije kad je nariktano na polovici za razliku od automatskog?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
tommek10 kaže...

kako je kod vas narikatano osvijetljenje? kod mene je na automatski i mogu reci da nisam bas zadovoljan, kad si vani na otvorenem po danu svijetlo se skroz smanji slabo se vidi, ali i po mraku svijetlo nije bog zna što isto nekako slabo. Kad stavim negdje cca na polovicu onda je ok. Jeli velika razlika u potrosnji baterije kad je nariktano na polovici za razliku od automatskog?

ja kad sam u kući imam na min, a kad izađem van samo povučem prstom preko notification bara i naštimam na 75-100% (zavisi o dobi dana, suncu itd)

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
14 godina
neaktivan

Pozdrav! {#}
Novi sam ovdje i ovo mi je prvi post, al nemojte me shvatiti neozbiljno jer na BUG-u stalno citam...

Potrebna mi je pomoc oko kupnje ovog mobitela, tocnije, oko odabira tarife.
GDJE BI ME NAJJEFTINIJE DOSAO MOBITEL?

samo uredaj dode 5000kn sto je previse i ne dolazi u obzir.
Sto se tice komunikacije, 90% koristim mobilni internet kao komunikaciju, nesto malo sms i tu i tamo kratki poziv. Tako da mi se ove velike tarife ne isplate.

Nekako mi se najbolje cini ova VIP-ova. 3500kn, START 25kn (24mjeseci).
Postoji li nesto isplativije za mene.

Sadasnji mobitel (Nokia 5800xm) sam kupio jos prije 3 godine. Tako da mi je vrlo vazan odabir.

Hvala! 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

probaj preko njuskala naci novog zapakiranog, imas ih oko 3000 kn, glavno je da ima našu garanciju, znaci tmobile,vip ili tele 2 ili od europatrade ukoliko je kupljen kao slobodan uredaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Na njuškalu...nema tarife od 2500-3500kn. Kupuj s nekim tko se bar malo kuži u to i po mogućnosti ima takav.

Miro
14 godina
neaktivan

Ako ćeš me poslušat, pogledaj oglasnik tu na forumu. Puno bolje nego da ideš na njuškalo. Tamo ima muljatora žešćih. Tu bar vidiš po TU ili TD da li je post precjenjen ili nešto neštima.... Malo pa malo netko prodaje SGS2 neki. Pričekaj jednog novog, sa garancijom iz t-mobile ili vip-a (po želji jel), i pikni si ga tu za nikakve novce ;)

Imat ćeš mobitel sa garancijom jednakom kao da si ga i ti kupio kod operatera, a za puno manje para. I nećeš bit na robovlasničkom ugovoru 2 godine. Ja stalno tako kupujem svoje mobitele, promjenio sam ih tako već 30 i uvijek je sve uredu prošlo ;)

Samo provjeri jel IMEI na garanciji isti kao ispod poklopca baterije, vidi jel ima sve žigove i potpis, jel sve u kutiji, koji je datum na garanciji, dobro pogledaj jel mobitel radi, jel oštećen igdje, utor za micro usb jel štima, upali ga i nazovi nekog - i to je više manje to. :)

Procjena: Sigurno ispod 3000 novi, očekivano oko 2800, možda i manje, kako te potrefi ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 22:32 (EchoOne).
15 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...

Evo jedna ODLICNA PONUDA. Posto mi fali para za auto, prodajem svoj(crni) Galaxy S2. Kupljen je u osmom mjesecu u TELE 2. posto sam smrskao nogu, koristio sam ga iskljucivo kod kuce i to uz zastitnu masku tako da je mobitel ko ispod kalupa. Sve sljaka, ima svu opremu, ide tvornicki na sve mreze i garancija je jos 20 mjeseci. Gore je Litening rom al ko hoce si stavi offical i neka fura. Ima oko 100 aplikacila, vecina su kupljene i 20-tak Gameloft igara. Dajem jos i 16 GB memory card. Na ekranu nema ni tockicu, kamoli crticu ko ni nigdje(bas gledao pod povecalom). Cjena je 2800 kuna.

Evo ti odlicna ponuda

www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno sviježim vijestima. Organizator LAN turnira po Hrvatskoj, potiče hrvatsku gaming scenu na razvijanje. CS 1.6, COD4, COD2 serveri
14 godina
neaktivan

Trubači, ovakva je situacija što se tiče CM9 - ICS kakvog većina očekuje. Pravi čistokrvni ICS ;)

Radi mnogo toga, ali još neke stvari ne rade:

- telefoniranje.. nemre se još zvat niti spajat na internet preko 3G-a ili 2G..

- backlight od onih back i menu tipki

- haptic feedback

- akcelerometar, proximiti senzor i svi ti senzori šta ima ugrađeno

- video snimanje

Stvar je u tome što se čeka na Samsung da izbaci još koji leak. Nadaju se da bi u idućem leaku samsungovog ics roma mogli naći sve što trebaju. Kada slože RIL (telefoniranje), onda će pustiti prvu betu :)

Zato se nadajte da Samsung što prije pusti idući leak :)

Dok čekate ICS, evo nešto da vam skrati čekanje xD

https://www.youtube.com/ninjaunboxing3

0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Pozdrav evo nekoliko inf. oko Vip-ovog novog firmware

Android verzija

2.3.5

Osnovna verzija

I9100BUKI1

Kernel

2.6.35.7-I9100BUKJ3-CL647431root@DELL155 #2

Broj verzije

GINGERBREAD.BUKJ3

Ovako sto mnogo ljudi zanima a tice se baterije, ona je odlicna 2, 2.5 dana bez stednje moba znaci puno poziva, puno sms, malo igrica, 3G ukljcen i to bez roota.

Stabilna verzija bez ikakvih problema

Stvarno super firmware. Po meni najbolji do sada a puno sam ih promjenio i custom i oficial.

{#}{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hrcpin kaže...

Android verzija

2.3.5

Osnovna verzija

I9100BUKI1

Kernel

Broj verzije

GINGERBREAD.BUKJ3

Ovako sto mnogo ljudi zanima a tice se baterije, ona je odlicna 2, 2.5 dana bez stednje moba znaci puno poziva, puno sms, malo igrica, 3G ukljcen i to bez roota.

Stvarno super firmware. Po meni najbolji do sada a puno sam ih promjenio i custom i oficial.

{#}{#}

ja imam identično sve ko ti, meni jedino moze dogurati do 2 dana ako mi je podatkovni promet isključen ili ga jako malo korstim s tim da imam cca 2 sata razgovora, osvijetljenje na automatski. Nekuzim kako tebi onda tako puno više drzi a koristiš ga bez stednje. Telefon je star dva tjedna i kažem ima sve ko tvoj al daleko od tvog sto se tiče baterije nesto onda očito neštima s mojim :-/ Sto se tiče stabilnosti i ostalog to stoji sve super. Ako ti nije problem da uslikaš i okačiš ovdje korištenje, onaj graf i napises koliko si imao poziva u tom periodu, koliko 3g i slicno. LP

17 godina
neaktivan
hrcpin kaže...

Android verzija

2.3.5

Osnovna verzija

I9100BUKI1

Kernel

Broj verzije

GINGERBREAD.BUKJ3

{#}{#}

Ja imam ovu verziju na mobu, tj. update mi je dosao. A pošto je mob lockan na VIP, ja sam ga rootao i skinuo onaj app sa marketa sto otkljucava, i nazalost nije nasao kod, onda sam odnijeo mob lokalnom prodavacu koji dekodira mobitele, i on je rekao da je nemoguce ga otkljucati. Onda sam se sjetio da mi je jedina i najskuplja sansa bila da odem u vip da mi oni otkljucaju. Platio 500kn, onda ispred mene nes na mobitel prcka, i nakon 3 puta sto je pokusala ga otkljucati nije joj uspijelo. Vratila 500kn i kaze kao da je to novi softver i da se ne moze otkljucati. Rekla je da se javim ovlastenom servisu da bi oni to kao trebali srediti. Sta da radim??

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2011 12:06 (Dodge_167).
15 godina
neaktivan
tommek10 kaže...

ja imam identično sve ko ti, meni jedino moze dogurati do 2 dana ako mi je podatkovni promet isključen ili ga jako malo korstim s tim da imam cca 2 sata razgovora, osvijetljenje na automatski. Nekuzim kako tebi onda tako puno više drzi a koristiš ga bez stednje. Telefon je star dva tjedna i kažem ima sve ko tvoj al daleko od tvog sto se tiče baterije nesto onda očito neštima s mojim :-/ Sto se tiče stabilnosti i ostalog to stoji sve super. Ako ti nije problem da uslikaš i okačiš ovdje korištenje, onaj graf i napises koliko si imao poziva u tom periodu, koliko 3g i slicno. LP

Još par stvari koje vam mogu produziti malo trajanje baterije,možda je već spominjano al nije zgorega ponoviti za nove usere:

1.Ako ne koristite facebook i gtalk previše,logout kada završite sa korištenjem tih aplikacija.

2.Isključite notifikacije za ažuriranje samsung appsa: Settings>Applications>Samsung apps>Off

3.Screen brightness na automatic,i na mobu i na browseru.

4.Isključite animacije i motion pokrete.

5.Smanjte Screen time out i uključite Auto adjust screen power,pogotovo ake imate crnu pozadinu.

6.Ako imate rootan mob maknite ili zamrznite nepotrebne aplikacije koje su došle sa mobom a ne korisitite se s njima,popis aplikacija koje možete bez problema ukloniti je već par puta postavljan od mene i ostalih forumaša u ovoj temi. (Ja to radim sa Titanium Backupom)

To je sve što se sada mogu sjetiti,ako netko zna još nešto pucajte! {#}

Ako sam ti pomogao stisni HVALA.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2011 12:44 (DwightSchrute).
15 godina
neaktivan

Ja imam ovu verziju na mobu, tj. update mi je dosao. A pošto je mob lockan na VIP, ja sam ga rootao i skinuo onaj app sa marketa sto otkljucava, i nazalost nije nasao kod, onda sam odnijeo mob lokalnom prodavacu koji dekodira mobitele, i on je rekao da je nemoguce ga otkljucati. Onda sam se sjetio da mi je jedina i najskuplja sansa bila da odem u vip da mi oni otkljucaju. Platio 500kn, onda ispred mene nes na mobitel prcka, i nakon 3 puta sto je pokusala ga otkljucati nije joj uspijelo. Vratila 500kn i kaze kao da je to novi softver i da se ne moze otkljucati. Rekla je da se javim ovlastenom servisu da bi oni to kao trebali srediti. Sta da radim??

ja sam bio na 2.3.3 i rootao sam ga da ga otključam putem programa iz marketa izbacio mi je sifru, i otključao sam ga nikad lakše. Zatim mi je kies ponudio nadogradnju na 2.3.5 sto sam prihvatio i uradio otisao mi je root i onaj uskličnik s pocetka dignuo ga na 2.3.5 i ono sto je najjzanimljivije ostao mi je unlock, telefon otključan sve super. Sad mi je na tvornickom vip-ovom 2.3.5 kartica tele2 u njemu sve super prezadovoljan mislim da i na garanciju ga mogu nosit bez problema ako dodje do tog nedaj boze :-) .

samo mi nije jasno kako od @hrcpin tako duze traje baterije neg kod mene a uredjaji identični....

14 godina
neaktivan

Evo još malo vijesti o ICS-u..

Kao što većina zna, 2 strane rade na ICS-u. Codeworkx (CM team) i Airbus360 (i koji pomoćnik).

Airbus360 je uploadao sav svoj rad na xda-developers forum, što znači da je samo pitanje dana kad će doći prva beta :)

Airbusu ne radi mikrofon, ali rade pozivi. Nada se da bi s novim kernelom mogao i to rješiti, tako da.. Još malo :)

Svi koji žele isprobati, a već nisu, Alpha 13 je već prije izašla, ali evo pošto je sad na xda objavljena, slobodno pročitajte malo komentare i objavite ako nešto zanimljivo nađete :)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1402431

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
I MIUI tim radi na portanju ICS-a ;)
BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
15 godina

Uspio uhvatit rodicu u Zagrebu da mi kupi memorijsku u Protisa. Sutra dolazi u Split i srećom da sam se sitia da je ona gori trenutno. http://protis.hr/products/details/memorijska-kartica-samsung-micro-sd-16gb-class10--sd-adapter/50930 

Class 10, 16gb a samo 153kn.  Inače gledam po e-Bayu i nema je ispod 175kn. Prošao odlično.

www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno sviježim vijestima. Organizator LAN turnira po Hrvatskoj, potiče hrvatsku gaming scenu na razvijanje. CS 1.6, COD4, COD2 serveri
Moj PC  
5 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
You cannot change your fate, no man can...
18 godina

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1402431 {#}

isprobao , neke stvari ne sljakaju ali ok 

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2011 17:09 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Molio bi da netko pojasni onih 6 parametara (ondemand, ondemandx smartassV2 conservative, lulzative, preformance) na aplikaciji setCPU, jer znam egleski kolko-tolko i kad si to prevedem, svi su oni slicni, osim preformance što je logicki.

Evo link;

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=19846297

Zahvaljujem u ime svih onih kojima ingliš nije baš najbolji:-)

EDIT:da se malo pohvalim

daniel
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2011 18:42 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Molio bi da netko pojasni onih 6 parametara (ondemand, ondemandx smartassV2 conservative, lulzative, preformance) na aplikaciji setCPU, jer znam egleski kolko-tolko i kad si to prevedem, svi su oni slicni, osim preformance što je logicki.

Evo link;

Svaki od ovih ima svoje različite postavke kako se procesor ponaša u određenim uvjetima. Dosta ovih se mijenja stalno, pa tako nalaziš ondemand, ondemandx.. smartass, smartassv2, smartassv3... conservative, battery saver... i kao zadnji - performance. Nisam najstručniji da pojasnim, al evo pokušat ću zdravoseljački.

Stvar je u tome kako reagiraju i koliko dopuštaju određenim "sektorima" odnosno aplikacijama da koriste procesor. Primjerice, kad je zaslon ugašen, clock procesora spušta se na amo reć 200 MHz (ovisno o kernelu), na svakom presetu osim na performance. Na performance je zakačen stalno na najviši clock i ne spušta ga radi štednje energije. On ujedno troši najviše baterije i na njemu će sve, ali ama baš sve što može, radit potpuno glatko i bez ikakvih zastajkivanja.

Za lulzactive nisam siguran, zaboravio sam iskreno. Mislim da je nešto lošiji od performanca, a nešto bolji od smartassa ili ondemanda. Naravno, s time i više struje troši.

Battery saver drži dosta nisko clock stalno. Pa tako ne dopušta ni normalnih 60 fps-a kad scrolate kroz izbornik mobitela. Vrlo brzo ćete primjetiti zašto se zove battery saver (power saver, energy saver.. ovisno o kernelu). Pa tako nerijetko i lošije lovi signal, rjeđe traži bazne stanice.. Ovisno o kernelu opet.

Najbolje ga je držati na ondemand ili smartass, barem tako ja uvijek držim. Oba imaju sličan princip rada. Spušten clock i tek kad ga neka aplikacija zatreba, on se diže. Do tada miruje na niskim "obrtajima". Sistemskim aplikacijama i skrolanju kroz izbornike daje točno onoliko koliko im treba za ugodan rad. Kad je ugašen ekran i clock se spusti na minimum koliko je potrebno za refresh maila, primanje poziva, traženje signala i slične stvari koje svaki mobitel radi.

Sve ove verzije v2, v3... bla bla bla su više manje iste sa sitnim preinakama i tweakovima. Ne vjerujem da ćete primjetiti neku veliku razliku između verzija v2 i v3 recimo ili slično. Razlike bi trebali primjetiti tek mjenjanjem između smartassa ili performaca ili batery savera recimo.

Ondemand držim i ne prčkam s time ništa. Radi i više nego dobro. Vrti GTA3, šta više možeš očekivat?

18 godina
neaktivan

Evo link;

Mozda imas na web sajtu kernela, jer su sve to neka imena za koje se ne moze bas nesto konkretno zakljuciti.
"Changed to smartass from lulzactive seems a bit smoother especially when coming out of deep sleep." 

14 godina
protjeran

Znaci kada se desi da mob koristim dosta malo (a ima da se zareda 2-3 dana zbog posla) stavim za glavni profil da je "preformance", te jedan dodati profil za "screen off"-ondemand na kojem podesim frek. 200-500 Mhz (koji je inace uvijek ukljucen) i to bi trebalo onda biti ok, pošto tada vrlo malo radim na mobitelu.

Sad sve kuzim, samo kada stavim profil za screen off, koji da stavim da sto manje oscilira (naravno sa podesenom frek. 200-500 Mhz)???

Ondemand, ili koji???

Hvala

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
EchoOne kaže...

Evo link;

Svaki od ovih ima svoje različite postavke kako se procesor ponaša u određenim uvjetima. Dosta ovih se mijenja stalno, pa tako nalaziš ondemand, ondemandx.. smartass, smartassv2, smartassv3... conservative, battery saver... i kao zadnji - performance. Nisam najstručniji da pojasnim, al evo pokušat ću zdravoseljački.

Stvar je u tome kako reagiraju i koliko dopuštaju određenim "sektorima" odnosno aplikacijama da koriste procesor. Primjerice, kad je zaslon ugašen, clock procesora spušta se na amo reć 200 MHz (ovisno o kernelu), na svakom presetu osim na performance. Na performance je zakačen stalno na najviši clock i ne spušta ga radi štednje energije. On ujedno troši najviše baterije i na njemu će sve, ali ama baš sve što može, radit potpuno glatko i bez ikakvih zastajkivanja.

Za lulzactive nisam siguran, zaboravio sam iskreno. Mislim da je nešto lošiji od performanca, a nešto bolji od smartassa ili ondemanda. Naravno, s time i više struje troši.

Battery saver drži dosta nisko clock stalno. Pa tako ne dopušta ni normalnih 60 fps-a kad scrolate kroz izbornik mobitela. Vrlo brzo ćete primjetiti zašto se zove battery saver (power saver, energy saver.. ovisno o kernelu). Pa tako nerijetko i lošije lovi signal, rjeđe traži bazne stanice.. Ovisno o kernelu opet.

Najbolje ga je držati na ondemand ili smartass, barem tako ja uvijek držim. Oba imaju sličan princip rada. Spušten clock i tek kad ga neka aplikacija zatreba, on se diže. Do tada miruje na niskim "obrtajima". Sistemskim aplikacijama i skrolanju kroz izbornike daje točno onoliko koliko im treba za ugodan rad. Kad je ugašen ekran i clock se spusti na minimum koliko je potrebno za refresh maila, primanje poziva, traženje signala i slične stvari koje svaki mobitel radi.

Sve ove verzije v2, v3... bla bla bla su više manje iste sa sitnim preinakama i tweakovima. Ne vjerujem da ćete primjetiti neku veliku razliku između verzija v2 i v3 recimo ili slično. Razlike bi trebali primjetiti tek mjenjanjem između smartassa ili performaca ili batery savera recimo.

Ondemand držim i ne prčkam s time ništa. Radi i više nego dobro. Vrti GTA3, šta više možeš očekivat?

OK hvala, sad mi je jasno, samo ako stavim "preformance" za glavni i u postavkama stavim za "screen off" 200-500 Mhz, onda ne bi trebo kucati stalno na MAX tj. na 1600 Mhz???

daniel
14 godina
protjeran
EchoOne kaže...

Evo link;

OK hvala, sad mi je jasno, samo ako stavim "preformance" za glavni i u postavkama stavim za "screen off" 200-500 Mhz, onda ne bi trebo kucati stalno na MAX tj. na 1600 Mhz???

EDIT; Zanemarite ova zadnja 2 posta jer mi je malo komp poludel {#}

daniel
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2011 19:52 (daniel.hajdinjak666).
15 godina
neaktivan

i potrebna ti je stara kalibracija baterije (kao na starim mobitelima ono tri puta ga ispraznis do kraja da ti se ugasi pa ga napunis do kraja ...)

18 godina
neaktivan
Samo ces morati malo paziti kada stavljas razlicite za sreen on i off jer neki nisu kompatibilni jedni s drugim i moguce je da ti mob ode u "sleep of death", tj morati ces ga restartovati. :D
Procitaj na xda vise o tome.
18 godina
neaktivan

E ovako, trenutno imam stock ROM, stock kernel i stock modem. Android 2.3.4. Zelim Siyah kernel + TurkbeyROM. Sve sto je potrebno jeste da flasham kernel preko Odina, udjem u CWM recovery backupam ovaj sad sto imam, i onda flasham ROM preko CWM-a? 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice