Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.399.065
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Dark Prince kaže...
Kordy kaže...
Dark Prince kaže...
1. Ovaj Siyah kernel daje automatski i root?
2. Umjesto da flasham CF-root dovoljno mi je da njega flasham?
3. Onaj .tar vrijedi za sve kernele (moj je trenutno KI4)?
4. Radi sa stock ROM-om?
5. Nakon sto njega flasham hoce li mi se pojaviti trokut?
6. Mogu install MIUI ROM bez Odin-a?

1.da

2.ako se može iz Odina flashat, onda da

3.koji .tar? 

4.da

5.da

6.da, preko CWM

Napokon da neko odgovori, hvala.
U vezi 3. pitanja mislio sam da li moze ici na bilo koji stock kernel, ne moras kao kod cf-roota paziti koji ces flashati (sto je pretpostavljam tako jer na sajtu ima samo jedan jedini link i u .tar arhivi jedan jedini zImage).

Može ići na bilo koji Samsungov rom... i tzv. "custom" rom je samo stock rom sa modovima...

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
18 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
Neki mjerač odlaznih poziva.

Otvori dialpad, slajdaj na logs, otvori meni i imas "call duration". To trazis?

You cannot change your fate, no man can...
14 godina
odjavljen
Tražim aplikaciju! :/
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Kordy kaže...
Dark Prince kaže...
Kordy kaže...
Dark Prince kaže...
1. Ovaj Siyah kernel daje automatski i root?
2. Umjesto da flasham CF-root dovoljno mi je da njega flasham?
3. Onaj .tar vrijedi za sve kernele (moj je trenutno KI4)?
4. Radi sa stock ROM-om?
5. Nakon sto njega flasham hoce li mi se pojaviti trokut?
6. Mogu install MIUI ROM bez Odin-a?

1.da

2.ako se može iz Odina flashat, onda da

3.koji .tar? 

4.da

5.da

6.da, preko CWM

Napokon da neko odgovori, hvala.
U vezi 3. pitanja mislio sam da li moze ici na bilo koji stock kernel, ne moras kao kod cf-roota paziti koji ces flashati (sto je pretpostavljam tako jer na sajtu ima samo jedan jedini link i u .tar arhivi jedan jedini zImage).

Može ići na bilo koji Samsungov rom... i tzv. "custom" rom je samo stock rom sa modovima...

Aham, a sto onda kod CF-roota nije tako?

18 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
Tražim aplikaciju! :/

Koliko sam razumio trazis mjerac trajanja odlaznih poziva a za to ti ne treba nikakva app...

14 godina
odjavljen
Da možda mi i treba ali ju želim imati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
Da možda mi i treba ali ju želim imati.

Il' si krajnje neozbiljan il' ni sam ne znas sto hoces...

14 godina
odjavljen
Znam, aplikaciju pomogucnosti sa widgetom koja mjeri odlazne pozive a da se ne veze za datume.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Diplomat kaže...
Znam, aplikaciju pomogucnosti sa widgetom koja mjeri odlazne pozive a da se ne veze za datume.

sad stvarno spamaš.... već smo ti dali link od teme za aplikacije...! 

http://www.bug.hr/forum/topic/rucna-racunala/android-borbeni-komplet/53483.aspx

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
14 godina
neaktivan

Evo da se ja malo ukljucim u ovu temu jer sam i ja postao vlasnikom samsugn galaxy s2

Vec sam imao puno tih skupljih modela ali ekran na ovome cudu je savrsenstvo.

Sad par pitanja odmah za pocetak :

1. Dal imate na ekranu koju zastitu te dal koristite koju maskicu te ako koristite nesto od toga dajte link sa ebaya ili slicno da narucim.

2. Koje programe i igre preporucujete za pocetak na ovom mobu

3. Koji custom rom je najbolji, te dal je velika razlika sa official roma jer ovak mi je mob prilično brz

4. Kak baterija radi na njemu, meni sad izgleda kao da se ne trosi nesto previse, dal ce moci izdrzati od jutra do mraka ako npr 2g/3g uvijek ukljucen, na 2 maila na njemu koji se updajtaju svaki sat, onda oko 90 min slusanje glazbe, 30 min igranja, 20-30 poziva te isto toliko sms te surfanja nekih 2 ( od toga pola na 3g pola na wifiju)

5. Koju memorijsku preporucate za mob te isto tako ako moze link za memorijsku

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

1.   Ne.Neka ZAGG bi bila najbolja.Nema do osjecaja golog ekrana :D,pogotovo kod SGS2 ili iP4,4S koji imaju Oleophobic coating.

http://www.ebay.com/itm/NEW-SAMSUNG-GALAXY-S-II-ZAGG-Invisible-Shield-Ships-Free-/270876497192?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f117f5528

Maska: http://www.ebay.com/itm/SAMSUNG-GALAXY-S2-S-2-I9100-Black-Mesh-Hard-Cover-Case-/280701268813?pt=AU_MobilePhoneAccessories&hash=item415b19734d#ht_4054wt_1396

Tanka,dobro stiti i to je najbitnije :).

Nade se po ebayu.

2.   Nema pravila,gugl + podforum Android aplikacije i gg.

Meni primarno: Dialer One,Handcent SMS,Yahoo Mail,Go Launcher EX,NOVA2 to mi je default :D.

3.  Na SGS2u se najmanje osjetit razlika,no ima razlike,te dosta u potrosnji baterije,DPI velicini,uglavnom osjeti se prelazak.Da ne govorim mogucnost undervolta idt... 

Preporuka roma: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1377069 

Preporuka kernela: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1351191 

Njih osobno koristim pa...

4.  Da baterija ce te sluzit like a boss,jedan dan bez beda, ja sam upravo usao u ufuravanje u 2 dana :).

5.  Apsolutno bilo koja Class4+ zbog 1080p snimanja.Ja koristim neku Apacerovu 16Gb Class4 i fantasticna je za 130kn,Protis.

To je to :D! 

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2011 21:44 (BMK).
Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

Maskica ti uopće ne treba. Pola godine imam mobitel, i dalje nijedne ogrebotine nigdje ;)

Što se tiče ovog ROM-a, nekako sam malo skeptičan jer je baziran na XW firmwareu.. Za stable verzije se obično uzima XX firmware kao što je za baseband uzeo.. Valjda je sve kako čovjek kaže, nisam isprobao, ali nema razloga da ti kolega preporuči loš ROM ;)

Što se tiče kernela, on je rađen na bazi speedmoda, ali još uvijek eksperimentira sa undervoltom developer. Možda bolje da stavi speedmod dok malo ne prouči kako i šta je najbolje.

Jel ti se ikad dogodilo prekinuto snimanje ili nešto slično na toj Class4? Imao sam neugodnih iskustava sa sporijim karticama..

18 godina

unrooto sam svoj mob i stavio mu preko odina official 2.3.6 rom 

sad me zanima jel sam dobro napravio 

Osnovna verzija I9100XXKI4

Kernel verzija    2.6.35.7-I91000XWKK2-CL726411 root@DELL88 #2

Broj verzije      GINGERBREAD.XWKK2

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2011 22:40 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jos jedno pitanje, koji program da koristim da napravim backup svojeg official roma, prije nego sto stavim neki custom rom

te dal je mozda tko stavio na mob ovaj rom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1347711

Izgleda mi dizajnom jako lijepo, sad dal mozda zna dal ima taj rom hrvatski ili barem eng

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2011 23:19 (MSN).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Evo da se i ja javim.

Iskustvo sa Siyah kernelom.
Isprobao sam stvarno puno, puno kernela, ali ovo je jedan od najboljih, ako ne i najbolji battery friendly kernel.

Nisam testirao po trajanju, ali recimo 30ak minuta igre Defender (bem ti Echo jesi me navukao) požnjopa možda 10% baterije.

Tek sada uživam u svom SGS II.
A kako vidim i broj sretnih korisnika je stalno sve veći.

I stanje na Marketu se drastično mijenja.
Ovih 10 milijardi im je bio snažan vjetar u leđa.
Developeri sve češće izdaju update-ove, sve je jednostavnije, optimiziranije...

Samo jedna stvar nedostaje {#} ICS 

EDIT: Ova rupičasta maskica je dobra, ali u džepu nakon vremena popuca. Prilično je kruta.
Ja sam sebi naručio nešto ovako, to vjerujem da je prava stvar.
I naravno, USB (Ž) - micro USB  

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 0:12 (sudy_freak).
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina

I jos nesto o rupičastoj maskici {#}  ispod nje se zna nakupiti prašine

15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže....

Ja sam sebi naručio nešto ovako, to vjerujem da je prava stvar.
I naravno, USB (Ž) - micro USB  

Ja ti imam točno ovu masku,preporučam je svima,čvrsta je,i ima super grip sa strane. Već sam prije kupio dock+extra bateriju,MHL usb i JIG,sve sa eBaya,pa ako koga zanimaju iskustva neka pita...

Ako sam ti pomogao stisni HVALA.
14 godina
protjeran
MSN kaže...

jos jedno pitanje, koji program da koristim da napravim backup svojeg official roma, prije nego sto stavim neki custom rom

te dal je mozda tko stavio na mob ovaj rom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1347711

Izgleda mi dizajnom jako lijepo, sad dal mozda zna dal ima taj rom hrvatski ili barem eng

Ja ti imamTurkbay rom i meni savseno izgleda. Niti jedan put mi se nije srusio software, nema trzanja, bugova barem za sad(imam ga vise od mjesec dana sa Siyah kernelom). U međuvremenu sam stavio druge romove ali mi se nisu sviđali, tako da Turkbay imam zapravo mjesec dana. I da, podržava hrvatski. Meni baterija traje otprilike ko i na drugim romovima, ali je zato rom predivan i ne bi ga mjenjo za neki ružnji samo zato da mi baterija izdrži 7-8% duže, makar je za bateriju po meni bitniji kakav kernel imas.

daniel
14 godina
neaktivan

I da, za one koji žele isprobat GTA3 na mobitelu, ili već imaju ili su ga već kupili bla bla bla.. Evo ovdje možete pronaći patch koji poboljša dosta grafiku :)

File je preuzet sa xperie play i poboljšava detalje, a većinom svjetla i kišu.. Koju riječ više o igri pročitajte na prethodnoj stranici tu na forumu. Napisao sam mali review.

0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

Službeno, official ICS stiže u prvom kvartalu 2012. za SGS2 i Note, a za ostale valjda kasnije...

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
Moj PC  
2 0 hvala 6
14 godina
protjeran

Daj ta mi molim vas recite gdje mogu naci koje sistenske aplikacije mogu izbrisati?!

Hvala.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

ja sam obrisao ove: 1. Layar 2. eBuddy 3. MiniDiary 4. Y! Financial Clock 5. AngryGPS 6. AllShare 7. PressReader 8. T-Wizepilots 9. Dual clock 10. Aldiko 11. CalendarClock 12. Smoke Live Wallpaper

14 godina
protjeran
nino_z kaže...

ja sam obrisao ove: 1. Layar 2. eBuddy 3. MiniDiary 4. Y! Financial Clock 5. AngryGPS 6. AllShare 7. PressReader 8. T-Wizepilots 9. Dual clock 10. Aldiko 11. CalendarClock 12. Smoke Live Wallpaper

Hvala ti, ali da li znaš, ili neko koje su sve sigurne za brisanje, jer jedino sam naso za LG, ali tamo su drugaciji nazivi, pa se ne usudim *ajebavati da nemoram opet flesat rom???

Itko???

daniel
16 godina
neaktivan
BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
15 godina
DwightSchrute kaže...

Ja ti imam točno ovu masku,preporučam je svima,čvrsta je,i ima super grip sa strane. Već sam prije kupio dock+extra bateriju,MHL usb i JIG,sve sa eBaya,pa ako koga zanimaju iskustva neka pita...

Čvrsta??

Nije li to silikonska, kao ono, gumena?
Moram usporediti (sorry) kao što svi furaju na iP-u? 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
16 godina
neaktivan

Pozdrav!

Evo preporuka ROM-a "CheckROM RevolutionHD V4"  u kombinaciji sa zadnjom verzijom speedmode kernelom.....baterija se odlično ponaša(meni bez da ga puno štedim 2 dana bez beda)....zasad nema bugova(imam ga tjedan dana)...sve radi....probajte...pozz

2 0 hvala 1
18 godina
naki007 kaže...

Pozdrav!

Evo preporuka ROM-a "CheckROM RevolutionHD V4"  u kombinaciji sa zadnjom verzijom speedmode kernelom.....baterija se odlično ponaša(meni bez da ga puno štedim 2 dana bez beda)....zasad nema bugova(imam ga tjedan dana)...sve radi....probajte...pozz

jel mislis na ovo http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1312240 ;)

14 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

Daj ta mi molim vas recite gdje mogu naci koje sistenske aplikacije mogu izbrisati?!

Hvala.

aplikacije koje su ovdje oznacene zeleno mozete komotno maknit, preporucam s titaniumom

14 godina
protjeran
caplja89 kaže...

Hvala.

aplikacije koje su ovdje oznacene zeleno mozete komotno maknit, preporucam s titaniumom

Hebem ti sve, gledo sam jedan post sta na LG-u brisati, pa onda ovaj tvoj post, ali kod mene sve drugacije pise, pa sam sad moral oper staviti sluzbeni rom da se opet sve usnimi, pa sad idem staviti Turkbay rom i sve u *izdu materinu....

Samo pun qurac posla...

EDIT;

Dobro je, jer sam sve backup-al.....uf...

daniel
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 18:11 (daniel.hajdinjak666).
17 godina
odjavljen
caplja89 kaže...

Hvala.

Hebem ti sve, gledo sam jedan post sta na LG-u brisati, pa onda ovaj tvoj post, ali kod mene sve drugacije pise, pa sam sad moral oper staviti sluzbeni rom da se opet sve usnimi, pa sad idem staviti Turkbay rom i sve u *izdu materinu....

Samo pun qurac posla...

EDIT;

Dobro je, jer sam sve backup-al.....uf...

pogledaj ovo

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice