Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.381.761
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
EchoOne kaže...

To je vjerojatno neki loš kernel stavio..

Ja nemam takvih problema :S

Zato ja imam... moj ne trza tako jako ali se vidi... i nije do kernela niti rom-a...

15 godina
neaktivan
Ja nemam tih problema.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Danas bio u Tele 2, zamolio da mi izvade bijeli i crni S2 i tu nastaje dvojba. Bijeli je lijep, ali crni je gospodski i ima ugodniju plastiku. Izgleda da sam tokom pisanja odlučio za crni. Još čekamo Vip Centar za poslovne korisnike da me kontaktira što će bit na kraju beskrajnog zapleta oko mobitela.

EDIT: Kojeg vi posjedujete, bijelog ili crnog?

www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno sviježim vijestima. Organizator LAN turnira po Hrvatskoj, potiče hrvatsku gaming scenu na razvijanje. CS 1.6, COD4, COD2 serveri
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2011 0:33 (Vapor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vapor kaže...

Danas bio u Tele 2, zamolio da mi izvade bijeli i crni S2 i tu nastaje dvojba. Bijeli je lijep, ali crni je gospodski i ima ugodniju plastiku. Izgleda da sam tokom pisanja odlučio za crni. Još čekamo Vip Centar za poslovne korisnike da me kontaktira što će bit na kraju beskrajnog zapleta oko mobitela.

EDIT: Kojeg vi posjedujete, bijelog ili crnog?

Ja bih bijeli...  {#}

Imam crni... :(

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2011 0:38 (Šef).
14 godina
neaktivan

Nah, bijeli je za cure :P

Ja imam crni. Mislio sam ga jedno vrijeme zamjenit za bijeli.. Ljepuškast taj bijeli, ali ženskast nekako. Rađe ovako crni :)

3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Crni naravno

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ekipa koji custom ROM staviti nism zadnjih mjesec pratio kakva je situacija :)

MIUI; checkrom?

imao sam do sada litening rom i darky rom sada bi probao nešto novo

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Planiram kupiti ovu memorijsku karticu:

http://www.amazon.de/gp/product/B004FPU542/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&tag=lugaru-21&linkCode=as2&camp=1638&creative=19454&creativeASIN=B004FPU542

Ima li je netko ovdje i kakva su iskustva općenito s karticama?

Vidim na stranim komentarima da uglavnom pišu kako je dovoljna class 4 za ovaj mobitel.

Eh da, prodavač u jednom malom dućanu s opremom za mobitele mi je rekao da kartice od 32gb preopterećuju mobitel, pa da je bolje uzeti od 16gb, a on prikladno drži samo te{#}  

Ima li nešto u tome, jer kako ja to vidim čovjek se želi riješiti robe iz skladišta..

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2011 11:15 (vranjo).

0 0 hvala 0
15 godina

Ja još ne vidim koji je problem s ekranom. {#}

Ali čini mi se da nemam problema s tim.

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Na koji nacin bi 32GB kartice preopterecivale mobitel?

Ja cu kupit bas od 32 GB! :)
BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
16 godina
sudy_freak kaže...

Smanji svjetlinu ekrana do kraja, ili još bolje na minimum (1-2%). Zatim povuci dolje onaj status bar (gdje su ti informacije o mreži i ostalom.

Stani u mračni prostor, te obrati pozornost na lijevu stranu u odnosu na desnu stranu ekrana (doljnja polovica).

Dal ti je mrvicu tamnija ili se vidi nekakva žučkasta crta ili nešto slično? Dobro se zagledaj {#}

15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
sudy_freak kaže...

Smanji svjetlinu ekrana do kraja, ili još bolje na minimum (1-2%). Zatim povuci dolje onaj status bar (gdje su ti informacije o mreži i ostalom.

Stani u mračni prostor, te obrati pozornost na lijevu stranu u odnosu na desnu stranu ekrana (doljnja polovica).

Dal ti je mrvicu tamnija ili se vidi nekakva žučkasta crta ili nešto slično? Dobro se zagledaj {#}

da,evo ja sam sat pogledao i vidi se malo zuckasto s lijeve strane u odnosu na desnu...al ne smeta me. do sad nisam niti primjecivao to. hehe

14 godina
neaktivan
vranjo kaže...

Planiram kupiti ovu memorijsku karticu:

http://www.amazon.de/gp/product/B004FPU542/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&tag=lugaru-21&linkCode=as2&camp=1638&creative=19454&creativeASIN=B004FPU542

Ima li je netko ovdje i kakva su iskustva općenito s karticama?

Vidim na stranim komentarima da uglavnom pišu kako je dovoljna class 4 za ovaj mobitel.

Eh da, prodavač u jednom malom dućanu s opremom za mobitele mi je rekao da kartice od 32gb preopterećuju mobitel, pa da je bolje uzeti od 16gb, a on prikladno drži samo te{#}  

Ima li nešto u tome, jer kako ja to vidim čovjek se želi riješiti robe iz skladišta..

Nisam baš siguran jel ti dovoljna class 4. Trebala bi biti istina, no ne vjerujem uvijek proizvođačima, pogotovo ne kad je ovakve veličine kartica.

U čemu je kvaka. Teoretski kartica bi trebala biti dovoljna jer proizvođač kada lupi štambilj "class 4" na karticu jamči da će ona dostizati minimalnih 4MBps odnosno 24Mbps prilikom zapisivanja na karticu.

S druge strane SGS2 je sposoban snimati fullHD video pri čemu je bitrate u prosjeku 17 Mbps.

Kada bi ostao na stock ROM-u, ta kartica bi po svakoj teoriji trebala biti dovoljna jer SGS2 može maksimalno opteretit karticu sa 20Mbps (17Mbps je prosjek), a kartica u najgorem slučaju treba biti sposobna prihvatiti 24Mbps.

Ali, situacija se malo mjenja sa svakim novim updateom, a pogotovo sa customROM-ovima kada se bitrate, zbog osjetno bolje kvalitete zvuka, penje u prosjeku i iznad 20 Mbps, a u ekstremnim slučajevima i do 30 (ovisno što se snima).

Ukratko sam ti objasnio zašto je dovoljna, ali i zašto bi se ponekad mogali pojaviti gubitci fps-a, a u nekim slučajevima i prestanak snimanja (dogodilo mi se na class 2 karticom) što u nekim slučajevima nije nikako poželjno.

Nekome i više nego dovoljna, a nekome nedovoljna. Veći class ujedno znači i brže prebacivanje sa kompa na mobitel i obrnuto.. U svakom slučaju razmisli za što ćeš koristiti mobitel, hoćeš li često na brzinu nešto prebacivati ili nećeš, koliko ćeš snimati.. Nemoj zaboraviti da je unutarnja memorija SGS2 16 GB i mislim da je sasvim dovoljna za snimanje videa (1 min = cca 100MB, znači otprilike 2 sata može stat na unutarnju memoriju).

16 godina
neaktivan
Sto se tice snimanja videa, nek ih mobitel snima na unut. mem., a sve ostalo moze na sdcard.
17 godina
odjavljen

Počelo je {#}

0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Počelo je {#}

Mislim da će im trebat barem 2 mjeseca za stabilnu,funkcionalnu bug free verziju za every day korištenje. Cyanogen: http://www.engadget.com/2011/11/16/ice-cream-sandwich-based-cyanogenmod-9-in-the-works-slated-for/

14 godina
neaktivan
Sinisha kaže...
Sinisha kaže...
hd22sb kaže...
bzvz92 kaže...

kupio sam S2 prije nesto vise od 2tjedna u tmobileu i vise manje sve super radi i nemam nikakvih zamjerki...jedino sto sam tek sad skuzio je da kad odem u "settings" pa "about phone" tamo nemam opciju uopce da ga updateam...nego je prvo sto mogu odabrat "status" i sad mi nije jasno zasto je to tako??  nisam stavljo custom romove niti ga rootao (jos :P )...

andorid version: 2.3.3

baseband version :I9100BOKG1

build number : GINGERBREAD.BOKG2

ista stvar, koristim ga već par mjeseci i nema nikakvog updatea, jedino je valjda vip izbacio 2.3.5

spoji mob kabelom i vidi kies-om da nije slučajno izašao update ali nekako čisto sumnjam

Ista stvar i kod mene... potpuno iste informacije...

Sa aplikacijom "CheckSamsungFW" izbacio mi je trenutni FW
a za novu verzijzu mi je napisao "Your version cannot be upgraded by Kies, may be with Odin..."

Koliko sam shvatio, T-mobile bi trebao izdati novu službenu verziju FW-a???

I na koji naćin će se onda raditi taj upgrade!?

Sad sam doma na kompu instalirao Kies (na poslu mi je proxy nešto blokirao).

i sad Kies kaže sljedeće:

A to je dakle verzija 2.3.3... (na t-mob)

ma to mi je jasno...al zasto nemam tu opciju uopce u mobitelu??

a i sad me nesto pocelo je**t povezivanje sa kompom...moram ukljucit usb debugging da bi se mogo spojit -.- (jel neko zna u cemu je tu problem...dakle prije sam se normalno spajo...a sad mi se spoji no cim zelim pogledat neke datoteke na njemu (npr slike) odma me izbaci ko da sam iskljucio usb..)

15 godina

Za sve koji nisu vidjeli (nadam se da vas je malo takvih), isprobajte ODLIČNU BUGDroid aplikaciju.

Ukratko, evo kako to kod mene izgleda, klik!, a evo ovdje cijela tema na BUG-u.

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

Evo ako nekoga zanima tko je poput mene na T-Deutsche telekomu, pitao sam danas u t-centru za update androida i rekli su mi da rade na tome, no da se ne zna točan datum kad će biti dostupno, ali da će biti "uskoro". Inače sam prije toga slao mail i nisu mi odgovorili već 2 dana, kao da šaljem upit "upravi vodovoda".

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Koja aplikacija/widget je najbolja za vremensku prognozu?
Koristim accuweather ali nisam baš njome impresioniran...

15 godina
neaktivan
Erda kaže...

Koja aplikacija/widget je najbolja za vremensku prognozu?
Koristim accuweather ali nisam baš njome impresioniran...

ja koristim facy widget...probao sam svašta al za mene je ova najbolja

15 godina
neaktivan

ljudi imam problem, imam 3g watchdog za promet 3g-a ali mi krivo pokazuje...npr. pise mi 100mb a kad odem poslat poruku, sluzbeno da vidim koliko sam potrosio, kaze mi skoro 200mb... pa me zanima da li postoji neki drugi program slican ovome ali da radi kako treba!          (inace znam gasiti 3g i staviti edge da mi baterija traje duze, mozda ga to buni)

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Update: 

3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
donsale98 kaže...

ljudi imam problem, imam 3g watchdog za promet 3g-a ali mi krivo pokazuje...npr. pise mi 100mb a kad odem poslat poruku, sluzbeno da vidim koliko sam potrosio, kaze mi skoro 200mb... pa me zanima da li postoji neki drugi program slican ovome ali da radi kako treba!          (inace znam gasiti 3g i staviti edge da mi baterija traje duze, mozda ga to buni)

Koji god da odabereš na i9100 nijedan nije baš precizan.. Nitko ne zna zašto točno, jer da zna, napravio bi točnije..

Ja sam osobno googlao i tražio i isprobavao više manje sve, ali nijedan nije točno pokazivao.. Nakraju sam odustao i uzeo 1 GB prometa. Zasada mi je sasvim dovoljno s obzirom da doma uvijek imam wifi..

15 godina

Je li moguće ikako vratiti prijašnju verziju softvera na mobitelu preko Kiesa? Ako ne je li moguće na drugi način?

Mobitel nije rootan, niti je stavljan modificirani firmware. Jučer mi je Kies javio da ima nadogradnja za mobitel (VIP mreža) i ja sam nadogradio na 2.3.5. mislim.

Ono što me smeta je da je trajanje baterije drastično opalo, sad mi baterija drži samo jedan dan bez da nešto posebno radim na njemu, a prije mi je trajala 4-5 dana.

Hvala na pomoći

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo i ja sam nabavio ovu zvijerku i sad pokusavam gore instalirat zadnju verziju androida 2.3.5. Znaci skinuo sam Kies, spojio komp i mob i automatski je krenuo update ali sad vec jako dugo vremena na ekranu stoji znakic androida i ispod pise Downloading... , a ispod toga Do not turn target off!! (tako stoji vec pola sata) i sad neznam sta da napravim jer ga cak nemogu niti ugasit na power button.

We ride together, we die together! BaD BoY's FoR LifE!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako najjednostavnije zarotirati video koji je snimljen mobom i pohranjen na pc? Rotacija fotografije se nudi u svakom photo viewer-u, pa i u samom mobitelu, ali treba mi za video...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam SGSII iz vipa, i imam android verziju 2.3.3. stavio bi 2.3.5.

Za to ne trebam root? samo skinem softwer i flasham ga preko odina?

Hoće mi ostati svi podaci itd kao da sam recimo updatao preko kiesa da je izašla službena verzija?

Jel moram dirati kernel ili ostavim serijski?

Tu su svi firmwarei

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1075278

koji da skinem? ima po regijama

EDIT:

Sada gledam trebao bi skinuti ove Frankestein verzije, kolko vidim ima 2.3.5. sa starim bootloaderom, onda mogu poništiti brojač sa usb jigom i maknuti onaj trokut žuti?

Važno mi je samo da mi ostanu podaci itd..

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2011 11:04 (Igor_zgb).

0 0 hvala 0
16 godina
Igor_zgb kaže...

Imaš preko kiesa 2.3.5 za vip.

16 godina
neaktivan

nakon updatea mi se baterija katastrofalno pogorsala. jeli samo do mene ili i vi osjecate drasticniju promjenu?

Bilo bi zgodno...ali nije potrebno....................COD4 nick: IsMyYy

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice