Bok, svima!
Imam Galaxy S2 već neko vrijeme i baterija kao da je sve kraćeg vijeka. Pročitala sam skoro cijelu ovu temu, ali totalni sam newbie što se tiče "stocka", "kernela", "darkyja"... Pojma nemam što je to. Vidim da se to da riješiti. Eh sad, bi li mi tko mogao, lijepo molim, objasniti kao idiotu što da učinim i kako da mi baterija dulje traje?
Ono što jesam napravila: isključila samsung apps, stavila štednju baterije, smanjila ful osvjetljenost zaslona... ALI, obavim dnevno 3-5 razgovora po 10-tak minuta, ne surfam (jer ždere bateriju ko ludo), i uglavnom je u idle modu(!), a baterija mi rikne za 10 sati i moram ga staviti na punjenje. U početku sam stalno surfala i guštala u mobu, a sada ga rabim na kapaljku. :-(
Verzija mi je 2.3.3., osnovna verzija: I9100XXKE4; KERNEL: 2.6.35.7-I9100XWKE7-CL215725 root@DELL103#2; BROJ VERZIJE: GINGERBREAD.XWKE7
Zahvaljujem svakoj dobroj duši na savjetu! :-)
pogledaj zadnji post na 26. stranici, meni skroz pomoglo, baterija mi može i 3 dana izdržati ako ga ne koristim previše (mislim na internet, igre i face), s tim da s curom pričam na mob barem sat vr. dnevno
stavi si na početni zaslon widget program monitor i pogasi sve aplikacije koje ne koristiš (primjerice poruke znaju biti aktivne)
nadalje koristio sam onu temu od accuweather sa vjetrenjačama i nešta mi zaglavilo i stalno kišu pokazivalo, a vani tjednima prži i skinem si neke tamne slike od sin city i postavim za pozadinu i unlock screen i mogu reći da se osjeti smanjenje potrošnje, sve u svemu uz normalno korištenej, dakle surfanje i face baterija mi izdrži bez problema 2 dana i s time sam jako zadovoljan
također si stavi i widget štednja energije, tu si možeš odabrati svjetlinu zaslona, meni je na isključeno jedino kada sma na suncu stavim na najjače i to je to
nadam se da će koji savjet biti od pomoći