Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.371.524
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Neka kaže...

Bok, svima!

Imam Galaxy S2 već neko vrijeme i baterija kao da je sve kraćeg vijeka. Pročitala sam skoro cijelu ovu temu, ali totalni sam newbie što se tiče "stocka", "kernela", "darkyja"... Pojma nemam što je to. Vidim da se to da riješiti. Eh sad, bi li mi tko mogao, lijepo molim, objasniti kao idiotu što da učinim i kako da mi baterija dulje traje?

Ono što jesam napravila: isključila samsung apps, stavila štednju baterije, smanjila ful osvjetljenost zaslona... ALI, obavim dnevno 3-5 razgovora po 10-tak minuta, ne surfam (jer ždere bateriju ko ludo), i uglavnom je u idle modu(!), a baterija mi rikne za 10 sati i moram ga staviti na punjenje. U početku sam stalno surfala i guštala u mobu, a sada ga rabim na kapaljku. :-(

Verzija mi je 2.3.3., osnovna verzija: I9100XXKE4; KERNEL: 2.6.35.7-I9100XWKE7-CL215725 root@DELL103#2; BROJ VERZIJE: GINGERBREAD.XWKE7

Zahvaljujem svakoj dobroj duši na savjetu! :-) 

pogledaj zadnji post na 26. stranici, meni skroz pomoglo, baterija mi može i 3 dana izdržati ako ga ne koristim previše (mislim na internet, igre i face), s tim da s curom pričam na mob barem sat vr. dnevno

stavi si na početni zaslon widget program monitor i pogasi sve aplikacije koje ne koristiš (primjerice poruke znaju biti aktivne)

nadalje koristio sam onu temu od accuweather sa vjetrenjačama i nešta mi zaglavilo i stalno kišu pokazivalo, a vani tjednima prži i skinem si neke tamne slike od sin city i postavim za pozadinu i unlock screen i mogu reći da se osjeti smanjenje potrošnje, sve u svemu uz normalno korištenej, dakle surfanje i face baterija mi izdrži bez problema 2 dana i s time sam jako zadovoljan

također si stavi i widget štednja energije, tu si možeš odabrati svjetlinu zaslona, meni je na isključeno jedino kada sma na suncu stavim na najjače i to je to

nadam se da će koji savjet biti od pomoći

pozadina

unlock screen

14 godina
neaktivan

mozda glupo pitanje...

ali me zanima, prije nego sto sam kupio mob kad sam gledao

na youtube-u snimke galaxy s2 u usporedbi s iphone4

mogao je na nekoj stranici ocitat odmah video, a meni prebacuje s te stranice

na stranicu youtube-a i tamo pusta video...

mozda netko zna zasto?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 14:46 (MadDogg).

0 0 hvala 0
15 godina
Jel netko zna kako promijeniti lock screen na galaxy s2 da izgleda kao na htc sensationu i zna li tko neki dobar launcher a da ima sense ui temu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Za lock screen Lock Bot Pro, upisi u google lock bot pro apk
14 godina
neaktivan

jel iko zna kako napravit da imaš net onaj podatkovni (npr. t-mobile net), a ne wifi..? :/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kupis megabajtice od t-mobile-a

ja uzimam za 50kn 500mb {#}

http://www.t-mobile.hr/1/10-10-10-10-60.asp

14 godina
neaktivan

da, znan. aktivirala san ja megabajte ali ne pitan to nego npr. oden u grad, di neman wifi-a i želin na net priko tih megabajta, ali nemogu... oden u postavke->bežično i mreža->mobilne mreže->koristi paketne podatke i podatkovni roaming, sve to napravin al neće... 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nata4594 kaže...

da, znan. aktivirala san ja megabajte ali ne pitan to nego npr. oden u grad, di neman wifi-a i želin na net priko tih megabajta, ali nemogu... oden u postavke->bežično i mreža->mobilne mreže->koristi paketne podatke i podatkovni roaming, sve to napravin al neće... 

skužio sam kada je wifi upaljen, odma ne radi mobilni prijenos

skinuo sam si widget data enabler tako da ne moram prčkati po pocijama, uglavnom sve mi radi bez problema

nego pošto sam na pretplati ne znam kako provjeriti koliko mi ostalo MB po najvećoj brzini, šaljem stanje na 0110 ali veli eda nemam aktiviranu nikakvu uslugu, a kada sam prekoračio promet dobio sam sms o tome

14 godina
neaktivan

nisi dao link,ali mislim da je to sto onu imaju vecu brzinu od nas ovdje u hrv...ako je rijec o americi ili o kome vec...

14 godina
neaktivan
MadDogg kaže...

mozda glupo pitanje...

ali me zanima, prije nego sto sam kupio mob kad sam gledao

na youtube-u snimke galaxy s2 u usporedbi s iphone4

mogao je na nekoj stranici ocitat odmah video, a meni prebacuje s te stranice

na stranicu youtube-a i tamo pusta video...

mozda netko zna zasto?

nisi dao link,ali mislim da je to sto onu imaju vecu brzinu od nas ovdje u hrv...ako je rijec o americi ili o kome vec...

VELIKI EDIT: malo sam zabrijao...sorry...neznam dal imas instaliran flash..?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 23:33 (locki).
14 godina
neaktivan

instalirao sam flash... a pricam o ovome

9:55 otvara video direktno na stranici ne prebacuje ga na youtube

ali primjetio sam da mi je to samo na facebook-u sad sam otisao na sajt kao i taj tip

i otvorilo mi je direktno video sa stranice, a na facebook-u mi baca na youtube...

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MadDogg kaže...

instalirao sam flash... a pricam o ovome

9:55 otvara video direktno na stranici ne prebacuje ga na youtube

ali primjetio sam da mi je to samo na facebook-u sad sam otisao na sajt kao i taj tip

i otvorilo mi je direktno video sa stranice, a na facebook-u mi baca na youtube...

neznam stvarno,ja i dalje mislim da je to nesto do flasha...ipak je taj flash "cudan" ...neznam zasto stvarno...

14 godina
neaktivan

malo sam ti guglao.

kazu ovo : "I've had the same problem. The only way I found to fix it was to use VPlayer. Then when you click on a video in the Facebook App, it gives you the option to use the stock video player or VPlayer. Choose VPlayer and it should play pretty much all of them."

probaj...

14 godina
neaktivan

Evo da podijelim svoja iskustva sa Cyanogenmod 7 ROM-om/CMG kernelom. Dakle, još nije izašla stabilna verzija, ali toplo preporučujem da si ovo flashate na mob, odličan je ROM/kernel (fluidan, brz, mnoštvo postavki tako da si ga stvarno možete uštimati po svojoj volji). Nightly build možete skinuti preko ROM Managera ili sa ove stranice.

PAŽNJA:

Obavezno morate flashati dvaput za redom, inače neće raditi (provjereno), ne zna se iz kojeg razloga. Znači kada ga flashate, samo ponovite flashanje opet bez rebootanja i ičega drugog.

Kada se boota, namjestite si sve u postavkama kako želite, samo obavezno morate staviti Language na English (US) jerse inače Market crasha.

I sami znate da ima more launchera, tako da ako vam se ne sviđa ADW launcher koji je pretpostavljen, jednostavno stavite neki drugi (ja koristim GO Launcher Ex).

Uspio sam prijeći preko 5000 na Quadrantu i 7000 na Antutu benchmarku s ovim ROM-om/kernelom, dok s nijednim drugim nisam mogao. Ja sam stvarno oduševljen.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozdrav! trenutno sam na

DarkyROM2 XXKG6 BASE R2

sa SuperCore 1.7 Kernelom,

pa me zanima da li bi znacilo sta za bateriju ako na brzinu fleshnem SuperCore 2.0 kernel bez novog rooma?

ili bi mozda SuperCore 1.8.5 mozda bila bolja solucija?

primjecujem da mi se baterija pocela previse trosit sto u pocetku nije bio slucaj...

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 11:01 (bobo23).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ima li tko iskustava sa Criskeo Romom v22?

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 11:39 (mnjikloh).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Beagle kaže...

Evo da podijelim svoja iskustva sa Cyanogenmod 7 ROM-om/CMG kernelom. Dakle, još nije izašla stabilna verzija, ali toplo preporučujem da si ovo flashate na mob, odličan je ROM/kernel (fluidan, brz, mnoštvo postavki tako da si ga stvarno možete uštimati po svojoj volji). Nightly build možete skinuti preko ROM Managera ili sa ove stranice.

PAŽNJA:

Obavezno morate flashati dvaput za redom, inače neće raditi (provjereno), ne zna se iz kojeg razloga. Znači kada ga flashate, samo ponovite flashanje opet bez rebootanja i ičega drugog.

Kada se boota, namjestite si sve u postavkama kako želite, samo obavezno morate staviti Language na English (US) jerse inače Market crasha.

I sami znate da ima more launchera, tako da ako vam se ne sviđa ADW launcher koji je pretpostavljen, jednostavno stavite neki drugi (ja koristim GO Launcher Ex).

Uspio sam prijeći preko 5000 na Quadrantu i 7000 na Antutu benchmarku s ovim ROM-om/kernelom, dok s nijednim drugim nisam mogao. Ja sam stvarno oduševljen.

CM7 nije rom za "daily use" niti neće biti... Naravno, sve to super izgleda ali kao što sam već rekao, sve ono zbog čega je Galaxy S2 poseban Cyanogen ekipa neće moći omogučiti u CM7

Primjer: GPU akc. browsera, GPU akceleracija galerije, stabilno snimanje kamerom, TV-out, reprodukcija full hd sadržaja itd

Bluetooth možda i uspiju složiti...

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 17:14 (Kordy).
14 godina
protjeran
bobo23 kaže...

pozdrav! trenutno sam na

DarkyROM2 XXKG6 BASE R2

sa SuperCore 1.7 Kernelom,

pa me zanima da li bi znacilo sta za bateriju ako na brzinu fleshnem SuperCore 2.0 kernel bez novog rooma?

ili bi mozda SuperCore 1.8.5 mozda bila bolja solucija?

primjecujem da mi se baterija pocela previse trosit sto u pocetku nije bio slucaj...

To su kerneli primarno za novi ROM i Android 2.3.5.

Ti si trenutno na Androidu 2.3.4. i sa tim novim kernelima (1.8.5 i 2.0) nećeš dobiti ništa bolje već suprotno.. Ja sam osobno probao 2.0 na starom KH3 i nisam bio nešto oduševljen ;)

Sad kad sam na KI3, radi mi odlično. Mobitel je brži nego ikad ;)

14 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
nata4594 kaže...

skinuo sam si widget data enabler tako da ne moram prčkati po pocijama, uglavnom sve mi radi bez problema

nego pošto sam na pretplati ne znam kako provjeriti koliko mi ostalo MB po najvećoj brzini, šaljem stanje na 0110 ali veli eda nemam aktiviranu nikakvu uslugu, a kada sam prekoračio promet dobio sam sms o tome

da, danas san i ja to skužila.. sad radi :D

yoveš *200*4# i onda ti piše kolko još imaš megabajta :))

14 godina
neaktivan
nata4594 kaže...
hd22sb kaže...
nata4594 kaže...

da, danas san i ja to skužila.. sad radi :D

yoveš *200*4# i onda ti piše kolko još imaš megabajta :))

*zoveš :P

17 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - NAVIGACIJA

U cijelom threadu nisam našao koja je navigacija najbolja za S2?

15 godina
ja koristim auru i super je
16 godina
neaktivan

Aura i IGo su odlicne

16 godina

ja sam na navigonu i super zadovoljan

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Odgovor za damu Neka.

Ne mora nužno biti da je do Kernela, ROM-a. (govorim ti o ovim pojmovima jer pretpostavljam da si pročtiala link za FAQ).

Tvoj problem s baterijom ne mora nužno biti softverske prilike.

Ukratko, može biti do hardvera.
Budući da sam imao priliku uvjeriti se u hardversku grešku, preporučujem prvo da odneseš na servis (prije ikakvog flashanja i rootanja).
Naime,matične ploče, ključ i mozak samoga uređaja je dosta problematična na SGS II. Bocic i ja smo također mijenjali matičnu ploču.

On iz ne znam kojeg razloga, a ja između ostalog zbog brzog crpljenja baterije, 4-5 sati u totalnom idle-u.

Kao što rekoh, možebitan problem je u toj matičnoj i kao prvu akciju koju bih poduzeo je baš odlazak na servis.

Ako me odlučiš poslušati i odneseš na servis,a tamo se moje se tvrdnje obistine, očekujem cyber {#} {#} 

EDIT: nešto sam inspiriran {#}

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 23:32 (sudy_freak).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Odgovor za damu Neka.

Ne mora nužno biti da je do Kernela, ROM-a. (govorim ti o ovim pojmovima jer pretpostavljam da si pročtiala link za FAQ).

Tvoj problem s baterijom ne mora nužno biti softverske prilike.

Ukratko, može biti do hardvera.
Budući da sam imao priliku uvjeriti se u hardversku grešku, preporučujem prvo da odneseš na servis (prije ikakvog flashanja i rootanja).
Naime,matične ploče, ključ i mozak samoga uređaja je dosta problematična na SGS II. Bocic i ja smo također mijenjali matičnu ploču.

On iz ne znam kojeg razloga, a ja između ostalog zbog brzog crpljenja baterije, 4-5 sati u totalnom idle-u.

Kao što rekoh, možebitan problem je u toj matičnoj i kao prvu akciju koju bih poduzeo je baš odlazak na servis.

Ako me odlučiš poslušati i odneseš na servis,a tamo se moje se tvrdnje obistine, očekujem cyber {#} {#} 

EDIT: nešto sam inspiriran {#}

ma nije nužno, ja sam morao svaki dan puniti bateriju, kada sam poštelao kako je kolega Kordy napisao na 26. stranici, mob bez ikakvih problema 2 dana uz normalno korištenje, naime problem je bio što je u idle trošio puno baterije

usput onaj kod *200*4# ne radi, izbaci neku grešku, to je sigurno zato što sam poslovni pretplatnik, a ne simpa korisnik

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 10:47 (hd22sb).
14 godina
protjeran

???

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo dobio sam u ruke i ja svoj galaxy. Medjutim sve iz tmobile garancija,racun IMEI...a vidim da ima od vipa firmware...malo sam zbunjen.

Jos jedna stvar zbog koje ludim ,pa ako mi netko moze pomoci.

router mi je postavljen na WPA/WPA2 PSK i NIKAKO mi se nece spojiti.

upisem sifru i sve i samo pise dohvacanje ip adrese. moze pomoc...hvala

0 0 hvala 0
16 godina
locki kaže...

Evo dobio sam u ruke i ja svoj galaxy. Medjutim sve iz tmobile garancija,racun IMEI...a vidim da ima od vipa firmware...malo sam zbunjen.

ne znam meni se normalno spaja i na wep ali i na wpa kod brata,da ti nije možda još kakva zastita upaljena,mac filteri ???

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
14 godina
protjeran
locki kaže...

Osobno sam probao na stotinjak routera u nekoliko zemalja i na svakom se spojio bez greške..

Možda imaš MAC filter uključen na routeru ili si nešto krivo upisao.. Probaj redom ovo i između svakog pokušaja se probaj spojit:

1. Probaj spojit SGS2 sa nekim drugim routerom.

2. Provjeri jel se spajaš na dobar router (zna ih bit 3-4 sličnih imena pa se lako da zabuniti)

3. Provjeri jesi lozinku točno utipkao sa osobom do sebe (znaju biti banalne pogreške!)

4. Promjeni lozinku na routeru (sam unesi neku koju želiš)

5. Promjeni kanal na routeru.

5. Promjeni ime na routeru (npr. iz SpeedTouch54354 - MojRouter1)

6. Resetiraj router.

Ako nakon svega ne radi - probaj sve ispočetka xD

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice