Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.596.726
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Tako je i kod mene i isto nisam siguran dali tako treba bit.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
8rda3+ kaže...
Cuj cro1 ako ti radi 3 button combo...šanse da zbrickas sgs su skoro pa nikakve....najlakše ti je skinuti darkija, staviti na sd karticu (ne externu) i preko 3 button combo flashat...svu proceduru imaš detaljno objašnjenu na xda forumu...ili par stranica ranije je netko stavio zip sa lijepim objašnjenjem na hrvatskom....a po meni su jedine prednosti nad stock 2.2.1 sa lagfiksom sljedece:
Ova njegova zelena tema mi je predobra...
Gallery bug ispravljen
baterija s postotkom
Puno nekih mini bugova ispravljeno koje nisi ni primjecivao prije

3 button combo mi ne radi,ali mogu uc preko adb-a  u recovery mode,vidio sam ona uputstva na hrvatskom i svaka cas covjeku koji si je dao truda.

zanima me da li je netko pokusavao dobit 3button combo po onim uputama ?

i druga stvar da li bas moram po onim uputama napravit cf-root kada mi je mobite rootan sa z4root-om?tamo se spominje neki "busybox" pa nisam bas siguran sta je to?

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 18:35 (Cro01).
15 godina
neaktivan

Ja sam pokušao dobiti 3 button combo ali nisam uspio, neznam zašto, pokušao sam sve načine sa xda foruma al eto, vjerojatno nemam sreće.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lukazg kaže...

Ja sam pokušao dobiti 3 button combo ali nisam uspio, neznam zašto, pokušao sam sve načine sa xda foruma al eto, vjerojatno nemam sreće.

Jesi probao s ovim, 2e recovery ti je ionako osnova za sve:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788108

15 godina
neaktivan
Slatix kaže...

Je u CWM je potvrda sa lock buttonom.

15 godina
neaktivan
Cro01 kaže...
8rda3+ kaže...
Cuj cro1 ako ti radi 3 button combo...šanse da zbrickas sgs su skoro pa nikakve....najlakše ti je skinuti darkija, staviti na sd karticu (ne externu) i preko 3 button combo flashat...svu proceduru imaš detaljno objašnjenu na xda forumu...ili par stranica ranije je netko stavio zip sa lijepim objašnjenjem na hrvatskom....a po meni su jedine prednosti nad stock 2.2.1 sa lagfiksom sljedece:
Gallery bug ispravljen
baterija s postotkom

3 button combo mi ne radi,ali mogu uc preko adb-a  u recovery mode,vidio sam ona uputstva na hrvatskom i svaka cas covjeku koji si je dao truda.

i druga stvar da li bas moram po onim uputama napravit cf-root kada mi je mobite rootan sa z4root-om?tamo se spominje neki "busybox" pa nisam bas siguran sta je to?

Ja sam si stavio 3 button combo po tim uputama ali tad sam još bio na 2.1. Od tada ga imam, pa ne znam koliki je u stvari problem staviti ga na 2.2. CF root ti daje 2e recovery, a svi custom romovi počinju sa cf-rootom. Ne znam kako se slažu za z4root, ali čini mi se da je autor prestao razvijati isti. Doduše nije ti nužan cf root. Možeš staviti ili voodoo kernel ili speedmod kernel, oni dolaze sa ugrađenim CWM tako da ti cf root i ne treba. Ali prije toga makni z4root. Oba kernela dolaze i sa rootom. Ako stavljaš voodoo moraš skinuti busybox i superuser app sa marketa. Malo pročačkaj po xda.

14 godina
neaktivan
docx kaže...
Slatix kaže...

Manje više za potvrdu mene više zanima dali svaki put moram ići na apply sd updet da bi ušao u CWM ili bi kad se jednom instalira odma trebalo pisat dolje CWM i verzija i bit zelena slova.

15 godina
neaktivan
Slatix kaže...
docx kaže...
Slatix kaže...

Manje više za potvrdu mene više zanima dali svaki put moram ići na apply sd updet da bi ušao u CWM ili bi kad se jednom instalira odma trebalo pisat dolje CWM i verzija i bit zelena slova.

Koliko ja znam ne. To bi trebalo biti samo prvi put. Skini si Rom manager. Iz njega možeš direktno u recovery. No nisam sasvim siguran obzirom da CWM imam preko speedmod kernela.

15 godina
neaktivan
Kada se jednom flasha ostaje, meni je barem ostao mada sam u početku bio samo na Voodoo kernelu
14 godina
neaktivan

Meni neće. stavio sam rom menager i kad pokrenem recovery mod preko menagera pokrene se CWM a kad ga preko 3 buttons neće wtf.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da dodam malo novosti oko svog Galaxyja.

Posto sam jedan od onih koji nije imao recovery i download mode, nabavio sa usb jig. :)

Radi super, tjera telefon u download mode ko iz sale. :D

Tako da sad nema vise brige po pitanju brickanja telefona.

Doduse, u medjuvremenu sam uspio osigurati da mi se otkljuca download i recovery na mobu, ali sigurnosti nikad dosta.

Sto se ROMova tice... Jos uvijek sam na Darkyju 9.2, nisam se vratio na tvornicki 2.2.1

Darky je prosljakao kako spada tek nakon sto sam flesnuo Resurrection Edition preko ODina.

Prije toga sam obrisao i formatirao kompletan telefon.

Sada sve radi ok, nema nikakvih problema.

Sto se tice brzine, jednako radi kao i tvornicki 2.2.1 sa lagfixom.

Jedina prednost mu je ljepsi notification bar, i nakon kalibracije, duzi vijek baterije. :)

15 godina
neaktivan

Pozz ljudi!

Došlo mi je do nekog problema sa wi-fi-om. Uključim ga i spoji se i čim odem u homescreen wi-fi se isključI?!?!   Uz to imam probleme sa spajanjem preko 3g, nemam pojma šta se događa, samo odjednom

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Na kojem si romu i imas li upaljen lagfix ako da koji?
15 godina
neaktivan

Na 2.2 romu, nikakav lagfix :(( nemam 3 button combo i bezuspješno sam ga pokušavao upalit i sad stvaro nemam volje zafrkavat se s time tako da čekam službeni update za našu regiju na 2.2.1 pa ću ga odnije u servis da mi stave i 3 button vombo i novi rom. zasad se ubijam sa sporošću, a pošto sam perfekcionist ubija me to ak neš ne štima. Ugl malo radi malo ne, pojavljuje se notification o nekom network erroru... i opcije su retry i close

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
factory reset? Jedina stvar koju mozes...ajd probaj pa javi...
15 godina
neaktivan
Sta god da zelim instalrat sa applaneta, javi mi there is a problem with parsing the package. Zna li tko što to znaci?

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

svima je tako, ima neki poteskoca mozes na fejsu procitat sve http://www.facebook.com/pages/Applanet/176954165657627

14 godina
neaktivan

pozdrav svima

evo ja sam prije nekoliko dana umjesto darkya 9.2 stavio novi rom: Juwe's Smart Edition v1.0 XWJS5   sa XDA, i vrlo sam zadovoljan sa njim, brz je nijednom mi nije zaštekao, a baterija mi duže traje nego na darky-u. na darky-u je baterija padala po noći 10 d0 15%, a na ovom 1 do 2%, na darky-u sam probao i kalibraciju baterije i punjenje i pražnjenje do kraja i nije pomagalo.

danas je izašao v 1.1 i samo sam stavio no wipe verziju, tema mi je SteelBlue 3.0 from Team Carbon (markyyyyy, edint3000, 00.ante).

Za sada radi odlično.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 22:14 (nujke71).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
docx kaže...
Cro01 kaže...
8rda3+ kaže...
Gallery bug ispravljen
baterija s postotkom

Ja sam si stavio 3 button combo po tim uputama ali tad sam još bio na 2.1. Od tada ga imam, pa ne znam koliki je u stvari problem staviti ga na 2.2. CF root ti daje 2e recovery, a svi custom romovi počinju sa cf-rootom. Ne znam kako se slažu za z4root, ali čini mi se da je autor prestao razvijati isti. Doduše nije ti nužan cf root. Možeš staviti ili voodoo kernel ili speedmod kernel, oni dolaze sa ugrađenim CWM tako da ti cf root i ne treba. Ali prije toga makni z4root. Oba kernela dolaze i sa rootom. Ako stavljaš voodoo moraš skinuti busybox i superuser app sa marketa. Malo pročačkaj po xda.

Uspio sam dobit 3button combo po ovim uputama na hrvatskom :)

e sada me zanima koji bi cf root ja trebao za svoju verziju froyo2.2. JPB  ?

17 godina
neaktivan

Nego... ne znam da li ste culi - uskoro bi trebao doci sluzbeni Gingerbread za SGS

Konacno :)

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jel zna tko kako rijesiti problem sa applanetom?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gerontius kaže...

Nego... ne znam da li ste culi - uskoro bi trebao doci sluzbeni Gingerbread za SGS

Jel imas neki link da mozes potvrditi to?

15 godina
neaktivan
Gerontius kaže...

Da, samung je najavio za pred kraj ožujka. Znači negdje u 5 mjesecu u UK, oko 12 mjeseca kod nas u HR ako dođe al mislim da neće za našu regiju doč službeni, još nismo ni 2.2.1 dobili a dosta zemlja nije ni 2.2. Sreća da imamo custom romove i hackove i kies patchove tak da ga možemo nabavit čim dođe bilo gdje, sam da dođe.

17 godina
neaktivan
Blade3 kaže...
Gerontius kaže...

Da, samung je najavio za pred kraj ožujka. Znači negdje u 5 mjesecu u UK, oko 12 mjeseca kod nas u HR ako dođe al mislim da neće za našu regiju doč službeni, još nismo ni 2.2.1 dobili a dosta zemlja nije ni 2.2. Sreća da imamo custom romove i hackove i kies patchove tak da ga možemo nabavit čim dođe bilo gdje, sam da dođe.

Ja mislim da bi mi najveci uzitak bio kada bi dobili 2.3 prije HTC Desirea :D haha

17 godina
neaktivan

teško... mislim da će Desire ipak prije dobiti

No ipak mi nije žao da sam zamijenio Desire za SGS :)

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
15 godina
neaktivan

Pozz drustvo,

Imam jedan mali problemcic,s kojim se borim vec mjesec dana.

Radi se o AUTO rotaciji.

Steka mi,i to dobro,kada ga nagnem na desno ili lijevo,odmah reagira,a kada ga ponovno ispravim na normalno,treba mu i 10 ak secundi da se vrati u normalu.

Malo sam postao histerican sto se tice toga,pa sam isljucio auto rotaciju.

Dali je netko imao slican problemcic,s ovime,

PS na 2.2 sam froyo

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Need HELP :)

danas sam cijeli dan proveo za kompom pokusavajuci staviti 2.2.1 preko kiesa sa registry hackom ali bezuspjesno...

nikako da prevarim kies,znaci koristim kies 1.5.3 i regpatcher 1.7.

jel moze netko napisati tocnu proceduru kako to treba napravit !?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cro01 kaže...

Need HELP :)

danas sam cijeli dan proveo za kompom pokusavajuci staviti 2.2.1 preko kiesa sa registry hackom ali bezuspjesno...

nikako da prevarim kies,znaci koristim kies 1.5.3 i regpatcher 1.7.

jel moze netko napisati tocnu proceduru kako to treba napravit !?

1. Pokreni kies registry patcher

2. Pokreni kies, uštekaj mob, i pričekaj da ga Kies prepozna

3. U registry patcheru na "Enable spoof" odaberi True

4. Na Spoof product code as: odaberi XEU (dobiješ 2.2.1 JPY, za JP3 ili 5, moraš odabrati XEN ali nisam siguran)

5. Odaberi Write registry 

6 U Kiesu odaberi: nadogradnja firmware (ili kako se već zove)

Nakon ovoga Kies bi ti trebao ponuditi nadogranju.

Nakon što si nadogradio firmware i mob ti se uspješno rebootao {#} u registry patcheru na Enable spoof vrati na false i potvrdi sa Write Registry. I možeš zatvoriti i Kies i Registry patcher. I budi siguran da ti je verzija Kiesa upravo ova: 1.5.3.10103.102

14 godina
neaktivan

bok!

ako netko zna da li postoji mogućnos stavljanja hrvatskog jezika neovisno u romu jer za moj mobitel, samsung vibrant galaxy s, ne postoji

rom sa hrvatskim jezikom a najvjerojatnije neće ga ni biti, a nijedan rom od standardnog i9000 mi nepaše

upsalarunvk

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da me ubijes ali nece {#}

evo sve sam napravio prema tvom postupku i jednostavno nece...kies prepoznam mob i sve 5 ali stisnem na firmware upgrade pise "this device version cannont be updated"

kada stavim xeu dobijem "I9000XXJF3/I9000OXAJF3/I9000XXJF3/I9000XXJF3"

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.2.2011 23:59 (Cro01).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice