Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.461
|
čitano: 12.918.398
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

Uzmi pocophone izvana. Bolji u svemu od precijenjene nokie

13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Preporuka mobitela za nekih 1200 kuna, 1500 max ako bas se isplati dati.

6", sta bolju moguću kameru.

Mobitel za sestru. Na prvu ruku gledam xiaomi s2, koji je 1000kn.

Sto bi bilo bolje od toga za malo veće pare? Može se iz eu uzet, kinu bi izbjegava da ne kompliciram sestri previse radi garancije. Preferiram novo, ali ako je bas dobra polovna ponuda i iz okolice splita, onda moze i to.

Zahvaljivam.

Ubi bene, ibi patria.

0 0 hvala 0
14 godina

Za te novce imaš Xiaomi RN 5 Pro 4/64 iz EU, obavezno tu verziju.

0 0 hvala 0
13 godina
zoharbizo kaže...

Za te novce imaš Xiaomi RN 5 Pro 4/64 iz EU, obavezno tu verziju.

Sa tog moba upravo pišem :)

Mislio sam da ima nesto bolje kamere za te pare.

Ubi bene, ibi patria.
14 godina
neaktivan

Kakvih komplikacija mogu imat s mobom iz Amerike na AT$T ?

veli čovjek da sve normlano funkcionira kod nas, ali nešto mi u sjećanju sam čitao da modža ne lovi sve frekvencije/varijante 4G ili 3G ili tako nešto?

kaj mislite o galaxy note 5 za 1400 kn?

koja bi bila druga slična neka opcija za te novce? rabljeno može

gledam i s7, ali nekako sam navikao na note imao i 3 i 4, pa reko možda da probam i 5 znam da nije neka razlika od 4 al ne znam stvatno šta bi uzeo za te novce

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2018 18:47 (bgm256).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav.

Dakle trebao bih preporuku za novi mobitel. Nisam kupovao mobitel od kasne 2010 i svog HTC Desirea. Totalno sam pretrpan izborom i neznam sto izabrati pogotovo jer nisam kupovao mobitel zamalo cijelo desetljeće.

Xiaomi, Asus, Nokia, Nexus, Honor, HTC, Samsung... Zbilja neznam.

Lokacija kupovine:

• EU, Hrvatska, Zagreb. Ako je Njuškalo onda samo Zagreb kako bi uređaj osobno pregledao i preuzeo. Ali preferirao bih trgovinu.

Vrijeme kupovine:

• Slijedeci tjedan. Dakle tokom slijedeceg tjedna bih trebao uređaj fizicki imati u idelanom slucaju. Ako je dostava iz EU onda moze i onaj tjedan iza.

Zahtjevi/želje:

• Trajanje baterije i ukupni životni vijek baterije sto duzi. (u smislu da se performanse baterije ne prepolove za godinu i pol ako je moguće)
  • Nekakva softwareska trajnost u smislu nadogradivosti operativnog sustava. Dakle preferiao bih stock Andorid u idealnom slucaju.
  • Kvalitetan procesor, te po mogucnosti kvalitetna zvucna reprodukcija ako je moguce. Mislim ne zvucnik neg kad ustekam slusalice... ako je ikako moguce.
  • Sto vise RAM i trajne memorije.

Sredstva:

• 2000-2500HRK

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2018 19:24 (Onaj Čudni).

0 0 hvala 0
14 godina
Za tebe je Xiaomi Pocophone F1 najbolji izbor. Od ostalih da pogledaš Honor Play, Xiaomi A2, a sad je u Tele 2 i HTC U11 za 2700 što je dobra cijena za prošlogodišnji top model.
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
lllnuclearlll kaže...
dastefan kaže...
lllnuclearlll kaže...

I još jedan koji nema NFC...

Ako misliš naAsus Zenfone Max Pro ZB602KL, ovaj model sa Alze ima NFC. Postoje verzije bez NFC-a i sa NFC-om. Ja ga jučer naručio, stiže u utorak.

javi dojmove kad stigne...

Stigao jučer. Ja prezadovoljan obzirom da prelazim sa 3 godine starog samsung s3 neo. Čak me brinulo da li će mi ekran biti ok pošto sam navikao na amoled ali ekran je super.

Mob ima NFC kako je i navedeno zbog čega sam ga najviše i uzeo ispred Xiaomi redmi note 5 pro, a i 200kn je jeftiniji. NFC nisam još isprobao na google pay, to ostaje za naredne dane.

Od punjenja do sada screen on time 2:17, baterija tek na 85%. Sve ostalo što sam isprobao radi kak treba. Kamerom sam malo fotkao, zasad nemogu reći jel dobra ili loša, nisam zahtjevan po tom pitanju. Budem narednih dana probao usporediti sa ženinim Xiaomi Redmi note 5 pro.

Ja sam super zadovoljan, meni se ovo čini best buy za 4/64 mob. Gledao sam mjesec dana što da si uzmem, uvjet je bio minimum android 8, minimum 6", minimum 4/64gb, da ima dodatni slot za sd kartice, nfc. Čak sam samo zbog nfc-a razmišljao o nokiji 7 plus ili samsung A8 star koji su oba duplo skuplji ali imaju i nešto bolji chipset i kameru. Na kraju naletio naovog asusa sasvim slučajno, došao do zaključka da meni kamera nije toliko bitna stvar da bih dao 1600kn više i riješio se s3 neo koji je zadnjih mjeseci toliko spor da je postao neupotrebljiv čak i za pozive.

8 godina
neaktivan
bgm256 kaže...

Kakvih komplikacija mogu imat s mobom iz Amerike na AT$T ?

veli čovjek da sve normlano funkcionira kod nas, ali nešto mi u sjećanju sam čitao da modža ne lovi sve frekvencije/varijante 4G ili 3G ili tako nešto?

kaj mislite o galaxy note 5 za 1400 kn?

koja bi bila druga slična neka opcija za te novce? rabljeno može

gledam i s7, ali nekako sam navikao na note imao i 3 i 4, pa reko možda da probam i 5 znam da nije neka razlika od 4 al ne znam stvatno šta bi uzeo za te novce

Ja sam imao unlocked AT&T uređaj i nije se mogao updatetat kod nas, morao je imat AT&T sim i spojen na njihovu mrezu da bi se updateao. Također nisu dopustali unlock bootloadera tako da nista nije bilo ni od custom roma.. tak da, savjetovao bih zaobići to

16 godina

Links ima akciju na ASUS ZF 3 Max ZC553KL za 999kn, ne izgleda mi loš mob za te pare.

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ BattleNet uplay: StariGAD_HR StariGadHR@steam
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

note 8 ili s9+?  veliku ulogu mi igra baterija,vidim da su cijene koristenih tu negdje

4 Note 8
7 S9 +
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
I baterija je tu negdje. Osobno mi Note 8 više odgovara.
9 godina
neaktivan

Dvojba izmedu dva mobitela:

Samsung Galaxy A6 Plus ili Motorola Moto G6 Plus? 

Mobitel je za tatu, želi veliki ekran i dobru bateriju, nije prezahtjevan korisnik. Nisam bas pročitao najbolje reviewe o A6, tako da pomozite :D

0 0 hvala 0
12 godina

S obzirom da imam loša iskustva s software podrškom za trenutni mob (Lenovo), prije kupnje htio bih znati tko ima najbolju i najdugovječniju takvu podršku? Huawei, Xiaomi, Nokia... Netko četvrti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Azmo kaže...

S obzirom da imam loša iskustva s software podrškom za trenutni mob (Lenovo), prije kupnje htio bih znati tko ima najbolju i najdugovječniju takvu podršku? Huawei, Xiaomi, Nokia... Netko četvrti?

Apple

Pa Google

Pa Samsung

Sad je tu i Project Treble za Android kojem je poanta čim ranija i čim dulja nadogradnja, pa gledaj mobitele koji ga podržavaju.

Ako je poanta duga nadogradnja, ne želiš Apple, nije važna cijena, onda ti ostaje samo Google. Za sad

https://www.makeuseof.com/tag/smartphone-manufacturers-best-android-updates/

https://forum.level1techs.com/t/what-android-phone-has-the-longest-os-support/108957/4

https://www.quora.com/Which-Android-smartphone-brand-had-the-longest-update-support

https://www.theverge.com/2017/11/17/16669378/oneplus-5t-razer-phone-android-oreo-missing-why

A ako te zanimaju i ispravci grešaka u sustavima

https://9to5google.com/2018/02/28/android-security-by-brand/

https://www.techrepublic.com/article/these-android-smartphone-oems-provide-the-fastest-security-updates-to-users/

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
7 godina
neaktivan

LG G6 ili Huawei P20 Lite ili Samsung S8??

Molim pomoc, 3 g druzenja sa Lg g3 je očito došlo kraju jer se počeo sam od sebe restartirat ( ni promjena batt ne pomaže). A super mi je bio...

Uglavnom, mob mi treba za surfanje i telefoniranje, igre i slikanje mi nije bitno. Bitno da je fluidan. 

Koji bi mi preporučili od ova 3?

Hvala na savjetima

arsenall
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2018 15:17 (arsenall).

0 0 hvala 0
13 godina

Samo ta tri dolaze u obzir? Koji budžet? 

Hearthstone: Maks0806#2960
7 godina
neaktivan

Istekla mi je pretplata pa bi obnovio...nemam neki posebno određeni budžet

arsenall
13 godina

Kod kojeg operatera? 

7 godina
neaktivan

U Tele 2

arsenall
14 godina
Dobro mislim da ovdje S8 odskace u svakom pogledu..

0 0 hvala 0
13 godina

Uzmi Pocophone F1. Brži od sva ova 3 koje si naveo, ima utor za slušalice i največu bateriju, a ne košta puno za to što nudi. Ako ti je budžet pak neograničen, onda Note 9

Ma čak S8 ne odskače kao G6 sa 2 god starim hardverom, ali oba su već u startu loš odabir za nekoga tko želi brzinu uređaja kroz neko vrijeme. P20 je ok, ali svakako mislim da je Poco puno bolji izbor u svemu osim u izgledu. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2018 17:33 (maks0806).
14 godina

Moja potraga za novim mobom se malo oduzila, budzet je 1500kn i sveo sam izbor na ova dva: Huawei P smart i Xiaomi A2 lite

Kod Xiaomia me privlaci Android One i ogromna baterija, dok kod Huawei sto mi je nekako "pouzadniji" brend i ekran jer nisam ljubitelj notcha. Performanse mi se cine tu negdje. Ima jos tko kakvu preporuku prije nego se odlucim za kupnju? Gledam samo u RH i da primaju kartice, to jest da se moze uzeti na rate, inace bio uzeo Nokiu 6.1 u eDigitalu, ali nazalost vidim da vise nemaju poslovnice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Redmi note 5? 

Inače A2 lite>P Smart u svakom slučaju

14 godina
maks0806 kaže...

Redmi note 5? 

Inače A2 lite>P Smart u svakom slučaju

Uf, odlicno izgleda taj note 5, ali prevelik za mene. Izgleda da ce bit Xiaomi, ali A2 lite. Jel ima tko iskustva sa ostvarivanjem garancije na Xiaomi u Neutrinu, jesu lagani za suradnju ili zahebavaju?

13 godina

Uvijek bih izašao na kraj u moju korist, dobra trgovina iz mog iskustva

14 godina
maks0806 kaže...

Uvijek bih izašao na kraj u moju korist, dobra trgovina iz mog iskustva

Hvala na iskustvu, najrade bi da nikakvih problema ne bude, ali eto nikad se ne zna pogotovo s "kinezima".

13 godina

Pa nisam imao problema s xiaomijem, ali sam imao sa LG-em G3 i riješili to. Imao i sa flexpm 2 i to riješili. 

A kinezi, nisu ništa gori od huaweija, nije to neka lijeva tvrtka kao Cubot, Ulefone, Zopo, Vernee i sličan šljam. Imaju male marže po prodanom uređaju, zato su cijene kakve jesu-povoljne

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2018 21:13 (maks0806).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice