Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.434
|
čitano: 12.910.537
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Koji je mobitel najbolje uzet do 2500 kuna,ali u dućanu (ne njuškalo)?

Hmm od preferencija mi je bitno da nije prevelik ekran,meni je taman 4.7 inča (nešto tipa Samsung A3),ali opet danas je većina mobitela veća pa ajde,da ne ide preko 5.2..

Igrice ne igram,volio bi da je kamera dobra. To mi je bitno te da je mobitel fluidan (po mogučnosti barem 2 godine) ii baterija! Stvarno da barem jedan dan izdrži uz pojačano korištenje

Nije mi jasno da se ne može uzet Galaxy S6 za te novce,a za manje od mjesec dana već osmica dolazi?! Stvarno su lihvari

Battlelog:cro1911
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.3.2017 20:26 (CoKsA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
CoKsA kaže...

Hmm od preferencija mi je bitno da nije prevelik ekran,meni je taman 4.7 inča (nešto tipa Samsung A3),ali opet danas je većina mobitela veća pa ajde,da ne ide preko 5.2..

Igrice ne igram,volio bi da je kamera dobra. To mi je bitno te da je mobitel fluidan (po mogučnosti barem 2 godine) ii baterija! Stvarno da barem jedan dan izdrži uz pojačano korištenje

Nije mi jasno da se ne može uzet Galaxy S6 za te novce,a za manje od mjesec dana već osmica dolazi?! Stvarno su lihvari

Za 500kn više moš uzet novog S7 na njuškalu 

U dućanu ne bih nikad kupio mobitel za te pare, dobit ćeš neko smeće, barem što se tiče ovih poznatijih brandova...

Pogledaj si Xiaomi malo za te novce... Imaju dobrih uređaja. Tipa Redmi Note 4, ali to je dosta veće od ovog što tražiš.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.3.2017 21:13 (lllnuclearlll).
14 godina
CoKsA kaže...

Ako baš mora biti u dućanu, a prema zahtjevima, onda je ovaj Huawei po meni najbolji izbor. Iznimno štedljiv i provjeren Snapdragon 625 osigurat će dan jačeg korištenja sigurno. Kamera je vrlo dobra, ista ona koja se koristi u P9

https://neutrinomobile.hr/huawei-nova-32gb-dual-lte-gray.html

http://www.gsmarena.com/huawei_nova-review-1502.php

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.3.2017 21:24 (zuper).
10 godina

Pozdrav!

Ima li tko kakvu informaciju o NOA Spark mobitelu? Treba mi nesto jeftino za klinca, znaci  performanse, kamera, velicina ekrana i slicno nije apsolutno bitno, ono sto je vazno da se moze nazvati/poslati poruka, dakle, najosnovnije od najosnovnijeg. Ne mogu naci nikakav review, ni nista pametno osim specifikacija, pa ako netko ima kakvo iskustvo i misljenje, sve je dobrodoslo, neznam sto za 400kn drugo uzeti, no, mora biti novo, iz trgovine, "u celofanu"......

Ne kuzim se previse u to, ne djeluje lose napravljen, a mislim da po specifikacijama itekako zadovoljava najosnovnije potrebe i koristenje smartphonea. Ili grijesim?

Hvala!

P.S. Naravno uvazavam i sve druge preporuke, bitno je da je cijena sto niza, a neki max je 400kn, s obzirom da je za klinca, ne predvidjam mu svjetlu buducnost, pa ne vidim poante u bacanju novaca (padovi, gubljenje mobitela i slicno :) )

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
CoKsA kaže...

huawei honor 8

12 godina
neaktivan

Pozdrav! Planiram piknut novi mob pa bi trebao savjet. Mob koristim za surfanje,mail,pokoja slika filmic nista spektakularno. Gledam Iphone 6S, HTC 10,Samsung 7/7Edge... Samsung 8 mi je malo skup makar se cini mocan. Koje su prednosti/mane ovih mobova? Da li je taj edge nezgodan za koristit? Mozda preporuka za neki drugi mob? Do sad sam bio na androidu ali ne bi imao nista protiv Iosa ako valja..

1 Iphone 6S
5 Samsung 7
4 Samsung 7 Edge
4 HTC 10
9 Nesto drugo
Neko mi je stavio drogu u heroin..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kad biste sutra kupovali dal bi uzeli S6 ili A5 2017? Gledao sam testove da je S6 i dalje uglavnom koju desetinku brzi pri nekim osnovnim zadacima i njegova slow mo kamera je nesto sto vec jako dugo zelim. S druge strane a5 2017 je ipak najnoviji model iz svoje serije pa nemam mobitel koji je u startu 2 godine star model, a i baterija mu je za pohvalu.
All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2017.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ako je kamera bitna, S6. Inače A5
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Uvijek prije flahship nego dobre osrednje verzije, pogotovo ako je cijena ista.

1 0 hvala 1
8 godina
neaktivan

Pozz, uzeo bi mobitel do 2000 kn, dvoumim se izmedu p9 lite i samsung j7 ili netko ima za preporucit  nesto trece?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.4.2017 17:12 (Geralt444).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Geralt444 kaže...

Pozz, uzeo bi mobitel do 2000 kn, dvoumim se izmedu p9 lite i samsung j7 ili netko ima za preporucit  nesto trece?

P8 lite 2017 - novija verzija P9 lite, hardverski su vrlo slicni, malo bolji procesor, na trzistu od proslog mjeseca, postoji samo 3/16 verzija, isti ekran 5.2 kao p9 lite, dolazi sa nougatom i EMUI 5.0 ako ti je to bitno ne moras cekat upgrade, steta sto nema vise memorije za pohranu nego samo 16, ali to rjesis sa sd karticom, taman se nadje malo ispod 2000 (ako se narucuje sa njemackog amazona dođe za 220 eura sa postarinom, kod nas je malo skuplji)

honor 6x - hardverski isti kao P8 lite 2017, ima jednako RAM ali vise memorije za pohranu 3/32 i to mu je jedina prednost ako ti je to bitno, ne podrzava hrvatsku frekvenciju 4G LTE 800, izasao je u prodaju prosle godine kao i P9 lite dolazi sa marshmallow i EMUI 4.1 i moras cekat update, nema NFC ako je to bitno, malo veci 5.5 ekran, malo slabija rezolucija, i malo je skuplji

prednost P9 lite je cijena, nadje se za 1550 kuna na njuskalu, ali 2/16 verzija ide za tu cijenu, i kao takav najjeftiniji i najslabiji je od ova 3 modela, P9 lite jaca 3/16 verzija kosta blizu 2000kn i mislim da se ne isplati kraj novijeg P8 lite 2017 za istu cijenu

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8516&idPhone2=7983&idPhone3=8388

moto g5 - malo skromniji hardver 2/16, snapdragon 430, ali izvrsna kamera, zastita Gorilla Glass 3, dolazi sa nougatom i nađe se za 1700 kuna u ducanu, dual sim i micro SD istodobno, cisti android bez bloatware ako ti je to bitno

xiaomi redmi note 4x - velik ekran,malo losija rezolucija, odlicna baterija, odlican hardver, ali ne podrzava 4G LTE 800, i kamera losija nego kod moto G5, osim toga moras birati ili micro SD ili drugi SIM - ne moze oboje (kao i kod huaweia) od 1800 kuna u ducanu

http://www.gsmarena.com/compare.php3?&idPhone1=8454&idPhone2=8580&idPhone3=7870

Ako ti je bitna i kamera onda bi uzeo P8 lite 2017, inace je i redmi note 4x izvrstan izbor hardverski je dosta mocan, ali nedostatak je kod 4G sto ne podrzava LTE 800,  Samsung J7 2016 ne bi uopce uzeo u obzir kraj svih ovih ostalih.

pogledaj jos, svi se nadju do 2000 kuna u trgovinama kod nas

ZTE Axon Mini

GENERAL MOBILE GM5

LETV (LEECO) LE 2 DUAL 3+32GB

MEIZU M3 NOTE DUAL 3+32GB

LENOVO K6 NOTE

Kad se odlucis za model preko ove stranice https://www.nabava.net  nadji napovoljniju ponudu kod nas

14 godina

Za koji dan mi istječe pretplata... pa me zanima po vama od aktualnih FLAGSHIP modela koji je po vama naisplativiji, odnosno najbolji odabir "uloženog te dobivenog" 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
A S7 Samsung ako nađeš u solidnoj tarifi i po ok cijeni. LG nije ta razina, SONY pogotovo, Huawei je dobar P10 model ako te ne zanima Samsung. Ili uzmi iPhone 7.

0 0 hvala 0
14 godina
AnđeoGabrijel21 kaže...
A S7 Samsung ako nađeš u solidnoj tarifi i po ok cijeni. LG nije ta razina, SONY pogotovo, Huawei je dobar P10 model ako te ne zanima Samsung. Ili uzmi iPhone 7.

Iskreno sve više pucam na taj iPhone 7 ali kao dugogodišnjeg (tj od samog početka) Android korisnika, malo mi je taj prelazak na iOS bauk. 
Imao sam Samsung Galaxy S3, kada je tek izažao te me zaista dobro služio, no kod Samsunga kao da softver nakon godinu dana "poblesavi". 
Sada imam Sony Xperia Z3 i stvarno je dobra a iPhone 7 me ponajviše vuče radi te učestale te jednake podrške softvera, što kod drugih nije slučajnost........

14 godina
Probaj iPhone ako te vuče. Ako ti neće pasati, lako ga prodaš za dobru cijenu
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
bruncek kaže...

Pozdrav! Planiram piknut novi mob pa bi trebao savjet. Mob koristim za surfanje,mail,pokoja slika filmic nista spektakularno. Gledam Iphone 6S, HTC 10,Samsung 7/7Edge... Samsung 8 mi je malo skup makar se cini mocan. Koje su prednosti/mane ovih mobova? Da li je taj edge nezgodan za koristit? Mozda preporuka za neki drugi mob? Do sad sam bio na androidu ali ne bi imao nista protiv Iosa ako valja..

Vidim na glasanju najviše glasova je dobila opcija "nešto drugo". Šta bi to bilo nešto drugo? Poanta je u tome da bi ja to uzeo preko pretplate pa mi nisu opcija ovi OT3T i takve zvijeri...

14 godina
Ma S7 je tu najbolji izbor. Super kamera i zaslon. Probaj obje verziju i vidi koji ti više paše u ruci
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sad mi je bacena buba u uho sa huaweiom.. P10 ili Mate 9 brijem(izaso je sad u 11. mj)
Izuzev velicine ekrana ima kakve razlike? Opcenito kakvi su se pokazali ti huawei? Jel se isplati davat neku vecu lovu za to?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.4.2017 21:03 (bruncek).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Geralt444 kaže...

Xiaomi Mi5

Galaxy S2, S2 Advance, S3, S3 Mini, S4, S4 Mini, A7. Zopo ZP998. Oppo Find 5. Meizu Mx4 PRO, M1 Note. Lg G3 D855. ZTE Blade 3. Xiaomi MI3, MI4, MiNote, MI5, RNote3 MTK, RNote3pro SD, Redmi3PRO
15 godina
neaktivan
Najbolja muška klapa na području Zagreba i okolice :D https://www.facebook.com/klapa.bosket/

0 0 hvala 0
15 godina
1.Lovac kaže...

Bitna ti je baterija a ove igracke gore ti imaju presmjesnih cca 2500 mah .. ovo se kupuje ako ti je bitna baterija a i sve ostalo je bolje na njima: redmi 4 ili redmi 3s

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.4.2017 12:19 (domac5).
12 godina
neaktivan

Isuse ja sam napravio salto unazad u stolici kad sam vidio da za ovaj krš od ZTE-a traže 1200 kuna.

Nemam ništa protiv ZTE-a, ali ove specifikacije za ovu cijenu su ultra smijeh. Krepalo mi nekoliko moždanih jezgri od šoka. Pa tko to kupuje jbt?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ima li onda išta bolje od tih a da nisu Xiaomi? Cijena može bit i malo viša...

Najbolja muška klapa na području Zagreba i okolice :D https://www.facebook.com/klapa.bosket/

0 0 hvala 0
17 godina
1.Lovac kaže...

Lenovo K6

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
9 godina
neaktivan

Mislim da i nema neke bitne razlike. Mate 9 mislim da dolazi sa 64gb memorije, dok je P10 jedan model 32, drugi 64gb. Ja bi osobno Mate 9 jer volim veci ekran, a brend kao brend je meni odlican. Imao sam Mate 7 i bateriju koja mi nedostaje samo tako. Rodjaku sam preporucio P8 lite kad je trazio mob i vise je nego zadovoljan sa njim. Sluzi ga super vec nezz 7-8 mjeseci mozda. 

15 godina
neaktivan
djigibao kaže...
1.Lovac kaže...

Lenovo K6

Nažalost je dosta skuplji od ova 2 u trgovinama gdje mogu to kupit :(
Šta su ti Lite 8 šta svi pišu?

15 godina

P8 lite sam uzeo tu na forumu u 2. mjesecu prošle godine za hiljadarku i to mi je jedna od najboljih kupnji u životu. A kad se sjetim kako sam prije znao pljuvati po Kinezima, sve sam trpao u isti koš i na kraju pojeo sve rečeno. Sad mogu reći da sljedeći mob koji kupim 99% opet bude od Huawei-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima. :=)
Imam i ja nedoumicu pa bih cijenio vaša mišljenja. Naime, bliži mi se rođendan i želim se počastiti nekim premijum smartphoneom. Davne 2010. sam imao iPhone 4, koji sam koristio pune tri godine i onda ga dao bratu (koji ga i danas koristi, s dva minorna popravka od 80kn svaki). Zatim sam uzeo LG g3, koji evo sada imam treću godinu. Isto sam i s njim jako zadovoljan. 
Dakle, probao sam i iOS i Android i oba OSa mi se sviđaju. Nisam "fanboj" niti jednog, i svaki mi ima svoje prednosti i mane. I time je ova odluka teža.

Sada gledam između novog iPhone 7+ od 128gb, Samsung S7 edge, S8+ i ovaj meni relativno nepoznati OnePlus 3t. I svaki od navedenih mi ima nekih mana, pa bih pitao za vaša mišljenja i iskustva.

3T - kakva je mogučnost popravka OnePlusa kod nas izvan glavnog grada? Jel ima uopće majstora koji bi ga znali popraviti u slučaju da nešto vrisne, ili bih ga mogao baciti u smeće u takvoj situaciji?
Samsung S7 i S8 - kakvi su po pitanju futureproofa? Čuo sam od dosta ljudi da su se jako razočarali sa Samsungovim S modelima jer krenu zastajkivati i štekati već u drugoj/trećoj godini... Ako tu ima istine, i ako i netko ovdje ima takva iskustva, onda mogu mirne savjesti prekrižiti Samsung. I kad smo kod njega, preporučate li Edge ili S8+? Gledao sam recenzije na YT i iskreno, ne vidim neka ZNAČAJNA poboljšanja na S8... 90% je to isti mobitel, a kod nas je trenutno razlika u cijeni skoro pa dupla. 

iPhone 7plus - ovdje također imam neke zamjerke. Prvo, nemaju pravi multitasking sa splitscreenom. To mi je relativno bitno... Drugo, iPhone još uvijek nema dolje tipku za "nazad/back", i to mi izgleda kao loše riješenje. Jel to znači da moram skroz gore u lijevom čošku tražiti gumb za back na tako velikom ekranu?

Eto, to su neke zamjerke kraj kojih mi je teško odabrati model koji meni najbolje odgovara. Ako netko od vas ima neko mišljenje po ovom pitanju, ili pak neki savjet, dobro ste došli. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
1.Lovac kaže...
djigibao kaže...
1.Lovac kaže...

Lenovo K6

Nažalost je dosta skuplji od ova 2 u trgovinama gdje mogu to kupit :(
Šta su ti Lite 8 šta svi pišu?

Ti to mene prcas ili...?

Xiaomi je 1300 a Lenovo 1390kn

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
Ithuriel kaže...

Pozdrav svima. :=)

Kaj se tiče OP3T, u slučaju kvara kontaktiraš njihovu službu, objasniš im problem i reći će ti kamo slati mob. BTW trenutno ti je u ponudi Midnight Black verzija koja izgleda moćno, ali nije sigurno koliko dugo će biti dostupna pa ako važeš sa OP, odluči čim prije

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice