Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.469
|
čitano: 12.930.625
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
HejZebro! kaže...

Bok! :)

Sad kad sam cula par savjeta i napravila uzi izbor molim pomoc oko konacnog izbora. Ono sto mi je kod mobitela bitno su kamera, unutarnja memorija i opcenito kvaliteta. Znaci, uzevsi u obzir ova tri modela koja navodim, bitnije mi je da uzmem model koji znam da ce trajat i nece riknut u roku od dvije godine, a tek onda su mi bitne kamere i ostale karakteristike. Ako je, recimo, Xiaomi iste kvalitete kao OnePlus X radije cu onda uzet Xiaomi posto je u svakom slucaju jeftiniji. Dakle, 'troumim se' izmedu:

Huawei P8 Lite
Xiaomi Redmi Note 3
OnePlus X

Savjeti za eventualno cetvrti izbor su dobrodosli. Sve u rangu 1500kn (+/- 200kn).

Tenks unaprijed :)

Redmi Note 3... 

Sto sam sve koristio do sada : Galaxy S2, S2 Advance, S3, S3 Mini, S4, S4 Mini, A7. Zopo ZP998. Oppo Find 5. Meizu Mx4 PRO, M1 Note. Lg G3 D855. ZTE Blade 3. Xiaomi MI3, MI4, MiNote, MI5, Redmi Note
17 godina
odjavljen
Twinmama kaže...
Poz, imam vec tri godine lg l9 i vrijeme je uzeti novi mob. Za oko su mi uapeli Lg g3, nexus x5 i stylus2. Koji od njih ce imati podrsku narednih 2-3 godine? Koji je po vama bolji ( srednje zahtjevan korisnik ). Hvala

Nexus 5x.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
12 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Hvala! Postoji li jos neka stranica osim gearbest-a gdje se moze narucit Xiaomi? Svida mi se full mobitel i sad vidim da mi je puno isplativije narucit ga izvana, ali za svaki slucaj da pitam jel to jedina stranica ili mozda postoji jos neka pa da vidim cijene?
I to kad narucim potrebno ga je jos otkljucat kod operatera, jel? :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 20:22 (HejZebro!).

0 0 hvala 0
14 godina
HejZebro! kaže...

Bok! :)

Sad kad sam cula par savjeta i napravila uzi izbor molim pomoc oko konacnog izbora. Ono sto mi je kod mobitela bitno su kamera, unutarnja memorija i opcenito kvaliteta. Znaci, uzevsi u obzir ova tri modela koja navodim, bitnije mi je da uzmem model koji znam da ce trajat i nece riknut u roku od dvije godine, a tek onda su mi bitne kamere i ostale karakteristike. Ako je, recimo, Xiaomi iste kvalitete kao OnePlus X radije cu onda uzet Xiaomi posto je u svakom slucaju jeftiniji. Dakle, 'troumim se' izmedu:

Huawei P8 Lite
Xiaomi Redmi Note 3
OnePlus X

Savjeti za eventualno cetvrti izbor su dobrodosli. Sve u rangu 1500kn (+/- 200kn).

Tenks unaprijed :)

Gdje kupuješ?

Polovni 5S imaš za te novce a svi oni ne idu u rečenicu sa njim po meni.

Osim ako imaš želju da ekran bude 5 do 5,5 inča.

1

2

root
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 20:24 (zoharbizo).
12 godina
neaktivan

Online bih kupovala posto mi je jeftinije tako nego kod nas u ducanu, a sto se tice ekrana vise od 5,5incha ne bih uzimala. Navikla sam se na 5 i to mi je sasvim okej.

0 0 hvala 0
14 godina
HejZebro! kaže...

Online bih kupovala posto mi je jeftinije tako nego kod nas u ducanu, a sto se tice ekrana vise od 5,5incha ne bih uzimala. Navikla sam se na 5 i to mi je sasvim okej.

Onda gledaj Mi4 ili M3 Meizu, oba su 5 inča.

U Gearbestu su oko 130 dolara, oba su super mobaći.

root
16 godina
maks0806 kaže...

Xiaomi mi4c dere guzove svima tu za 1700kn

I mene zanima mobitel u istom cjenovnom rangu ,ali sam citao da mi4c ima nekih problema.
Npr. problemi s touchem , zagrijavanje zbog 808...?

Jesu li ti problemi jos prisutni ili je bolje ici na nesto tipa Oneplus X ili redmi 3 pro?

12 godina
neaktivan
HejZebro! kaže...

http://www.aliexpress.com/store/342812

Evo, najbolji seller... Definitivno... 

Biraj koji god hoces model, onda odaberes DHL, da ti dodje preko UK, i onda nemas nikakvih davanja... 

Narucis danas, salju ti ga u petak, i u utorak je kod tebe... 

Ako trebas bilo kakvu pomoc, moze i inbox... i ovdje...

LP

I, da... Gledaj da uzmes Redmi Note 3... MTK ili PRO ako si voljana dati ipak malo vise para... 

Neces pogrijesiti sa 5.5 ekranom... 

Ja imam zlatni PRO, i fenomenalno izgleda... 

Uzeo sam ga jer je bio 18$ jeftiniji od crno sivog... :D 

I sad imam crnu masku, i odlicno izgleda... :D

Sto sam sve koristio do sada : Galaxy S2, S2 Advance, S3, S3 Mini, S4, S4 Mini, A7. Zopo ZP998. Oppo Find 5. Meizu Mx4 PRO, M1 Note. Lg G3 D855. ZTE Blade 3. Xiaomi MI3, MI4, MiNote, MI5, Redmi Note
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 20:41 (Wh1T3L10n).
12 godina
neaktivan
SHELBY_09 kaže...
maks0806 kaže...

Xiaomi mi4c dere guzove svima tu za 1700kn

I mene zanima mobitel u istom cjenovnom rangu ,ali sam citao da mi4c ima nekih problema.
Npr. problemi s touchem , zagrijavanje zbog 808...?

Jesu li ti problemi jos prisutni ili je bolje ici na nesto tipa Oneplus X ili redmi 3 pro?

Za Mi4C sam cuo za overheating... 
A sto se tice MTK ili SD Note3, imam SD, a imao sam MTK... Niti jedan nema problema sa pregrijavanjem... 

I 5.5 inch ispred 5... Definitivno... 

16 godina
Imao sam redmi note 2 i prodao sam ga bas zbog velicine. Tako da nista vece od 5" ne igra ulogu.
A i volio bi bolju kameru nego je note 2 imao...
13 godina
medoplavi kaže...

Moze malo misljenja o ovom mobitelu   Dooge y100 plus  zasto DA zasto NE

Kazu ljudi poklonjenom konju se ne gleda u zube, ali mene ipak interesira Vase misljenje sto mogu ocekivati od mobitela DOOGEE Y100 PLUS. Dobit cu ga na poklon iako sam htjela nesto drugo....ali......e sad sto mogu ocekiati od tog mobitela...kakva su Vasa iskustva

9 godina
neaktivan
medoplavi kaže...
medoplavi kaže...

Kazu ljudi poklonjenom konju se ne gleda u zube, ali mene ipak interesira Vase misljenje sto mogu ocekivati od mobitela DOOGEE Y100 PLUS. Dobit cu ga na poklon iako sam htjela nesto drugo....ali......e sad sto mogu ocekiati od tog mobitela...kakva su Vasa iskustva

Prodat i kupit drugog 😁😝 a ne vjerujem da ga neko ima ovdje, mobitel po specifikacijam nista vise od solidnog. Kamere ne vjerujem da su nesto bajne, uvecer posebno, ni trudit se upalit je. Kad je poklon guraj dok more i dobro je :)

13 godina
Dane24 kaže...
medoplavi kaže...
medoplavi kaže...

Prodat i kupit drugog 😁😝 a ne vjerujem da ga neko ima ovdje, mobitel po specifikacijam nista vise od solidnog. Kamere ne vjerujem da su nesto bajne, uvecer posebno, ni trudit se upalit je. Kad je poklon guraj dok more i dobro je :)

gledala sam specifikacije na netu po onom sto pise neizgleda sve to skupa lose ...64bit 4G Android 5.1 2GB 16GB MTK6735 Quad Core, 1.3GHz GPU:Mali-T720  2.5D Corning Gorilla Glass 8.0MP front camera, 13.0MP back camera

16 godina
neaktivan
medoplavi kaže...

gledala sam specifikacije na netu po onom sto pise neizgleda sve to skupa lose ...64bit 4G Android 5.1 2GB 16GB MTK6735 Quad Core, 1.3GHz GPU:Mali-T720  2.5D Corning Gorilla Glass 8.0MP front camera, 13.0MP back camera

Ja ti imam Y100 Pro aka manji brat od ovog Y100 Plus i odmah da navedem nekoliko boljki - MTK6735P dakle SoC nije na 1.3 već na 1.0GHz, te očekuj bateriju manjeg kapaciteta nego što piše (a piše 3000mAh, dakle realno nekih 2800mAh ako je na Y100 Pro ~2000mAh). Kamere su OK u dobrom osvjetljenju i ako koristiš tipa Snap HDR Camera app, stock app je shit na kvadrat sa opcijama (te stock kamera ne snima video u 720p već 480p dok ostali appovi rade u 720p). Isto tako ovih 13Mpx je BS, realno je 8Mpx zadnja i 5Mpx prednja (software upscale)... Sam senzor na zadnjoj kameri je OK, hvata dosta svjetla uz manualni fokus (realno tamna prostorija uz mali dovod svjetla i uz točan fokus sve je bilo kako spada).

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
12 godina
neaktivan

I ako ima u specifikacijama naveden gorilla glass - nema, obična chimpanzee plastika.

I ako ima u specifikacijama navedeno da podržava OTG - ne podržava.

I ako....

Žišku?

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

@HejZebro

Imaš i Xiaomiforsale.com. Mislim da oni šalju s EU skladišta.

I nema nikakvog otključavanja, to mora doć otključano za cijeli svijet i tamnu stranu mjeseca. Tko bi im inače kupovao:)

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2016 10:51 (Yo Momma).
12 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...

@HejZebro

Imaš i Xiaomiforsale.com. Mislim da oni šalju s EU skladišta.

I nema nikakvog otključavanja, to mora doć otključano za cijeli svijet i tamnu stranu mjeseca. Tko bi im inače kupovao:)

Nema otkljucavanja, osim BL-a sto i nije obavezno...

Ali svi Xiaomi uređaji dolaze SIM Free...

9 godina
neaktivan
Ima li ko iskustva s kupnjom mobitela preko e-baya ? Isplati li se to...jer s5 koji zelim kupiti navodno nema nigdje na lageru u hrvatskoj (???)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mrbean kaže...

Ja koristim LG G3 na CM 13, laga apsolutno nema,ekran bi mogao biti malo svjetliji, kao da ima isprane boje, ali je ok. Baterija cak i nije toliko loša. Moja je stara godinu i pol, s tim da ga random punim na 50% i uopce ju ne pazim, svejedno imam preko 3h SOT-a. vjerujem da bi uz novu bateriju imao preko 4h, kao ekipa na XDA.

Na njuskalu ga se moze naci vec za oko 1300-1400 kn 3/32. Mislim da je solidna opcija (prije bi njega uzeo nego S5 recimo)

Možeš ovo malo argumentirati. Zašto točno?

16 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...

I ako ima u specifikacijama naveden gorilla glass - nema, obična chimpanzee plastika.

I ako ima u specifikacijama navedeno da podržava OTG - ne podržava.

I ako....

Žišku?

Piše GG ali to još nisam isprobao jer ga od prvog dana imam sa folijom na ekranu (moram ju zamijeniti već je dobrano izgrebana)

Piše OTG i ima ga (začuđujuće ali istina). Probano sa 8GB USB Stickom preko USB OTG adaptera i radi kako spada (Fiel Explorer ga je prepoznao)

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
12 godina
neaktivan

Sony xperia Z2 ili LG nexus 5x?

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6144&idPhone2=7556

http://www.phonearena.com/phones/compare/Sony-Xperia-Z2,Google-Nexus-5X/phones/8323,9593

Cine mi se slicni? Po cijeni svakako jesu.
Prednost dajem fluidnosti, mogucnosti rootanja, kameri, bateriji...i naravno sto manje mana kao pregrijavanje...

Xenial Xerus

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
texas.bug kaže...

Sony xperia Z2 ili LG nexus 5x?

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6144&idPhone2=7556

http://www.phonearena.com/phones/compare/Sony-Xperia-Z2,Google-Nexus-5X/phones/8323,9593

Cine mi se slicni? Po cijeni svakako jesu.
Prednost dajem fluidnosti, mogucnosti rootanja, kameri, bateriji...i naravno sto manje mana kao pregrijavanje...

Ja bi iso na 5x.

15 godina
odjavljen

Imao i Z2 i 5x, 5x uzmi bez razmišljanja

If you're going through hell, keep going!

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Znaci, s koje god stranice narucujem mobitel, on dolazi otkljucan i bez problema se spaja na Vip recimo? Ili je potrebno provjeriti odredene specifikacije za to?

Inace, puno ste mi pomogli, tenks :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
HejZebro! kaže...

Znaci, s koje god stranice narucujem mobitel, on dolazi otkljucan i bez problema se spaja na Vip recimo? Ili je potrebno provjeriti odredene specifikacije za to?

Inace, puno ste mi pomogli, tenks :)

Ma nemaš kaj provjeravat. Kupi i vozi. Ne kupuješ mob od operatera nego u "slobodnoj prodaji".

9 godina
neaktivan

Kupnja s interneta znaci i mobitel bez garancije,zar ne ? :/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Naravno da dobivas garantni list sa mobitelom, kod neutrina je npr 24mj garancija

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
markomih kaže...

Kupnja s interneta znaci i mobitel bez garancije,zar ne ? :/

Ovisi sto mislis pod "s interneta".

Iz Hr ducana on line narucivanje - normalna garancija

Iz EU, a da su lokalni ducani - garancija, nekad i oni placaju troskove slanja. Naravno, slanje, cekanje...

Kineski ducani s EU skladistem - neki servis imaju u EU, neki u Kini a kod nekih nist ne pise. Treba ih kontaktirati da budes siguran.

Iz Kine - obicno kao imaju servis kod sebe, al prvo ih trebas uvjeriti da je uredjaj s greskom, pa slati na tvoj trosak, pa kad dobiju i provjere, pa opet dopisivanja za novo slanje, itd :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2016 10:05 (CyberDemonVZ).
9 godina
neaktivan
Vidim da se razumijete pa bi vas molio da pomognete. Htio sam kupit s5 ali ga u hrv nema. Narucio bi iz vanka ali da ima garanciju, po mogucnsti servis u hrv. Je li to moguce?

0 0 hvala 0
13 godina

Ma okani se više tog S5 i uzmi A5 16 ako baš inzistiraš na samsungu, pitao si, odgovorili smo ti. 2god noviji mob makar ne flagship, ali se svakako doima tako u ruci. S5 kad je izasao bio je meh, a godine mu nisu bas pomogle. Samsung je jako bitchy sto se ostvarive garancije u HR tiče btw

Moj PC  
0 3 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice