Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.492
|
čitano: 12.979.211
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
blowfish_cro kaže...
axos kaže...
blowfish_cro kaže...
axos kaže...

Best buy za 2500-3000 kn (u trgovini)?

Da ima dobru kameru

Ekran 4.5-5 incha

Fluidan rad

Izdržljiva baterija

https://www.nabava.net/mobiteli__100/sony-mobitel-xperia-z3-compact-46-android__6805721

Hvala kolega. To bi bilo otprilike ono što mi treba. Postoji li koja alternativa vrijedna spomena? Malo mi je sony odbojan zbog kvarova koje sam redovito imao na njihovim mobitelima (po nekoliko kvarova u garantnom roku za svaki model).

EDIT: Ukoliko uskoro izlazi neki drugi model nije se problem malo strpiti. Ali koliko vidim sve više dižu rezoluciju ekrana na novim modelima tako da baterija traje sve manje.

A nisam neki stručnjak, možda će ekipa koja bolje prati znati neki 'under the radar' telefon, ali od ovih razvikanijih brendova mislim da Sony radi najbolji posao s tim compact verzijama. Sve ostalo je okrljaštena verzija flagship modela sa slabijim hardwareom i kamerom. Ako se možeš još malo proteći, uzmi Z5 Compact i bez brige si. Ili na Njuškalu, ima zapakiranih modela po okej cijenama.

Tako je. Jedino se Sonyjeve smanjene verzije isplati uzeti, sve ostalo su bulšiti okljaštreni po svim mogućim stavkama, ne samo po veličini. Noob trap ukratko. Neshvatljivo zašto to rade. U principu loša reklama jer masa ljudi kupi okljaštreni Samsung, LG ili sl. i onda trubi okolo kako cijela marka ne valja.

Samo kvaliteta izrade me šokira kod Sonyja ( u negativnom smislu nažalost).

17 godina
Možeš preciznije pojasnit ovo zadnje?
9 godina
neaktivan
G3 ili S6 ?
G3 ili S6 ?

Znaci trenutno koristim LG G3 2GB u odlicnom stanju, mobitel me najviše privukao zbog velikog displaya ( izvrsnog 5,5 quad hd-a) razmišljam da ga prodam za 1500kn, zato što sam više SAMSUNG FAN, pa da štedim neko vrijeme pa da uzmem S6 ili za više para S6 edge+ ?

S6 / Edge, želim uzet najvise zbog kamere, ali me brine baterija, edge+ plus ima 3000mAh bateriju ali ima veci display i vise rama..., a ovi obicni imaju 2550mAh odnosno 2600mAh vidim ljudi pišu mobitel je odlican, kamera izvrsna ... ali su ga prodali nakon par tjedana zbog baterije, nije valjda toliko loša, šta vi kažete ?

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6849&idPhone2=7079&idPhone3=7467

17 godina
odjavljen
Re: G3 ili S6 ?
ingloriushsmokey kaže...
G3 ili S6 ?

Znaci trenutno koristim LG G3 2GB u odlicnom stanju, mobitel me najviše privukao zbog velikog displaya ( izvrsnog 5,5 quad hd-a) razmišljam da ga prodam za 1500kn, zato što sam više SAMSUNG FAN, pa da štedim neko vrijeme pa da uzmem S6 ili za više para S6 edge+ ?

S6 / Edge, želim uzet najvise zbog kamere, ali me brine baterija, edge+ plus ima 3000mAh bateriju ali ima veci display i vise rama..., a ovi obicni imaju 2550mAh odnosno 2600mAh vidim ljudi pišu mobitel je odlican, kamera izvrsna ... ali su ga prodali nakon par tjedana zbog baterije, nije valjda toliko loša, šta vi kažete ?

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6849&idPhone2=7079&idPhone3=7467

Presao sam s LG G3 3GB RAM na S6 pa cu ukratko napisati prednosti jednog u odnosu na drugi:

Prednosti S6:

- bolji ekran, nakon onog tamnog na G3 ovom na S6 se tesko prestat divit

- bolji dizajn, kad se primi u ruku osjeti se premium izrada, a i oku je ugodniji od G3

- cijeli mob radi bolje, G3 se uvijek malo "mucio" pri skrolanju i tim finim radnjama, s ovim nema problema

- kamera, ma da je i na G3 bila dobra kamera tu je ipak kamera razina vise, prednja, a pogotovo zadnja

- baterija je bolja na S6, u prosjeku dobivam 1h+ SOT-a vise, veci standby, prosjek punjenja moba mi je svakih 30-ak sati, dok je na G3 bio svakih 17h (tj. svaki dan).

Nedostaci S6:

- izmjenjiva baterija

- microSD

Izmjenjiva baterija i microSD mi iskreno ne fale kad ih ni nisam koristio, uglavnom S6 bolji u svakom aspektu, vrlo sam zadovoljan s mobom.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
11 godina
Ekipa, di se najpovoljnije može uzeti novi s6 edge? Može za keš, sa ili bez računa, samo je bitna da ima garanciju i da je nov... I koliko je to cca para? Thx ☺️

0 0 hvala 0
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Nekidan mi meizu mx5 pao i pukao mu ekran...

Nisam pri parama nekim trazim nesto povoljno a dobro

Prijatelj mi nudi LG G3 16GB/2GB za 1000kn 

Jel postoji ikakva bolja ponuda od toga?

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
To je super ponuda. Bar meni. Ako je mob u dobrom stanju, uzmi.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Update: zar ti nije jednostavnije poslati mob na popravak? H18 ih prodaje, ako ti se ne salje u kinu ili gdje vec. Pitaj ih koliko bi uzeli za mijenjanje.

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Meni isto nije vazno to za sd card .. Necu imati previse aplikacija mozd 2-3 igrice .. A kad se napuni memorija slikama i videima samo prebacim na pc ... Koliko dugo vec imas s6 i dali je idalje onako smooth i stabilan ? Koju trenutno android veriju imas lollipop ili si presao na mm ?

Btw. Jel ti imas obican ili edge?
17 godina
odjavljen
ingloriushsmokey kaže...
Meni isto nije vazno to za sd card .. Necu imati previse aplikacija mozd 2-3 igrice .. A kad se napuni memorija slikama i videima samo prebacim na pc ... Koliko dugo vec imas s6 i dali je idalje onako smooth i stabilan ? Koju trenutno android veriju imas lollipop ili si presao na mm ?

Btw. Jel ti imas obican ili edge?

Otprilike mjesec i pol, na MM-u sam, iskljucio sam nesto bloatware-a(na Samsungu se to moze bez root-a u 2 klika) i jos uvijek sve radi super. Tu i tam se dogodi neki mini FPS drop, ali to je stvarno minimalno i rijetko, u konacnici mob dosta bolje radi od G3, tj. G3 mu ne moze konkurirat ni u jednom segmentu UI-a.

Imam obicnu verziju, 32 GB, black sapphire.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
9 godina
neaktivan

Pozdrav, 

Novi sam na forumu. Namjeravam sebi kupiti novi mobitel, ovaj stari je već dotrajao, baterija mu je oslabila(više je fixni, nego li mobilni :D ). Zanima me što vi kažete, što kupiti, što izbjegavati, što je najbolje, što najgore. Razmišljao sam i o Winndows i Android, nije mi bitno koji je operativni sustav, samo da je mobitel pouzdan i da traje. Raspolažem sa 1 500kn.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

@Edge - Hvala na pomoci, mogao bih se onda odluciti za s6. :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2016 14:40 (ingloriushsmokey).
12 godina
neaktivan
Kelam kaže...

Nekidan mi meizu mx5 pao i pukao mu ekran...

Nisam pri parama nekim trazim nesto povoljno a dobro

Prijatelj mi nudi LG G3 16GB/2GB za 1000kn 

Jel postoji ikakva bolja ponuda od toga?

1. Kupuj!

2. Ili mi daj kontakt od frenda :)

3. Ili kupi Redmi Note 2 Prime za mrvicu više novca (i daj mi kontakt od frenda:)

4. Budi dobar prema tom frendu!

PAZI samo da je to full muscle G3, ne ona kikiriki okljaštrena verzija.

16 godina

cokeleek evo pogledaj ova 2 mobitela, sigurno nećeš pogriješti u kupnji bilo kojeg, razlika je samo u operativnom sustavu.

Lumia 640 LTE (OS Windows)

https://neutrinomobile.hr/microsoft-lumia-640-lte-black.html

Sony Xperia M4 aqua (OS Android)

https://neutrinomobile.hr/sony-xperia-m4-e2303-tim-aqua-black.html

Na njuškalu možeš naći 200 kn jeftinije isto novo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2016 15:22 (kran).
14 godina

Kako mislis full muscle verzija

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
13 godina

Da nije compact mini s ili tako neka verzija, baš da je LG G3

Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2016 22:11 (ingloriushsmokey).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nije isto u praksi xD zamjenili su mi maticnu sa 32 gb i mob je preporođen...inace cijena je ok :)
13 godina

Ima ih za 1400 od 32gb dost. Prije 2 god nije bilo razlike između 16 i 32, sad se vidi

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Koji je vaš izbor?

2 lg g flex2 +1000 kn
9 lg g3 +700 kn
3 samsung a5 +1200 kn
4 huawei p8 lite
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 16:18 (hajduk1962).

0 1 hvala 0
13 godina

Na što se odnosi ovo +?

Ja bi išao na Flex 2 jer ima najjači procesor i cool faktor je stvarno prisutan :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Doplata na tarifu.
13 godina

Flex ti je najbolji tu kao mob. I stvarno je fora. Ako je G3 model od 32gb /3gb ram isto nije loš makar ima zastario čipset malo s obzirom na Flex 2. A5 je preskup, a P8 lite je stvarno dobar mob kojem ništa posebno ne fali. Ovisno što očekuješ od moba te koliko si spreman dati novaca tj. Koliko su novci bitni :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

U nedoumici sam:

5 LG G3 16/2GB
1 Xiaomi Redmi Note 3 16/2GB mtk
10 Xiaomi Redmi 3 16/2GB
De gustibus non est disputandum.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hej! :)

Kupujem mobitel do 1500kn i stvarno pojma nemam o nicemu i trazim pomoc.
Dosad sam imala Nou H40 i za kineza je dugo i potrajao (2 god), al se sad krenuo sam od sebe gasit i otprije mi ide na zivce jer mu konstantno fali unutarnje memorije i ne mogu vise od 3-4 aplikacije instalirat jer se samo dio moze prebacit na memorijsku, a na unutarnjoj nemam mjesta.
Osim toga se ne mogu pozalit na nista, a ono sto trazim kod novog mobitela je da ne steka, da ima dobru prednju i zadnju kameru (ne treba mi 20mp, al da budu dobre kamere s obzirom na cijenu i da stvarno imaju onoliko mp koliko pise) i da ima zaodovoljavajucu unutarnju memoriju, ali da podrzava i memorijsku. To bi bilo to posto za 1500kn ni ne mogu kupit zmaja, ali barem da mi otprilike kazete dal da gledam sony, galaxy, htc, huawei, LG ili nesto drugo.

Hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
HejZebro! kaže...

Dosad sam imala Nou H40 i za kineza je dugo i potrajao (2 god), al se sad krenuo sam od sebe gasit i otprije mi ide na zivce jer mu konstantno fali unutarnje memorije i ne mogu vise od 3-4 aplikacije instalirat jer se samo dio moze prebacit na memorijsku, a na unutarnjoj nemam mjesta.
Osim toga se ne mogu pozalit na nista, a ono sto trazim kod novog mobitela je da ne steka, da ima dobru prednju i zadnju kameru (ne treba mi 20mp, al da budu dobre kamere s obzirom na cijenu i da stvarno imaju onoliko mp koliko pise) i da ima zaodovoljavajucu unutarnju memoriju, ali da podrzava i memorijsku. To bi bilo to posto za 1500kn ni ne mogu kupit zmaja, ali barem da mi otprilike kazete dal da gledam sony, galaxy, htc, huawei, LG ili nesto drugo.

Di kupujes (njuskalo ili trgovina)? Koja te dijagonala ekrana zanima? 

Ovak na prvu ako kupujes na njusci -> Sony Xperia Z3 Compact, u trgovini se da naci Huawei P8 lite...

9 godina
neaktivan

Note 4 ili S6 ? Na kojem je bolja kamera ? (Gledo sam naravno camera test i comparsion na yt, ali mozda neko od vas moze reci ako je imao iskustva) ... I jel se isplati uzet note 4 za 2400kn u 2016 ? (od frenda).

9 godina
neaktivan
ingloriushsmokey kaže...

Note 4 ili S6 ? Na kojem je bolja kamera ? (Gledo sam naravno camera test i comparsion na yt, ali mozda neko od vas moze reci ako je imao iskustva) ... I jel se isplati uzet note 4 za 2400kn u 2016 ? (od frenda).

Sve zavisi koliki ti ekran odgovara. Ja bi sebi osobno Note 4, a kamera mislim da je u S6 bolja jer je i noviji i to sve. Frend nek spusti jos neki 200kn i uzimaj 😛😛

9 godina
neaktivan

Ma da i jabih uzeo Note 4 posto je veci mobitel i sve i stvarno odlicno izgleda, nema tu sad neke ekstra puno razlike nisu nebo i zemlja on i s6, al s6 logicno ima bolju kameru pošto je noviji mobitel ... Tako da ramišljam o note4 .... :=)

12 godina
neaktivan
HejZebro! kaže...

Pa gle, s obzirom na to kakva pitanja postavljaš, ne bih rekao da nemaš pojma :)  Dakle ovako:

Novo, kod nas: Acer Z530 (mislim da je u HG Spotu nekih 1200-300 kuna verzija sa 16 GB pohrane i 2 GB RAM-a.

Novo, Gearbest i slični sajtovi: Xiaomi Redmi Note 2 Prime, 32 GB prostora za pohranu + SD kartica + izmjenjiva baterija, ista cijena, jači gotovo za 2/3 od spomenutog Acera, koji već sam po sebi radi fantastično (ima ga supruga). I nije klasični kinez ko ovaj tvoj Nou, nego zmaj.

Polovno: Xperia Z3 Compact ako ti se sviđa Sony, Samsung S5, a i dobro očuvani S4 ti je već besmrtni ninja od mobitela za ovo kaj si imala. Tu je još i LG G3 recimo od polovnjaka u tom cjenovnom rangu.

Sve navedeno ima solidne (pa i odlične) kamere, prostore za pohranu i podržava SD karticu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice