Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.059
|
čitano: 12.584.761
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
ivan262 kaže...

Malo mi je to, na mojoj nokii 6220 classic baterija traje kada pojačam glazbu do kraja oko 5-6 sati, a na starijem filipsu i do 10 sati.

Dali si ga rootao ili je to orginal, čitao sam da se može popraviti sa drugim rotom i kernelom?

ahh, Nokia tada su ipak baterije trajale {#} danas je to malo drugačije... nije rootan. A gle kaj se tiče glasnoće mob je fakat glasan ima 2 zvučnika i dere se ko veliki. {#}

16 godina
neaktivan
Balvan8 kaže...
ivan262 kaže...

Malo mi je to, na mojoj nokii 6220 classic baterija traje kada pojačam glazbu do kraja oko 5-6 sati, a na starijem filipsu i do 10 sati.

Dali si ga rootao ili je to orginal, čitao sam da se može popraviti sa drugim rotom i kernelom?

ahh, Nokia tada su ipak baterije trajale {#} danas je to malo drugačije... nije rootan. A gle kaj se tiče glasnoće mob je fakat glasan ima 2 zvučnika i dere se ko veliki. {#}

Znam da se ne može mjeriti mobiteli prije sa ovim danas, ja na nokiji i na filipsu imam bateriju po 1100 mAh baterije, a gledam ovi novi mobiteli sa velikim ekranima procesorima ramima... sve oko 1300-1800 mAh, trebal bi imati barem 3500 mAh (ali ko mene pita  :-)).

Gledam neku motorolu, jer čitam da oni imaju najbolje baterije. Ali hvala na savjetima. {#}

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
11 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Lijep pozdrav svima a narocito onima koji se odlicno razumiju u mobitele {#}

Imam pitanje,tacnije treba mi sto bolji savjet i ako mozete da izdvojite malo vremena da ne "pogrijesim"pri kupovini mobitela.
Dakle uzimajuci u obzir moj budzet i da su slijedeci mobiteli na rate izdvojio sam licno ova 3:

-LG optimus L5 II
-Nokia Lumia 520
-Huawei ascend Y300

Dosta sam gledao specifikacije svi su "tu negdje"i svi su mi djeluju slicno iako mozda grijesim,zato bih zamolio one koji se dobro razumiju u mobitele da pomognu i obrazloze zasto bas navedeni mobitel jer sam u nedoumici {#}Hvala.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Django27 kaže...

Imam pitanje,tacnije treba mi sto bolji savjet i ako mozete da izdvojite malo vremena da ne "pogrijesim"pri kupovini mobitela.
Dakle uzimajuci u obzir moj budzet i da su slijedeci mobiteli na rate izdvojio sam licno ova 3:

-LG optimus L5 II
-Nokia Lumia 520
-Huawei ascend Y300

Dosta sam gledao specifikacije svi su "tu negdje"i svi su mi djeluju slicno iako mozda grijesim,zato bih zamolio one koji se dobro razumiju u mobitele da pomognu i obrazloze zasto bas navedeni mobitel jer sam u nedoumici {#}Hvala.

Moja preporuka bi ti bila da uzmes nokiu...posto ima windowse nece laggat ni nista slicno,windows market ima manje aplikacija od google playa na androidu,ali ja mislim da sve sto ti treba na mobu ces nac,ima solidan 4" IPS ekran...jedina zamjerka prema njoj je ta sto nema bljeskalicu,a sad ti odluci treba li ti bljeskalica.

13 godina
neaktivan
Django27 kaže...

....

Aj ti reci koliki ti je to budžet? :)

Između ovih Nokiu ako hoćeš WP, a Y300 ako hoćeš Android.

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
11 godina
neaktivan
EchoOne kaže...
Django27 kaže...

....

Aj ti reci koliki ti je to budžet? :)

Između ovih Nokiu ako hoćeš WP, a Y300 ako hoćeš Android.

340KM tj oko 1250 kuna,windows nisam imao jos prilike koristiti na mobitelu ,android da.Igrice mi nisu vazne,internet manje vise kako kad,vazno je da ne steka puno mob.,da su pozivi ok,video cam.i sama kamera iako znam za te novce da ne mogu odlicnu kameru dobiti,na lg5 II i huawei vidim da ima blic ali mi se cini da nokia lumia ima bolju kameru(po danu) mozda grijesim,ako da ispravi me.Dobro bi mi dosao savjet koji od ova navedena 3 mob.da kupim. :)

13 godina
neaktivan
Django27 kaže...
340KM tj oko 1250 kuna,windows nisam imao jos prilike koristiti na mobitelu ,android da.Igrice mi nisu vazne,internet manje vise kako kad,vazno je da ne steka puno mob.,da su pozivi ok,video cam.i sama kamera iako znam za te novce da ne mogu odlicnu kameru dobiti,na lg5 II i huawei vidim da ima blic ali mi se cini da nokia lumia ima bolju kameru(po danu) mozda grijesim,ako da ispravi me.Dobro bi mi dosao savjet koji od ova navedena 3 mob.da kupim. :)

Za te novce, ako imaš volje naručit Motorolu Moto G iz nekog online shopa - definitivno za klasu bolja od ovih tu.

Iako Huawei Y300 ima blic, Nokia bi s kamerom trebala biti bolja. Naravno, blic je opet tu dosta važna karika barem meni.. No što se fluidnosti tiče, Lumia 520 je možda najbolja...

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
14 godina
Po fluidnosti Lumia nije mozda najbolja nego sigurno.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
13 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
Po fluidnosti Lumia nije mozda najbolja nego sigurno.

Evo kolega je i Moto G probao pa zna, tako da je rješeno sve ;)

15 godina
treba mi mobitel za buraza. nije uopce zahtijevan korisnik, trazi samo da bude android, ekran veci od 4.5 incha a manji/ili od 5, da nije spor znaci da ima sto je bolje specifikacije, a cijena do 1500 kn. marka nije bitna, al nebih volio ni bas nekog žblj kineza ako je to moguce. znaci veci od 4.5''
13 godina
neaktivan
maxy0 kaže...
treba mi mobitel za buraza. nije uopce zahtijevan korisnik, trazi samo da bude android, ekran veci od 4.5 incha a manji/ili od 5, da nije spor znaci da ima sto je bolje specifikacije, a cijena do 1500 kn. marka nije bitna, al nebih volio ni bas nekog žblj kineza ako je to moguce. znaci veci od 4.5''

Moto G ti je 4.5" i odličan je. Za svoje novce bestbuy. ;)

Ima ga oko 1300 kn u online shopovima.

15 godina
znam, zato sam i napiso 2x veci od 4.5'' :) znaci ekran da je veci od 4.5''
13 godina
neaktivan
maxy0 kaže...
znam, zato sam i napiso 2x veci od 4.5'' :) znaci ekran da je veci od 4.5''

A znam, a ovaj je taman na granici sa 4.5" :)

Ne znam za te novce da valja, a da je tako veliko baš ništa. Možda neki drugi kolega ima kakav prjedlog.

13 godina
Django27 kaže...

-LG optimus L5 II
-Nokia Lumia 520
-Huawei ascend Y300

Lumia je brod koji tone, tj Nokia. Ko kaze drugacije zivi u lazi.
LG optimus je solidan telefon, ali Huawei Y300 je skoro duplo jeftiniji a nudi odlicno pouzdan i stabilan telefon. Sad zavisi od tebe. 

P.S. dok microsoft ne izda novi telefon, Nokia je nula bambija. laku noc ;) 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
Chaselol, zar ne citas strane portale? Ovdje na Bugu ce te novosti stici za koji dan, ali izvan je poznato da Microsoft jos nema nikakva prava, Kina se je protivila, i nije jedina, tako da je vrlo moguce da Nokia i dalje ostane Nokia...a da i ne bude tako, to je kao sto je BMW kupio Mini i RR...firma ostaje, samo vlasnik mjenja. Nemoj siriti budalastine...jos ce ti netko povjerovati.
SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
13 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...
Chaselol, zar ne citas strane portale? Ovdje na Bugu ce te novosti stici za koji dan, ali izvan je poznato da Microsoft jos nema nikakva prava, Kina se je protivila, i nije jedina, tako da je vrlo moguce da Nokia i dalje ostane Nokia...a da i ne bude tako, to je kao sto je BMW kupio Mini i RR...firma ostaje, samo vlasnik mjenja. Nemoj siriti budalastine...jos ce ti netko povjerovati.

I ja sam propustio tu vijest, ali je vrlo radosna ako je istinita. Može link?

12 godina
SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
14 godina

Koji biste mobitel preporučili do 700kn ?

Trenutno ciljam na nešto ovako:

- Archos 40 Titanium 

- Vivax Smart Point X40

- ZTE Blade III

Majke mi
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dosta hvale Huawei Ascend Y300,bilo ih je nedavno po 600-800 kn.Vjerojatno je bolji od Vivax-a i sličnih.
Treba pogledat i pratiti akcije.

13 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Django27 kaže...

-LG optimus L5 II
-Nokia Lumia 520
-Huawei ascend Y300

Lumia je brod koji tone, tj Nokia. Ko kaze drugacije zivi u lazi.
LG optimus je solidan telefon, ali Huawei Y300 je skoro duplo jeftiniji a nudi odlicno pouzdan i stabilan telefon. Sad zavisi od tebe. 

P.S. dok microsoft ne izda novi telefon, Nokia je nula bambija. laku noc ;) 

Jedan kolega ima LG L5II,ugl. zna dosta štekat i sl.Drugi pak kolega ima Y300,mob je ok(za 600kn),ali isto ima mušica,zna bit spor ak ga opteretiš.

Ja kupujem Lumiu 520 već mjesec dana(nikak doć do para),gledao sam stvarno puno recenzija za nju i čitao razne forume-svi je hvale.

Još da je kvalitetna kao one stare Nokie,no nijedan proizvod nije kvalitetan kao sto je nekad bio pa tako ni nokia(a mozda sam u krivu)

15 godina

Pitanje

Imam Galaxy S2 i vrijeme je da ga prodam i zamijenim ga s nečim, samo je pitanje s čime, razmišlajm o S3 ili S4 pa me zanimaju vaša iskustva koji uzeti, ili da mi preporučite nešto do 2000kn 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Imam Nokiu 808 purewiew i sa njom je za sada sve OK. Ali, ako mi neko moze objasniti zasto mi ne dozvoljava video na Skypeu, dok na Viberu mogu samo tipkati? Oni koji imaju uredjaje sa Android sistemom to imaju bez problema.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Pitanje

Imam Galaxy S2 i vrijeme je da ga prodam i zamijenim ga s nečim, samo je pitanje s čime, razmišlajm o S3 ili S4 pa me zanimaju vaša iskustva koji uzeti, ili da mi preporučite nešto do 2000kn 

S obzirom da prelaziš sa S2, S3 nije loš upgrade, dapače. Pregršt ROMova, kernela i svega.

Veća bi promjena bila naravno da se još malo istegneš za S4. No sve je to pitanje koliko bi ga želio.

S3 se nađe novi ili star mjesec-dva za 2000 kn jer novi je u trgovini 2500. Rabljeni S4 bi mogao naći za 2500 možda.

16 godina
ERROR1911 kaže...

Pitanje

Ili da nexus4 uzmes, puno bolji mobitel po svemu osim kamere od s3 i nedostatku micro SD kartice, a po performansama se moze mjeriti i s s4, nema samsungovih gluposti u ROM-u nego cisti android, tako da ako ti je 8MP dosta(radi dobre slike) i 8/16GB prostora svakako preporucem nexus 4, u protivnom s4

:D
13 godina
Josip_cobra kaže...

Jedan kolega ima LG L5II,ugl. zna dosta štekat i sl.Drugi pak kolega ima Y300,mob je ok(za 600kn),ali isto ima mušica,zna bit spor ak ga opteretiš.

Ja kupujem Lumiu 520 već mjesec dana(nikak doć do para),gledao sam stvarno puno recenzija za nju i čitao razne forume-svi je hvale.

Još da je kvalitetna kao one stare Nokie,no nijedan proizvod nije kvalitetan kao sto je nekad bio pa tako ni nokia(a mozda sam u krivu)

Y300 i Lumia imaju po 512MB rama, isti procesor (po brzini), su poprilicno identicni telefoni iako je Y300 u velikoj prednosti jer je Android i imas dooooosta vise aplikacija za andriod nego za windows phone. Tvoj izbor, a kad stavis custom rom na y300 on leti. Leti telefon, znam iz licnog iskustva jer sam ga koristio.

12 godina
chaselol kaže...
Josip_cobra kaže...

Y300 i Lumia imaju po 512MB rama, isti procesor (po brzini), su poprilicno identicni telefoni iako je Y300 u velikoj prednosti jer je Android i imas dooooosta vise aplikacija za andriod nego za windows phone. Tvoj izbor, a kad stavis custom rom na y300 on leti. Leti telefon, znam iz licnog iskustva jer sam ga koristio.

Ti nisi normalan {#} sam Google je izjavio kako entry level mobitel bazirani na Android sustavu nisu usporedivi sa konkurencijom. Y300 je solidan mobitel ali daleko je od fluidnosti i brzine koju pruza Lumia. Aplikacije se i na WP gomilaju. Razlika je u tome sto nema 10 aplikacija za identicnu svrhu, nego ih ima "samo" dvije. Dobro ajde, nema jos aplikacija za vecinu bankovnih racuna, ali i to ce doci do ljeta...za 6-7 mj, taj "zaostatak" bude nestao. Ugl, Y300 ne leti, kao sto ne leti niti jedan Android do 2000kn, a i vise. Moto G je vjerojatno jedina iznimka, odlican mob Android za malo novaca.

14 godina
MatijaZG kaže...
chaselol kaže...
 imas dooooosta vise aplikacija za andriod nego za windows phone

Aplikacije se i na WP gomilaju. Razlika je u tome sto nema 10 aplikacija za identicnu svrhu, nego ih ima "samo" dvije. Dobro ajde, nema jos aplikacija za vecinu bankovnih racuna, ali i to ce doci do ljeta...za 6-7 mj, taj "zaostatak" bude nestao. 

Ja vidim da se ovdje mnogo pljuje po wp storu, a zapravo andorid nije tako bajan. Prvo ima pun k istih aplikacija i pun k beskorisnih aplikacija, zatim ima milijun widget, skinova, thema, wallpapera i slicnih gluposti koje pune market a nisu aplikacije. Takoder, mnoge aplikacije nisu dostupne na nasem podrucju i to se ne moze promijeniti, ili ako sam u krivu neka mi netko objasni kako se promijeni jer bi mi fakat dobro doslo. Evo zadnji put kada mi je to zasmetalo je kada sam trazio HERE maps kojih nema za nasu regiju. Takoder je vrijedno spomenut da su aplikacije za android losije nego za konkurenciju i to je cinjenica, lose izgledaju i znaju biti nestabilne. Eto meni se imdb aplikacija stalno rusila i uopce ju nisam mogao koristiti dok nisam reinstalirao. Takoder mi nekad random zna bacit aplikacija google+ je prestala raditi ili nesto slicno makar ju ja ni ne koristim.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
13 godina
MatijaZG kaže...

Ti nisi normalan {#} sam Google je izjavio kako entry level mobitel bazirani na Android sustavu nisu usporedivi sa konkurencijom. Y300 je solidan mobitel ali daleko je od fluidnosti i brzine koju pruza Lumia. Aplikacije se i na WP gomilaju. Razlika je u tome sto nema 10 aplikacija za identicnu svrhu, nego ih ima "samo" dvije. Dobro ajde, nema jos aplikacija za vecinu bankovnih racuna, ali i to ce doci do ljeta...za 6-7 mj, taj "zaostatak" bude nestao. Ugl, Y300 ne leti, kao sto ne leti niti jedan Android do 2000kn, a i vise. Moto G je vjerojatno jedina iznimka, odlican mob Android za malo novaca.

brate sto ljudi pricaju gluposti na ovom forumu, da je y300 entry telefon a ta lumia je kao high class, a IDENTICAN HARDVER IMAJU ALO!?

Boze dragi pricate gluposti sto je neki hajvan nokia fanboy napisao na nekom forumu a niko nista nije pisao iz licnog iskustva. Y300 je trenutno best buy telefon sto se tice ulozeno = dobijeno, znam da je previse Nokia klinaca u ovoj temi, koji samo vidi propalu Nokiu kao najbolji brend.

Previse dajete savjete bez licnog iskustva. Previse. Boli me uvo za TD, kad se ponasate kao djeca.

Y300 je bolji izbor od Lumie, cao zdravo. Telefon leti kad se sredi ROM a to se uradi za 10tak minuta, a ni stock verzija nije za odbaciti. Lijep pozdrav, baci oko na y300 temu na forumu pa vidi sta ljudi pricaju umjesto da pises gluposti bez ikakve osnove. 

17 godina
chaselol kaže...

brate sto ljudi pricaju gluposti na ovom forumu, da je y300 entry telefon a ta lumia je kao high class, a IDENTICAN HARDVER IMAJU ALO!?

Boze dragi pricate gluposti sto je neki hajvan nokia fanboy napisao na nekom forumu a niko nista nije pisao iz licnog iskustva. Y300 je trenutno best buy telefon sto se tice ulozeno = dobijeno, znam da je previse Nokia klinaca u ovoj temi, koji samo vidi propalu Nokiu kao najbolji brend.

Previse dajete savjete bez licnog iskustva. Previse. Boli me uvo za TD, kad se ponasate kao djeca.

Y300 je bolji izbor od Lumie, cao zdravo. Telefon leti kad se sredi ROM a to se uradi za 10tak minuta, a ni stock verzija nije za odbaciti. Lijep pozdrav, baci oko na y300 temu na forumu pa vidi sta ljudi pricaju umjesto da pises gluposti bez ikakve osnove. 

Imaju identičan hardware, ali Lumia se vrti na WP8 koji je puno manje zahtjevan i puno više optimiziran nego Android, možda se s KitKatom situacija promjeni, nisam ga još isprobao pa ne znam...

14 godina

kolko ja znam nemaju isti hardver. lumia ima dual core krait armv7 jezgre, a y300 scorpion armv5. i grafička je jača kod lumije.

Moj PC  
5 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice