Odluka: iPhone 4 ili HTC Sensation?

poruka: 41
|
čitano: 8.303
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ovako, imam ponudu za zamjenu mog iphone 4 za HTC sensation... Posto ni sam vise ne znam sta bi, Evo usporedba: iPhone prednosti: dimenzije, masa, naviknutost na iOS, matrica ekrana, Rezolucija ekrana i dpi... HTC prednosti: veličina ekrana, Gorilla glass, RAM, microSD, kamera, RAM, procesor, android, normalan BT, ROMovi... Pa me zanima, sta je bolje po vama? :D
19 iPhone 4
53 HTC sensation

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Po cemu je masa iPhonea prednost,malo tesko govance ako se mene pita :D.

Sensation ALL the way.

Moj PC  
8 9 hvala 1
15 godina
Re: Odluka: iPhone 4 ili HTC Sensation?
Ako trebas brz telefon koji niti malo ne trza (za razliku od Androida) te ako nisi neki zahtjevni korisnik, ostaj na iPhoneu. To nije nikakvo govance od telefona. Ako zelis otvoreni sustav, ako zelis rootati i u potpunosti iskoristiti telefon sa hrpom ROM-ova, uzmi Sensation. U svakom slucaju, oba telefona su odlicna, a ti sam trebas znati sto zelis.
17 godina
neaktivan
Desetak grama je lakši, nije puno, al eto... :D
Nedoumica mi je jer sam navikao na iOS...
18 godina
neaktivan

I ja imam istu ponudu.

Kamera je bolja na iPhonu, na HTC-u je dosta loša kada sam uspoređivao.

Bio sam ga jučer isprobavao u T-centru i jako sporo se mjenjaju fotografije. Uređaj je dosta brz, na android 2.3 ima oko 530MB RAMA, dok na ISC ima oko 620.

Sense mi se čini jako zahtjevan, ne znam zašto ga stavljaju ako je toliko zahtjevan.

iPhone mi se čini zaokruženiji mobitel, dok je Sensation ipak po specifikacijama bolji na papiru.

Na Sensationu me pak smeta baterija, punjač koji se uštekava s lijeve strane, 1GB ROM i kamera, uređaj je odličan a opet ima mana.

Sada ne znam što se postiže sa tim ROM-ovima, kada uz pomoć cydie možeš prilagodit mobitel svojim potrebama.

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
Moj PC  
3 2 hvala 1
17 godina
neaktivan
Mislim da bi uz revolution HD rom + par tweakova bile bolje preformanse i baterija itd.
Na cydii bas i nema nekog tweaka da mjenja OŠ u toj mjeri...
17 godina
Geek kaže...

I ja imam istu ponudu.

Kamera je bolja na iPhonu, na HTC-u je dosta loša kada sam uspoređivao.

Bio sam ga jučer isprobavao u T-centru i jako sporo se mjenjaju fotografije. Uređaj je dosta brz, na android 2.3 ima oko 530MB RAMA, dok na ISC ima oko 620.

Sense mi se čini jako zahtjevan, ne znam zašto ga stavljaju ako je toliko zahtjevan.

iPhone mi se čini zaokruženiji mobitel, dok je Sensation ipak po specifikacijama bolji na papiru.

Na Sensationu me pak smeta baterija, punjač koji se uštekava s lijeve strane, 1GB ROM i kamera, uređaj je odličan a opet ima mana.

Sada ne znam što se postiže sa tim ROM-ovima, kada uz pomoć cydie možeš prilagodit mobitel svojim potrebama.

pogriješio si oko kamere definitivno... pošto imam doma i sensation(8MP) i iPhone 4(5MP) znam o čemu pričam...
slike se sporo mjenjaju samo zbog sens fotogalerije, nije do procesora ili moba općenito, sva sreća pa se da skinut druga galerija i voila

zahtjevan sense ili ne, mada više da, na sensationu se ne primjeti... neznam po čemu si ti primjetil?

da nebi bilo da sam neki harcore HTC fan, sens. ima sigurno slabiji ekran, vjerovatno i bateriju, ali tu se radi o satima, nikak danima...

ali opet kolko god bil po nekim spec. lošiji, ja nikad nebi išao na iPhone, ne jer mislim da je loš uređaj, nego zbog te zatvorenosti, fakin iTunes-a i ostalih sranja, jednostavno mi usporava ritam...  

14 godina
neaktivan

Pa opće je poznato da HTC-ovi imaju jako loše kamere, a iphone svaka im čast ima odlične(a možda je i do ekrana, ali znam da fotografije ispadaju odlične).

Netko je gore rekao da se sa cydiom može radit isto šta i sa romovima. Totalna glupost, na cydii nemaš ni 40% onog šta možeš s romovima radit.

Ja bi osobno uzeo iphone(i sad ga imam) samo zbog iOS-a, draži mi je i jednostavniji,al ti moraš odlučit, nećeš pogriješit niti s jednim.

I da taj Sensation mi izgleda tako nekvalitetan, sav od plastike, neznam, možda se varam, ali takav dojam ostavlja.

STOP ACTA! http://www.cdkeystalk.com/
Moj PC  
1 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
Mislio sam na rezoluciju aparata (8 vs 5Mp) i snimanja (1080 vs 720p), a HTC ima i 2 LED bljeskalice... A i nije bi bas kamera veoma napeta.. :)
16 godina
protjeran

Radije Galaxy S-II.

HTC - kamera još tako-tako, ali zvučnik - koma.

PS - N95 ima bolju kameru od najnovijeg iPhonea, samo za info.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
18 godina
neaktivan

Dobro sigurno onda treba neka druga galerija i drugi browser, ovaj njegov me nije oduševio, koristio sam mobitel 15 minuta, pa je to first impresion.

Za ostalo sam vidio da se sve odvija brzo i glatko.

I velika je prednost 4.3" ekran.

P.S. Nisam rekao da sa Cydiom možeš isto što i sa ROM-ovima, ali si možeš doradit OS. 

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2012 23:41 (Geek).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Radije Galaxy S-II.

O čem ti pričaš? Trenutno sam bolju kameru vidio samo na Iphonu 4s, pa prednja kamera iphona 4 je bolja od bilo kojeg HTC-a.

Cilj je pomoć čovjeku a ne mu govorit laži i gluposti samo zato jer si hater, razmišljaj malo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2012 23:39 (Volvox).
17 godina
neaktivan
Galaxy S2 mi nikako ne leži-ni fizički u ruci, ni sucelje... :/
Tesko... Mislim da je moja stara n95 8gb davala slične slike kao i IPhone 4.. A stariji je 3 godine...
4s ima odlične slike...!
16 godina
protjeran
Volvox kaže...

O čem ti pričaš? Trenutno sam bolju kameru vidio samo na Iphonu 4s, pa prednja kamera iphona 4 je bolja od bilo kojeg HTC-a.

Cilj je pomoć čovjeku a ne mu govorit laži i gluposti samo zato jer si hater, razmišljaj malo.

Nisam hater, samo kažem - iPhonova kamera VS Carl Zeiss optika,

pogodi tko je bolji? Mislim da ne moram govoriti o tome, zar ne?

Ako nisi oba uređaja držao u ruci i koristio, nemoj pričati napamet. Nisam nigdje rekao da HTC ima bolju kameru od iPhonea,

jer nema. Ali iPhone ima bar 50% lošiju kameru od N95. Zašto? Zato što je spora, zato što je nemoćna u noćnim uvjetima,

i zbog mnogo toga praktičnog. Jednostavno je iPhone pretanak da bi se u njega strpala punokrvna optika.

pod009 kaže...
Galaxy S2 mi nikako ne leži-ni fizički u ruci, ni sucelje... :/
Tesko... Mislim da je moja stara n95 8gb davala slične slike kao i IPhone 4.. A stariji je 3 godine...
4s ima odlične slike...!

Ja imam običnu N95 sa SD karticom, još stariju. 

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina

čovjeku spamate temu, ponuđeni mu je sensation u zamjenu, a ne nokia ili galaxy s II... naravno da bi valjda uzel galaxy da mu je ponuđeni, ali eto nije... i ostavite se te kamere, veli čovjek da mu nije tolko bitna... jedan plus da ti nadodam za sensation, u 4. mj. se očekuje update na ICS, kaj bi trebalo produžiti bateriju i opet ga poboljšati... netko je gore napisao da mu je sensation loše kvalitete... pa i je, nije baš da je super, ali nije opet tolko da ga primiš pa da ti se raspadne u ruci...

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 9:09 (Blade18).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Hvala svima... :) mislim da cu mijenjati :)
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
Volvox kaže...

Nisam hater, samo kažem - iPhonova kamera VS Carl Zeiss optika,

pogodi tko je bolji? Mislim da ne moram govoriti o tome, zar ne?

Ako nisi oba uređaja držao u ruci i koristio, nemoj pričati napamet. Nisam nigdje rekao da HTC ima bolju kameru od iPhonea,

jer nema. Ali iPhone ima bar 50% lošiju kameru od N95. Zašto? Zato što je spora, zato što je nemoćna u noćnim uvjetima,

i zbog mnogo toga praktičnog. Jednostavno je iPhone pretanak da bi se u njega strpala punokrvna optika.

Meni ta Carl Zeiss optika nikad nije lijepo izgledala, imao sam prije nokiu X6 koja ima istu kameru kao i n95(vjerojatno i bolju), meni to na ništa ne liči, sve neke crtice po ekranu, iphone radi tako čistu sliku, pogotovo kad fokusiraš, evo npr. sa nokiom x6 na 20 cm nemože ništa fokusirat, a iphone savršeno fokusira tako da na 20 cm duljine se sve lijepo vidi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 14:22 (Volvox).
17 godina
neaktivan
Brat mi ima x6 i kamera je vrlo loša... Kod n95 je dosta bolja... ;)
14 godina
neaktivan
pod009 kaže...
Brat mi ima x6 i kamera je vrlo loša... Kod n95 je dosta bolja... ;)

A kolko vidim na internetu imaju istu kameru u sebi, sad neznam.

17 godina
neaktivan
Možda na papiru, u praksi ima razlike... Idemo u offtopic... ;)
Nek tema ostane, pa ako netko ima sličnu dilemu... :)
14 godina

Uskoro kupujem novi mobitel pa sam razmisljao između Sensationa, iP4 ili cak iP3Gs (ipak je preko 1000kn razlika).

Kod sensationa me privlaci veliki ekran, i otvorenost androida, dok kod iPhone-a fluidnost iOS-a i jer sam prije imao 3Gs i bio sam prezadovoljan.

Mobitel mi treba pretezno za dopisivanje, muziku i tu i tamo pregledavanje vijesti te surfanje. Sto vi predlazete?

14 godina
neaktivan
mrbean kaže...

Uskoro kupujem novi mobitel pa sam razmisljao između Sensationa, iP4 ili cak iP3Gs (ipak je preko 1000kn razlika).

Kod sensationa me privlaci veliki ekran, i otvorenost androida, dok kod iPhone-a fluidnost iOS-a i jer sam prije imao 3Gs i bio sam prezadovoljan.

Mobitel mi treba pretezno za dopisivanje, muziku i tu i tamo pregledavanje vijesti te surfanje. Sto vi predlazete?

Mislim ako ti je iOS prije bio dobar i bio si zadovoljan s njim, nema smisla prelazit.

17 godina

nekuzim jednu stvar, a to je kad se govori o iphone-u onda se govori to je zatvoren sustav, itunes ogranicava itd. a kad se govori o andorid mobitelima u ovom slucaju htc sensation stalno spominjete te romove, to je tweak mobitela i mob nije tako dosao, htc je zapravo bez ikakvih tweakova losiji od iphone-a, a da niste toliki neznalice znali bi da se iphone moze isto tako tweak-ati i dobije se odlican mob, znaci mozete maknut itunes, stavit normalni bluetooth, mjenjat os totalno, tweakovi na cydia-i su predobri tako da ne svrstavajte iphone u zatvorenu platformu jer ni andorid mobovi nisu tolko dobri bez tweakova. spominjala se ovdje i kamera, don je totalno zabrazdio ovaj put jer mi uspoređuje neku blesavu nokiu n95 s iphone-om koji ima jednu od najboljih kamera kod mobitela, za 4s bi cak i reko da je najbolja.

u ovom slucaju sam gore dao glas za htc zbog velicine ekrana i boljih specifikacija od iphone-a 4.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

nekuzim jednu stvar, a to je kad se govori o iphone-u onda se govori to je zatvoren sustav, itunes ogranicava itd. a kad se govori o andorid mobitelima u ovom slucaju htc sensation stalno spominjete te romove, to je tweak mobitela i mob nije tako dosao, htc je zapravo bez ikakvih tweakova losiji od iphone-a, a da niste toliki neznalice znali bi da se iphone moze isto tako tweak-ati i dobije se odlican mob, znaci mozete maknut itunes, stavit normalni bluetooth, mjenjat os totalno, tweakovi na cydia-i su predobri tako da ne svrstavajte iphone u zatvorenu platformu jer ni andorid mobovi nisu tolko dobri bez tweakova. spominjala se ovdje i kamera, don je totalno zabrazdio ovaj put jer mi uspoređuje neku blesavu nokiu n95 s iphone-om koji ima jednu od najboljih kamera kod mobitela, za 4s bi cak i reko da je najbolja.

u ovom slucaju sam gore dao glas za htc zbog velicine ekrana i boljih specifikacija od iphone-a 4.

Sa 1. djelom posta se uopće ne slažem. iOS je totalno zatvoren, sve šta možeš sa cydiom napravit je isto kolko možeš na androidu bez romova bez ičeg, ali je zato iOS fluidniji i brži, ugodnije za radit na njemu, al ono šta možeš sa romovima radit je čudo, cydia se može sakrit.

Ovo za kameru se slažem, ip4 ima predobru kameru, n95 nema ni upola takvu, a carl zeiss optika mi je u totalnom ku*cu, brat mi ima nokiu n8 i ima 12 mpx kameru, i ip4 opet radi bolje slike.

17 godina

dobro reci sto ti fali na iphone-u pa cu ti rec jel moguce stavit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

dobro reci sto ti fali na iphone-u pa cu ti rec jel moguce stavit.

Pa meni nista ne fali na iphonu, zato ga i imam:)) Ali android korisnicima bi falilo, pogledaj malo xda forum, i za androide šta sve postoji, to je pregršt toga:)

17 godina

zato te i pitam, koja to stvar fali? svi mi nesto pricaju puno toga fali a nitko ne govori konkretno i onda kad pocnu pricat stalno spominju itunes, koji se moze maknut.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

zato te i pitam, koja to stvar fali? svi mi nesto pricaju puno toga fali a nitko ne govori konkretno i onda kad pocnu pricat stalno spominju itunes, koji se moze maknut.

A to su ti androidaši, nikad iphona nisu primili, a čuju samo šta žele čut i onda je njima iOS zatvoreni sustav na kojem doslovce ništa nemaš, igrice i aplikacije i to je to.

15 godina
Don Kihoty kaže...

Radije Galaxy S-II.

Carl Zeiss.

Clock2much
14 godina

Vjerujem da nista ne fali, nego vec neki korisnici (kao i ja npr.) vole cesto  "mijenjati" svoj mobitel. Tj.software, jer nakon nekog vremena dosadi ili bi samo htjeli promjenu. Widgeti, itd.

Tako ja to gledam :D. Konkretno, puno mi znaci sto kod androida mozes imat super homescreen iliti desktop pun widgeta i app koji ti trebaju najcesce.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice