"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.517
|
čitano: 7.033.887
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
11 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
@jura
Neznam dal je to sad kaj novo ali ja sam narucivao preko giztopa u 1mjesecu i bilo mi je shipano iz kine(neznam tocno odkud) i stiglo kod mene za 13 dana od uplate bez ikakvih troskova. Dostavljao je DPD, preporucam ti otvaranje paketa prije potpisa i preuzimanja. Ak su ti poslali trackig number mozes ga pratiti preko chronoposta i tam ti pise od pocetka da ti je paket u londonu(tak je bar kod mene bilo).... neznam, jos nisam cuo da je netko platio pdv dok je uzimao s giztopa....

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
@jura
Neznam dal je to sad kaj novo ali ja sam narucivao preko giztopa u 1mjesecu i bilo mi je shipano iz kine(neznam tocno odkud) i stiglo kod mene za 13 dana od uplate bez ikakvih troskova. Dostavljao je DPD, preporucam ti otvaranje paketa prije potpisa i preuzimanja. Ak su ti poslali trackig number mozes ga pratiti preko chronoposta i tam ti pise od pocetka da ti je paket u londonu(tak je bar kod mene bilo).... neznam, jos nisam cuo da je netko platio pdv dok je uzimao s giztopa....

1 0 hvala 0
10 godina
Ne znam koji Flyme si koristio, ali meni M2note radi savršeno. Nikakvih bugova, zagrijavanja, restartova ili slično. Možda si imao stari 4.5 .....
13 godina
neaktivan
Uzeo Sam xiaomi mi4i od rodaka, kupljen na honorbuyu. Dobio Sam ga povoljnije jer ima zutu fleku u lijevom kutu ekrana. E sad, on je slao njima zahtjev mailom da I'm posalje mobitel jer nikad nije pao nit ista slicno, da bi oni odgovorili da posalje mobitel I oni ce kvar sanirati. Medutim, postarinu I tamo i nazad bih trebao platit ja. Ima li netko iskustvo sa slicnim situacijama? Postoji li mogucnost da kojim slucajem postignem dogovor da oni sve skupla plate? Hvala unaprijed!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Postarina je 400 kn.
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Kad je kupljen? Ako nije prosao rok od paypala onda bih ja tamo otvorio case i trazio povrat dio novca kplokp dodje drugi ekran ili da mi posalju ekran o svom trosku. Ako je eu skladiste nema sanse da dodje 400kn postarina, a niti za kinu nije toliko ja sam nekih 40-60kn platio ako se ne varam.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Za kinu ovisno o masi bude cca 80kn, to platiš ako šalješ sam mobitel bez kutije i opreme. S opremom se poveća masa pa se cijena digne na preko 100kn. Može se na stranici pošte izračunati trošak.

EDIT: koliko sam upoznat, ne može se honorbuy-u slati na servis u EU, sve to ide u Kinu, u EU imaju samo skladište.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2016 15:01 (assassin.st).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Gogo222 kaže...
Ne znam koji Flyme si koristio, ali meni M2note radi savršeno. Nikakvih bugova, zagrijavanja, restartova ili slično. Možda si imao stari 4.5 .....

ako si na mene mislio, imam najnoviji Flyme 5.1.3 gore. Stavio sam novi sa Meizufans-a, sada baterija dobro pokazuje,  manje se zagrijava, ali play store je nemoguce osposobiti. Probao jedno 3 razlicita tutorijala, prijavim se na store, i mogu browsati po njoj, ali prilikom instalacije bilo cega izbacuje error. Jedes takav OS...

14 godina
protjeran
assassin.st kaže...

EDIT: koliko sam upoznat, ne može se honorbuy-u slati na servis u EU, sve to ide u Kinu, u EU imaju samo skladište.

Može, šalje se u Italiju.

18 godina

Prijateljica ima ponudu da dosta povoljno uzme Lenovo Vibe S1 uz pretplatu, valja li nešto? Meni po svemu što sam našao deluje dosta dobro, osim baterije, ne znam koliko je to strašno i ima li još nešto loše?

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gam3r kaže.

ako si na mene mislio, imam najnoviji Flyme 5.1.3 gore. Stavio sam novi sa Meizufans-a, sada baterija dobro pokazuje,  manje se zagrijava, ali play store je nemoguce osposobiti. Probao jedno 3 razlicita tutorijala, prijavim se na store, i mogu browsati po njoj, ali prilikom instalacije bilo cega izbacuje error. Jedes takav OS...

Koliko se sjećam ovo se lako rješavalo. Obrisi Google račun i ponovno ga dodaj i radit će. Bar je kod mene i bratića tako bilo. ;) Smiješno, ali proradi.

Pucaaaajjjj :)
13 godina
neaktivan

ide za kinu, nemaju ovlašteni servis u Eu, neka adresa od pol metra. star je 10 mjeseci, tako da je vjerojatno vrijeme isteklo. Još ih jednom kontaktiram, ali su mi prvi puta rekli da moram poštarinu platiti i tamo i nazad, što bi ispalo ~400kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Oko 100kn je preporučeno slanje u Kinu, ne više. Ali plaćaš pdv pri povratku...

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
13 godina
neaktivan

Do toga je ona vjerojatno, kontaktirao sam ih opet, vidit ćemo što će mi odgovoriti.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Xiaomi Redmi Note 2 100$ + Pdv na akciji na Geekbuyingu. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Evo krenio rasitivi Inew V3 a odvijači su toliko loši da nemogu ništa odviti...Ima li kakav bolji da se može naručiti neki kvalitetniji do 50kn.Mislio sam nešto ovako.

http://www.ebay.com/itm/New-Cell-Phone-Universal-Precision-1-5-Magnetic-Phillips-Cross-Screwdriver/301507356607?rt=nc&_soffid=5007466507&_soffType=OrderSubTotalOffer&_trksid=p5731.m3795

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Probaj rađe onda nekom u gradu tko inače servisira mobitele dati da proba i zamijeni. Sada ćeš naručiti odvijać za 50kn, čekati mjesec dana... A možda bi ti za 100kn to napravio netko iskusan u par minuta.

12 godina
protjeran
Ma svejedno mi tteba odvijač ...

Nego kako ću znati što mi je otišlo na inew v3 ....Display ili digitazer...?
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Nikako dok ne rastavis do kraja mob. Ja imam nesto slicbo kao na slici, magnetizirano i meni odlicno za rastavljanje mobova i ostalih sitnih stvari. Imas ih i u europi na skladistu pa bi trebalo brzo stici.
12 godina
protjeran
Nemogu jedan vijak odviti i to me zeza ali evo...

18 godina

Baš gledam, imaš jako puno videa na YT kao i stranica koji opisuju zamjenu ekrana

EDIT:

Digitizer ti je samo 9$ uz besplatnu dostavu na aliju, ekran je 30$ koliko vidim...

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 19:36 (Ag008).
12 godina
protjeran
Sve ja to znam samo neznam Jel trebam kupiti sve u kompletu i display i digitazer i ekran ili samo ekran to jest taj touch bez ičeg ostalog znači obično staklo
18 godina

Ako ti ne radi samo touch mijenjaš digitizer a ako ne radi ekran onda u kompletu tj. ono od 30$ najjeftinije.

18 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa :)

Gledam si neki Xiaomi, čine se full dobri mobiteli za cijenu koju imaju.

Konkretno, zapeo sam za Xiaomi Redmi 3 Note Pro.

Ima netko nekakvih iskustva s tim mobitelom, i ima li ista bolje od toga za cca do 1500 kn?

Našao sam nekog lika koji trazi 1400 kn za mobitel, on ga je kupio izvana, za toliko bi ga meni prodao.

Jel bi mi se isplatilo narucivati s nekog online shopa sam za sebe, ili da uzmem od njega? (s obzirom na poštarinu, PDV)

E da, kakva je stvar s carinom i porezima kad se naručuje mobitel s nekog online shopa?

Pomozite mudri ljudi :D

P.S.

https://www.wowshop.hr/xiaiomi-note3-pro-gray.html?utm_source=jeftinije&utm_medium=products&utm_campaign=jeftinije_products

Ovdje je mobitel 1700 kn i garancija 24 mjeseca; isplati li se uopće zafrkavati s obzirom na ovu cijenu?

I kakav je Redmi s obzirom na Samsung A5 (2016)?

Psssssst Zecovi spavaju
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 23:38 (angel of fire).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Imas letv le one pro ako se tako piše,prelistaj par stranica nazad.

Uglavnom 200 eura sa eu skladista,bolji ekran ( QHD naspram FHD na RN3 ),1 gb rama više i još ddr4,malo bolje kamera te procesor,metalna izrada dok redmi note 3 pro ima jaču bateriju ( 4000 mah naspram 3000 mah letv ),ir blastet,bolju softversku podršku i ti je to.

Ja naručujem preksutra i još nisam siguran iako me sve vuče na letv samo me brine autonomija baterije.
12 godina
protjeran
Ag008 kaže...

Ako ti ne radi samo touch mijenjaš digitizer a ako ne radi ekran onda u kompletu tj. ono od 30$ najjeftinije.

Da budem precizan pola ekrana radi a pola ne. Znači kupujem digitizer.

18 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
Imas letv le one pro ako se tako piše,prelistaj par stranica nazad.

Uglavnom 200 eura sa eu skladista,bolji ekran ( QHD naspram FHD na RN3 ),1 gb rama više i još ddr4,malo bolje kamera te procesor,metalna izrada dok redmi note 3 pro ima jaču bateriju ( 4000 mah naspram 3000 mah letv ),ir blastet,bolju softversku podršku i ti je to.

Ja naručujem preksutra i još nisam siguran iako me sve vuče na letv samo me brine autonomija baterije.

Mobitel se čini ekstra samo fcking kinesko sučelje (tj dio sučelja).

Koliko bi izasao taj mobitel, ono, kad se preracuna, uracuna, sve sve sve? Koliko racunas da ce te ispast?

Na HonorBuy mi kaze da s zastitom za staklo, shipping ensurance i shippingom je sve skupa 320 dolara sto je nekih 2450 kn.

Ima negdje jeftinije?

Psssssst Zecovi spavaju
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 2:21 (angel of fire).
16 godina

Baš me zanima da li općenito ima više korisnika koji na mobitelima sa nezamjenjivom baterijom nakon 3-4 godine, kad im baterija crkne, idu u akciju zamjene baterije, ili ga bace u smeće a kupe novi mob ?

Osobno mislim da ću odlučiti kad mi baterija crkne, koliko sam zadovoljan njime i kakva je ponuda i cijena novih uređaja. Mislim da ga je glupo baciti, svakako, radije zamijeniti bateriju pa ga dati nekome.

0 0 hvala 0
18 godina
Imas na giztopu letv one pro
www.giztop.com/letv.html
300$ a taj shiping insurance ti ne treba, iovako placas sa paypalom panimas vec zastitu ako ne dodje.
18 godina
neaktivan
Nesseh kaže...
@jura

ma problem je vjerovatno bil u tome, jer vernee thor nisu imali na zalihama na eu skladištu i bil je preorder i zato mi ga poslali direkt iz singapura, a ne prek francuske i chronoposta.sad vidim da je stigel kod nas i sad čekam čestitiku od carine.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 14:33 (jura).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice