"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.728.275
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
stax kaže...

Dobar dan,htio bih kupiti elephone p3000s s 2 gb rama,ima li ko kakve dojmove o njemu?I preko kojeg šopa da ga naručim iz kine?:)

Cijene su na Kimovilu (hvala drugima s Foruma):

http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-elephone-p3000s

S obzirom da je taj 2GB model s proslogodisnjim MTK procesorom 6592, preporucio bih tzv 3GB model s MTK 6732 (brzi, ekonomicniji, ali skuplji)

http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-elephone-p3000s-3gb

Bolja kupovina je P6000: isti 6732 proc, samo HD (sto ce FHD na 5"), 2GB, Lollipop (3000/3000s su na Kitkatu). P6000 ima manju bateriju, ne podrzava OTG :(, nema Fingerprint (ionako bas ne radi na 3000/3000s):

http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-elephone-p6000

Npr na Pandawillu P6000 je 119,45 USD, minus 5,50 za kupon i bodove dobrodoslice.. Kupio sam ga prosli mjesec, dosao za 15ak dana, nasima doplatio 230 kn

Pogledati i na domacem WowShop (radi lokalne garancije)

PS: Netko se zalio da na MTK-ovima GPS ne radi. Imam Cube Talkn9X tablet (8392), Elephone P3000 i P6000 (oba 6732}, na svima se GPS pozicionira trenutno i bez greske, bez A-GPS tj. bez GSM pomoci.

10 godina
neaktivan
Pardon, P3000s 3GB model ima brzi 6752 proc (FHD) - odgovarajuce je i skuplji
15 godina
MarioVk kaže...

Sestra dobiva za koji dan mi4i pa ti mogu javit iskustvo, al sigurno je bolji od galaxy-a II , mi4 mislim da nemos pogrijest, pogotovo sa strane prakticnosti naspram "relativno debelog" 5.5" telefona koji je po svom dimenzija veci od ostalih 5.5" zbog dosta sirokih rubova, osim te mane u dizajnu taj mob radi kako i treba, ipak intel i 4gb rama cine svoje.. 

Na tvom bi mjestu razmotio i oneplus one kao sto sam napiso kolegi iznad za 2000 16gb i 2500 64gb verzija isto visoka klasa ureda.. Mozda i za 2000kn mos razmotrit meizu m1 i m2 note, oba su oko <2000 kn, reko bi oko 1800 ovako napamet iz italije sa eu garancijom.

koliko sam vidio po shopovima, Huawei Honor 6 je najjeftiniji, a imaju "iste" specifikacije

12 godina
protjeran
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pitanje za ljude koji su narucivali sa Honor Buya ili neke druge stranice koje imaju skaldista ili ducane u EU...Sad me zanima koliko ste cekali dugo i koja je sluzba u pitanju bila...

This time next year we&amp;#39;ll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sta si se uspanicario, doci ce ti paket, strpi se malo.. ;) Sta bi da si iz kine narucio pa ga moras cekati mj dana..

Inace honor buy je bivsi xiaomishop, odnosno mjenjali su ime radi tuzbe, tako je neka shema bila, nakon promjene imena ubacili jos neke druge proizvodjace.. Osobno sam narucivao vise puta sto za sebe sto za druge, dostava je bila do 10-12 dana max i svi paketi su stigli GLS-om..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi.&amp;amp;quot; E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 1:03 (majdo).
15 godina
Volvox kaže...

samo me malo buni sta niti jedan od tih kineskih mobitela nema 1080p ekran?? Zasto je to tako, mislim ne zelim sa konja na magarca prec a nije to bas mala razlika, naci naprave sve savrseno, procesor kamere bla bla, i onda ekran stave loš

Kako nema, bar svaki treći ima, ali naravno da jeftiniji nemaju, pa nemreš očekivat sve za džabe...

12 godina
protjeran
majdo kaže...

Sta si se uspanicario, doci ce ti paket, strpi se malo.. ;) Sta bi da si iz kine narucio pa ga moras cekati mj dana..

Inace honor buy je bivsi xiaomishop, odnosno mjenjali su ime radi tuzbe, tako je neka shema bila, nakon promjene imena ubacili jos neke druge proizvodjace.. Osobno sam narucivao vise puta sto za sebe sto za druge, dostava je bila do 10-12 dana max i svi paketi su stigli GLS-om..

nemam mobitela pa mi je hitno.Pisalo je od 2-5 dana a sama dostava je bila cca 200kn.

10 godina
neaktivan
ministar kaže...
MarioVk kaže...

Sestra dobiva za koji dan mi4i pa ti mogu javit iskustvo, al sigurno je bolji od galaxy-a II , mi4 mislim da nemos pogrijest, pogotovo sa strane prakticnosti naspram "relativno debelog" 5.5" telefona koji je po svom dimenzija veci od ostalih 5.5" zbog dosta sirokih rubova, osim te mane u dizajnu taj mob radi kako i treba, ipak intel i 4gb rama cine svoje.. 

Na tvom bi mjestu razmotio i oneplus one kao sto sam napiso kolegi iznad za 2000 16gb i 2500 64gb verzija isto visoka klasa ureda.. Mozda i za 2000kn mos razmotrit meizu m1 i m2 note, oba su oko <2000 kn, reko bi oko 1800 ovako napamet iz italije sa eu garancijom.

koliko sam vidio po shopovima, Huawei Honor 6 je najjeftiniji, a imaju "iste" specifikacije

Honor 6 je jedan od najboljih telefona koje mozes dobiti ispod 300$, skroz nepravedno zapostavljen telefon. Ko zeli 5.0" sa odlicnim hardverom a da ima budzet 300$ moze razmisljati o ovom modelu...

14 godina
neaktivan
Wolf79 kaže...

Honor 6 je jedan od najboljih telefona koje mozes dobiti ispod 300$, skroz nepravedno zapostavljen telefon. Ko zeli 5.0" sa odlicnim hardverom a da ima budzet 300$ moze razmisljati o ovom modelu...

Pretjerujes s hvaljenjem.. Za te novce bi sigurno prije uzeo Xiaomi Mi3 koji je daleko bolji telefon.. Huawei Honor 6 u sebi ima SOC Kirin koji je jednak Snapdragonu 400, dok eto spomenuti Mi3 ima S800 koji je daleko bolji proc po performansama od S400..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi.&amp;amp;quot; E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
10 godina
neaktivan

Prvo da napomenem da sam veliki fan Xiaomi, ali nije bas realna tvrdnja koju si iznio...

Honor 6 = kompaktniji (manjih dimenzija, laksi), ima 3GB RAM-A u odnosu na 2GB RAM-a kod Mi3, prednost kod kamera, ima 4G (stavicu na stranu koliko je to uopce vazno), podrzava Glonass (vazno za navigaciju)

Ovo za procesor se ne mogu sloziti da je Kirin 920 na nivou Snapdragon 400, to nije tacno. Kirin 920 je 1 generaciju ispred Snap.400, mada su oba 32-bitna tehnologija, ne moze se porediti 4-core i 8-core (plus su u pitanju 1-sim i 2-sim sto opet nije isto). U realnim testovima Kirin 920 je ispred Snapdragon 801 i za nijansu ispod Snapdragon 805.

Da se razumijemo, smatram da je Mi3 jedan od najbolje odradjenih telefona ikad, to je jedan od modela koji je podigao Xiaomi na nivo na kome je sada, svakako telefon za preporuku...ali svakako je malo zastario i ima boljih za te novce.

14 godina
neaktivan
frulex kaže...
Volvox kaže...

samo me malo buni sta niti jedan od tih kineskih mobitela nema 1080p ekran?? Zasto je to tako, mislim ne zelim sa konja na magarca prec a nije to bas mala razlika, naci naprave sve savrseno, procesor kamere bla bla, i onda ekran stave loš

Kako nema, bar svaki treći ima, ali naravno da jeftiniji nemaju, pa nemreš očekivat sve za džabe...

evo gledam na banggoodu, imaju doslovce 2 modela sa 1080p ekranom..

EDIT: evo gledam sad na drugim stranicama, konkretnije dx-u i imaju puno veci i bolji izbor :) Gledam ovaj xiaomi Mi 4 bijeli koji je na 50% popusta i razmisljam da si uzmem, cini mi se kao dostojna zamjena za nexusa, a jos je i na popustu :)
Sad dali mi neko moze rec neke prednosti mane i to, da se ne zaletim i zeznem, meni se ovako cini mob okej osim sta nema gorila glass al jbg nemoze sve bit savrseno :)

Battlelog: gjurki
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 12:47 (Volvox).
17 godina
neaktivan
Volvox kaže...
frulex kaže...
Volvox kaže...

evo gledam na banggoodu, imaju doslovce 2 modela sa 1080p ekranom..

ne znam kak si ti to gledal,ali evo ja u manje od tri minute našel četiri komada,a ima ih sigurno još neda mi se tražiti

1  34

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
11 godina
neaktivan
Wolf79 kaže...

Prvo da napomenem da sam veliki fan Xiaomi, ali nije bas realna tvrdnja koju si iznio...

Honor 6 = kompaktniji (manjih dimenzija, laksi), ima 3GB RAM-A u odnosu na 2GB RAM-a kod Mi3, prednost kod kamera, ima 4G (stavicu na stranu koliko je to uopce vazno), podrzava Glonass (vazno za navigaciju)

Ovo za procesor se ne mogu sloziti da je Kirin 920 na nivou Snapdragon 400, to nije tacno. Kirin 920 je 1 generaciju ispred Snap.400, mada su oba 32-bitna tehnologija, ne moze se porediti 4-core i 8-core (plus su u pitanju 1-sim i 2-sim sto opet nije isto). U realnim testovima Kirin 920 je ispred Snapdragon 801 i za nijansu ispod Snapdragon 805.

Da se razumijemo, smatram da je Mi3 jedan od najbolje odradjenih telefona ikad, to je jedan od modela koji je podigao Xiaomi na nivo na kome je sada, svakako telefon za preporuku...ali svakako je malo zastario i ima boljih za te novce.

Apsolutno se slazem. Imam jos Xiaomi Mi3 i mogu reci da je telefon fantastican. I hardver i softwer su odlicni. E sad malo prolazi vrijeme z njega ali onome koga zanima dobar i kvalitetan telefon, kamera itd... Onda definitivno nek uzme Xiaomi Mi3. Meni trenutno je potreban telefon sa dual simom i da bude i kao MI3 u vemu naj naj. Ali posto sam ogranicen s novcem onda imam mali izbor telefona.

Nakon mjesec dana citanja, istrazivanja koji dobar dual sim da uzmem dosao sam do sledeceg zakljucka. Nadam se da ce nekom ovo pomoci i da ce meni neko momoci u odabiru sledeceg telefona. Ono sto bih zelio da moj sledeci telefon ima je da ima dobru kameru, a naravno ako je moguce sve da ima sve na vrhu:

1. LETV LE1 - Fantastican telefon, prelijepog izgleda(za mene najljepseg izgleda pogledajte youtube). Za 310EUR se moze nabaiti sa 64GB. Moje potrebe ispunjava u potpunusti(kao sto sam reko sve na vrhu), dobra kamera, dual sim i odlican procesor.

+ Camera: IMX 214, 13MP (izbacuje isti kvalitet slike kao i Xiaomi MI NOTE ima uporedivanje),

+ MTK6795 (slow motion 240fps and super slow motion 480fps...),

+ 3GB RAM,

+ Dual Sim,

+ 5.5 incha + preljepo upakovan telefon,

+ Cijena

- Posle dugog istrazivanja i citanja officialnog foruma, telefon pati od loseg sklapanja mosta izmedu hardvera i softwera:

- Los WIFI (ocekuje se update ali jos nista od toga),

- Gorila Glass 3 ??? (vec se nekolicini polomio),

- problemi s ekranom,

- ostale sitnice...

Rezime LETV: Odlicene specifikacije i preljep dizajn telefona cine ga telefonom snova, ali zbog svih gresaka kojih ima ipak sam odustao od njega, jer ne bih da imam telefon kojeg cu koristiti mjesec dana i onda ga baciti.

2. Ulefone Be Touch - Telefon Iphone izgleda, dobre specifikacije i zadovoljnih korisnika. Cijena 200eura.

+ Camera: IMX 214, 13MP

+ Metalno kuciste,

+ Fingerprinter,

+ Quick charger,

+ 5.5inch GG3,

- MTK6752,

3. Ulefone Be Touch 2 - Telefon jos nije izasao ali nema nekog velikog napretka u odnosu na njegovog prvaka. :/

4. Elephone P7000 - Telefon slican Ulefone Be Touch, samo drugaciji izgled i jos neke sitnice. Ovog puta Elephone je sve ubacio u telefonu kao i sto je ponudio(Nista nije izostavio kao sto je znao ranije da uradi). Korisnici sad za sad zadovoljni...

+- Metalno kuciste,

+ Fingerprinter,

+ 5.5inch GG3,

- MTK6752,

- Quick charger,

- Metalno kuciste - mogucnost da se telefon iskrivi.

5. ELEPHONE VOWNEY - Za cijenu od 300EUR telefon nudi nesto mnogo veliko i jako. Za mene je BEST BUY!!!

• + MT6795 CPU (slow motion 240fps and super slow motion 480fps...),
  • + 5.5 inch 2K Screen, (nadam se da nece mnogo trositi baterije)
  • + 4 GB RAM + 32 GB ROM,
  • + 8MP front camera + 20.7MP rear camera possibly a Sony IMX230 (camera best!)
  • + 3800mAh battery,
  • + Dual sim,
  • + Android 5.1 (Lollipop) OS or CM12 Support or MIUI or WINDOWS10.

- Telefon jos nije izasao i preorder cijena je 300EUR.

6. Xiaomi Mi Note, ZTE Z9 MAX. Meizu MX5 OnePlus2, itd.. Odlicni telefoni poznatih brendova. Samo... Nema se mnogo novca za tako nesto...

P.S. Gore navedeni telefoni(MI Note, Z9MAX, MX5)za sad ne poseduju tako dobar procesor i kameru kao ELEPHONE VOWNEY.

Rezime gore navedenih telefona: Svakako bih sad rado porucio Elephone Vowney. Telefon sa tako mocnom konfiguraciom za taj novac mislim da nikad ne bih mogao da kupim. Jos ono sto me najvise prema njemu vuce jeste kamera sa IMX230 i 20mp. E sad ne znam kolika je razlika izmedu IMX214 i INX230. Na njemu bih postavio CM sistem ili Miui.

Ako ne bih njega porucio onda bih vjerovatno uzeo Ulefone Be Touch.  Zelio bih da cujem vase iskreno misljenje. Unapred veoma zahvalan. :)

kiki
14 godina
neaktivan
Wolf79 kaže...

Necu tvrditi 100% moram naci tekst i testiranje gdje sam našao taj podatak koji sa zato i napisao.. Pod punim opterecenjem, natrpan svime i svacime sto jedan korisnik nabaca na mob dok isprobava navodno se eto nije pretjerano dobro pokazao.. Za kameru na tom modelu navode također da ima problema s fokusiranje, dobra je, ali ima problema koji još nisu riješeni, i bateriju ne hvale nista posebno.. Sve ostaje na citanju reviewa, tocno ne mogu nista tvrditi jer nisam imao priliku koristiti osobno navedeni mob.. A sto se izgleda tice za svaki telefon na trzistu, o ukusima se ne raspravlja.. ;)

10 godina
neaktivan

Prvi problem koji sam uocio u tvom izboru je sto imas 4 telefona nabrojana, a nijedan od njih ne dolazi od proizvodjaca koji spadaju u 7 velicanstvenih u Kini (Xiaomi, Meizu, Coolpad, TCL, Lenovo...). Slazem se da svi imaju odlicne specifikacije, ali sve odreda su brendovi a ne proizvodjaci...i svi imaju osnovni problem a to je losa podrska kad nesto krene naopako, slab update softvera narocito za starije modele i ono sto mnogi kineski brendovi vole a to su lazne specifikacije (ovo se najvise odnosi na kapacitet baterije i podatke o kameri).

Sto se tice LETV LE1 necu komentarisati, nemam dovoljno podataka o njima jer su previse novi...Ulephone je imao ozbiljnih problema sa nekim modelima (ne znam napamet kojima jer ih slabije pratim)...Elephone mi je posebno nesimpatican jer rade sljedece 2 stvari: Izbacuju telefone ko gljive poslije kise, samo ispadaju modeli ko na traci, proizvodjaci to nikad ne rade a brednovi koji lijepe svoje ime na OEM aparate to mogu napraviti; Opasno lazu oko isporuke, najave telefon i prodaju ga u pre-sale a onda razvlace isporuke malo po malo, neki modeli su im kasnili i po 4-5 mjeseci (ranije su lagali i oko specifikacija ali su valjda s tim prestali).

Ovo sto si naveo na kraju (Ni Note, MX5, Z9 Max) su sve fenomenalni telefoni ali su preskupi po meni, nude puno ali puno i kostaju!

Dual-Sim za budzet do cca 300 EUR - moja preporuka:

ZTE Z9 Mini

Jiayu S3 Advanced

Zenfone 2

Meizu M1 Note

TCL M2U

Xiaomi Mi4i

15 godina

Evo ja cu ti rec iz prve ruke, imam Huawei H6 već 6 mjeseci i prezadovoljna sam . Baterija traje 2 dana, nikakvih problema s fokusiranjem nemam,koje si naveo, a pod punim opterecenjem nije zasteka ni usporija, sve sta su nakitili u specifikacijama odrađuje odlično, a bila sam malo skepticna na pocetku da to sve moze.

I da Kirin 920 je nesto bolji od snapa 801. 3GB rama ipak puno znači!

12 godina
protjeran

A u jesam se blagoreceno za*ebo....

Uzeo sam ovaj redmi 2 od Xiaomia, a nisam ni pogledo elephone p6000 jer sam ga zamjenio sa slicnim mobitelom od 5.5 incha...

Za manje para mogao sam dobiti bolju kameru,1 Gb rama-a vise i 8 gb prostora vise...

Moj PC  
0 3 hvala 0
10 godina

koja bi bila najbolja memorijska kartica na alzashopu za zenfone 5 a da je 16 gb i do 10 eura da kosta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Boixus Nois PS kaže...

A u jesam se blagoreceno za*ebo....

Uzeo sam ovaj redmi 2 od Xiaomia, a nisam ni pogledo elephone p6000 jer sam ga zamjenio sa slicnim mobitelom od 5.5 incha...

Za manje para mogao sam dobiti bolju kameru,1 Gb rama-a vise i 8 gb prostora vise...

Procitaj post iznad sta je covjek reko za elephone ili evo ti opet:

"

...Elephone mi je posebno nesimpatican jer rade sljedece 2 stvari: Izbacuju telefone ko gljive poslije kise, samo ispadaju modeli ko na traci, proizvodjaci to nikad ne rade a brednovi koji lijepe svoje ime na OEM aparate to mogu napraviti; Opasno lazu oko isporuke, najave telefon i prodaju ga u pre-sale a onda razvlace isporuke malo po malo, neki modeli su im kasnili i po 4-5 mjeseci (ranije su lagali i oko specifikacija ali su valjda s tim prestali)."

Redmi je sigurniji, provjereniji uredaj, unatoc slabijim specifikacijama barem znas sta dobivas, imat ces sjajnu korisnicku podrsku i neces imat briga s njima kao elephone..

A sto se tice sd kartice, msm da s ovim nemos pogrijesti:
PREPRAVLJEN LINK; KRIVI SAM TI DAO 
https://www.alzashop.com/sandisk-micro-sdhc-class-10-ultra-16-gigabytes-sd-adapter-d2217994.htm

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 15:16 (MarioVk).
13 godina
neaktivan

Društvo, nakon nekoliko dana korištenja, spreman sam dati mali feedback vezan za Jiayu S3 Advanced. 

Kvaliteta izrade je vrlo dobra. Bio sam malo skeptičan u početku zbog primjedbi kako stražnja maska škripi pri dodiru. Kod mene se ispostavilo da je to slučaj samo kod konkretnog pritiska kraj zvučnika (koji su btw. sasvim pristojni) i nemam nikakvih primjedbi pri uobičajenom korištenju. Dizajn je jednostavan, robustan, i ne glumi da je nešto što nije (imitacija metala i sl.).

Baterija je u skladu s očekivanjima, dobra za ovakav uređaj. Zvuk na slušalicama pristojan, iliti vrlo dobar uz mala podešavanja u powerampu.

Software radi gotovo pa besprijekorno. Mala zamjerka je povremeno rušenje Google Playa. Ostalo, uključujući i zahtjevne aplikacije, radi zasad savršeno. 

Kamera je vrlo dobra, čak i pri slabijem osvjetljenju. Mala zamjerka je relativno spor autofokus. Videosnimanje mu trenutno nije jača strana, no i to bi se trebalo promijeniti updateom na 5.X.

GPS radi apsolutno savršeno. 

Uređaj sam kupio preko merimobiles za 190$. Mogao sam proći i malo jeftinije, no nisam se želio za**bavati zbog par dolara. Dvoumio sam se između Zenfone 2 i njega, no kako je 4GB verzija osjetno skuplja, a 2GB po mom sudu nedorasla S3, odlučio sam se za Jiayu i nisam požalio. Ako vas zanima uređaj, pogledajte recenzije na jubitu. Ispostavile su se vjerodostojnima.

1 0 hvala 0
15 godina

Iz kojeg europskog shopa je najbolje naručiti Jiayu S3?

Paragon

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav, 

imam JiayuG4S, i sve donedavno sam bio vrlo zadovoljan mobitelom. Status baterije se naglo mijenjao, od 90 % do 1%, pa onda cijeli dan stoji na 1%. Nakon punjenja opet padne na 10% i tako svaki dan. 

Baterija se napuhala, i pomislio sam da ću sve riješiti kupnjom nove baterije. 

No sve je ostalo isto i nakon što sam kupio novu bateriju. Mobitel se zna nekada i ugasiti sam od sebe. 

Da li je netko imao sličan problem, pretpostavljam da se isto dešavalo i na drugim kineskim mobitelima..?

Da li bi se problem riješio ubacivanjem novog androida?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Sacekacu da vidim kakav ce biti novi Elephone pa cu odluciti koji cu uzeti onda. Posto vidim a Elephone P7000 su odradili dobro.

A posto cu sacekati do kraja ovog mjeseca izaci ce i Lenovo Vibe Shot. Telefon izgleda simpaticno, 16mp kamera ali Snapdragon 615. Pa da li je bolje uzeti takav telefon ili Ulefone Be Touch 2?

kiki
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
DeeKay kaže...

Pozdrav, 

imam JiayuG4S, i sve donedavno sam bio vrlo zadovoljan mobitelom. Status baterije se naglo mijenjao, od 90 % do 1%, pa onda cijeli dan stoji na 1%. Nakon punjenja opet padne na 10% i tako svaki dan. 

Baterija se napuhala, i pomislio sam da ću sve riješiti kupnjom nove baterije. 

No sve je ostalo isto i nakon što sam kupio novu bateriju. Mobitel se zna nekada i ugasiti sam od sebe. 

Da li je netko imao sličan problem, pretpostavljam da se isto dešavalo i na drugim kineskim mobitelima..?

Da li bi se problem riješio ubacivanjem novog androida?

Kalibriraj bateriju, mobitel mora biti rootan Battery Calibration

14 godina
neaktivan

Hmm,hvala ti na pomoci.Nego ljudi,molim vas za pomoc,vec 1 mjesec surfam te samo tražim prebiram i biram mobitele kineske marke pa bih vas molio da mi preporučite neki mobitel do 160 Dolara,onako,da je kamera prilično dobra(sony),da je baterija 2800 mah+ te da ima 2 gb rama kako bih mu multitasking bio dobar.Ako ko može bio bih vrlo zahvalan akad bi mi preporucio par mobitela takvih:)

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 20:04 (stax).
13 godina
neaktivan

Budzet mi je 100-150 eura,neki telefon samo veci displej? Ne ispod 5" ? hvala

Nikad ne razmisljam o budućnosti,uvijek sama dođe.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
halflife kaže...

mogao si i ti malo pročitati unazad pa bi sve to znao jer je napisano

Jesam ja to pročitao ali nema šanse da pamtim tko je sve od kuda napisao. Ako ti smeta što sam ponovo pitao, što se javljaš da je došao kada nemaš za sada što pametno napisati o mobitelu a već si svima nama rekao što i od kuda si naručio.

Frka85
13 godina
wave90 kaže...

Apsolutno se slazem. Imam jos Xiaomi Mi3 i mogu reci da je telefon fantastican. I hardver i softwer su odlicni. E sad malo prolazi vrijeme z njega ali onome koga zanima dobar i kvalitetan telefon, kamera itd... Onda definitivno nek uzme Xiaomi Mi3. Meni trenutno je potreban telefon sa dual simom i da bude i kao MI3 u vemu naj naj. Ali posto sam ogranicen s novcem onda imam mali izbor telefona.

Nakon mjesec dana citanja, istrazivanja koji dobar dual sim da uzmem dosao sam do sledeceg zakljucka. Nadam se da ce nekom ovo pomoci i da ce meni neko momoci u odabiru sledeceg telefona. Ono sto bih zelio da moj sledeci telefon ima je da ima dobru kameru, a naravno ako je moguce sve da ima sve na vrhu:

1. LETV LE1 - Fantastican telefon, prelijepog izgleda(za mene najljepseg izgleda pogledajte youtube). Za 310EUR se moze nabaiti sa 64GB. Moje potrebe ispunjava u potpunusti(kao sto sam reko sve na vrhu), dobra kamera, dual sim i odlican procesor.

+ Camera: IMX 214, 13MP (izbacuje isti kvalitet slike kao i Xiaomi MI NOTE ima uporedivanje),

+ MTK6795 (slow motion 240fps and super slow motion 480fps...),

+ 3GB RAM,

+ Dual Sim,

+ 5.5 incha + preljepo upakovan telefon,

+ Cijena

- Posle dugog istrazivanja i citanja officialnog foruma, telefon pati od loseg sklapanja mosta izmedu hardvera i softwera:

- Los WIFI (ocekuje se update ali jos nista od toga),

- Gorila Glass 3 ??? (vec se nekolicini polomio),

- problemi s ekranom,

- ostale sitnice...

Rezime LETV: Odlicene specifikacije i preljep dizajn telefona cine ga telefonom snova, ali zbog svih gresaka kojih ima ipak sam odustao od njega, jer ne bih da imam telefon kojeg cu koristiti mjesec dana i onda ga baciti.

2. Ulefone Be Touch - Telefon Iphone izgleda, dobre specifikacije i zadovoljnih korisnika. Cijena 200eura.

+ Metalno kuciste,

+ Fingerprinter,

+ Quick charger,

+ 5.5inch GG3,

- MTK6752,

3. Ulefone Be Touch 2 - Telefon jos nije izasao ali nema nekog velikog napretka u odnosu na njegovog prvaka. :/

4. Elephone P7000 - Telefon slican Ulefone Be Touch, samo drugaciji izgled i jos neke sitnice. Ovog puta Elephone je sve ubacio u telefonu kao i sto je ponudio(Nista nije izostavio kao sto je znao ranije da uradi). Korisnici sad za sad zadovoljni...

+- Metalno kuciste,

+ Fingerprinter,

+ 5.5inch GG3,

- MTK6752,

- Quick charger,

- Metalno kuciste - mogucnost da se telefon iskrivi.

5. ELEPHONE VOWNEY - Za cijenu od 300EUR telefon nudi nesto mnogo veliko i jako. Za mene je BEST BUY!!!

• + MT6795 CPU (slow motion 240fps and super slow motion 480fps...),
  • + 5.5 inch 2K Screen, (nadam se da nece mnogo trositi baterije)
  • + 4 GB RAM + 32 GB ROM,
  • + 8MP front camera + 20.7MP rear camera possibly a Sony IMX230 (camera best!)
  • + 3800mAh battery,
  • + Dual sim,
  • + Android 5.1 (Lollipop) OS or CM12 Support or MIUI or WINDOWS10.

- Telefon jos nije izasao i preorder cijena je 300EUR.

6. Xiaomi Mi Note, ZTE Z9 MAX. Meizu MX5 OnePlus2, itd.. Odlicni telefoni poznatih brendova. Samo... Nema se mnogo novca za tako nesto...

P.S. Gore navedeni telefoni(MI Note, Z9MAX, MX5)za sad ne poseduju tako dobar procesor i kameru kao ELEPHONE VOWNEY.

Rezime gore navedenih telefona: Svakako bih sad rado porucio Elephone Vowney. Telefon sa tako mocnom konfiguraciom za taj novac mislim da nikad ne bih mogao da kupim. Jos ono sto me najvise prema njemu vuce jeste kamera sa IMX230 i 20mp. E sad ne znam kolika je razlika izmedu IMX214 i INX230. Na njemu bih postavio CM sistem ili Miui.

Ako ne bih njega porucio onda bih vjerovatno uzeo Ulefone Be Touch.  Zelio bih da cujem vase iskreno misljenje. Unapred veoma zahvalan. :)

Za početak, ostavi se tih Ulephone-a/Elephone-a, pogotovo u tom cjenovnom rangu...

Drugo, cijene što spominješ, to bez PDV-a ili?

Odnosno do kojeg iznosa bi išao?

Evo 2 DualSim-a s kojima nećeš pogriješiti za početak...

MEIZU M1 Note:

http://www.coolicool.com/meizu-m1-note-blue-charm-mtk6752-octa-core-55-inch-gorilla-glass-3-fhd-screen-android-4g-lte-smartp-g-35794

LG G3 DualSim:

http://www.mobicity.co.uk/lg-d858-g3-32gb-dual-sim-gold.html?___SID=U

13 godina

Al ti forsiraš taj LG koji nema veze s kineskim mobitelima.

Jel ih možda zastupaš ???

battlelog pukycro

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Još uvijek ne kužim naše shopove te ljude na njuškali koji i dalje drže cijenu 1+1 2700 kn +...

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice