Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.058.778
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
Kolko znam, ja Sam awarov rom sam instalirao kao .zip, sta se onda ovi trebaju drugacije?!?!
Autoclimb kills more people than AIDS
16 godina

e pa awarov rom nije službeni i drukčije se instalira od službenog roma što ti je i objašnjeno u prvom postu ove teme a imaš i službeni pdf http://www.huaweidevice.co.in/Downloads/UserGuide/U8650/HUAWEI-Sonic-Software-Upgrade-Procedure.pdf

ovaj vendor nemoj instalirati! samo iz dload foldera

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 15:23 (dastefan).
15 godina
neaktivan

Imam instalirane drivere i ne zeli mi instalirat recovery napravim sve kako pise i kad ukljucim instalation bat  pise da stisenm neku tipku ja stisnem zatim pise waiting for device i  tako stoji :/ Zna li neko sta trebam napravit?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lean&mean kaže...
Prije instalacije CWM Recovery-ja  :potrebno je instalirati ovaj DRIVER za telefon na računalo.

1. Skinite CWM Recovery:5.0.2.6 http://www.mediafire.com/download.php?hl7sr4pxysoior4  ili novija verzija 5.0.2.7 link stranice  Turbobit.net mirror
2. Na mobitelu iskljucite fast boot, settings->application->fastboot
3. Ugasite mobitel
4. Pritisnite VOLUME DOWN + POWER i drzite 10s, mobitel ce pokazati pocetnu sliku, i tako neka stoji.
5. Spojite mobitel na racunalo USB kablom
6. U device manager-u instalirajte driver za mobitel koji ste upravo spojili, driveri se nalaze u fajlu koji ste skinuli
7. Nakon instaliacije drivera, pokrenite Instalador.bat, koji ce instalirati recovery, i rebootat mobitel u novoinstalirani recovery.

pozz ljudi!!! :D

imam rootanog huaweia, s 2.3.5 offical romom..znaci ipak znam nes, al imam par pitanja pa bi molio strpljive duse da mi odgovore :D jer nikad nisam stavljao custom rom na mobitel

1) ovi driveri su za komp (intaliram ih na komp)..oce li mi raditi iako imam windows xp (jesu li to oni isti koje sam trebao za superoneclick)?

2) ovo pod jedan sta je lean&mean pisao..jel ima neki novi u meduvremenu recovery (nova verzia) ili da skinem ovu 5.0.2.7 Turbobit.net mirror..?

3) di je device manager..to moram skinut neki program ilii je u mobu nes?

4) gdje da nadem Instalador.bat

..i dali to sve na kompu pokrecem instalram itd..mislim na taj instalador i driver..ne stavljam ih na mob jel (jedino kaj na mobu radim je ukljucivanja fastboota)

5) jel treba ukljucit usb debuging ko za root?

puuuno fala unaprijed na strpljenju :)

btw mislim stavit ovaj final version od Fundoswkog kaj svi hvale :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 18:22 (Purger99).
15 godina
moze mi netko kopirat upute za instaliranje tele2 ili huawei stock roma posto sam na mobitelu?
13 godina
neaktivan
Svrzic kaže...

Ja sam sad isao stavit Hrvatski Tele2 rom i pise mi Installation aborted.

Znaci rom neradi ili?

EDIT:  sad sam probao staviti i ovaj rom sa huawei stranice ali mi niti njega nece

E:Can't open /sdcard/U8650.zip (bad)

u 1postu lijepo je objašnjeno: instalacija stock roma

instalacija custom roma

Molim ne postavljajte glupa pitanja sve je objašnjeno treba samo pročitati sa razumijevanjem !!!

EDIT:     Lista stock romova:

Sluzbeni Huawei u8650 kineski rom: LINK

Stock rom australijskog providera, najslicniji tele2 rom-u: LINK

Upute za instalaciju stock rom-a:

1. Kopirajte stock rom na sd karticu, putanja do rom-a mora izgledati ovako: /dload/update.app
2. Iskljucite fast boot, settings->applications->fast boot
3. Ugasite mobitel
4. Pritisnite VOLUME UP + VOLUME DOWN + POWER i drzite dok ne krene instalacija
5. Nakon instalacije mobitel ce se rebootati i imat cete cist stock rom.

TUBA
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 20:17 (tuba 01).
13 godina
neaktivan
Purger99 kaže...
lean&mean kaže...
Prije instalacije CWM Recovery-ja  :potrebno je instalirati ovaj DRIVER za telefon na računalo.

1. Skinite CWM Recovery:5.0.2.6 http://www.mediafire.com/download.php?hl7sr4pxysoior4  ili novija verzija 5.0.2.7 link stranice  Turbobit.net mirror
3. Ugasite mobitel
4. Pritisnite VOLUME DOWN + POWER i drzite 10s, mobitel ce pokazati pocetnu sliku, i tako neka stoji.
6. U device manager-u instalirajte driver za mobitel koji ste upravo spojili, driveri se nalaze u fajlu koji ste skinuli
7. Nakon instaliacije drivera, pokrenite Instalador.bat, koji ce instalirati recovery, i rebootat mobitel u novoinstalirani recovery.

imam rootanog huaweia, s 2.3.5 offical romom..znaci ipak znam nes, al imam par pitanja pa bi molio strpljive duse da mi odgovore :D jer nikad nisam stavljao custom rom na mobitel

1) ovi driveri su za komp (intaliram ih na komp)..oce li mi raditi iako imam windows xp (jesu li to oni isti koje sam trebao za superoneclick)?

2) ovo pod jedan sta je lean&mean pisao..jel ima neki novi u meduvremenu recovery (nova verzia) ili da skinem ovu 5.0.2.7 Turbobit.net mirror..?

..i dali to sve na kompu pokrecem instalram itd..mislim na taj instalador i driver..ne stavljam ih na mob jel (jedino kaj na mobu radim je ukljucivanja fastboota)

1.TREBALI BI

2. SKINI 5.02.6

3.DEVICE MANAGER ILITI UPRAVITELJ UREĐAJA NALAZI SE ISPRED TEBE TJ U TVOME RAČUNALU ,DESNI KLIK MIŠA NA IKONU MY COMPUTER ,PROPERTIES

4. INSTALADOR BAT NALAZI SE U RARU DATOTEKE CWM 5026 , U 5027   GA NEMA POD TIM NAZIVOM  

PRATI TU INSTALACIJU IZ 1 POSTA   ILI   INSTALIRAJ BENRU89 CYAN ROM ON TI INSTALIRA CWM 5026 AUTOMATSKI SA ROMOM

TUBA
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 20:32 (tuba 01).
15 godina
neaktivan
tuba 01 kaže...
Purger99 kaže...
lean&mean kaže...

3. Ugasite mobitel

1.TREBALI BI

2. SKINI 5.02.6

3.DEVICE MANAGER ILITI UPRAVITELJ UREĐAJA NALAZI SE ISPRED TEBE TJ U TVOME RAČUNALU ,DESNI KLIK MIŠA NA IKONU MY COMPUTER ,PROPERTIES

4. INSTALADOR BAT NALAZI SE U RARU DATOTEKE CWM 5026 , U 5027   GA NEMA POD TIM NAZIVOM  

PRATI TU INSTALACIJU IZ 1 POSTA   ILI   INSTALIRAJ BENRU89 CYAN ROM ON TI INSTALIRA CWM 5026 AUTOMATSKI SA ROMOM

tuba mi mozes malo objasnit sta sa tim device managerom ne kuzim taj dio. 

13 godina
neaktivan
bobofloki2 kaže...

Imam instalirane drivere i ne zeli mi instalirat recovery napravim sve kako pise i kad ukljucim instalation bat   pise da stisenm neku tipku ja stisnem zatim pise waiting for device i   tako stoji :/ Zna li neko sta trebam napravit?

DA I TI SE SAD ČUDIŠ KO PURAN GLISTI! DA SI PROČITO ONO ŠTO NISI TO BI VEĆ BILO RIJEŠENO !!!   1 POST

TUBA
13 godina
neaktivan

OOOOO      MMMMMAAAAAAAAAYYYYYYYYYY     GGGGGGOOOOOOOOODDDDDDDD-Briši prvi post,ne treba ga više uopće,ako ne znaš šta je device menager,ostavi se rootanja,stockanja,modanja,jel će ti mobitel služiti kao lampa na noćnom ormariću.{#}{#}{#},i još bi stavio onoga što lupa glavom u zid,ali ga na žalost nemamo na ovom forumu!!!!!!!

15 godina
neaktivan
dulesbj kaže...

OOOOO      MMMMMAAAAAAAAAYYYYYYYYYY     GGGGGGOOOOOOOOODDDDDDDD-Briši prvi post,ne treba ga više uopće,ako ne znaš šta je device menager,ostavi se rootanja,stockanja,modanja,jel će ti mobitel služiti kao lampa na noćnom ormariću.{#}{#}{#},i još bi stavio onoga što lupa glavom u zid,ali ga na žalost nemamo na ovom forumu!!!!!!!

1. Hvala na pomoci bas si pomogo!!!

2. Znam sta je device menager (vidis informacije o kompu) ali nekuzim sta sa njim treba napravit.

tuba sta to nisam procito?

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 21:06 (bobofloki2).
14 godina
neaktivan

evo, ja sam uspiio rootati pomoću ovog posta, pošto sam imao komplikacija sa ovima koji su navedeni u prvom postu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bobofloki2 kaže...
dulesbj kaže...

OOOOO          MMMMMAAAAAAAAAYYYYYYYYYY        GGGGGGOOOOOOOOODDDDDDDD-Briši prvi post,ne treba ga više uopće,ako ne znaš  šta je device menager,ostavi se rootanja,stockanja,modanja,jel će ti mobitel služiti kao lampa na noćnom ormariću.{#}{#}{#},i još bi stavio onoga što lupa glavom u zid,ali ga na žalost nemamo na ovom forumu!!!!!!!

1. Hvala na pomoci bas si pomogo!!!

2. Znam sta je device menager (vidis informacije o kompu) ali nekuzim sta sa njim treba napravit.

tuba sta to nisam procito?

1. Skinite CWM Recovery:5.0.2.6 http://www.mediafire.com/download.php?hl7sr4pxysoior4 ili novija verzija 5.0.2.7 link stranice Turbobit.net mirror
3. Ugasite mobitel

EVO OVO!!! PODEBLJANO

TUBA
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 21:18 (tuba 01).
15 godina
neaktivan

e pa stisnuo sam  i dode onaj huawei logo i mob zavibrira zatim ukjucim usb 

13 godina
neaktivan
bobofloki2 kaže...

e pa stisnuo sam   i dode onaj huawei logo i mob zavibrira zatim ukjucim usb

SAD STISNI INSTALADOR BAT NA RAČUNALU U MAPI CWM 5026 I TO BI TREBALO ROOTAT MOB, NARAVNO AKO SI PRETHODNO INSTALIRAO DRIVER ZA TLF. DA TI GA KOMP MOŽE PREPOZNAT.......ILI   PRATI TU INSTALACIJU IZ 1 POSTA ILI INSTALIRAJ BENRU89 CYAN ROM ON TI INSTALIRA CWM 5026 AUTOMATSKI SA ROMOM

TUBA
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 21:35 (tuba 01).
15 godina
neaktivan
tuba 01 kaže...
bobofloki2 kaže...

e pa stisnuo sam   i dode onaj huawei logo i mob zavibrira zatim ukjucim usb

SAD STISNI INSTALADOR BAT NA RAČUNALU U MAPI CWM 5026 I TO BI TREBALO ROOTAT MOB, NARAVNO AKO SI PRETHODNO INSTALIRAO DRIVER ZA TLF. DA TI GA KOMP MOŽE PREPOZNAT.......ILI   PRATI TU INSTALACIJU IZ 1 POSTA ILI INSTALIRAJ BENRU89 CYAN ROM ON TI INSTALIRA CWM 5026 AUTOMATSKI SA ROMOM

opet mi dolazi sve isto probat cu sa tim romom.

14 godina
neaktivan

Opet imam probleme.Naime, sad svaki put kad upalim mob, bez obzira držim li koju tipku ili ne, uvijek mi se otvori recovery. čak sam i fastboot uključio, no i dalje se pojavljuje. kako da to isključim?!inače što god pokušavao stisnut (bilo koja kombinacija tipki) UVIJEK se otvori recovery

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Evo ja sam uspio staviti huawei stock rom i stvarno ima sve gore :)
Slobodno je oko 70mb
15 godina
Samo imam jedno pitanje, posto u notification baru nemam one prekidace, dali ih je nekako moguce staviti?
P.S. sorry na dva posta, na mobu sam :S
14 godina
neaktivan

Evo uspio sam riješiti sve probleme. Jedino što me sad muči je sva ta šuma razno raznih romova, pa bih vas zamolio da mi jednostavno preporučite koji je nabolji. malo bi klokao cpu, stoga neka ima i tu mogučnost.(prvenstveno ću mob koristiti za glazbu, internet i igre, ako to pomaže)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Moze neko linkat net fix za update 3 od awara

xf: recod8600
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
r3c0d kaže...

Moze neko linkat net fix za update 3 od awara

link za net fix

TUBA
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.3.2012 7:19 (tuba 01).
13 godina
neaktivan
Svrzic kaže...
Samo imam jedno pitanje, posto u notification baru nemam one prekidace, dali ih je nekako moguce staviti?
P.S. sorry na dva posta, na mobu sam :S

je moguće je imaš u 1 postu pod skripte i zakrpe

TUBA
13 godina
neaktivan

Kao što sam i obećao, sve što ste htjeli je u novoj 2.0 verziji, koja naravno normalno prikazuje pozivatelja, kako god upisali (+385 ili 09x).

U8650 v2.0 by Fundowsky

Sadrži sve što i v1.2, a dodao sam:

-Notepad

-SocialExt (streamovi)

-Quickboot

-Battery Calibration

-NetAssistant

Što se tiče prikaza stanja baterije, osobno mi je zanimljivije da se spušta svakih 5%, pa sam ostavio svakome na volju, tko želi prikaz po 1% instalirajte update.

Prikaz baterije

Za one koji se vole igrati overclockingom, možete staviti OC kernel koji će vam biti stabilan na 780MHz.

Kernel original

Kernel 780MHz

Naravno, sve updateove instalirate iz recovery bez wipe.

Pozdrav!

4 0 hvala 4
13 godina
neaktivan

e fundowsky jel taj mi možeš dat link za stil baterije kao šta ima a.warow a ne onaj u krugu stil baterije nesviđa mi se!
I jeli ovaj novi tvoj update sa popravljenim imenikom ima huawei launcher? 

Siky
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Silvio12 kaže...

e fundowsky jel taj mi možeš dat link za stil baterije kao šta ima a.warow a ne onaj u krugu stil baterije nesviđa mi se!
I jeli ovaj novi tvoj update sa popravljenim imenikom ima huawei launcher? 

Ima huawei launcher 3.

Ne znam kakav prikaz baterije ima awar, ako želiš takav, instaliraj awar.

13 godina
neaktivan
etnes kaže...

evo, ja sam uspiio rootati pomoću ovog posta, pošto sam imao komplikacija sa ovima koji su navedeni u prvom postu

ma bravo!!! i koji recovery imaš nakon što si instalirao sa tog posta?

TUBA
14 godina
neaktivan
tuba 01 kaže...
etnes kaže...

4.0.1.4 Zašto pitaš?! jeli taj dobar ili nevalja?!

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.3.2012 18:32 (etnes).
13 godina
neaktivan
etnes kaže...
tuba 01 kaže...
etnes kaže...

4.0.1.4 Zašto pitaš?! jeli taj dobar ili nevalja?!

PRESTAR JE JA SAM IMAO 4026 ,5026 A SAD 5027 IMA NEKI RAZLOG ZAŠTO SE RAZVIJA NOVIJI RECOVERY BOLJE KOMPRESIRANJE ,BRŽI... ITD

TUBA
13 godina
neaktivan

@FUNDOVSKY

sve pohvale ovaj je rom zakon. bolji je bez onog oc 780 kernela   ,na 600 mhz 1540 antutu bench   a na 780 mhz 1520

TUBA
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice