Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.057.908
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
maxy0 kaže...

e jeli moze mala pomoc... znaci mobitel mi javlja mi da imam nedovoljno prostora na mobitelu al sam sve igrice i aplikacije prebacio na sd karticu... sad sam htio skinuti preko marketa nesto i pise da nemam prostora.. jeli mozda mi zauzima prostor to sto sam skino s marketa ili nesto drugo posto sam si sve prebacio na sd

pretpostavljam da imaš stock rom i on ti ima jako malo skladišnog prostora stoga koristimo aplikacije kao link2sd i sa njima naravno preduvjet je veličina sd kartice i veličina ext 2 particije na koju se rastereti   trošak skladištenja aplikacija

TUBA
13 godina
neaktivan
tuba 01 kaže...

@Fundowsky

ovaj adreno driver dali je klurosu to stavio ? link adreno update jel ga treba stavit na rom, pitam jer sam stavio tvoju modifikaciju sa notifikacijama   i vidim da si uploudao nekoliko linkova, kod mene rom ima boat preglednik i birthday apk. koje mogu maknuti da ne mijenjam rom.   inače rom lijepo radi i fluidan je ima swap i link2sd što ja koristim u svakom romu.. btw kako si ga nafrkao na 844 mhz? meni je to uspjevalo: scaling- userspace--advanced deadline inače se ruši na 729

Klurosu je već imao te drivere u sebi; ono što sam uploadao, dakle klurosu_v3 sigurno ima drivere i bez boata, birthdaya i ostalih gluposti. Ništa ti se neće dogoditi i da instaliraš samo taj update s novim driverima.

A to s procesorima je kako do kojeg moba, nije radio na 844, odmah se srušio, bez problema radi na 711-729, mislim da ako bi se malo igralo s cpu masterom da bi išao na 780. Makar smatram da nije potrebno taj mod uopće dizati, bench na 600 MHz mi je uvijek oko 1450. Ako ništa drugo, barem sam našao, kako i ti kažeš fluidan i brz rom, bez zaštekavanja. Još da mi je ubaciti crnu pozadinu u menije... pa ako netko ima ideju kako, dobrodošla je...

@maxy0

ne mora biti da si nešto pogriješio. znam da sam imao sličnih problema, ne znam više s kojim romom, uglavnom, imao sam 10-ak MB slobodno, a ista poruka kod marketa. može biti da je neki bug u pitanju. kako bilo, preporučam ti neki ROM koji podržava ext i swap (klurosu, GGR, sonic clean itd.). Kod mene na klurosumod je situacija uz korištenje swap i ext, bitni programi na mobu ovakva:  ROM 27BM slobobodno, RAM 40-60MB slobodno.

@tuba01

Ne znam što je točno bilo da nije htio bootati, znam da se i meni jednom to dogodilo, otišao sam u recovery, formatirao boot, data, system, cache i dalvik, restartao recovery i normalno instalirao rom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 16:32 (Fundowsky).
13 godina
neaktivan

@Fundowsky

znam ja to sve ali jučer sam napravio hard reset   po 1 put i mogu ti reći da sam se dobro splašio nije htio bootat taj klurosu rom   ni mrc stalo na bootloaderu i točka , stavljao sam romove iz recoverija   , druge romove aka lean&meanov sonic clean i opet ništa od boota .potom sam ubacio   cyan i tek onda je pokrenulo sad imam klurosu i super sam zadovoljan

TUBA
13 godina
neaktivan

@maxy0

evo kako to kod mene zgleda što se tiče prostora na mobu ,, custom rom link2sd i a2sdgui

edit: stavio sam adreno update   jbte 3d mi je u bencmarku 560 na 600mhz

TUBA
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 17:19 (tuba 01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

tuuuubbbbaaaaaa-------------Jel treba stavljati u klurosa te drivere,i neka netko složi onaj stream u biraču-to je SocialExt.apk u oficijelnom 2.3.5 romu

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 17:41 (dulesbj).
13 godina
neaktivan
dulesbj kaže...

tuuuubbbbaaaaaa-------------Jel treba stavljati u klurosa te drivere,i neka netko složi onaj stream u biraču-to je SocialExt.apk u oficijelnom 2.3.5 romu

trebaaaaaaaaaa

TUBA
15 godina
tuba 01 kaže...

@maxy0

evo kako to kod mene zgleda što se tiče prostora na mobu ,, custom rom link2sd i a2sdgui

edit: stavio sam adreno update   jbte 3d mi je u bencmarku 560 na 600mhz

dobro je to, al ja nisam rooto mob

13 godina
neaktivan
tuba 01 kaže...
dulesbj kaže...

trebaaaaaaaaaa

ova verzija ima integrirane nove drivere http://dl.dropbox.com/u/64281684/klurosu_v3.zip

@maxy0

ako nisi rootao, teško da ćeš si išta pomoći. ako govorimo o npr link2sd, treba root

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 18:28 (Fundowsky).
13 godina
neaktivan
Fundowsky kaže...
tuba 01 kaže...
dulesbj kaže...

trebaaaaaaaaaa

ova verzija ima integrirane nove drivere http://dl.dropbox.com/u/64281684/klurosu_v3.zip

@maxy0

ako nisi rootao, teško da ćeš si išta pomoći. ako govorimo o npr link2sd, treba root

jel si složio stream u biraču?

16 godina
neaktivan
Fundowsky kaže...
Mihael kaže...
Mihael kaže...

Dal je za ovo potreban root..  i kako da stavim ovo gore

http://www.huaweidevice.co.in/Support/Downloads/

Ne treba ti root. Skini, u folder dload na sd kartici stavi update.app izvadi bat na par sekundi i upali sa power&vol+vol-

Ipak, toplo preporučam klurosuMOD (treba root) istog ROM-a, vidi post gore.

Stavi sam ovo što je bilo u dloadu a ima jedna mapa vendor. Nju stavim istim postupkom u dload? i što se s tim vendorom dobiva??

13 godina
neaktivan

Dobit češ notifikacije i još neke aplikacije u romu sa vendorom

edit-složio sam crnu pozadinu sa notifikacijama,ali je problem što se ne vide kontakti u imeniku!!

Šteta.

13 godina
neaktivan
Mihael kaže...
Fundowsky kaže...
Mihael kaže...
Mihael kaže...

Dal je za ovo potreban root..  i kako da stavim ovo gore

http://www.huaweidevice.co.in/Support/Downloads/

Ne treba ti root. Skini, u folder dload na sd kartici stavi update.app izvadi bat na par sekundi i upali sa power&vol+vol-

Ipak, toplo preporučam klurosuMOD (treba root) istog ROM-a, vidi post gore.

Stavi sam ovo što je bilo u dloadu a ima jedna mapa vendor. Nju stavim istim postupkom u dload? i što se s tim vendorom dobiva??

NE VENDOR!! Zeznut će ti cijeli mob. nećeš više moći imati kameru 5mp itd. NEMOJ! Ako hoćeš originalni 2.3.5 rom, onda samo mapu dload. VENDOR ZABORAVI. Ako hoćeš notifikacije, stavi radije klurosumod, bit će najnovija verzija gore za cca 30 min.

@dulesbj

bit će i stream, nek se samo uploada

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 18:44 (Fundowsky).
13 godina
neaktivan

Fudowsky-stavi build.prop od zadnjeg a.wara i evo crne pozadine sa notifikacijama,ali je problem što se ne vide kontakti

13 godina
neaktivan
dulesbj kaže...

Fudowsky-stavi build.prop od zadnjeg a.wara i evo crne pozadine sa notifikacijama,ali je problem što se ne vide kontakti

jesi probao kontakte s gocontacts, handcent ili slično, možda bi se tu vidjeli? ma dotjerat ćemo tog klurosua...

EDIT:

evo, klurosu_v4, ima socialext aplikaciju, huawei launcher 2 i 3, najnovije adreno drivere i notifikacije.

http://dl.dropbox.com/u/64281684/klurosu_v4.zip

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 19:23 (Fundowsky).
13 godina
neaktivan
dulesbj kaže...

Dobit češ notifikacije i još neke aplikacije u romu sa vendorom

edit-složio sam crnu pozadinu sa notifikacijama,ali je problem što se ne vide kontakti u imeniku!!

Šteta.

KONTAKTIRAJ A.WARA

TUBA
16 godina
neaktivan
Fundowsky kaže...

NE VENDOR!! Zeznut će ti cijeli mob. nećeš više moći imati kameru 5mp itd. NEMOJ! Ako hoćeš originalni 2.3.5 rom, onda samo mapu dload. VENDOR ZABORAVI. Ako hoćeš notifikacije, stavi radije klurosumod, bit će najnovija verzija gore za cca 30 min.

@dulesbj

bit će i stream, nek se samo uploada

a jel ima šanse da na ovoj novoj tipkovnici "Z" i "Y" zamjene mjesta?

14 godina
neaktivan
Fundowsky kaže...

evo, klurosu_v4, ima socialext aplikaciju, huawei launcher 2 i 3, najnovije adreno drivere i notifikacije.

Ja sam sinoć isto obrisao nepotrebne aplikacije i sredio taj rom po svome, ali nisam znao kako raspakirati stock rom (update.app) da uzmem huawei launcher.

Koliko sam primjetio u klurosu sve radi, bugova nema, stabilan je i brz. Najbolji rom koji sam do sada probao.

Upravo sam stavio ovaj tvoj custom custom rom da isprobam i zadovoljan sam, sad imam sve što mi treba :)

15 godina
Moze mi netko reci gdje mogu skinuti orginal radio posto ga na a.war-u nema?
Autoclimb kills more people than AIDS
14 godina
Fundowsky kaže...
dulesbj kaže...

jesi probao kontakte s gocontacts, handcent ili slično, možda bi se tu vidjeli? ma dotjerat ćemo tog klurosua...

EDIT:

Jel ovo finalna verzija il ce ih izlazit jos? Al v3 nema najnovije drivere ?

xf: recod8600
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 20:44 (r3c0d).
13 godina
neaktivan
r3c0d kaže...
Fundowsky kaže...
dulesbj kaže...

EDIT:

Jel ovo finalna verzija il ce ih izlazit jos? Al v3 nema najnovije drivere ?

Finalna verzija će biti dok se riješi problem s crnom pozadinom i imenikom, ali zasad je to to.

Ima i v3.

14 godina

A problem sta se nevidi ime osobe koja zove? Inace vidi se boost sa driverima prema antutu-u.

xf: recod8600
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ext i swap bez prave kartice očito nisu dobro rješenje, što su i napisali ljudi koji su napravili a2sdgui... većinom mi neće ni da odvrti benchmark za karticu (class 4) a i kad odvrti brzina pisanja je mizerna... na običnim romovima brzina je onakva kakva bi trebala biti...

zato sam sad naručio ADATA (kako oni kažu ->) iz Turbo serije, SDHC class 10... pisanje 16MB/s ...čitanje 20MB/s pa da vidimo...150kn stavit ću ovaj klurosu, izgleda mi dobro... i onda ako ne bude dobro, neće valjati...{#}

13 godina
neaktivan

Ja sam sebi puknuo crnu pozadinu i ex ddialer,i to je to,ali socialext meni ne radi,a tebi,uopće ju nemam u meniju,a postoji u systemu,i nema je u biraču.

13 godina
neaktivan
dulesbj kaže...

Ja sam sebi puknuo crnu pozadinu i ex ddialer,i to je to,ali socialext meni ne radi,a tebi,uopće ju nemam u meniju,a postoji u systemu,i nema je u biraču.

Riješio sam problem s crnom pozadinom, sad se vidi sve u imeniku. Probat ću još vidjeti ovo sa socialext, pa da stavim finalnu verziju.

13 godina
neaktivan

I pazi,ako si mjenjao build.prop,neće pokazivati brojeve iz imenika

13 godina
neaktivan
dulesbj kaže...

Gdje ih točno ne prikazuje?

13 godina
neaktivan

Ljudi molim vas za pomoć. Danas sam u Tele2 centru kupio svoj prvi smart fon HUAWEI U8650. Ubacio sam sim karticu i nakon prvog uključenja i pokušaja da se spojim na internet neće me spojiti??!! Pošaljem ja na 777 sms sadržaja Tele2 i vrati mi se kako ću dobiti postavke uskoro. Nakon toga dođe mi slijedeći sms koji kaže da ako su mi postavke uspješno isntalirane da mogu na wap tele 2 itd. itd. Uglavnom nemogu nikako spojit se na net?!  Pokušao sam i s ručnim unosom postavki koje sam našao za ovaj mobitel na stranicama tele2. Zvao sam službu za korisnike i rekli su mi kako će mi poslati postavke na mail, ali evo prošlo je već 8 sati i još ništa?! Molim vas ako mi neko može pomoći bio bi vam zahvalan.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Fundowsky kaže...
dulesbj kaže...

Gdje ih točno ne prikazuje?

Kad te netko zove,prikazuje samo broj,bez imena,to je bio problem kod a.wara,mora biti u imeniku točno kao kod poziva,ono +385,ako je samo 098 ne povuče ime iz imenika

15 godina
Pitanje?
Za teamspeak3 treba ARMv7 i zbog toga neradi na ovom mobu
Dali mi mozete objasnit sta je to i dali se nekako mozee pokrenut bez toga aplikacija?
Autoclimb kills more people than AIDS
13 godina
neaktivan
Svrzic kaže...
Pitanje?
Za teamspeak3 treba ARMv7 i zbog toga neradi na ovom mobu
Dali mi mozete objasnit sta je to i dali se nekako mozee pokrenut bez toga aplikacija?

ARM6 i ARM7 su porodice procesora, dakle teamspeak3 ne možeš koristiti na u8650

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice