Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.057.983
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

OK, vjerujem da sam riješio problem s kontrolama u notification baru.

Otvorite folder data u zipu nekog roma i u njega stavite folder cust iz cust.zip http://dl.dropbox.com/u/64281684/cust.zip.

I dalje recovery, wipe sve i instalacija updateanog zipa.

Meni radi.

EDIT: ako je netko probao, nek javi radi li, mislim da bi trebalo raditi na supersonicu, GGR-u, sonic cleanu itd.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 21:38 (Fundowsky).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako nekog zanima, ima novi ROM, klurosuMOD baziran na originalnom HUAWEI 2.3.5 V100R001C151B863SP02. Stavljam ga kroz koju min pa javim dojmove.

-Stable Overclocking CPUMaster at 721-122 with interactiveX (smartassv2 camera with the band, after 691) 
- Link2SD (latest version) 
- A2SD (linkea true, zipalign and swap) 
- Boat Mini Browser 
- Merkamarket (latest version) 
- superuser (latest version) 
- Launcher Pro (latest version) 
- On Call End 
- Multimedia producer MIUI 
- optimization of the read / write SD card 
- FlashPlayer v11 
- Birthday (it warns you of birthdays your contacts) 
- Updated video driver oAndreno200 
and more ..

http://www.getzilla.net/files/get/30...umod_.zip.html

A ovdje je isti rom, samo sam mu dodao cust tako da rade kontrole u notifikacijama.

http://dl.dropbox.com/u/64281684/huawei.v2.3.5_klurosumod_%20notification.zip 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

andrijav, možeš li molim te reći u kojem dijelu (fajlovima) ROM-a se nalazi crna pozadina u izbornicima?

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 9:47 (Fundowsky).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zna li netko neki program na kojem se može narediti vibracija kada se uspostavi poziv kad se sugovornik javi, probao sam neke ali ne rade pa ako netko zna neki koji sigurno radi...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
TUBA
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 11:56 (tuba 01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

da li sa sa a2sdgui može kontrolirati koju ću aplikaciju instalirati na mob a koju na ext... ili barem kasnije prebaciti???
ili se mora izabrati ili mob ili swap pa ne prelazi na drugo dok se prvo ne napuni?

13 godina
neaktivan
AAO 751 kaže...

da li sa sa a2sdgui može kontrolirati koju ću aplikaciju instalirati na mob a koju na ext... ili barem kasnije prebaciti???
ili se mora izabrati ili mob ili swap pa ne prelazi na drugo dok se prvo ne napuni?

po meni asdgui igra sličnu ulogu kao swapper2,swapper2 mogu stavit na a warov rom a asdgui ne ,u biti ona je samo za swap ako se ne varam nemam neka iskustva sa njom , za korištenje mjesta za spremanje koristim link2sd i radi mi dobro nisam imao problema dosad

TUBA
16 godina
neaktivan
Mihael kaže...

Dal je za ovo potreban root..  i kako da stavim ovo gore

http://www.huaweidevice.co.in/Support/Downloads/

15 godina

jel bi mbitel mogo prihvatiti ovu bateriju... sta nije prejaka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

jel bi mbitel mogo prihvatiti ovu bateriju... sta nije prejaka?

Nije prejaka, ima istu voltažu koliku i originalna, 3.7V. 3000mAh je potrošnja, tj. koliko dugo će ti držati.

13 godina
neaktivan

@Fundowsky:

KAKAV JE TAJ KLUROSU MOD , PO ČEMU JE BOLJI ILI NIJE OD STANDARDNOG 235 ROMA

TUBA
16 godina
13 godina
neaktivan

@tuba 01

Meni je taj mod dosad najbolji, a stvarno sam ih imao gore sve moguće. Bolji mi je od standardnog jer podržava ext i swap, ima ugrađen a2sdgui, cpu master i još neke zgodne sitnice dodane. Score na benchu mi je 1414 na 600 MHz, 1536 na 729MHz, sa stavljenim svim mojim aplikacijama (cca 30) 1340 na 600MHz. Baterija mi je nakon 24h bila na 60% (većinom u standby, wifi uključen, sms i pozivi, malo angry birdsa). ROM je stvarno brz, ne osjećam nikakve lagove niti je ijednom zaštekao (osim kad sam digao proc na 844 {#} ). Još kad bih uspio skužiti kako staviti crnu pozadinu u meniju i zelena slova, kako je u npr novom a.waru, bio bi savršen. Dakle, klurosu sa kontrolama u notifikacijama http://dl.dropbox.com/u/64281684/huawei.v2.3.5_klurosumod_%20notification.zip 

@dastefan & maxy0

što se baterije tiče, ovo se čini zgodno:

http://www.ebay.com/itm/Universal-1900mAh-Portable-Battery-Charger-USB-for-Samaung-Galaxy-Blackberry-HTC-/390363230500?pt=PDA_Accessories&hash=item5ae3763124#ht_2935wt_1037

ili ovo

http://www.ebay.com/itm/2800mAh-Micro-USB-Portable-Back-Up-Power-Battery-Charger-for-HTC-Samsung-Nokia-B-/260924511119?pt=PDA_Accessories&hash=item3cc050138f#ht_4839wt_1037

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 21:37 (Fundowsky).
13 godina
neaktivan
Mihael kaže...
Mihael kaže...

Ne treba ti root. Skini, u folder dload na sd kartici stavi update.app izvadi bat na par sekundi i upali sa power&vol+vol-

Ipak, toplo preporučam klurosuMOD (treba root) istog ROM-a, vidi post gore.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 22:00 (Fundowsky).
15 godina
Fundowsky kaže...
Mihael kaže...
Mihael kaže...

Ne treba ti root. Skini, u folder dload na sd kartici stavi update.app izvadi bat na par sekundi i upali sa power&vol+vol-

Ipak, toplo preporučam klurosuMOD (treba root) istog ROM-a, vidi post gore.

sta uopće donosi taj update?

14 godina
neaktivan
Fundowsky kaže...

Meni je taj mod dosad najbolji, a stvarno sam ih imao gore sve moguće. Bolji mi je od standardnog jer podržava ext i swap, ima ugrađen a2sdgui, cpu master i još neke zgodne sitnice dodane.

Da li znaš možda kako mogu instalirati stock browser, jer je uklonjen u ovom modu ?

I kako deinstalirati aplikacije: birthdays, boat browser, itd? U app manageru nemam opciju uninstall.

Bit ću zadovoljan kad riješim te sitnice :)

13 godina
neaktivan

Ekipa, evo novi driveri za grafički čip u našem mobu, poboljšanje performansi je zbilja odlično.

Samo iz recoverya instalirate zip, ne treba ništa wipeati i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 23:44 (Deyaan).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

sta uopće donosi taj update?

vidi post gore za tuba01 i par postova prije sam isto stavio neke detalje

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 0:16 (Fundowsky).
13 godina
neaktivan

@Deyaan 

Ti driveri su već uključeni u klurosu mod

@tero

link za stock browser http://dl.dropbox.com/u/64281684/Browser.apk

moj prijedlog dolphin mini s marketa

Deinstalacija na klasičan način ne ide jer su integrirane kao sistemske aplikacije. Probati se poigrati root explorerom, makar je po meni najsigurniji način za to iz foldera system/app u zipu izbrisati neželjeno i onda instalirati ROM.

13 godina
neaktivan

U tom romu klurosu ne radi huawei launcher,ni jedan,a ni onaj stream,koji je u biraču,skroz desno,tj. to je misli SocialExt aplikacija.

13 godina
neaktivan
dulesbj kaže...

U tom romu klurosu ne radi huawei launcher,ni jedan,a ni onaj stream,koji je u biraču,skroz desno,tj. to je misli SocialExt aplikacija.

taj mod ni nema huawei launcher u sebi.

na koji stream misliš?

EDIT:

OK, promijenio sam boot animaciju, dodao huawei launcher, maknuo onaj neki boat browser i stavio originalni, maknuo birthdays, message plus. Driveri za grafiku jesu najnoviji. I ima kontrole u notification baru.

http://dl.dropbox.com/u/64281684/klurosu_v3.zip

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 4:04 (Fundowsky).
15 godina
neaktivan
Deyaan kaže...

Ekipa, evo novi driveri za grafički čip u našem mobu, poboljšanje performansi je zbilja odlično.

jel problem da netko uploada te drivere na neki link gdje svi možemo skinuti...

13 godina
neaktivan
tadeii kaže...
Deyaan kaže...

jel problem da netko uploada te drivere na neki link gdje svi možemo skinuti...

TEŠKO IH JE SKINUT I STAVIT LINK

TUBA
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 8:34 (tuba 01).
15 godina

Nadam se da ćete dopustit jedan lagani offtopic.. Zanima me prelazak sa iPhone 3G na Sonica, isplati li se? Gledam malo specifikacije, tu su negdje, Sonic je čak i malo bolji. Ali zanima me android, trza li kod uobičajnog korištenja (aplikacije, neke igrice muzika i tako to).

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Nadam se da ćete dopustit jedan lagani offtopic.. Zanima me prelazak sa iPhone 3G na Sonica, isplati li se? Gledam malo specifikacije, tu su negdje, Sonic je čak i malo bolji. Ali zanima me android, trza li kod uobičajnog korištenja (aplikacije, neke igrice muzika i tako to).

TELEFON JE FLUIDAN U RADU SA APLIKACIJAMA bar kod mene a moglo bi se reći i kod puno drugih korisnika, za tu lovu nema daleko boljeg, a sad nađi si tko posjeduje spomenuti telefon i najbolje se sam uvjeri testiraj malo recimo ja sam imao samsung gt i 5800, sonic ga šije po svemu od veličine ekrana, izgleda itd ima dobre performanse pogotovo sa dobrim custom romom muzika je zadovoljavajuća a za igre opet ovisi kad je OC- an neke su dosta fluidne npr trialx winter , baš puno ne igram bitan mi je radio ,fotić te ponekad navigacija kad se baterija dobro izkalibrira   3 dana a i više si miran ako koristiš samo za razgovor ... zanimljiva igračka{#}

TUBA
13 godina
neaktivan
Fundowsky kaže...
dulesbj kaže...

taj mod ni nema huawei launcher u sebi.

na koji stream misliš?

EDIT:

OK, promijenio sam boot animaciju, dodao huawei launcher, maknuo onaj neki boat browser i stavio originalni, maknuo birthdays, message plus. Driveri za grafiku jesu najnoviji. I ima kontrole u notification baru.

http://dl.dropbox.com/u/64281684/klurosu_v3.zip

Nisam znao da nema huawei launcher,ali launcher2 ne radi u njemu,huawei launcher,trojka radi,bar meni,mislim na stream za facebook,u biraču ti je trebao biti skroz desno kad skrolaš gore gdje je imenik,one poruke+ i popis poziva,ali ga nema,na originalu ga ima,to ti je da imaš u porukama poruke od facebboka,ali toga nema u ovom modu.

16 godina

Kupio sam mobitel prije 3 dana, i nisam ga htio rootat i stavljat neslužbene romove nego sam stavio ovaj najnoviji službeni rom i čini mi se da je taj novi rom sporiji od orginalnog tele2 roma. Sve mi šteka. Potrebno je sekundu do dvije da mobitel reagira na komandu. Jel još netko ima takav problem sa novim službenim romom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

dulesbj kaže...

Nisam znao da nema huawei launcher,ali launcher2 ne radi u njemu,huawei launcher,trojka radi,bar meni,mislim na stream za facebook,u biraču ti je trebao biti skroz desno kad skrolaš gore gdje je imenik,one poruke+ i popis poziva,ali ga nema,na originalu ga ima,to ti je da imaš u porukama poruke od facebboka,ali toga nema u ovom modu.

U ovome što sam uploadao, ima launcher 2, mogu staviti i launcher 3 ako treba. Stream za facebook nisam ni primijetio da nema jer za face koristim samo zasebnu aplikaciju. Reci u kojem romu to ima pa da i to ubacim.

@tadeii

novi driveri za grafiku http://dl.dropbox.com/u/64281684/%5Bu8650.ru%5D_update-adreno200-lib.zip

@dastefan

meni je 2.3.5 rom brži i fluidniji od 2.3.3 tele2 verzije. na benchmarku je 2.3.5 od 1440-1570, ovisi o frekvenciji.

@sirka666

slažem se s tuba01 po pitanju moba, imao sam neki dan iPhone4S u rukama i dalje moj glas ide samo i jedino androidu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 15:21 (Fundowsky).
13 godina
neaktivan

@Fundowsky

ovaj adreno driver dali je klurosu to stavio ? link adreno update jel ga treba stavit na rom, pitam jer sam stavio tvoju modifikaciju sa notifikacijama   i vidim da si uploudao nekoliko linkova, kod mene rom ima boat preglednik i birthday apk. koje mogu maknuti da ne mijenjam rom.   inače rom lijepo radi i fluidan je ima swap i link2sd što ja koristim u svakom romu.. btw kako si ga nafrkao na 844 mhz? meni je to uspjevalo: scaling- userspace--advanced deadline inače se ruši na 729

TUBA
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

e jeli moze mala pomoc... znaci mobitel mi javlja mi da imam nedovoljno prostora na mobitelu al sam sve igrice i aplikacije prebacio na sd karticu... sad sam htio skinuti preko marketa nesto i pise da nemam prostora.. jeli mozda mi zauzima prostor to sto sam skino s marketa ili nesto drugo posto sam si sve prebacio na sd

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice