HTC One M10 - rasprava

poruka: 2.499
|
čitano: 392.690
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
HTC One M10 - rasprava
HTC UK on Twitter: "No specific date yet. Rest assured, It'll be rolling out soon. Hang in there. ^RF"

Svi znamo da će uskoro, al to može bit sutra ili za 3 tjedna.. Ne znam kaj odugovlače..

Ak niš drugo bum šiknul betu gore:D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

I dok napeto čekamo Nougat, koji je, kako čitam, donio ozbiljna poboljšanja kamere, baterije i WiFi-ja, želim da podijelim iskustvo sa QuickCharge 3.0 punjačem za auto. Radio se o punjaču marke Aukey koji je veoma kvalitetan, izuzetne završne obrade i malih dimenzija. U BiH ga nisam mogao naći pa sam ga naručio iz Švedske. Žao mi je što vam ne mogu reći cijenu jer mi prijatelj, koji ga je donio, nije htio naplatiti.

Koristim prigodu da pohvalim QC 3.0 tehnologiju  punjenja i modela One M8. Punjenje je osjetno brže već na njegovom originalnom punjaču. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 21:47 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: HTC One M10 - rasprava
phoenix2003 kaže...

I dok napeto čekamo Nougat, koji je, kako čitam, donio ozbiljna poboljšanja kamere, baterije i WiFi-ja, želim da podijelim iskustvo sa QuickCharge 3.0 punjačem za auto. Radio se o punjaču marke Aukey koji je veoma kvalitetan, izuzetne završne obrade i malih dimenzija. U BiH ga nisam mogao naći pa sam ga naručio iz Švedske. Žao mi je što vam ne mogu reći cijenu jer mi prijatelj, koji ga je donio, nije htio naplatiti.

Koristim prigodu da pohvalim QC 3.0 tehnologiju  punjenja i modela One M8. Punjenje je osjetno brže već na njegovom originalnom punjaču. 

jesi ti cavist na xda

iPhone is a smartphone for dumb people
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Nisam, ali sliku sam pokupio sa xda. Inače, imam isti model.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC One M10 - rasprava

@phoenix, cital sam nekaj da je kamera bolja na N.. Imas ti kakve linkove koje potvrduju te navode? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zvonac kaže...

@phoenix, cital sam nekaj da je kamera bolja na N.. Imas ti kakve linkove koje potvrduju te navode? 

meni slike ispadaju dosta bolje, onako iz ruke, bez puno  namištanja, prije sam mora okinit 3-4 slike da bi sa jednom bia zadovoljan, sad je to puno bolje

17 godina
karlanal kaže...
zvonac kaže...

meni slike ispadaju dosta bolje, onako iz ruke, bez puno  namištanja, prije sam mora okinit 3-4 slike da bi sa jednom bia zadovoljan, sad je to puno bolje

Koristis beta Nougat?

17 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

koristim vipera kao daily rom i nikakvih problema nema, works like a charm

0 0 hvala 0
17 godina
HTC One M10 - rasprava
Ma pričekal bum službeni, pošto nemam volje opet za flešanjem romova, kad i stock radi rodlično..

Evo sad je na 43%, 1d12h, sot 2.38.. Baterija je čak i dobra, mada po pisanju nekih (xda forum) forumaša, vele da baterija nije baš bogzna kaj.. A dok čitam usporedbe kamere, tipa nexus 6p i htc 10, naravno, 6p nosi pobjedu a htc 10 ne valja:D
Živi smijeh, htc i 6p imaju isti senzor, s tim kaj htc ima OIS a i svijetliju blendu a dodatni plus je, manual kontrole..
S te strane onak na prvu ne vidim razliku u pogledu fotkanja, s tim da 6p ima bolji hdr+.. Ne znam kakav je htc 10 bil na početku tj kamera, al gledajući po netu sa prijašnjim i sadašnjim firwmareom, razlika je velika
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC One M10 - rasprava

Baterija me cak iznenadila, surfanje 3g/wifi i yt..

Ssd nisam siguran, jel sam ja to krivo vidio negdje,  da li je htc izbacio beta verziju nougata kao samsung za s7?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Baterija je odlična. Ukoliko primjetite povećanu potrošnju wipe cache sigurno pomaže. A tu je u Boost+ koji je premašio sva moja očekivanja i postao ozbiljna aplikacija. 

Postoje i drugi načini kao što je clear cache ili ponovna instalacija aplikacije za koju nađete da troši bateriju više nego što treba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zvonac kaže...

Baterija me cak iznenadila, surfanje 3g/wifi i yt..

Ssd nisam siguran, jel sam ja to krivo vidio negdje,  da li je htc izbacio beta verziju nougata kao samsung za s7?

wow, ovo je fenomenalno...ja ne mogu vise od 2.30-3.00h SOT da ne znam sta radim.

nije izbacio betu, betu mozes instalirati jedino sa xda foruma (custom ROM).

17 godina
phoenix2003 kaže...

Baterija je odlična. Ukoliko primjetite povećanu potrošnju wipe cache sigurno pomaže. A tu je u Boost+ koji je premašio sva moja očekivanja i postao ozbiljna aplikacija. 

Postoje i drugi načini kao što je clear cache ili ponovna instalacija aplikacije za koju nađete da troši bateriju više nego što treba.

To je opcija u boost+, clear junk, clear files? Ocistio mi je 0.98gb..

Ma baterija se zna cudno ponasat, npr. mob ne diram neko vrijeme, i gledam postotak 85%, nakon 1-2h, baterija padne na 78% a mob nisam pipnuo.. A tokom normalnog koristenja, kolko sam primjetio, baterija je ok..

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2016 11:17 (zvonac).
15 godina
neaktivan
zvonac kaže...

To je opcija u boost+, clear junk, clear files? Ocistio mi je 0.98gb..

Ma baterija se zna cudno ponasat, npr. mob ne diram neko vrijeme, i gledam postotak 85%, nakon 1-2h, baterija padne na 78% a mob nisam pipnuo.. A tokom normalnog koristenja, kolko sam primjetio, baterija je ok..

Pogledaj sinhronizaciju što ti najviše koristi internet dok ne koristiš mobitel ili jednostavno u podešavanjima isključi wifi dok je mobitel u sleep modu. Boost + možeš konfigurirati što da radi sa aplikacijama bilo aktivnim background ili forground. Također sam primjetio da nekad malo brže potroši bateriju nego inače ali to je vjerujem do ostalih aplikacija na telefonu. 

17 godina
HTC One M10 - rasprava

Power save off, baterija jaako dobra na desetki, a ostalo jos 31%.. Samo me taj N zanima, a nikak da stigne..

Neki cak pricaju da bi N mogao sletit tek u prvom mjesecu, ko ce ga znat vise..

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2016 19:58 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Ipak, mislim da će Nougat stići prije Nove godine. Što se tiče baterije, baterija je odlična. Jedini nedostatak (ako se uopće može nazvati nedostatkom) ovom telefonu je domet WiFi-ja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Meni se baterija u zadnje vrijeme nešto pogoršala, ne znam zbog čega :/ možda je neka aplikacija u pitanju, stvarno ne znam.. i čini mi se kao da mi Android system jede puno baterije, koliko vidim na drugim slikama da tebi nije toliko.

Ja se iskreno nadam da će nougat doći do Božića ili nove godine. Kolike su šanse da odmah bude 7.1.1? Vidim da je Samsung najavio da će oni odmah izbaciti 7.1, a ne prvo 7.0
14 godina
neaktivan
Perooo1 kaže...
Meni se baterija u zadnje vrijeme nešto pogoršala, ne znam zbog čega :/ možda je neka aplikacija u pitanju, stvarno ne znam.. i čini mi se kao da mi Android system jede puno baterije, koliko vidim na drugim slikama da tebi nije toliko.

Ja se iskreno nadam da će nougat doći do Božića ili nove godine. Kolike su šanse da odmah bude 7.1.1? Vidim da je Samsung najavio da će oni odmah izbaciti 7.1, a ne prvo 7.0

Android sistem i Android Os ti je ok. Ništa više ni manje nego kod mene na S7e. 

15 godina
neaktivan
Perooo1 kaže...

Slažem se. Čitao sam o tome i na XDA, vjerujem da si ti o tome i pisao tamo.

R36 kaže...
Perooo1 kaže...

Bolji je od S7.

15 godina
HTC One M10 - rasprava

7 sati SOT, sa mojim vlastitim modom http://forum.xda-developers.com/htc-10/development/pnpthermals-tweak-customized-profiles-t3411860

Android Nougat naravno, nikad nisam dobio ovolko puno, i bez moda baterija je osjetno bolja.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
Perooo1 kaže...

Slažem se. Čitao sam o tome i na XDA, vjerujem da si ti o tome i pisao tamo.

R36 kaže...
Perooo1 kaže...

Bolji je od S7.

UUUUUU...jebeno!!!

14 godina
R36 kaže...
Perooo1 kaže...

kod mene na Xperiji Z5 Android System i Android OS po 3%

nekako mi je to puno kod vas

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2016 11:46 (Indestructible).
16 godina
Perooo1 kaže...

Instagram jako trosi. Ja sam skinuo greenify i stavio da hibernira instagram i baterija mi traje puno duze,samo ne dobivas neke notifikacije kad ti netko nesto salje ili oznaci,neki put dode neki put ne...

ivicask kaže...

7 sati SOT, sa mojim vlastitim modom http://forum.xda-developers.com/htc-10/development/pnpthermals-tweak-customized-profiles-t3411860

Android Nougat naravno, nikad nisam dobio ovolko puno, i bez moda baterija je osjetno bolja.

Jel mi treba mod da bih imao ove brzine kraj oznake wifija?

15 godina
izvone kaže...
Perooo1 kaže...

Instagram jako trosi. Ja sam skinuo greenify i stavio da hibernira instagram i baterija mi traje puno duze,samo ne dobivas neke notifikacije kad ti netko nesto salje ili oznaci,neki put dode neki put ne...

ivicask kaže...

Jel mi treba mod da bih imao ove brzine kraj oznake wifija?

Da, moraš imati custom rom instaliran.

17 godina
HTC One M10 - rasprava

Podesil sam da se power save upali na 15%, wifi surfanje, nekaj malo i na 3g, naravno upaljen 3g cijelo vrijeme,  20tak min razgovora prek vibera i jos tolko prek mreze, s tim da neko vrijeme nisam imal signala uopce. Ovo je bilo malo jace koristenje moba.. S obzirom da nekad pocucla bateriju bezveze, zacudio sam se trenutnom rezultatu iste..

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Boost + prilično pomaže u optimizaciji rada instaliranih aplikacija i na taj način veoma dobro čuva bateriju. Ja sam primjetio da mi WiFi više troši bateriju već 3G dok je na mom M7 obrnuto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC One M10 - rasprava

ISO 200, 1/4s slikano iz ruke... automatiku ne koristim, al bum se i s tim malo pozabavil, možda bi blur bio neprimjetan da sam podignuo ISO na 400 i shutter na 1/10-15s, al eto zanima me OIS na nižem shutteru, mada opet ovisi i od osobe do osobe, dal ima mirne ruke, fokus se zna pogubit, pa moram nanovo fokusirat, al do izraža dolazi svijetliji objektiv i OIS, povlačim paralelu sa 6P, koji bi tu puknuo ISO na 2000, dok htc 10 nema tedenciju pucanja viokog ISOa na automatici, naravno tome pridonosi OIS i svijetliji objektiv, gledajući fotke 6p vs htc 10, tu su negde, razlika je takva, da bi se trebalo sjest za komp i proanalizirat u detalje, (eto sad znate kolko je htc napravio dobar posao) htc je napravio odličan posao sa fotićem..

Moral bum dat šansu automatskim postavkama a jedanput dok se čovjek navuče na manual, sve ostalo pada u drugi plan..

Recimo što se tiče hdr+ na nexusu 6p, fotke su odlične, al dok se slika cropa onda se vidi softversko "uljepšavanje" slike, hdr na desetki nisam baš puno koristio zato jer sam i ovak zadovoljan s fotićem, al mislim da 6p bolje odrađuje posao sa hdr-om neg htc 10, bar onak na brzaka koje sam vidio rezultate sa desetkom...RAW nisam koristio al čitajući i gledajući da se izvuć još bolje slike..

http://imgur.com/a/Y7Z2j

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2016 21:04 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
HTC One M10 - rasprava

To je dobro, svidja mi se kada sam sw kamere na mobitelu nema tendenciju dizanja ISO pretjerano.

Sto se toga tice tu je i Samsung dobar i recimo S7 ako senzori registriraju da je mobitel "miran" ide sa manjom brzinom zatvaraca pa samim tim i manjim ISO tako da on meni fotke na sobnoj rasvjeti rijetko kada dize iznad ISO 250.

0 0 hvala 0
17 godina
HTC One M10 - rasprava
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sad će svaki čas doć, napokon

Nova poruka
E-mail:
Lozinka: