HTC One M10 - rasprava

poruka: 2.499
|
čitano: 392.383
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Evo da nakon dva dana korištenja napišem kratku recenziju. Ovdje se neću osvrtati na bug u Android-u 6.0 koji imaju gotovo svi proizvođači. Bitno je da nije neka serijska greška u hardware-u. Danas sam cijeli dan testirao wifi i radi bez problema. Bitno je da se problem može riješiti.

Uređaj je STRAŠAN! Lijep dizajn (po mom ukusu), vrhunski materijali i završna obrada. Još nisam stigao da isprobam sve novitete koje je HTC 10 donio. Za moje potrebe najkorisnije od svega je trajanje baterije i strašno brzo punjenje. Nisam mogao ni zamisliti da je quickcharge 3.0 ovako brz. Dalje, o kvaliteti zvuka preko Hi-Res slušalica mogu samo dati pohvale. Pohvalno je i da se mogu kreirati profili za zvuk u kojem možete podešavati visoke, srednje i niske tonove poseno za lijevo i desno uho. Kamera je vrhunska. Prije zadnjeg update primjetio sam da autofokus ne radi brzinom misli ali je ipak radio svoj posao. U kvaliteti fotografija nisam primjetio neku posebnu razliku prije i poslje update ali poslje update-a autofokus radi osjetno brže. Kvaliteta fotografija je vrhunska. Crvena boja je veoma lijepo prikazana. Balans bijele je odličan. Pro mode nisam stigao testirati kako treba. Većinu fotografija sam pravio, na žalost u uvjetima smanjene vidljivosti i noću. Vrijeme ne valja pa nisam stiga napraviti neke fotografije po sunčanom vremenu u prirodi npr. HTC 10 mogu samo pohvaliti i premašio je sve ono što sam očekivao čitajući i gledanjem videa o testiranju. Cijena: prilično skupo. Ja sam svoj platio oko 645 eura ali sam dobio dvije godine garancije. Mogao sam proći i nekih 90-100 eura jeftinije ali bih imao samo godinu dana garancije. Sa druge strane kada uzmete u obzir kakve high-end uređaje nudi konkurencija veoma lako je donjeti odluku o izboru - HTC 10!!!

EDIT 12.9.2016: Nisam baš neki stručnjak iz oblasti obrade RAW fotografija ali mogu reći da je RAW file sasvim upotrebljiv i iz njega se mogu izvući veoma lijepe fotografije. Još jednom mogu potvrditi da je, generalno, kamera fantastična.

EDIT 24.9.2016: Dakle, za nevolju baterija može trajati i tri dana. Testirao sam uz uključen power saver mode i normalne uvjete rada. Uređaj sam koristio uglavnom za ragovor, 3G ili WiFi su bili uključeni 95% vremena i povremeno sam čitao vijesti pomoću aplikacija. Prilikom punjenja, u mom slučaju, za 30 minuta uređaj se napunio 60% kapaciteta.

U prilogu dajem sceenshot potrošnje i punjena baterije kao i screenshot prilikom testiranja wifi-ja kada sam bio prilično daleko od predajnika (oko 100 metara na otvorenom) kao i par fotografija.

Baterija Baterija
WiFi+signal WiFi+signal
Prije+update-a Prije+update-a
Poslje+update-a Poslje+update-a
Noćna+fotografija Noćna+fotografija
Panorama Panorama
EDIT 24.9.2016. trajanje baterije EDIT 24.9.2016. trajanje baterije
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2016 0:01 (phoenix2003).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
HTC One M10 - rasprava

Skinuo sa apk mirror ovu zadnju verziju kamere za HTC ONE A9, i sada ne žeči uopšte otvoriti kameru, aplikacija se instant sruši

e hebo ga ja htc

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
15 godina
Re: HTC One M10 - rasprava
Indestructible kaže...

Skinuo sa apk mirror ovu zadnju verziju kamere za HTC ONE A9, i sada ne žeči uopšte otvoriti kameru, aplikacija se instant sruši

e hebo ga ja htc

htc je kriv jer tebi na htc10 ne radi kamera od A9 ?

15 godina
Indestructible kaže...

e hebo ga ja htc

14 godina
HTC One M10 - rasprava

pa zar ne bi trebala biti univerzalna aplikacija, da radi na više uređaja, sa apk mirror sam skinuo i verziju prije ovog zadnjeg apdejta koja radi sasvim normalno. jer drugačije nisam mogao doći do apdejta

0 0 hvala 0
15 godina
Indestructible kaže...

pa zar ne bi trebala biti univerzalna aplikacija, da radi na više uređaja, sa apk mirror sam skinuo i verziju prije ovog zadnjeg apdejta koja radi sasvim normalno. jer drugačije nisam mogao doći do apdejta

ne, recimo M8, M9 imaju totalno drugacije sucelje...kad/ako dobis update onda je to to, jedino ako nađes neki modani apk na xda forumu bas za A9, onda instaliraj, u protivnom preskociti jer ce biti vise problema nego koristi..

14 godina
HTC One M10 - rasprava

pa dobro, na apkmirror sigurno nije camera apk modana, pri kupovini A9 sam odmah odradio dostupan zadnji update, bila je tu već stara verzija kamere, i kao sto rekoh, sad vec prethodnu verziju sam tada instalirao sa apkmirror i radi pristojno.

ne ocekujem ja novi UI, vec samo hocu sporiji shutter speed

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Malo sam testirao uređaj po mrežama gradu i da ne znam za problem ne bih znao da uopće postoji

EDIT: Bez obzira na ovo, putem twitter-a sam poslao upit Mo Versi-ju o problemu sa wifi pa ukoliko mi odgovori, odgovor ćete znati i vi ovdje.

Mo Versi je odgovorio na moju poruku. Obrazložio sam mu ovaj problem i čekam odgovor.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 7:55 (phoenix2003).
14 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Samo da provjerim ima li još tko ovaj mali bug sa WiFi konekcijom.

Dakle, u advanced WiFi settings imam "keep WIFI on during sleep" opciju na "Never ili only when plugged in". Dakle, wifi nije upaljen dok je ekran ugašen. 

Nakon 30 minuta ili više sleepa, kada upalim mob, WiFi se neće sam od sebe spojiti ponovo. U postavkama i u brzom izborniku kaže je WiFi upaljen (kao na slici dole), ali nema ikone u statusbar-u i wifi zapravo ne radi, tako da ga moram ugasit pa upalit da bi proradio.

Ima li netko ovaj problem ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AngryBird kaže...

Samo da provjerim ima li još tko ovaj mali bug sa WiFi konekcijom.

Dakle, u advanced WiFi settings imam "keep WIFI on during sleep" opciju na "Never ili only when plugged in". Dakle, wifi nije upaljen dok je ekran ugašen. 

Nakon 30 minuta ili više sleepa, kada upalim mob, WiFi se neće sam od sebe spojiti ponovo. U postavkama i u brzom izborniku kaže je WiFi upaljen (kao na slici dole), ali nema ikone u statusbar-u i wifi zapravo ne radi, tako da ga moram ugasit pa upalit da bi proradio.

Ima li netko ovaj problem ?

ja osobno nemam, ali sam citao da ima ljudi sa tim problemom... uglavnom ove godine ima 101 problem sa wifi-em. morat cemo cekat sljedece verzije softwarea pa da vidimo da li ce se sto popraviti.

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Da li ste napravili reset network i wipe cache?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Da li ste napravili reset network i wipe cache?

Jesam, i sve isto, ali sad sam na tragu solucije za gore navedeni problem, napišem kad otkrijem što je točno uzrok 

EDIT : Problem je bio u Wi-Fi frequency band opciji. Meni je bilo na 2.4 GHz, stavio sam na "Automatic". Sad se WiFi konekcija uredno reaktivira nakon sleep-a. Ovi novi flagshipovi s novim androidima fkt imaju problema s wifijem, navodno i u Nougatu nije sve ispeglano...

Također sam isključio ipv6 u router postavkama, to je navodno nekima pomoglo s mogućim prevelikim trošenjem baterije na wifiju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2016 2:14 (AngryBird).
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Ali to nije trajno i najbolje rješenje. To je samo dokaz da je taj dio Androida neispeglan. Nadajmo se zakrpi koja će nam riješiti probleme.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Novi update je dostupan...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ja sam taj na svojoj TW verziji dobio u 8. misecu i pod drugim brojem.
ptspclan.com | visit us ^^
14 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Nadam se da nakon ovog dolazi Nougat :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sardax kaže...
Ja sam taj na svojoj TW verziji dobio u 8. misecu i pod drugim brojem.

Aha-haaaa!!! Moj broj je veći!

17 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

tek toliko o tom OOOOOGROMNOOOOM problemu sa polarizacijskim naočalama, kupljene danas i nikakvih problema sa njima i ekranom na htc 10ki

vidi se sve uredno

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
karlanal kaže...

tek toliko o tom OOOOOGROMNOOOOM problemu sa polarizacijskim naočalama, kupljene danas i nikakvih problema sa njima i ekranom na htc 10ki

vidi se sve uredno

Onda vjerojatno imaš sharp panel koji nema taj problem. moš vidjet koji panel imaš u devcheck appu

17 godina
neaktivan
AngryBird kaže...
karlanal kaže...

vidi se sve uredno

Onda vjerojatno imaš sharp panel koji nema taj problem. moš vidjet koji panel imaš u devcheck appu

jup, sharp pannel, ja još napa curu tj. ženu da joj je neko uvalia falše polarizacijske naočale 

15 godina
karlanal kaže...
AngryBird kaže...
karlanal kaže...

vidi se sve uredno

jup, sharp pannel, ja još napa curu tj. ženu da joj je neko uvalia falše polarizacijske naočale 

pa i na sharpu se vidi da je polariziran, samo ga okreni u landscape mode. problem kod tianma panela je sto je polariziran u portrait modu pa je mobitel beskoristan sa polariziranim naocalama.

17 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

vidi se na sharpu i u landscape modu, malo lošije ali vidi se, vjerojatno je tako i na drugom panelu samo obratno, nije da se ne vidi ništa

0 0 hvala 0
16 godina
Ja imam Tianmu i nikakvih problema sa polarizacijskim ocalama nemam, ni u landscape ni u portrait modu.
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
sardax kaže...
Ja imam Tianmu i nikakvih problema sa polarizacijskim ocalama nemam, ni u landscape ni u portrait modu.

haha ajd ga ne s..i :D onda imas ili jako lose polarizirane naocale ili su naocale drugacije polarizirane, ja sa svojima ne vidim ni L od LCD-a. uvijek ih moram skinuti, a onda mi sunce bljesti u oci pa opet sranje... uglavnom nisam bas presretan s mobom u tim situacijama..al nije da je to sad neki preveliki deal breaker..

14 godina
neaktivan

Ja sam tri primjerka s Tianmom vidio, i sva tri se nisu vidila s polariziranim naočalama. Imam dvoje polarizirane

youtube.com/mislavbusic
16 godina
O jebate, jedino da nisu i meni i zeni polarizacije ostarile :)

Bas cu poc do optike i probat nove polarizacijske i vidit kako se vidi ili ne vidi.

Sta imam lagat?!
17 godina
neaktivan
Pozdrav, novi sam korisnik pa molim pomoć za dvije stvari:

Je'l ko koristi obični punjač i stvara li to problem za bateriju. Naime puno putujem pa imam potrebu za dva punjača a ovaj original ne mogu trenutno da nađem na eBay.

Drugo je ovaj Blinkfeed koji je povezan sa NR. Kada ažuriram ovu app više nemam mogućnost da definiram samo vijesti iz Hr. Ima neko rješenje ili da držim ovako na tvorničkim postavkama.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Za punjač ti mogu predložiti ovaj model: http://www.ebay.com/itm/Qualcomm-Certified-Quick-Charge-3-0-Anker-18W-USB-Wall-Charger-for-S7-HTC-10-/262361817325?hash=item3d15fba0ed:g:OmYAAOSwZ8ZW~MBY , provjeri samo da imaš EU utikač. Tvoj problem sa Blikfeed mi nije sasvim jasan ali možeš deinstalirati update od Sensehomelauncher koji možeš naći Google play store-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC One M10 - rasprava
Bas malo cackal po desetki, iznenadjen kak mob lijepo i fluidno radi, ergonomija skoro pa odlicna..
Jos samo da padnu cijene, pa bumo vidli, mozda i doleti jedan:)
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Nećeš pogriješiti. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice