HTC One M10 - rasprava

poruka: 2.499
|
čitano: 392.395
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: HTC One M10 - rasprava
Kažu da se HTC pregrijava :)
ptspclan.com | visit us ^^
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Znači, danas sam kupio HTC 10! Za sada mogu reći samo da je premašio sva moja očekivanja. Sve je na jednom novom nivou. Divna i skupa igračka. Malo više ću napisati o njemu za koji dan kad ga malo više testiram.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
phoenix2003 kaže...

Znači, danas sam kupio HTC 10! Za sada mogu reći samo da je premašio sva moja očekivanja. Sve je na jednom novom nivou. Divna i skupa igračka. Malo više ću napisati o njemu za koji dan kad ga malo više testiram.

U kojoj boji si ga uzeo?! 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Carbon Gray. Imao sam izbor između bijela/srebrna i carbon gray ali već tri godine imam srebrni M7 pa sam se odlučio za carbon gray. Moram priznati da je i bijeli moćan. Kako sam već rekao sve je premašilo moja očekivanja od ovog telefona. Čim prije ću napraviti recenziju i postaviti je ovdje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

bok... mobitel je inace zvijer, imam i S7 edge.. samo jedan problem postoji... barem na mojem primjerku kao i puno njih sto vidim na internetu ,  a to je WIFI.. jednostavno ne prima signal 5m od rutera kao ostali mobiteli.. gubi signal ....jel itko uspio rijesiti WIFI problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

To sam testirao odmah iza kamere i kod mene wifi radi uredno. Negdje sam čitao da reset i wipe cache rješava problem. Ima logike i treba pokušati. Napravio sam nekoliko fotki prije update-a. Na žalost nije bilo sunčano a neke su napravljene u veče.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HTC One M10 - rasprava

nazalost wifi problem je nemoguce rjesiti, izgleda da je problem u kombinaciji routera i wifi IC-a koji je ugradjen u 10.

phoenix2003 probaj malo bolje testirati wifi range, i vidi da li ti se internet "gubi", meni se to najvise primjecuje na IMDB aplikaciji, rain alarm, play store..jednostavno ocitava i ocitava, kao da nemam internet, pa onda odjednom otvori. i koji router imas ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

WiFi problem definitivno postoji i kod mene. Međutim, prilično sam uvjeren da je problem isključivo softverske prirode. Prije instalacije 2 sistemska update-a, u drugoj sobi nekih 7-8 metara od Cisco rutera, skinuo sam aplikacije sa Play store-a i napravio druga podešavanja, gledao youtube i wifi pratio signal koji nije odstupao od mog M7. Tek nakon sistemskih update-a primjetio sam odstupanja u wifi signalu u istoj sobi gdje sam podešavao telefon. Kako sam korisnik Telemach kablovskog operatera imam i pristup Unifi (WiFi) mreži kojom je pokriven gotovo cijeli grad. Normalno, u stanu sam se mogao priključiti na tu mrežu sa M7 i M8 ali sa 10 se može priključiti ali kaže da nema interneta i signal je veoma slab (nije puno jači ni na M7 i 8 ali internet radi). Žao mi je što ga na Unifi mrežu nisam testirao prije update-a. Nakon update-a sam primjetio i povećanu potrošnju baterije. To sam riješio sa wipe cache metodom. Međutim, wipe cache nije riješio wifi problem. Vidim da od ovog problema ne boluje samo HTC već i drugi proizvođači a čini se da je glavni krivac Android 6.0. Uskoro dolazi Nougat i nadam se da će on riješiti problem.

Meni wifi i nije toliki problem jer u telekom paketu koji koristim imam uključeno 3GB interneta koje je za moje potrebe i više nego dovoljno ali bih volio, naravno, da se ovaj problem što prije riješi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
HTC One M10 - rasprava

Probajte ovo za slabiji WiFi:

" I went into wifi advanced settings and checked my wifi frequency band from the router and it is 2.4GHz. My 10's wifi setting was on auto. I changed it to 2.4 only and have so far noticed better signal."

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

WiFi problem definitivno postoji i kod mene. Međutim, prilično sam uvjeren da je problem isključivo softverske prirode. Prije instalacije 2 sistemska update-a, u drugoj sobi nekih 7-8 metara od Cisco rutera, skinuo sam aplikacije sa Play store-a i napravio druga podešavanja, gledao youtube i wifi pratio signal koji nije odstupao od mog M7. Tek nakon sistemskih update-a primjetio sam odstupanja u wifi signalu u istoj sobi gdje sam podešavao telefon. Kako sam korisnik Telemach kablovskog operatera imam i pristup Unifi (WiFi) mreži kojom je pokriven gotovo cijeli grad. Normalno, u stanu sam se mogao priključiti na tu mrežu sa M7 i M8 ali sa 10 se može priključiti ali kaže da nema interneta i signal je veoma slab (nije puno jači ni na M7 i 8 ali internet radi). Žao mi je što ga na Unifi mrežu nisam testirao prije update-a. Nakon update-a sam primjetio i povećanu potrošnju baterije. To sam riješio sa wipe cache metodom. Međutim, wipe cache nije riješio wifi problem. Vidim da od ovog problema ne boluje samo HTC već i drugi proizvođači a čini se da je glavni krivac Android 6.0. Uskoro dolazi Nougat i nadam se da će on riješiti problem.

Meni wifi i nije toliki problem jer u telekom paketu koji koristim imam uključeno 3GB interneta koje je za moje potrebe i više nego dovoljno ali bih volio, naravno, da se ovaj problem što prije riješi.

I meni je bio problem wifi na 10-tki...to sam odmah primjetio čima sam dođao doma a nisam radio update. Kako mi je net bio katastrofa a nudio mi je novi update...popizdio sam i napravio update preko 4G mreže jer je ovo bilo jako loše.

Ni jedan mob koje imamo doma (S7 edge, Lumia 640, iphone 5s,6) nema problema s wifi-om!! 

Također netko je tu spomenuo šuštanje/šum u zvučniku...također isti problem imao + prekidi prilikom razgovora. Mislim da se to vuće kroz svaki HTC 10.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2016 11:23 (R36).
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Ma, u suštini ovo i nije neki problem ali definitivno od njega boluje više proizvođača. Evo, vidim i novi LG model sa Android Nougat-om ima isti problem. Ne vjerujem da je problem hardveske prirode i mislim da će se uskoro srediti putem update-a. Sve drugo na ovom telefonu radi savršeno. Uređaj je fantastičan!

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
phoenix2003 kaže...

Ma, u suštini ovo i nije neki problem ali definitivno od njega boluje više proizvođača. Evo, vidim i novi LG model sa Android Nougat-om ima isti problem. Ne vjerujem da je problem hardveske prirode i mislim da će se uskoro srediti putem update-a. Sve drugo na ovom telefonu radi savršeno. Uređaj je fantastičan!

tesko da ce se rijesiti putem update-a posto nisu rijesili do sad..i da, kako velis, i drugi proizvodjaci imaju taj problem i nije rijesen u nougatu, tako da imam sve manje i manje nade.. ali u nadi je spas :)

14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

LG V20 ti je od metala kao i HTC 10. Mislim da tu leži problem!!

Meni je to predstavljalo problem jer ne mislim sjedit pored Wifi-a i surfat jer on eto ne lovi dalje Wifi.

11 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Ovako, uzeo sam HTC 10 nakon sony Z3. I to je isto koda sjedneš sa magarca na konja .. 

Nebi uzeo da Z3 nije pustio vodu u sebe, al došlo vrijeme za promjenu. Nadam se da se neću pokajat, stvarno mobitel je straaava!! Jedino me malo baterija prca, ako ima nešto za poboljšanje voljan sam poslušat savjet  

Al nije toliki ni problem ta baterija, pošto se ekstremno brzo puni.. 

JH

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Za bateriju je dovoljno uraditi wipe cache iz recovery moda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
R36 kaže...
phoenix2003 kaže...

LG V20 ti je od metala kao i HTC 10. Mislim da tu leži problem!!

Meni je to predstavljalo problem jer ne mislim sjedit pored Wifi-a i surfat jer on eto ne lovi dalje Wifi.

znaci ovi kojima dobro radi wifi su ocito dobili kinekse plasticne kopije :D

11 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Za bateriju je dovoljno uraditi wipe cache iz recovery moda.

Hehe, a gdje to stoji prijatelju? Može li step by step    

Još se snalazim u phone  

JH
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Ovako, nakon što sam uradio hard reset i wipe cache primjetio sam bolje performanse wifi-ja kako u drugoj sobi u stanu tako i na Unifi mreži (koju sam pominjao ranije) i na koju se sada spaja normalno. Sad mi ostaje još da ga testiram po javnim wifi mrežama. Ovakve performanse za sada su sasvim normalne. Također, napravio sam i reset kućnog rutera.

EDIT: Za wipe cache potrebno je ugasiti uređaj a zatim pritisnuti volume down i power dugme zajedno te ih držati dok se uređaj ne uključi. Kad se uključi izaberi (sa tipkama volume down/up) opciju reboot to bootloader (na nju klik na power dugme). Zatim izaberi boot to recovery mode. Ukoliko ti odmah ne da izbornik u kojem između ostalih možeš izabrati wipe cache partition već crni ekran sa crvenim trokutom pritisni jednom kratko i zajedno volume up i power dugme. Izaberi wipe cache partition klikni na power dugme, yes pa opet power dugme i to je to. Reboot system now.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2016 17:21 (phoenix2003).
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

EDIT: Za wipe cache potrebno je ugasiti uređaj a zatim pritisnuti volume down i power dugme zajedno te ih držati dok se uređaj ne uključi. Kad se uključi izaberi (sa tipkama volume down/up) opciju reboot to bootloader (na nju klik na power dugme). Zatim izaberi boot to recovery mode. Ukoliko ti odmah ne da izbornik u kojem između ostalih možeš izabrati wipe cache partition već crni ekran sa crvenim trokutom pritisni jednom kratko i zajedno volume up i power dugme. Izaberi wipe cache partition klikni na power dugme, yes pa opet power dugme i to je to. Reboot system now.

Radi brate, hvala na pomoći   

JH
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Malo sam testirao uređaj po mrežama gradu i da ne znam za problem ne bih znao da uopće postoji

EDIT: Bez obzira na ovo, putem twitter-a sam poslao upit Mo Versi-ju o problemu sa wifi pa ukoliko mi odgovori, odgovor ćete znati i vi ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2016 20:36 (phoenix2003).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
phoenix2003 kaže...

Malo sam testirao uređaj po mrežama gradu i da ne znam za problem ne bih znao da uopće postoji

EDIT: Bez obzira na ovo, putem twitter-a sam poslao upit Mo Versi-ju o problemu sa wifi pa ukoliko mi odgovori, odgovor ćete znati i vi ovdje.

ajde nadam se da ce nesto odgovoriti..iako kontaktirali smo i Jeffa Gordona iz HTC-a na XDA forumu pa nista..za veliku potrosnju baterije na wifi-u je odgovarao i veli da ne mogu nista naci, ali za ovaj bug s dometom nije.

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Ja sam danas telefon (prije hard reseta) istresao iz gaća i mogu reći da sam više nego zadovoljan potrošnjom. Osim kamere najviše me fascinira brzina punjenja baterije koja je zastrašujuća! Za sada mi sve normalno radi. Nadam se da se neće pogoršati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
phoenix2003 kaže...

Ja sam danas telefon (prije hard reseta) istresao iz gaća i mogu reći da sam više nego zadovoljan potrošnjom. Osim kamere najviše me fascinira brzina punjenja baterije koja je zastrašujuća! Za sada mi sve normalno radi. Nadam se da se neće pogoršati.

Sta ti znaci zastrasujuca prevedeno u konkretne brojke?

Evo za primjer, meni se Oneplus 3 napuni gotovo 70% u svega pola sata i brze se puni od ženinog Samsunga Galaxy S7 koji slovi za mobitel koji se jako brzo puni...inace citam ovo za wifi i kako imam kucu bas sam isprobao kako se ponasa wifi na Oneplus 3.

Uglavnom tek kada se udaljim 20 metara od routera padne mi na 1 crticu, ali i dalje uredno radi.

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Brzina punjenja je zastrašujuća u odnosu na moj M7 i suprugin M8. Kad gotovo vidiš golim okom kako se procenat punjenja baterije penje, naravno da je zastrašujuća u pozitivnom smislu. Nisam štopao vrijeme punjenja jer za to nisam imao vremena.

U odnosu na wifi, mogu reći da sam zadovoljan. Zadnji put sam ga testirao prije pola sata na ulici i na udaljenosti od oko 50 metara od rutera imao je gotovo pun signal. Na razumnoj udaljenosti od rutera (oko 50 metara) radi sasvim normalno. Da nisam čitao o ovom problemu ne bih ga ni primjetio. Jedino što me prilično uspaničilo je to što se nisam mogao spojiti na Unifi mrežu ali to sam ja bio kriv jer sam na nju već bio spojio više uređaja tako da sam dosegao limit. To sam riješio tako što sam sa svoje web stranice kod ISP-a otkačio višak uređaja i sad se moj 10 uredno spaja na Unifi mrežu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
phoenix2003 kaže...

U odnosu na wifi, mogu reći da sam zadovoljan. Zadnji put sam ga testirao prije pola sata na ulici i na udaljenosti od oko 50 metara od rutera imao je gotovo pun signal. Na razumnoj udaljenosti od rutera (oko 50 metara) radi sasvim normalno.

Cuvaj ga, imas vrlo vjerovatno jedinstven primjerak.

15 godina
phoenix2003 kaže...

Brzina punjenja je zastrašujuća u odnosu na moj M7 i suprugin M8. Kad gotovo vidiš golim okom kako se procenat punjenja baterije penje, naravno da je zastrašujuća u pozitivnom smislu. Nisam štopao vrijeme punjenja jer za to nisam imao vremena.

U odnosu na wifi, mogu reći da sam zadovoljan. Zadnji put sam ga testirao prije pola sata na ulici i na udaljenosti od oko 50 metara od rutera imao je gotovo pun signal. Na razumnoj udaljenosti od rutera (oko 50 metara) radi sasvim normalno. Da nisam čitao o ovom problemu ne bih ga ni primjetio. Jedino što me prilično uspaničilo je to što se nisam mogao spojiti na Unifi mrežu ali to sam ja bio kriv jer sam na nju već bio spojio više uređaja tako da sam dosegao limit. To sam riješio tako što sam sa svoje web stranice kod ISP-a otkačio višak uređaja i sad se moj 10 uredno spaja na Unifi mrežu.

onda ti nemas taj problem, meni ne radi na vise od 5m. iza zida da ne pricam.

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Ovo je definitovno bug u Androidu i trebalo bi biti riješeno putem update-a. Veliki broj uređaja sa Android 6 ima ovaj problem bez obzira koji je proizvođač i koji čipset pogođeni uređaj ima.

Znači, ovo je bug koji izaziva ovaj problem: http://www.techrepublic.com/article/androids-lack-of-dhcpv6-support-poses-security-and-ipv6-deployment-issues/

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2016 13:17 (phoenix2003).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
phoenix2003 kaže...

Ovo je definitovno bug u Androidu i trebalo bi biti riješeno putem update-a. Veliki broj uređaja sa Android 6 ima ovaj problem bez obzira koji je proizvođač i koji čipset pogođeni uređaj ima.

Znači, ovo je bug koji izaziva ovaj problem: http://www.techrepublic.com/article/androids-lack-of-dhcpv6-support-poses-security-and-ipv6-deployment-issues/

nije to taj bug, vec su ljudi potpuno iskljucili ipv6 na routerima i sve je isto, ja isto nemam ipv6, range nema veze sa internet protokolom. mozda to izaziva druge probleme poput potrosnje baterije ali nema veze sa range-om.

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Možda sam pogriješio u preciziranju bug-a ali je definitivno bug u Android 6.0: https://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z3/Weak-Wi-Fi-signal-after-Android-6-update/td-p/1113392/page/2

Ovo se da ispraviti treba se samo strpiti dok ne dođe update....

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2016 19:59 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Ako imate ovaj problem pokušajte ovako:

- Nekoliko puta uključite i isključite Airplane mode i ostavite ga na isključeno;

- Uđite u safe mode tako što ćete držati power dugme dok se ne pojavi izbornik za gašenje/restart a zatim držite pritisnuto na touch screen opciju shut down dok se ne pojavi upit da li želite napraviti restart u safe mode. Kliknite da/yes;

- Kada se telefon pokrene u safe mode (safe mode piše u donjem lijevom uglu ekrana) napravite reset network settings tako što ćete ući u settings/ backup and reset/ pa kliknite na network setting reset. Na upit resetujte mrežne postavke;

- Testirajte wifi u safe mode a zatim restartujte telefon i opet ga testirajte;

Nadam se da će pomoći!

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice