HTC One M10 - rasprava

poruka: 2.499
|
čitano: 391.947
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: HTC One M10 - rasprava
R36 kaže...

Jučer bio poslovno u Splitu i otišao do Jokera - ni tamo nisam našao HTC 10.

Dok neki traže pokemone ja tražim HTC 10 po Hrvatskoj 

Šalu na stranu - stigla mi je poruka da mi danas stiže HTC., a pošto nisam doma - najkasnije mi je sutra u rukama.

u splitu ga imaš u citya, tele dva, nasuprot nikonovog dućana

14 godina
neaktivan
sardax kaže...
Pa sta se nisi javio?! :) Moga si vidit kako izraubani 10 izgleda.

hahaha...nisam znao da si iz Splita...

14 godina
neaktivan
karlanal kaže...
R36 kaže...

Šalu na stranu - stigla mi je poruka da mi danas stiže HTC., a pošto nisam doma - najkasnije mi je sutra u rukama.

Tele 2 nema u ponudi HTC 10...barem ja ne nalazim na njihovoj web stranici.

14 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Tek sad pišem jer sam bio cijeli dan zauzet...

Stigao mi je danas...

Nije me bilo doma ali sam se zaletio po njega u poštu.

Na prvu - kvaliteta izrade - VRH!! Kamera - ODLIČNA!!!

Sutra ću tokom dana napisat više dojmova.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Eto... Sretno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
R36 kaže...
karlanal kaže...
R36 kaže...

Tele 2 nema u ponudi HTC 10...barem ja ne nalazim na njihovoj web stranici.

neznam, nisam siguran jeli to čisti tele2 dućan ali znam da ga imaju izloženog, imaju ga i u vipa u citya u splitu

16 godina
Evo SS iz kamere iz 1.90.x updatea koji stize.
ptspclan.com | visit us ^^
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
samo za htc 10, hoce li moci i na a9?

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
14 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Ekipo kratko je trajalo moje veselje s HTC 10.,ali ajmo ispočetka...

DIZAJN - Vrh kao i kvaliteta izrade. Nema se šta tu puno filozofirat. Osobno po meni najkvalitetniji uređaj!!

EKRAN - također odličan.,nisam primjetio neku razliku između AMOLEDA i LCD-a. To su neki detalji tj tko šta više voli.

PROCESOR i RAM - ok., ali primječujem da lošije lovi kučni Wifi. Tamo gdje je S6 lovio bez beda HTC se gubio. Također najveći problem - mikrofon i zvučnik mi prekidaju prilikom razgovora s sugovornikom. Po meni neka greška. Ljudi me ne čuju ili ja njih ne čujem. Danas sam imao gro poziva i pozivi su bili patnja. 

KAMERA - jedan od problema. Kamera kao kamera je odlična ali je problem auto fokus. Taj laser auto fokus je tehnologija stara 2 godine i mislim da to više nije to. Jednostavno fokus lošiji od fokusa na S6. Dugo mi fokusira, ili dobro ne fokusira pa slike ispadnu nikako. Jednostavno po meni loše. Više truda treba uložit da bi dobio dobru sliku nego na S6. 

Kad uspiješ dobit dobru sliku - slika je puna detalja, nema šuma i i zgleda prirodno. Slikanje u noćnim uvijetima - lošije od S6 i opet radi fokusa. Opet ponavljam - kamera kao kamera je odlična i taj senzor od Sony-a odlično radi svoj posao ali stvar zakomplicira auto fokus. Video snimanje po meni loše - bolje mi je na S6. Previše šuma i meni osobno ne izgleda dobro.

Znam da je sve recenzije hvale kameru ali ćini mi se da treba dosta truda uložit za dobru sliku. Kamera za klasično neprofesionalno slikanje baš i nije. 

BATERIJA - bolja nego na S6. Mislim da se tu nemam što žalit.

SOFTWARE - drugi problem - čist android meni ne odgovara. Premalo mogučnosti prilagodbe - pogotovo padajući meni gdje su neke kratice koje osobno ne koristim.,a one koje bi koristio ne mogu stavit. Zvonjenje/Vibraciju/Nečujno ne možeš namjestit na padajućem meniju nego moraš preko tipaka glasnoće - meni ne praktično. 

Senzor otiska prsta - SAVRŠEN - svi bi se proizvođaći trebali ugledat na HTC.

Danas se cijeli dan pokušavam naviknut na sve to ali mi nikako ne ide. Em me kamera jebe em software ali ajde još bi se na to naviknuto., ali najveći problem mi je mikrofon i zvučnik koji imaju očito neki kvar., ali nemam vremena to nosit na servis.

Čini mi se da ću ga vratit sutra ujutro u prvi T-com...jer sutra idem na godišnji i treba mi ispravan uređaj. Iskreno žao mi je što moram vratit HTC ali jebi ga!!

Evo par slika s HTC 10 (prve dvije slike tj kutija i mob nisu slikani s HTC)

slikano+s+HTC+10 slikano+s+HTC+10
Slikano+s+HTC+10 Slikano+s+HTC+10
Slikano+s+HTC+10 Slikano+s+HTC+10
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2016 22:03 (R36).

1 0 hvala 1
16 godina
A jebenti, zao mi je ako si dobio neispravnu verziju.

Nego, jesi li updatea sw? Na kojoj si verziji trenutno? AF nema nikakvih problema vec nakon 1.50.x, ili nakon 1.80.x.

Ovo za zvuk, ako nije neki sw issue, vracaj odma. Nisam vidia da netko ima slican problem.

Sa wifiem, neke serije su imale problema da slabije hvata, prema indikatoru, ali nisam dugo vidio da se netko zali na wifi...

Steta :(
16 godina
I da, ovo za stock android. Slazem se, dvi stvari, to sto u quick settings ne mogu sam dodavat sto hocu (Sync now, npr) i sto su Googleove aplikacije zamjenile htcove, pogotovo Gallery.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
sardax kaže...
A jebenti, zao mi je ako si dobio neispravnu verziju.

Nego, jesi li updatea sw? Na kojoj si verziji trenutno? AF nema nikakvih problema vec nakon 1.50.x, ili nakon 1.80.x.

Ovo za zvuk, ako nije neki sw issue, vracaj odma. Nisam vidia da netko ima slican problem.

Sa wifiem, neke serije su imale problema da slabije hvata, prema indikatoru, ali nisam dugo vidio da se netko zali na wifi...

Steta :(

pa pun xda forum je sa zalbama na wifi, kako nisi dugo vidio ? :) wifi je katastrofa, sa m7 gdje sam imao full signal, tu mi se iskljuci, doslovno dalje od 5m ne lovi, iza zida da ne pricam. a HTC se pravi lud.

za fokus sam vec prije tu pisao, to i dalje nije rijeseno, u vecini slucajeva radi sve ok, al cesto se desi da je jednostavno sve zamagljeno i onda mu treba 3-4sec. da fokusira... samo se nadam da su to sve softwerske greske (pogotovo wifi), jer objasniti to agram servisu bit ce muka..

16 godina
Igor666 kaže...
sardax kaže...
...

pa pun xda forum je sa zalbama na wifi, kako nisi dugo vidio ? :) wifi je katastrofa, sa m7 gdje sam imao full signal, tu mi se iskljuci, doslovno dalje od 5m ne lovi, iza zida da ne pricam. a HTC se pravi lud.

za fokus sam vec prije tu pisao, to i dalje nije rijeseno, u vecini slucajeva radi sve ok, al cesto se desi da je jednostavno sve zamagljeno i onda mu treba 3-4sec. da fokusira... samo se nadam da su to sve softwerske greske (pogotovo wifi), jer objasniti to agram servisu bit ce muka..

U pravu si. Sad sam malo prosurfa po XDA. I meni je lošiji WiFi od M9, ali recimo do 10% cca po WiFi Analyzeru di gledam u dB. 

Ono što je za kameru jako važno, HTC, kao i Apple, nema coating na staklu ni na laseru i ako je malo zamuceno ili sporko, em ce slika bit mutna, a i teze ce fokusirati. Malo isrljaš o košulju/majicu i sve 5 :) 

15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Koliko vidim, problem sa wifi se može riješiti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
HTC One M10 - rasprava

Možda ga krivo drži u rukama  ?!?! 

ATJ Lučko
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
ATJLučko kaže...

Možda ga krivo drži u rukama  ?!?! 

Samo iphone frende, samo iphone... 

Zelenoidne aritmetičke metamorfoze zelenog konja u jednadžbi zelenojeda s travom zelenom
12 godina
neaktivan
Znam da nije baš direktno vezano uz mobitel,ali jbg.
Što raditi u slučaju da ota update zezne mob? Tipa da se ne može ni upaliti, možda smrda fp senzor ili nešto treće? Kome se žaliti? Ulazi li to u garanciju? Na što se pozvati?

Imao sam loše prvo iskustvo s updateovima na starom mobitelu pa sada kad god na ovom dobijem neki update paničarim i ludim dok se update instalira u strahu da smrda mob :S
Svaki odgovor je dobro došao! :)

0 0 hvala 0
14 godina
HTC One M10 - rasprava

napuni bateriju do kraja i ne sikiraj se

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

2 0 hvala 1
15 godina
phoenix2003 kaže...

Koliko vidim, problem sa wifi se može riješiti.

pa ne bas, treba drugi kernel flashat, znaci treba root, a i to je kao privremeno rjesenje za drugi problem wifi-a, a to je da jako trosi bateriju i neda mobu da ide u deep sleep. ali koliko vidim neki nakon toga vise ne dobivaju notifikacije itd.

ovo je drugi problem sa prijemom signala, meni je wifi upotrebljiv samo kad sam u prostoriji sa routerom, znaci kao da i nemam wifi.

a tu je jos i treci problem, a to je da wifi recimo 4-5sec prima podatke, pa se onda 4-5sec.nista ne desava, kao da ne radi internet, i tako u krug..

mozda su svi ti problemi povezani, ali posto neki imaju te probleme, drugi nemaju, vrlo vjerojatno je problem u wifi IC-u, i pitanje je da li se moze softwerski rijesiti.

11 godina
neaktivan
R36 kaže...

Ekipo kratko je trajalo moje veselje s HTC 10.,ali ajmo ispočetka...

Čini mi se da ću ga vratit sutra ujutro u prvi T-com...jer sutra idem na godišnji i treba mi ispravan uređaj. Iskreno žao mi je što moram vratit HTC ali jebi ga!!

Bože, svašta!

Eto, čovjek se u najboljoj namjeri odluči za HTC 10, kud je skup, kud ga je teško nabaviti i onda još dobiješ neispravan uređaj. Sad ne znam koliko se taj autofokus može riješiti sa updateom, ali ovo za prekidanje tijekom poziva je užas. Ove godine mi nije u 'proračunu' kupnja mobitela, ali nagodinu bih trebao uzeti novi i desetka mi je u užem izboru.

17 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

neznam, ja se ne mogu potužit na nikakve probleme, wireless gotovo nikad ne koristim pa možda nisam primjetia probleme sa wirelessom, pozivi rade savršeno, baterija me isto iznenadila pošto mi bez problema izdrži jedan cili dan, tako da, jako zadovoljan zasad

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

http://www.alphr.com/mobile-phones/1004051/the-htc-10-is-now-a-bargain-470-sim-free

HTC 10 otključan na sve mreže za 470 funti, snižen sa 570. Šteta što se ne može naručit izvan UK. Što mislite, hoće li desetka skoro pojeftinit ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2016 18:55 (AngryBird).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
karlanal kaže...

neznam, ja se ne mogu potužit na nikakve probleme, wireless gotovo nikad ne koristim pa možda nisam primjetia probleme sa wirelessom, pozivi rade savršeno, baterija me isto iznenadila pošto mi bez problema izdrži jedan cili dan, tako da, jako zadovoljan zasad

Bili bi ti zahvalni da koji dan testiraš wifi na raznim lokacijama i udaljenosti od rutera pa svoja zapažanja prenesi ovdje.

14 godina
neaktivan
Ekipo na godisnjem sam pa ne stignem na forum....pa da sve ne citiram.
@Sardax novi update sam dobio tj skocio sam s 1.03 na 1.08...tako nekako.

E da u petak mi ni jedan T-com u ZG nije imao za vratit 4300kn koliko HTC 10 dode...katastrofa.Dogovorio sam se da probaju skupit lovu u Splitu jer sam tu blizu preko granice.Jos me nisu zvali.Ocekujem poziv do petka iz Splita.Nakon sto sam koristio 10 za vikend opet me jebo autofokus...ljudi ma radi on ali nije to to.Bolji mi je na S6 da ga jebes.Pozivi i dalje prekidaju tako da sam popizdio.Uzeo auto i otisao u Split u Santa Domenicu si kupit Samsung S7 edge(kupio sam ga onako jer nista pametno nisam ni imao. S HTC 10 nisam uspio iskreno i zao mi je,G5 me ne zanima tako da je ostao u igri Samsung.Edge nisam jos imao pa sam uzeo edge).Iskreno preporod.Svoj na svome. HTC se sad vozi u kutiji zapakiran s mnom svugdje i svagdje jer me mogu nazvat iz T-coma. Hahaha.
I dalje mislim da je HTC 10 pila i pol i ako srede fokus(stave malo napredniji),vrate svoje programe tipa Galerija...da nema razloga da novi HTC 11 ili 12 mi bude u igri kao prvi izbor.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

jbg, dobio si tvornički neispravan uređaj, pogotovo ako veliš da ti pozivi prekidaju. 

Stock HTC programe možeš sam instalirat, samo treba guglat. link za HTC galeriju i ostale appove : http://www.apkmirror.com/apk/htc-corporation/gallery-htc-corporation/

Što točno ne valja s autofokusom, nije brz ? Mislio sam da su ga ispravili u jednom od zadnjih update-ova...

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2016 22:15 (AngryBird).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
R36 kaže...
Ekipo na godisnjem sam pa ne stignem na forum....pa da sve ne citiram.
@Sardax novi update sam dobio tj skocio sam s 1.03 na 1.08...tako nekako.

E da u petak mi ni jedan T-com u ZG nije imao za vratit 4300kn koliko HTC 10 dode...katastrofa.Dogovorio sam se da probaju skupit lovu u Splitu jer sam tu blizu preko granice.Jos me nisu zvali.Ocekujem poziv do petka iz Splita.Nakon sto sam koristio 10 za vikend opet me jebo autofokus...ljudi ma radi on ali nije to to.Bolji mi je na S6 da ga jebes.Pozivi i dalje prekidaju tako da sam popizdio.Uzeo auto i otisao u Split u Santa Domenicu si kupit Samsung S7 edge(kupio sam ga onako jer nista pametno nisam ni imao. S HTC 10 nisam uspio iskreno i zao mi je,G5 me ne zanima tako da je ostao u igri Samsung.Edge nisam jos imao pa sam uzeo edge).Iskreno preporod.Svoj na svome. HTC se sad vozi u kutiji zapakiran s mnom svugdje i svagdje jer me mogu nazvat iz T-coma. Hahaha.
I dalje mislim da je HTC 10 pila i pol i ako srede fokus(stave malo napredniji),vrate svoje programe tipa Galerija...da nema razloga da novi HTC 11 ili 12 mi bude u igri kao prvi izbor.

po pitanju prekida poziva, to ti se dešavalo samo do putuješ ili i ovako dok si stacionaran

novi update je sad na 1.9, šta se tiče htc ovih programa, instalirano sve šta postoji od htca tako da mi to ne fali

zašto nisi jednostavno reka da ti zamjene uređaju

14 godina
neaktivan
Ma na kraju sam ja instalirao HTC Galeriju preko apk...

Prekidanje poziva tj malo me sugovornik cuje pa malo ne a tako i ja njega...se dogadalo ne vezano da li se krecem ili stojim.
Nisam ja to zakljucio na 2-3 poziva pa ja filozofiram...bilo je 20-30 poziva u danu...i bas svak je stekao - neki vise neki manje.
HTC 10 nisu imali ni u Dubravi u T-mobileu ni u Savskoj.Nudili su mi konkretno HTC A9 (rekoh kako da ne) a kad sam ja pitao za S7 (na kraju je skuplji nego u slobodnoj prodaji)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

ne kažem da filozofiraš, samo me zanimalo dali ti se prekidanje poziva dešavalo i kad si na jednom mistu, pošto je to slučaj onda je definitivno neka greška u tvo primjerku mobitela i žalosno je da ti nisu imali za dat drugi mobitel, nije mi nikako jasna ta situacija oko dostupnosti 10ke, zašto ih nema

ja nebi odusta tek tako od 10ke, napokon me opet oduševia htcov proizvod posebno pošto je preživia i par padova bez ikakvih problema

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
R36 kaže...
Ma na kraju sam ja instalirao HTC Galeriju preko apk...

Prekidanje poziva tj malo me sugovornik cuje pa malo ne a tako i ja njega...se dogadalo ne vezano da li se krecem ili stojim.
Nisam ja to zakljucio na 2-3 poziva pa ja filozofiram...bilo je 20-30 poziva u danu...i bas svak je stekao - neki vise neki manje.
HTC 10 nisu imali ni u Dubravi u T-mobileu ni u Savskoj.Nudili su mi konkretno HTC A9 (rekoh kako da ne) a kad sam ja pitao za S7 (na kraju je skuplji nego u slobodnoj prodaji)

Mislim da imaš problem sa SIM karticom/mrežom/operatorom a ne sa uređajem.

14 godina
neaktivan
Ista kartica radi na S6, pa radi na Lumia 930, i sad radi na S7 bez problema.

Kaze kolega da ne bi samo tako odustao od moba.
Jednostavno nemam vremena bit bez moba i cekat opet da dode HTC 10.Ocito je da ga u HR nema dovoljno.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice