HTC One M10 - rasprava

poruka: 2.499
|
čitano: 391.401
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Svi stavljaju neke recenzije o kamerama izmedu LG-a G5, S7, HTC10, a nitko ne spominje kameru od Iphone 6s. Marques Brownle u svojoj recenziji HTC-a desetke veli da je kamera losija od ajfonove. Mislim da je sve to diskutabilno, i da su od sva 4 proizvodaca kamere podjednako dobre.

Svi hvalite bateriju na S7 a nitko ne spominje bateriju od Iphone 6s plus koja je pre moćna!

Prosle godine sam prvi puta presao na ajfon, i fale mi dvije stvari, notification ledica s prednje strane, i uzasno glupi icloud.

Pa sam u velikoj dilemi da prijedem na HTC10. Fluidan je, solidna baterija, i prelijepo izgleda.

Procitao sam nekoliko stranica na forumu i upala mi je jedna stvar koja mi nije jasna. Netko je napisao da je HTC izbacio svoju galeriju i stavio od googla. 

Znaci, iphone ima galeriju od iclouda, ja glupan mislio da je icloud kao one drive i dropbox. No lijepo sam se prevario. Kada sam brisao slike na ajfonu, jer eto, imam od 16gb, izbrisao sam i na iclouda i nepovratno sam izgubio sve slike. Zato me zanima ta informacija na HTC-u. Ako nema svoju galeriju, da li to znaci da se isto tako ne spremaju lokalno na njega slike vec odmah na google. Pa ako idem brisat slike na uredaju da li ce se pobrisati i na google disku...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Ima galeriju, samo je trebaš skinuti sa Google marketa i instalirati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: HTC One M10 - rasprava
Flas1987 kaže...

Svi stavljaju neke recenzije o kamerama izmedu LG-a G5, S7, HTC10, a nitko ne spominje kameru od Iphone 6s. Marques Brownle u svojoj recenziji HTC-a desetke veli da je kamera losija od ajfonove. Mislim da je sve to diskutabilno, i da su od sva 4 proizvodaca kamere podjednako dobre.

Svi hvalite bateriju na S7 a nitko ne spominje bateriju od Iphone 6s plus koja je pre moćna!

Prosle godine sam prvi puta presao na ajfon, i fale mi dvije stvari, notification ledica s prednje strane, i uzasno glupi icloud.

Pa sam u velikoj dilemi da prijedem na HTC10. Fluidan je, solidna baterija, i prelijepo izgleda.

Procitao sam nekoliko stranica na forumu i upala mi je jedna stvar koja mi nije jasna. Netko je napisao da je HTC izbacio svoju galeriju i stavio od googla. 

Znaci, iphone ima galeriju od iclouda, ja glupan mislio da je icloud kao one drive i dropbox. No lijepo sam se prevario. Kada sam brisao slike na ajfonu, jer eto, imam od 16gb, izbrisao sam i na iclouda i nepovratno sam izgubio sve slike. Zato me zanima ta informacija na HTC-u. Ako nema svoju galeriju, da li to znaci da se isto tako ne spremaju lokalno na njega slike vec odmah na google. Pa ako idem brisat slike na uredaju da li ce se pobrisati i na google disku...

Imao sam iP6, 6s sam isprobao samo, dobar frend mi ga ima, kamera na 6 i 6s je lošija i od S6 i S7, G4 i G5 i N5x i N6p, ukratko

If you're going through hell, keep going!
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Flas1987 kaže...

Imao sam iP6, 6s sam isprobao samo, dobar frend mi ga ima, kamera na 6 i 6s je lošija i od S6 i S7, G4 i G5 i N5x i N6p, ukratko

Ja se jučer vratio na S6 s Iphone 6. Kamera na 6 je lošija od Android konkurencije ali meni 6s ima odličnu kameru koliko sam je uspio testirat kod frenda.

9 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Sutra idem da kupim htc 10, imate  kakav savjet sta da provjerim osim osnovnih specifikacija?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
djogo kaže...

Sutra idem da kupim htc 10, imate  kakav savjet sta da provjerim osim osnovnih specifikacija?

Provjeri jel radi!!

15 godina
djogo kaže...

Kud ides po njega ? Lakse je kupiti uranij kod nas nego HTC 10.

14 godina
neaktivan
djogo kaže...

Provjeri da li postoji pametniji nacin za potrositi taj novac.

11 godina
neaktivan
Flas1987 kaže...

Pa vjerojatno zato što su si ta 3 uređaja kako se kaže direktna konkurencija. Makar sam, mislim, vidio i neke usporedbe gdje je uključen i iPhone, iPhone se očito smatra kao posebna kategorija jer ima svoju klijentelu koja će ga svejedno kupiti kakvu kod kameru imao, ali istina, nije loše da se vidi i usporedba sa iPhone 6s kamerom...

16 godina
HTC One M10 - rasprava

Evo malo oko baterije, odlučio sam napraviti par testova da vam mogu pokazat real life usage. 

Kako ja dosta putujem, što auto što avion, konkretno, jučer sam bio u autu cca 1.200 km s kolegom. 

Dakle, cijeli dan na 2G/3G/4G, što uhvati u našoj RH od Splita do Požege i nazad, sve autoputem. 

AutoSync 4 maila, FB, kontakata, social media, ... svega je na ON. Do 10ke sam to držao na OFF jer sam imao widget u notification centru za Sync All, pa sam ga po potrebi palio, sada bi morao ići u settings svaki put. Prokleti Google.

Slušao 2 streama na SoundCloud od cca 2.5h, bio na wifi hotspotu (radi laptopa) oko 1.5h, brightnes na max. 

I da, oko pola sata do 45 min GPS navigacije preko GMaps.

Regularno FB, Tapatalk, forumi i poruke, sve normalno.

Dosta mailova. Eto, nekako klasičan radni dan kada sam na putu. Također, vidi se da telefon nikada nije bio u "mirovanju", jer se DOZE nije ni palio. 

Isto tako, ovo je sve bez PowerSavera. 

Također, napominjem da već tri dana imam 1.55 verziju, što je za Taiwan tržište, a kako sam ja preko eBaya uzeo telefon, moj je za to tržište pa updateovi stižu prije nego za EU.

Tu je dosta poboljšana kamera, ali nemam referencu za usporedit od prije još :) Ima na XDA dosta, pa je vidljiv napredak, te je sada vrlo teško reći da npr S7 ima bolju kameru, ali to je do oka promatrača.

Uglavno, test baterije u ovakvim uvjetima daje jedan rezultat. Izvrsna je. Nema straha da neće izgurat dan teškog korištenja sa svim na ON, bez ikakvih mjera "štednje" uz veliko šaranje signala i bez aktivacije DOZE-a.

ptspclan.com | visit us ^^
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 9:23 (sardax).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
HTC One M10 - rasprava

2.30min SOT ? je da si ga dosta koristio ali tolko imam na 3 godine starom M7.. ne znam, steta sto SD820 toliko trosi, ovako mob jedva da pol dana izdrzi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Igor666 kaže...

2.30min SOT ? je da si ga dosta koristio ali tolko imam na 3 godine starom M7.. ne znam, steta sto SD820 toliko trosi, ovako mob jedva da pol dana izdrzi.

Da, ali, on ga je maksimalno kurio, naravno da bi u ostalim uvjetima (surfanje, pozivi) baterija bila prihvatljivija; generalno, baterija i nije nekaj ekstra na desetki...

Vjerojatano će HTC u nekim nadolazećim nadogradnjama, dodatno uštimat bateriju..

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 12:53 (zvonac).
16 godina
HTC One M10 - rasprava

U 11.48h aktivnosti moba ima samo 2:31h SOT-a. Po meni baterija je ekstra loša. Na LG G3 kojeg sam imao imao sam barem 3h SOT-a od toga 2h igranja igara (Wlan ne koristim nego isključivo 4G), a sada kada imam Huawei Mate 8 koji mi ima minimalno 5h SOT-a i koji mi izdrži 2 dana bez punjenje ovaj rezultat baterije izgleda žešće jadan, ali gle ko pati na ovaj mob onda će morati patiti po tom pitanju i šutiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Igor666 kaže...

2.30 SOT uz sve ostalo!?! WiFi hotspot, stream, GPS i isključivo na mobile data 2/3/4G i 40 min razgovora! Inače, razgovor ti troši na lošem signalu kao i ekran :) 

U normalnom danu, ured, kuća, grad, ne mogu u 16h korištenja doći ispod 20% baterije, a imam preko 4h SoT-a redovito. Sve druge stvari su iste. AutoSync, naravno WiFi, GPS, mobile data je uvik ON, brightness na max sa autosliderom. Bez ikakvih problema baterija ovdje ide preko 5h, bez ikakvih modusa štednje. 

Moj M7 u sličnim režimima nije imao 1h SoT-a.

zvonac kaže...
Igor666 kaže...

Da, ali, on ga je maksimalno kurio, naravno da bi u ostalim uvjetima (surfanje, pozivi) baterija bila prihvatljivija; generalno, baterija i nije nekaj ekstra na desetki...

Vjerojatano će HTC u nekim nadolazećim nadogradnjama, dodatno uštimat bateriju..

Već je s 1.55 vrh.

MasterOfDisaster kaže...

U 11.48h aktivnosti moba ima samo 2:31h SOT-a. Po meni baterija je ekstra loša. Na LG G3 kojeg sam imao imao sam barem 3h SOT-a od toga 2h igranja igara (Wlan ne koristim nego isključivo 4G), a sada kada imam Huawei Mate 8 koji mi ima minimalno 5h SOT-a i koji mi izdrži 2 dana bez punjenje ovaj rezultat baterije izgleda žešće jadan, ali gle ko pati na ovaj mob onda će morati patiti po tom pitanju i šutiti.

Pa igranje ti manje torši od mobilne data. 

Preko vikenda, kada nisam na poslu, ne punim ga praktički od subote ujutro do nedilje navečer. 

ptspclan.com | visit us ^^
14 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Nije da ga sardax nije koristio...tako da tih 2 i pol h nije ni toliko loše. To je sve u granicama G5 i S7.

Ako tko hoće dobru bateriju tu je S7 edge. Svi ostali su na razini prošlogodišnjih modela.

0 0 hvala 0
16 godina
sardax kaže...

MasterOfDisaster kaže...

Pa igranje ti manje torši od mobilne data. 

Preko vikenda, kada nisam na poslu, ne punim ga praktički od subote ujutro do nedilje navečer. 

Inače igranje najviše troši bateriju i to ti može reći svatko tko se imalo konta u telefone, jer CPU i GPU rade na maksimalnoj brzini koji izuzetno troše bateriju, a k tome većina igara i sve koje ja igram zahtjevaju internet konekciju i samim time novi ekstra potrošač baterije, sve zajedno kada se udruže nema većih potošača na mobovima od današnjih modernih igara.

14 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Što je najsmiješnije da idem kupovat mob čini mi se da bi uzeo M10.

Kod G5 ne mogu progutat kvalitetu izrade., a kod S serije mi je sve ok...ali već imam S6 i neda mi se ponovno Samsung.

ps. igranje igrica na mobu mi nikad nije bilo jasno - možda sam ja staromodan. Imam doma PS4 tako da nije da ne igram igrice. Zadnjih godinu dana rijetko ali se da naći vremena.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 13:38 (R36).

0 0 hvala 0
16 godina
R36 kaže...

Kod G5 ne mogu progutat kvalitetu izrade., a kod S serije mi je sve ok...ali već imam S6 i neda mi se ponovno Samsung.

ps. igranje igrica na mobu mi nikad nije bilo jasno - možda sam ja staromodan. Imam doma PS4 tako da nije da ne igram igrice. Zadnjih godinu dana rijetko ali se da naći vremena.

Inače igram i na PC-u igre, ali mob mi omogućuje igranje strateških i raznih drugih igara koje me zapravo opuštaju, a mogu ih zaigrati bilo gdje i u bilo koje vrijeme da nisam vezan uz kuću, a imam vremena za ubit vrijeme. A pošto imam Huawei Mate 8 koji ima zaslon od 6" imam sve preduvijete da uživam u svim čarima mobilnog igranja i to koristim. 

14 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...
R36 kaže...

Inače igram i na PC-u igre, ali mob mi omogućuje igranje strateških i raznih drugih igara koje me zapravo opuštaju, a mogu ih zaigrati bilo gdje i u bilo koje vrijeme da nisam vezan uz kuću, a imam vremena za ubit vrijeme. A pošto imam Huawei Mate 8 koji ima zaslon od 6" imam sve preduvijete da uživam u svim čarima mobilnog igranja i to koristim. 

Sve 5, da bi a rekao.

15 godina
HTC One M10 - rasprava

sve je to ok, ali tesko se otet dojmu da je baterija jadna. qualcomm svake godine najavljuje procesor koji ce manje trositi, a svake godine je to se vise i vise..

i jos jedan problem koji ima samo HTC je dizajn, chipset je direktno iznad baterije pa se sve to skupa lijepo grije i dodatno trosi bateriju.

Na M8 su ljudi imali i po 7h SOT, ali od onda svake godine se to smanjuje i smanjuje, umjesto da je obrnuto..

99.9% kupujem 10-tku ali sto se tice baterije tu sam stvarno razocaran...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Igor666 kaže...

sve je to ok, ali tesko se otet dojmu da je baterija jadna. qualcomm svake godine najavljuje procesor koji ce manje trositi, a svake godine je to se vise i vise..

i jos jedan problem koji ima samo HTC je dizajn, chipset je direktno iznad baterije pa se sve to skupa lijepo grije i dodatno trosi bateriju.

Na M8 su ljudi imali i po 7h SOT, ali od onda svake godine se to smanjuje i smanjuje, umjesto da je obrnuto..

Jesu, kad ga ne koriste.

Po mom mišljenju uz heavy usage (4G/Wifi, Hotspot, GPS), nijedan mob ne može imati preko 4/5h SOT-a, ama baš nijedan. 

Imao sam i Z3 koji navodno ima najbolju bateriju od flagshipova te godine, vidim ljudi po internetu dobiju do 9h SOT-a, kod mene uz moje korištenje nema šanse preko 5h.. Zašto? Zato što imam smartphone i koristim ga kao smartphone, a ne da gasim non stop podatke, Wifi i podešavam ručno brightness.

A što se tiče G3, nikad nisam dobio preko 4 ipo sati SOT-a, prosjek je bio 3h

13 godina
HTC One M10 - rasprava

Stvarno, OEMi toliko ulazu u smartphone, te zbog izdrkavanja na sot ljudi ne uzivaju u telefonu. Cemu koristiti smartphone od 5k kn kad koristite mob za poruke i pozive...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
MARKOZD15 kaže...
Igor666 kaže...

Jesu, kad ga ne koriste.

Po mom mišljenju uz heavy usage (4G/Wifi, Hotspot, GPS), nijedan mob ne može imati preko 4/5h SOT-a, ama baš nijedan. 

Imao sam i Z3 koji navodno ima najbolju bateriju od flagshipova te godine, vidim ljudi po internetu dobiju do 9h SOT-a, kod mene uz moje korištenje nema šanse preko 5h.. Zašto? Zato što imam smartphone i koristim ga kao smartphone, a ne da gasim non stop podatke, Wifi i podešavam ručno brightness.

A što se tiče G3, nikad nisam dobio preko 4 ipo sati SOT-a, prosjek je bio 3h

Tu se jako varaš, Huawei Mate 8 bez problema izdrži preko 5h SOT-a. Imam ga osobno i uvijek imam preko 5h SOT-a u jednom danu, a ako ga koistim 2 dana onda oko 4h - 4,5h SOT-a. Odi malo na recenzije za taj mob i vidjet ćeš koja je zvijer, a pogotovo što se baterije tiče. Zato sam i nabavio taj mob i prezadovoljan, jako, jako dugo neću mijenjati ovaj mob jer je za moje pojmove jednostavno savršen.

15 godina
odjavljen
HTC One M10 - rasprava

Gledao sam recenzije na internetu i za Z3, Mi4 da su im baterije brutalne i obećavali su recenzenti po internetu da to bude minimalno 5/6h SOT-a i onda ih ja nabavim pa ne bude tako, istina budu bolje od konkurencije al ne brutalne. Power user jesam, ali ja mislim da način je način na koji ja koristim smartphone - ispravan. Da on radi za mene, a ne ja za njega.

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
HTC One M10 - rasprava

Meni baterija uredno drži dva dana.

Ne surfam puno, ali pričam jako puno...

Imao sam prije ovoga iphone 5s... koji mi je držao dan i pol.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Igor666 kaže...

....

....

Da li ti je palo na pamet da baterija vremenom gubi na kapacitetu?

17 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...
Igor666 kaže...

....

....

Jel ti je palo na pamet da Igor misli na novije generacije uredjaja, a ne na M8 star 2 godine.

Moras se otarasiti zelje za ponizavanjem drugih.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 15:29 (Edge).
15 godina
phoenix2003 kaže...
Igor666 kaže...

....

....

hahaha LOL

17 godina
neaktivan
Edge kaže...
phoenix2003 kaže...
Igor666 kaže...

....

....

Jel ti je palo na pamet da Igor misli na novije generacije uredjaja, a ne na M8 star 2 godine.

znaš da sam isto to pomislia

bolje bi mu bilo da se ostavi prozivanja i spočitavanja drugima a da počne čitat sa razumijevanjem, jebiga, netko mora pročitat tri, četiri puta da shvati napisano

15 godina
neaktivan
Edge kaže...
phoenix2003 kaže...
Igor666 kaže...

....

....

Novije generacije? Dvije godine star M8? Pa koliko to godina prođe od predstavljanja uređaja nove generacije? Morate naučiti da misao pretočite u tekst složenom rečenicom.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice