..trebam neki prog za obradu slika sa digitalca pa se dvoumim između ova dva iz naslova, kojeg da instaliram ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pant shop pro definitivno. Nisu ista kategorija ali ti photoshop definitivno ne treba ako ces obradjivati svoje slike za licnu upotrebu. Paint shop pro je prejak za to ali je daleko laksi za nauciti od photoshopa.
Postoji mnoštvo jednostavnih i besplatnih programa za obradu fotografije (potraži na www.download.com) koji se lako nauče za par sati. Ukoliko to ne zadovolji, PainShopPro je solidan alat za amatersku i poluprofesionalnu obradu slika, dok Photoshop i Corel Photo-paint zahtjevaju predznanje, skupi su ali i najbolji programi sa mnogo opcija koje koristi većina profesionalaca.
Paint. net ili gimp
Za to ti Photoshop definitivno netreba, jedino ako mislis pravit neke filmske efekte!
Za to ti Photoshop definitivno netreba, jedino ako mislis pravit neke filmske efekte!
..što misliš pod filmskim efektima (ja bi obrađivao slike za ubaciti na dvd ili za dvd izbornike) ?
..što misliš pod filmskim efektima (ja bi obrađivao slike za ubaciti na dvd ili za dvd izbornike) ?
Koliko cesto i u koju svrhu bi to radio?
Koliko cesto i u koju svrhu bi to radio?
...povremeno za kombinaciju slika i filmića domaće izrade i za vlastitu upotrebu
Onda kombinacija paint shop pro i adobe premiere elements.
Onda kombinacija paint shop pro i adobe premiere elements.
...pitanjce: koja je razlika između adobe premiere elementsa i adobe premiere pro ( i onda je još tu adobe after effects i ja sam zbunjen totalno)
dupli post. obrisati
Glavna razlika je sto u elementsu imas sve u jednom. Od skidanja videa sa kamere, obrade do izrade menija i svega ostalog za dvd i na kraju kreiranje dvda. Ima manje mogucnosti kontrole svega ali i previse za kucnog korisnika. U premiere pro imas mogucnost podesavanja svega do u najsitnije detalje a za kreiranje dvdova ti treba encore. Premiere elements je i vise nego dovoljno za kucnu i poluprofesionalnu upotrebu.
After efecti su za izradu specijalnih efekata i poptuno nepotrebno za kucnu upotrebu. Probajte elements i bicete zadovoljni.
I ja sam do prije nekih par mjeseci stalno koristio Paint Shop Pro X ali kad se navikneš na Photoshop nema boljeg od njega.
Ako ti cijena ne igra ulogu, definitivno photoshop. 90% vremena ćeš koristiti 5% funkcionalnosti, ali barem znaš da ako ti nešto "divlje" nekad zatreba da ćeš sigurno naći!
Što se tiče jednostavnosti uporabe, sve funkcije koje jednostavniji programi obavljaju su jednako jednostavne i transparentne u PS-u.
Na netu mozes naci tisuce raznih tutoriala za sve sto ti padne na pamet.
PSP- dobar za tvoju upotrebu
PS- ODLIČAN (Ali i skup
)
Ja ga nabavim besplatno.
Ako mozes (zelis) "nabavit" PS i imas volje se igrat i pratit tutorijale neko vrijeme samo daj. PS je majka, i vise.
Ako nemas para ili ne zelis "nabavljat" onda uzmi neku ovu alternativu.
Ja sam probao gimp i bio mi je katastrofa. Ima puno opcija ali mi se sve svodilo na to da sam ga probao nagovorit da napravi ono sta u ps-u mogu za sekundu. Zbunjujuc je... bar meni.