Dell U2713HM - kontinuirano krckanje/zujenje

poruka: 9
|
čitano: 3.386
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

S novokupljenim monitorom sam zadovoljan u svim pogledima, osim u jednom: ima grešku, a što je najbolje; nakon googlanja otkrivam da se velik broj ljudi diljem svijeta na to žali, čak je i sam Dell priznao tu grešku. Radi se o kontinuiranom krckanju/zujanju, koje dolazi iz monitora, neovisno o bilo kojim postavkama; zvuk je konstantan. Jedino sam malo primjetio da se zvuk pojača kada svjetlinu podesim na najsvjetlije, što je zanimljivo, jer je upravo dosta korisnika reklo da im se tada zvuk nešto stiša. Zvuk nije glasan, no ako radite u zatvorenoj sobi, čujete ga i živcira. Na youtube-u sam pronašao jedan video u kojem je lik snimio upravo taj zvuk, iako se u videu radi o modelu U2312HM, zvuk je isti. Također se zvuk u videu nešto slabije čuje zbog pozadinske buke, dok je u mirnoj sobnoj atmosferi zvuk izraženiji.

Što napraviti?

Ima li još ovdje korisnika ovog monitora, te da li imaju iste probleme?

Jamstvo od 3 godine mi ne znači previše kada vidim da i druge modele koji ljudi dobiju u zamjenu, također imaju taj problem... te mi sve izgleda da ću iskoristiti ovih 7 dana roka (danas je kupljen) kako bi ga vratio i kupio neki drugi monitor... šteta, volio bih ovo riješiti...

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Dell U2713HM - kontinuirano krckanje/zujenje
Canis kaže...

S novokupljenim monitorom sam zadovoljan u svim pogledima, osim u jednom: ima grešku, a što je najbolje; nakon googlanja otkrivam da se velik broj ljudi diljem svijeta na to žali, čak je i sam Dell priznao tu grešku. Radi se o kontinuiranom krckanju/zujanju, koje dolazi iz monitora, neovisno o bilo kojim postavkama; zvuk je konstantan. Jedino sam malo primjetio da se zvuk pojača kada svjetlinu podesim na najsvjetlije, što je zanimljivo, jer je upravo dosta korisnika reklo da im se tada zvuk nešto stiša. Zvuk nije glasan, no ako radite u zatvorenoj sobi, čujete ga i živcira. Na youtube-u sam pronašao jedan video u kojem je lik snimio upravo taj zvuk, iako se u videu radi o modelu U2312HM, zvuk je isti. Također se zvuk u videu nešto slabije čuje zbog pozadinske buke, dok je u mirnoj sobnoj atmosferi zvuk izraženiji.

Što napraviti?

Ima li još ovdje korisnika ovog monitora, te da li imaju iste probleme?

Jamstvo od 3 godine mi ne znači previše kada vidim da i druge modele koji ljudi dobiju u zamjenu, također imaju taj problem... te mi sve izgleda da ću iskoristiti ovih 7 dana roka (danas je kupljen) kako bi ga vratio i kupio neki drugi monitor... šteta, volio bih ovo riješiti...

A šta moš napravit baš ništa jel,Nevinašce to očito garancija ne pokriva problemčič postoji Dell ga je priznal i to je to vjerojatno ili možda naponski sklop monitora proizvodi taj zvuk.Vrati monitor nazad ak nisi zadovoljan, tak se to radi nisi jedini s istim problemom ne kužim kak to u Dell-u nisu detektirali/šlamperaj jer ipak to nije jeftin monitor fučkaj ga.Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
14 godina
neaktivan
Re: Dell U2713HM - kontinuirano krckanje/zujenje

Pozdrav, bas gledam da li neko ima isti monitor pa da priupitam par sitnica ako je moguce.

Danas su mi stigla prva dva U2713HM, sutre-prekostura treba da dodje i treci.

Naravno kao sto to voli kod mene jedan cim sam upalio ima plavu vertikalnu liniju sirine jednog pixela po sred ekrana. Na crnjo podlozi je plava a na bijeloj zuta linija. 

Uglavnom zvao odmah dobavljaca i naravno nabavice mi novi a do tada neka ovog kod mene. 

Nego drugo me nesto vise zanima. Na oba monitora u slucaju totalno crne podloge i ako je prostorija u kojoj sjedim malo taminija, donji lijevi ugao ekrana je malo svjetliji nego ostatak. 

Ne bas malo prilicno. U radu dok su boje tu prozori sve ne vidi se ili barem ne primjecuje no kada je sve crno jasno se vidi razlika.

Pa pomislih da pitam da li je to normalno ili...

Slicno mi se desavalo sa monitorom prije ovog. LED acer 24"gdje se takodje u istim uslovima vide razlikeu nijansi boje ali eto cisto da provjerim...

Hvala!

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=32977
14 godina
protjeran

To ti je probijanje white led-a, ajmo reći standardni problem ips panela. Kod nekih primjeraka je to više izraženo, kod nekih manje. Čista lutrija kakav primjerak će te dopasti...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

toga sam se i bojao... pogtovo sto je meni standardan background cista crna boja, plus rad u sto mracnijoj prostoriji....

nista kad stigne ovaj 3ci ako me zapadne neki bolji cistiji imam razlog da trazim zamjenu za oba ova.... ovaj sa linijom vec jesam ali i zbog ovolikog bleeda....

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=32977
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Neznam baš oće ti ovi naši dućani izaći u susret što se tiče toga. Isto tako možda sljedeća dva budu još gora, to ti nitko ne može garantirati. Prema dellovim specifikacijama svaki panel čiji centar (nekih 2'' po njima) ima 6500k toplinu bijele je potpuno ispravan i takav ide u prodaju. Za sve ostale dijelove panela oni ne mogu garantirati kolika će ta toplina, odnoso tzv. probijanje biti...

Možeš baciti oko ode di je malo više o tome raspravljano

0 0 hvala 0
13 godina

Da pokusam da pomognem, bleeding koji je prezentovan na slici je za mene neprihvatljiv i vratio bih monitor. 2713HM je imao problem sa ovim, kazem imao jer je doslo do promene panela sto je radikalna promena. Treba potraziti build date iz juna najranije, tada su resetovali i numeraciju revizija te su nove serije monitora A00 iako su izasli kasnije od onih koje su imale stari panel i A02 numeraciju.

Gotov sam siguran da tvoj monitor ima build date pre ovog koga sam naveo.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U mene je A00, i osrednji je bleed, ostalih problema nisam imao, sem image retention jedanput, ali je nestalo kada sam ukljucio opciju za uklanjanje u OSD-u.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.10.2013 17:31 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Eto kod mene je doticni model od prvog dana bez i jedne mane i zamjerke..kao sta kolega gore kaze to je kako te koji primjerak zapadne..

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice