Ovako, prije pola godine dok sam imao staru maticnu imao sam problem kada bi upalio komp, i krenuo nesto igrat, nakon pola sata bi postalo ne izdzivo koliko bi zapinjao i zvuk i cijeli sistem... maticnu sam mjenjao, a tu jednu plocicu od 4gb rama zadržao i imam ju sad u kucistu + jos jedna od 4gb koju sam ubacio prije tjedan i pol... i nisam imao taj problem od onda.
Sinoc igram BF4 i skuzim da najednom takav fps drop imam, i freezeve svako malo (a inace 130fpsa), zanemarim reko do servera je mozda. Danas po youtubeu malo gledam, najednom krene zapinjanje zvuka i lagani lag slike (isto kao prije pola god na staroj maticnoj).
Odem Ctrl+alt+delete, cpu usage ono 2-3%, RAM 55% od 8gb... Nemoram bit genije da znam da za win 7 netreba bas preko 4gb rama da vrti firefox i youtube samo... procesa upaljenih oko 50 sto nije nista zapanjujuce... moram naglasit da mi je to krenulo otkako sam reinstalirao win7, jer prije neki dan sam instalirao win 8.1 (samo sam c: formatirao kao i uvijek kada mjenjam win.) i jucer se odlucim vratit na sedmicu, i taj problem mi krene. Pa sam mislio da je zbog svih updatea koje je windows stavio, mozda mu nesto smeta, i napravio fresh instalaciju ponovo ali bez updatea, igram bioshock infinite, pogledam ram usage 88%. Izađem iz igre, pogasim steam, sve zivo ostalo mi samo firefox, jos uvijek 6,75GB... 84% rama koristi NAJ OBICNIJI DESKTOP
Probao sam googlat malo, vrlo cest problem, ali naravno svi odgovori su "pa možda nemaš dovoljno rama", "pogasi ostale programe" i ostali cpt. obvious savjeti. Baš me nanervira, sumnjam da je hardwareski problem jer sam igrao sve do neki dan normalno, nikakvi lagovi, a ram usage na desktopu ako bi bio 20% max.
Molim vas za pomoc, neznam sta da radim, jel neki virus, malware ?! nekuzim ali jedno znam, ako frend sa 1gb rama gura win7 bez beda, nemogu ja sa 8gb koristit 7,5 za naj obicniji sustav, pa da imam 500 programa upaljenih, sta ce mu skoro 8gb konstatnog koristenja...