LG G4 - Rasprava

poruka: 2.288
|
čitano: 519.713
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
LG G4 - Rasprava

Danas je bas bio odlican dan, taman sjednem na vlak i putovanje traje 1h i meni crkne mobitel, znaci sam od sebe. Prvo ti dode black screen pa onda beskonacni loop i nema ti pomoci, probao sam sve zivo i nista nema pomoci. Sutra u vip i na garanciju.

Nisam jedini ima dosta njih, al LG nije uopce sluzbeno objavio taj problem ni nista. Kome se da neka googla, nadam se da se nece i to vama desiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: LG G4 - Rasprava
Sil kaže...
*#546368#*815# i onda u SVC Menu. Pri dnu ćeš vidjeti bootloader lock test.

Hmmm kod mene nema bootloader lock test

17 godina
Iron13 kaže...

Danas je bas bio odlican dan, taman sjednem na vlak i putovanje traje 1h i meni crkne mobitel, znaci sam od sebe. Prvo ti dode black screen pa onda beskonacni loop i nema ti pomoci, probao sam sve zivo i nista nema pomoci. Sutra u vip i na garanciju.

Nisam jedini ima dosta njih, al LG nije uopce sluzbeno objavio taj problem ni nista. Kome se da neka googla, nadam se da se nece i to vama desiti.

da čini se da hardverska revizija 1.0 boluje od iznenadne smrti. Radi se o ranijim uređajima. Ja imam mrtav piksel, koliko vidim ni to nije rijetkost.

17 godina
Sil kaže...

Napravio sam kako kažeš, i dobio dodatni meni (Version info, RF Call info, itd) ali nigdje ne vidim ništa vezano za bootloader (zadnja stavka je MOCA).

Što dalje?

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
15 godina
neaktivan
igy kaže...
Iron13 kaže...

da čini se da hardverska revizija 1.0 boluje od iznenadne smrti. Radi se o ranijim uređajima. Ja imam mrtav piksel, koliko vidim ni to nije rijetkost.

ma ja sam sad lijepo bez moba jedno 15-20 tak dana, njima ce mob sjediti u servisu, a treba ga samo upaliti i vidjet ce da je mrtav, ne mozes uci u recovery ni nista, da bi usao morao bi otkljucati bootloader itd itd. al gubim garanciju, bit ce smijesno ako oni tako poprave.

ne znam, kolike sam srece dat ce mi opet tu prvu verziju pa sam cu cekat da mi crkne, nego koliko bi realno mogao dobiti za g4 ako dobijem novi? 

sad mi je zao sto nekako nisam proucio od sony-a z seriju i mozda uzeo cak to. nakon sto me htc razocarao sad je i lg...

dali mi u vipu neki zamjenski koji ne moze ni citati sim karticu, super je mobitel ono s g4 na ovo malo sranje http://www.gsmarena.com/alcatel_pop_c1-5691.php

14 godina
neaktivan
LG G4 - Rasprava

Imam blagi osjecaj da svi dodu kukat tu na forum kad imaju neki problem s mobitelom. Moj je stock rom jos nisam dobio 6.0 (tele2) baterija traje 4 dana ako sluzi kao mobitel. Ako je ekran upaljen i surfa se onda 5 sati. Ako je to vani i ekran je na 100% onda 4 sata. Radi super fluidno imam ga od 6 mjeseca prosle godine i jos ni 1 jedini problem s njime. Imao sam G2 i G3 i sva 3 su mi odlicni i rade savrseno vjerovali ili ne. I svakako sam siguran da samo s problemom ljudi dodu plakat jer su stavili neku glupu apk koja im drown bateriju pa ga ubiju. Rijesenje za sve vam je reset na stock. I da jos ako ga punite s punjacem koji nije njegov tj neki slabiji punjac je isto cete ubit bateriju. Eto 1 post od vlasnika zadovoljnog G4 :) btw prodao sam koznu masku jer je stalno u gumenom case-u pa nema smisla imat kozu a dobro se dobije novaca za nju a s tim mozes kupit dosta opreme koja je potrebinija

5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
cveletdi kaže...

Imam blagi osjecaj da svi dodu kukat tu na forum kad imaju neki problem s mobitelom. Moj je stock rom jos nisam dobio 6.0 (tele2) baterija traje 4 dana ako sluzi kao mobitel. Ako je ekran upaljen i surfa se onda 5 sati. Ako je to vani i ekran je na 100% onda 4 sata. Radi super fluidno imam ga od 6 mjeseca prosle godine i jos ni 1 jedini problem s njime. Imao sam G2 i G3 i sva 3 su mi odlicni i rade savrseno vjerovali ili ne. I svakako sam siguran da samo s problemom ljudi dodu plakat jer su stavili neku glupu apk koja im drown bateriju pa ga ubiju. Rijesenje za sve vam je reset na stock. I da jos ako ga punite s punjacem koji nije njegov tj neki slabiji punjac je isto cete ubit bateriju. Eto 1 post od vlasnika zadovoljnog G4 :) btw prodao sam koznu masku jer je stalno u gumenom case-u pa nema smisla imat kozu a dobro se dobije novaca za nju a s tim mozes kupit dosta opreme koja je potrebinija

ne kukam ja nista, nego ne mozes mi toliko fulati da se mobitel sam od sebe zbricka i ne mozes ga popraviti, to nisam vidio ni cuo do sada, svi su frendovi ostali paf kako je to moguce uopce jer isto nisu vidjeli ni dozivjeli tako nesto.

mobitel je super i nisam imao problema s njim do sada. ali iskreno ne bi htio imati to iskustvo opet i rado bi se prebacio na z5 ili cak i z3. vidjet cu koju ce mi verziju dati ovaj put.

bilo bi bar lijepo od LG da priznaju javno za taj problem, ali nema sanse da se to desi.

kako uopce mogu vidjeti koju verziju su mi dali?

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 16:06 (Iron13).
12 godina
neaktivan

To je pod normal, onda kada netko kupuje, pogleda temu i vidi samo kuknjavu pa pomisli da je većina korisnika iznimno nezadovoljna uređajem a u principu na temi sudjeluje ni 10% ukupnog broja korisnika pa je ukupan broj nezadovoljnika zapravo zanemariv. Druga stvar recimo da ima tema kolektivne akcije kakve nekad znaju bit po korisničkim forumima OEMa pa se tu nađe stanovit broj korisnika koji nisu zadovoljni tražeći promjene ili fixeve za nešto.

17 godina
CrnaBitanga kaže...
Sil kaže...

Napravio sam kako kažeš, i dobio dodatni meni (Version info, RF Call info, itd) ali nigdje ne vidim ništa vezano za bootloader (zadnja stavka je MOCA).

Što dalje?

Kod mene to ovako izgleda. Predzadnja stavka u SVC izborniku.

17 godina
cveletdi kaže...

LG G4 ima dobrih strana, ali to svakako nije baterija. :) Prikači GSAM statistiku nakon par tjedana upotrebe. Možda se i sam iznenadiš. Ali ok, priznajem da je na LP baterija ipak dulje trajala, pogotovo što se SOT tiče. I ja sam nakon nadogradnje pao sa nekih 4 sata SOT na LP na 3 sata na MM (prosjek).

14 godina
neaktivan
LG G4 - Rasprava

Upravo se o tom i radi. Nisam retardiran da kacim neke apk na mob da vidim koliko mi bat trosi. Aj razmisli jel ti takve apk trebaju?? I da li one trose ili ne i kao oni cleaneri???? Uozbiljite se... Mogu se kladit s kime god za bat i sve navedeno. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LG G4 - Rasprava

Btw najljepsi je od svih. Od g2 su najljepsi. Koristio sam xperie dok nije to izaslo. Ko voli da mu izgleda kao obicna ploca slobodno. 

0 0 hvala 0
17 godina
Sil kaže...
CrnaBitanga kaže...
Sil kaže...

Što dalje?

Ne, meni je tu McAfee Status... nema nigdje nista vezano za bootloader...

14 godina
neaktivan
CrnaBitanga kaže...
Sil kaže...
CrnaBitanga kaže...
Sil kaže...

Što dalje?

Ne, meni je tu McAfee Status... nema nigdje nista vezano za bootloader...

Isto je i kod mene

17 godina
Iron13 kaže...
igy kaže...
Iron13 kaže...

ma ja sam sad lijepo bez moba jedno 15-20 tak dana, njima ce mob sjediti u servisu, a treba ga samo upaliti i vidjet ce da je mrtav, ne mozes uci u recovery ni nista, da bi usao morao bi otkljucati bootloader itd itd. al gubim garanciju, bit ce smijesno ako oni tako poprave.

ne znam, kolike sam srece dat ce mi opet tu prvu verziju pa sam cu cekat da mi crkne, nego koliko bi realno mogao dobiti za g4 ako dobijem novi? 

sad mi je zao sto nekako nisam proucio od sony-a z seriju i mozda uzeo cak to. nakon sto me htc razocarao sad je i lg...

dali mi u vipu neki zamjenski koji ne moze ni citati sim karticu, super je mobitel ono s g4 na ovo malo sranje http://www.gsmarena.com/alcatel_pop_c1-5691.php

ovisi o kvaru, ako ne mogu popraviti, moraju zamijeniti.  e vidiš, moj Z2 tablet je nakon godinu dana krepao. Dobio sam drugi.

cveletdi kaže...

Forumi služe za razmjenu pozitivnih i negativnih iskustava. Hw serija 1.0 se kvari 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2016 6:21 (igy).
11 godina
neaktivan
LG G4 - Rasprava

Pozdrav svima. Evo idem kupit mob kroz par dana,opcije su mi g4,s6 i m9. Al prva je g4 koza.

Pa bih zamolio nekoga ko ima taj mobitel da mi da svoje misljenje o mobu nakon nekog vremena koristenja.

Čitao sam na raznim stranim forumima, na lg stranici na fb ljudi su dosta kometiral dosta njih nije zadovoljno.

PA ako mozete dati svoja misljenja jer ipak nisu to mali novci ne bih zelio uzet mobitel pa da stalno visi na garanciji.

Hvala 

0 0 hvala 0
17 godina
jasmin1991 kaže...

Pozdrav svima. Evo idem kupit mob kroz par dana,opcije su mi g4,s6 i m9. Al prva je g4 koza.

Pa bih zamolio nekoga ko ima taj mobitel da mi da svoje misljenje o mobu nakon nekog vremena koristenja.

Čitao sam na raznim stranim forumima, na lg stranici na fb ljudi su dosta kometiral dosta njih nije zadovoljno.

PA ako mozete dati svoja misljenja jer ipak nisu to mali novci ne bih zelio uzet mobitel pa da stalno visi na garanciji.

Hvala 

Kao korisnik G4 mogu ti reći:

+odlična kamera, cijena, prostran ekran, microsd, izmjenjiva baterija, dolazi s 32 gb

- autonomija, nedostaju neke wow opcije s drugih flagshipa npr. otisak prsta

UI je dobar, ali može i bolje. performanse su na razini S808, zaslon je generalno ok, kontrast super, ali su boje malo i prehladne

izbjeći hardwaresku reviziju 1.0 jer izgleda da s vremenom ima probleme

Na tvom mjestu bih dvojio samo između S6 i G4

11 godina
neaktivan

Puno ti hvala na odgovoru.  NIsam neki preveliki strucnjak  , nebi ja nista dirao kak mi dođe tak bi bilo, tak da ne znam s kojim hardwerskim revijom dolazi.

Jedino sto radim na mobu je da na postavkama idem na azuriranje softvera ako ima novi. ostalo nisam bas neki profic.

Vidim da dosta njih piše da ga dižu na 6.0 al brate nemam poima o cemu pričaju(dali je to potrebno radit).

Da dosta će mi falit otisak jer imam s5 al  več 7 godina sam na samsungu pa malo za pormjenu bi nešta drugo( a vidim da je htc u padu tak da ostaje lg).

Al hvala ti

17 godina
jasmin1991 kaže...

Puno ti hvala na odgovoru.  NIsam neki preveliki strucnjak  , nebi ja nista dirao kak mi dođe tak bi bilo, tak da ne znam s kojim hardwerskim revijom dolazi.

Jedino sto radim na mobu je da na postavkama idem na azuriranje softvera ako ima novi. ostalo nisam bas neki profic.

Vidim da dosta njih piše da ga dižu na 6.0 al brate nemam poima o cemu pričaju(dali je to potrebno radit).

Da dosta će mi falit otisak jer imam s5 al  več 7 godina sam na samsungu pa malo za pormjenu bi nešta drugo( a vidim da je htc u padu tak da ostaje lg).

Al hvala ti

evo da se i ja priključim:

koristim ga tri mjeseca kao poslovni mobitel, dakle intenzivna uporaba tijekom dana, mailovi, pozivi, sync 5-6 računa, u autu preko BT za slušalicu i kao glazbeni player, a poslijepodne/navečer za multimediju (Miracast, youtube, daljinski za Minix, društvene mreže), i s Marshmallowom (6.0) screen - on time mi je cca 4 sata, što mi je u redu.

Mob je napravljen odlično, nema škripe, uvijanja, imam smeđu kožnu verziju, koristim ga bez ikakvih zaštita i na koži nema tragova znojnih ruku, oguljotina, ogrebotina itd. Samo pazim da ga ne strpam s ključevima u torbicu ili bacam po stolu.

Veliki plus su mu izmjenjiva baterija i mogućnost proširenja SD karticama, tako da imam dosta mjesta za glazbu i filmove.

Ekran je svijetao, kut vidljivosti izvrstan (zapravo ne postoji kut pod kojim dolazi do izobličenja), kontrast vrhunski a pikselizacije nema niti u tragovima. Fali topline boja, ali možda sam subjektivan jer sam godinama koristio Samsung i AMOLED ekrane.

Softver mu nije nakrcan LG-jevim ili VIP-ovim glupostima, zapravo mislim da ima samo LG world ali nikad ga nisam upalio da vidim što ima. Žena ima Tele2 G2 i to je katastrofa jedna što su sve nasrali na njega.  

Brz je, responzivan, bez zrna laga, stock launcher koji radi tako dobro da je ovo jedini mob na koji nisam nikad stavio Nova launcher.

Kamera - jednom riječju - savršena.

Da skratim - mob koji vrijedi svake lipe koja ja za njega plaćena, imao sam opciju uzeti njega ili Note 4. Iako sam fan Note serije, nikad nisam zažalio što sam uzeo G4. 

11 godina
neaktivan

Frende eto sad si mi olakso odluku hvala ti na tome. 
Može samo jos jedno kratko pitanje,kako da stavim taj marshmallowom 6.0, svi pricaju o tome .

Kako to instalirati , jel to ide jel to ide s kompa na lg bidge ili. I jos jednom hvala na ovako detalnoj pomoci.

17 godina
jasmin1991 kaže...

Frende eto sad si mi olakso odluku hvala ti na tome. 
Može samo jos jedno kratko pitanje,kako da stavim taj marshmallowom 6.0, svi pricaju o tome .

Kako to instalirati , jel to ide jel to ide s kompa na lg bidge ili. I jos jednom hvala na ovako detalnoj pomoci.

Instalirat ćeš LG Bridge, spojit mob USB-om, pričekati da bude prepoznat (kad se instaliraju driveri) i onda u nekoj od kartica na LG Bridgeu pronaći ''Ažuriranje softvera'' ili ''Phone Update'' ili nešto slično, ne znam sad.

Komp će odraditi svoje i imat ćeš 6.0 na mobu.

Međutim, pripazi na bateriju! Neka bude puna jer ako ti se mob isprazni usred postupka servis ti ne gine!

11 godina
neaktivan

Hvala care skidam kapu.  Kolko to vremenki traje da se  nebi uplasio  ak mi dugo traje. Pa ak znas priblizno?

17 godina
jasmin1991 kaže...

Hvala care skidam kapu.  Kolko to vremenki traje da se  nebi uplasio  ak mi dugo traje. Pa ak znas priblizno?

20-tak minuta. Bez brige, ne može se ništa desit, a ako baš nestane struje - jebga.... ;)

11 godina
neaktivan

Hha imam  laptop preko njega cu sto je sigurno sigurno bar imam 2 h baterije haha :)  Hvala tu frende olakso si.

De mi molim te jos reci jer moram prije toga mobitel vratiti na tvornicke postavke ili ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 17:25 (jasmin1991).
17 godina
LG G4 - Rasprava

Uglavnom se slažem s kolegama gore u opisu mobitela. Ono što meni ipak malo smeta je trajanje baterije jer sam navikao ipak na dulju autonomiju kod prethodnih mobitela što sam imao. U prosjeku imam 3 sata SOT. Mogu i dulje ako ga baš cijedim odjednom. :) Tako da ovih dana ozbiljno razmišljam o nabavci rezervne baterije s craddleom. Još jedna mana je možda što ćeš se naći u problemu kad budeš tražio masku ukoliko koristiš zaštitu za mobitel. Naime, mobitel sjajno izgleda s kožnim poklopcem i bilo koja maska poništava taj look&feel. Ne mislim da bi mu nešto ozbiljno bilo ako padne zbog same konstrukcije i materijala. Jedino što će vjerojatno onaj sjajni rub dobiti svoje. Tako da iako sam nabavio zaštitu, više je bez nje nego u maski. Mobitel je jednostavno predobar ovakav kakav je što se dizajna tiče. Također bi eventualna mana moglo biti i to što je ipak nešto slabiji što se tiče zahtjevnijih igara. Recimo, Asphalt8 mi se bolje ponašao na nekim flagship modelima iz 2014. Što se ostatka tiče, sve je odlično. Sve pohvale za kameru. :)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ja cu uzeti kozni onaj smedi, nebi stavljo maskicu jer mi ovak izgleda super a gledo sam u vipu nova kozna maskica 220 kn tak i ako ode nakon nekog vremena nije problem kupit.

Jesi ti svoj ažurirao na 6.0. ili nisi. Ako jesi kak ti radi poslje toga jer se grije. A što se tiče igrica ne sluzi mi mobitel za to tako da mi nije bitno.

17 godina
jasmin1991 kaže...

Ja cu uzeti kozni onaj smedi, nebi stavljo maskicu jer mi ovak izgleda super a gledo sam u vipu nova kozna maskica 220 kn tak i ako ode nakon nekog vremena nije problem kupit.

Jesi ti svoj ažurirao na 6.0. ili nisi. Ako jesi kak ti radi poslje toga jer se grije. A što se tiče igrica ne sluzi mi mobitel za to tako da mi nije bitno.

Jesam, napravio sam nadogradnju na 6.0 putem LG Bridgea. I sad čekam neku novu nadogradnju da malo srede situaciju s baterijom. :) Tako da je moj savjet da ostaneš na 5.1 dok ne izađe OTA nadogradnja. Nema pretjeranog zagrijavanja kod G4. Zato su i stavili 808 unutra. Za sve ostale zadatke, osim zahtjevnijeg igranja, mobitel je odličan.

13 godina

Dosta lošije vrti zahtjevnije igrice na trenutnoj verziji 6.0 MM nego na lollipop 5.1.

11 godina
LG G4 - Rasprava

Sto se tice igrica,meni radi perfektno na 6.0 a isto tako je radilo i na 5.1,bez ikakvih trzanja ili stekanja,ma milina za igrat

tomas
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
LG G4 - Rasprava

Sad kad ste spomenuli, mob mi je prije desetak dana povukao preko WiFi neki manji update, 50-60 mb, i kad razmislim SOT mi je povećan u odnosu kad sam imao friško instaliran MM...

Ali u Software info mi i dalje stoji samo 6.0

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice