Recite sta dA radim kuciste ..

poruka: 14
|
čitano: 5.281
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

jucer sam kompijuter(windows 7) prenjeo u drugu sobu i spojio sam sve potrebne kablove.i stavio sam produzin kabal da bi mogao prikljucit monitor i kuciste. kad sam prikljuci ostalo je jos da ustekam produzni kabal u uticnicu.

kad sam primako utikac do uticnice nesto je puklo brzo sam vratio utikac prema sebi.nakon toga pomislio sam da je do produznog kabla .promijenuo sam produzni kabal i kreno da ukljucim u utičnicu al je opet nesto puklo onda sam skonto da nije uredu utičnica.ustekao sam kabal u drudu uticnicu i nije nista bilo.upalio sam kompijuter i sve je radilo kako treba.nakon 3 sata rada na racunaru ugasio sam racunar i istekao kabal iz uticnice.i izasao sam iz sobe sestri mi je trebao racunar i oona je ustekala kabal u tu uticnicu i kako je ustekala nesto je puklo u kucistu tako su svi osiguraci u kuci pali.podigao sam osigurace i ustekao u drugu uticnicu monitor radi .ali kuciste nema nikakvog signala.ima na kucistu jedno dugme kao za palit i gasit.ono mi je uvjek upaljeno.eeeee sad me zanima znali iko o cemu je rjec..koliko me moze kostat.da li to ja mogu sam popravit imali iko da  mu se nesto ovako slicno desilo ii molim odgovore :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 10:39 (mostars).

0 1 hvala 0
15 godina

Pretpostavljam da imaš loše ili slabe osigurače.

Jel ti se može kompjuter upalit, nisam baš shvatio?

Say hello to my little friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Recite sta dA radim kuciste ..
mostars kaže...

jucer sam kompijuter(pentium 5 jako dobro kuciste i jako.monitor je tanak) prenjeo u drugu sobu i spojio sam sve potrebne kablove.i stavio sam produzin kabalda bi mogao prikljucit monitor i kuciste. kad sam prikljuci ostalo je jos da ustekam produzni kabal u uticnicu.

kad sam primako utikac do uticnice nesto je puklo brzo sam vratio utikac prema sebi.nakon toga pomislio sam da je do produznog kabla .promijenuo sam produzni kabal i kreno da ukljucim u utičnicu al je opet nesto puklo onda sam skonto da nije uredu utičnica.ustekao sam kabal u drudu uticnicu i nije nista bilo.upalio sam kompijuter i sve je radilo kako treba.nakon 3 sata rada na racunaru ugasio sam racunar i istekao kabal iz uticnice.i izasao sam iz sobe sestri mi je trebao racunar i oona je ustekala kabal u tu uticnicu i kako je ustekala nesto je puklo u kucistu tako su svi osiguraci u kuci pali.podigao sam osigurace i ustekao u drugu uticnicu monitor radi .ali kuciste nema nikakvog signala.ima na kucistu jedno dugme kao za palit i gasit.ono mi je uvjek upaljeno.eeeee sad me zanima znali iko o cemu je rjec..koliko me moze kostat.da li to ja mogu sam popravit imali iko da  mu se nesto ovako slicno desilo ii molim odgovore :D

Hehehe, baš si me nasmijao {#}

Inače, pravopis na vrhuncu {#}. Uredi malo post jer ovo bog ne može razumit

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 22:53 (Volume).
14 godina
mostars kaže...

jucer sam kompijuter(pentium 5 jako dobro kuciste i jako.monitor je tanak) prenjeo u drugu sobu i spojio sam sve potrebne kablove.i stavio sam produzin kabalda bi mogao prikljucit monitor i kuciste. kad sam prikljuci ostalo je jos da ustekam produzni kabal u uticnicu.

Iz ove tvoje dvije boldane recenice,odgovorno tvrdim da nisi bas expert za kompjutere!

Bolje nemoj sinko da te struja ubije,nego daj nekome da ti to popravi!

Vrlo vjerovatno ti je otislo napajanje,nazalost ako je losije napajanje,u pravilu ti rikne i maticna,koja voli povuci za sobom i par drugih hardwarea-to ti je najgori scenario!

No ako imas srece onda ti je pregorilo napajanje!

16 godina
neaktivan

Upali opet kompjuter, ako ne pali, otvori kućište i vidi što je unutra, ako se vidi crnilo na ploči onda je izgorilo, ali mislim da je napajanje stradalo.

Ovo dugme je vjerojatno ovo na napajanju otraga koje prkida dotok struje u napajanje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 23:01 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

upalio sam ,ne pali .otvorio sam ploca je sama od sebe crne boje all da se vidi da je nesto pregorilo nije.koliko to napjanje kosta otprilike.hvala :D

12 godina
neaktivan

moj prvi prijedlog je da ti dođe električar i pregleda osigurače,razvodne kutije i samu el. instalaciju(u protivnom tebe ili nekog drugog može izbit iz cipela)....a što se tiče napajanja,ono ovisi o jačini konfiguracije...na starom napajanju bi trebao imati naljepnicu sa oznakom snage napajanja (400W,600W.....) i prema tim oznakama kupiš novo.....i ne,nemoj ni slučajno više probat uključivat kompjuter u struju,jer možeš još nešto syebat....

Remember, remember the Fifth of November Gunpowder, treason and plot; I know of no reason why gunpowder treason. Should ever be forgot
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 18:17 (kivic15).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

525W .marka je Enermax. je li to neka skuplja ili.otprilike ako znas

12 godina
neaktivan

doslo je do kratkog spoja vjerovatno ti se jos prvi put nesto zeznulo , potrazi strucnu pomoc.

1 0 hvala 0
12 godina
Žena ti sjebe komp :) hahahhaha.
15 godina
MasterNerdx kaže...
Žena ti sjebe komp :) hahahhaha.

- Nije žena kriva.{#} Barem ne za ovaj problem, zaje...

- Mogući krivci: neispravnost instalalcija u kući (stanu), nestručno rukovanje i neznanje (puklo prvi puta, autor ponovo išao uštekati natrag u struju, OMG), neispravnost računala (starost, loša kvaliteta, neodržavanje).

- Suma sumarum, to računalo ne bude više radilo.{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 23:43 (Valentin17).
12 godina
neaktivan
kupio sam napajalo INTEX 400W.da li nbi to trebalo biti dobro ili lose napajalo...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mostars kaže...
kupio sam napajalo INTEX 400W.da li nbi to trebalo biti dobro ili lose napajalo...

Ma nema šta, dobro napajalo. Napaja ko' pravo. ;)

12 godina
neaktivan

moze jos.jedan odg..nakon sto sam popravio napojnu.sad mi nerade "kao" zvucnici .(zvucnik je u kucistu i radio je prije).a sad nedaje nikakav zvuk.(kad stavim slusalice one rade).Maticna je"P5B DELUXE".da li sad tto moze biti da kablovi nisu dobro spojeni unutra.ili je se poremetilio na komp.opcijama.?? :D

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice