Problem s naponom

poruka: 6
|
čitano: 2.615
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem s naponom

Imam problema s naponom u stanu ( skokovi ili padovi napona)...Neki most je izgorio u kutiji s osiguracima i sad je to dosta sfušareno.  Staro racunalo mi je navodno "otislo" zbog napona (posto nije bilo neko kvalitetno napajanje u racunalu) dok od cimera laptop radi jos ko sat (pretpostavljam zbog punjaca ).I sad me zanima dali ce mi novo racunalo opet nastradat ako stavim prije kompa UPS blazer vista 600 i napajanje Raptorxx professional 600w v2.0

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem s naponom

Mislim da ti je bolje i jeftinije srediti tu sabirnicu kaj je otišla u kutiji s osiguračima. Ovak češ možda komp zaštititi, al drugi potrošači su u opasnosti.

14 godina
neaktivan
Problem s naponom

Znam da ali gazda nikako da popravi a racunalo je jedina moja stvar tu (koja koristi taj sugavi napon). Samo me bilo strah upaliti racunalo dok ne provjerim dali je taj UPS dovoljna zastita :/

Jos jedno pitanje, dali je cimerov laptop imun na taj nestabilan napon ???

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.1.2011 20:01 (DOKYY).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s naponom

Napajanja od laptopa obično rade sa širokim rasponom napajanja, obično od 100 do 240 V tak da se može, ak se ide npr u ameriku tam uz pomoč adaptera uštekat, tako da njemu ti padovi napona ne smetaju, a ovim ATX napajanjima smeta jer su rađena za napon 230 V, i njemu 180 V smeta (pogotovo ovim MS i sličnim brandovima) pa se pokvari. Ti možeš uzet neki UPS koji i stabilizira napon. To ti je bitno. Njemu taj tvoj napon neče smetat, a na izlazu če ga on stabilizirat na 230 V

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem s naponom

E pa sad me zanima dali taj UPS blazer vista 600 stabilizira napon (jer ga mogu posudit od frenda)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Problem s naponom
hazz kaže...

Napajanja od laptopa obično rade sa širokim rasponom napajanja, obično od 100 do 240 V tak da se može, ak se ide npr u ameriku tam uz pomoč adaptera uštekat, tako da njemu ti padovi napona ne smetaju, a ovim ATX napajanjima smeta jer su rađena za napon 230 V, i njemu 180 V smeta (pogotovo ovim MS i sličnim brandovima) pa se pokvari. Ti možeš uzet neki UPS koji i stabilizira napon. To ti je bitno. Njemu taj tvoj napon neče smetat, a na izlazu če ga on stabilizirat na 230 V

Ovdje se ne radi toliko o padovima napona koliko o "nestabilnosti" istog a tu ima svega kaj napajanje pa ni od laptopa na dugi rok nemr prepeglati. No sto je je jeftinije je kupiti mozda dva adaptera nego jedan UPS

DOKYY kaže...

E pa sad me zanima dali taj UPS blazer vista 600 stabilizira napon (jer ga mogu posudit od frenda)

Lijep naziv ... UPSovi ti deklariraju "virtualnu snagu" a ona radna je obicno 0.6xwatt(model name) no ni laptopi ne trose preko 50W uglavnom tako da to nije neki problem :)

Gle upsovi su obicno nezgrapni, a watti tebi ionako ne znace previse kad trazis da ti peglaju liniju. Iako ja bih radije mijenjao adaptere jer ti nista drugo ne bi trebalo eventualno otici (iako nikad ne reci). A obicno su to izdrzljivi mali gadovi koji i ovak odlaze unutar 5g rada pa ti je mozda to pametnije ulaganje. Kupovina UPSa mi se cini nezgrapnom i nepotrebnom investicijom je da je 15-20% vrijednosti ovog laptopa no adapter kosta manje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice