Preporuka UPS-a od recimo 450W naviše

poruka: 40
|
čitano: 15.115
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Preporuka UPS-a od recimo 450W naviše
191x7 kaže...
AIX 2.0 kaže...

U ratu je bio stabilniji napon nego tebi u miru.Zali se HEP-u zbog toga.Ako ti nesto rikne u kuci zbog nestanka struje mozes ih po zakonu tuzizi.

Žali se pola sela pa svejedno ništa ne poduzimaju. Službeno obrazloženje ukratko: ČVORCI i da će poslati tim da provjere. To kažu svakom kad nazoveš telefonom.

Prošle godine mi je zbog toga (isto u ovo vrijeme nestajalo struje tak na momente) riknuo mjesec dana star Corsair CX 400W.

Što se tiče tuženja, ko se može nositi s državnom firmom u našoj državi. Nema tu opcija. Možda poslati mail u potrošački kod?

Što je još zanimljivo, UPS mi pokazuje napon ulaza od 234 V do 245 V (uglavnom ili 238 V ili 241 V). Skoro stalno radi u AVR modu (automatska regulacija napona).

Nije ni čudo što nam često znaju žarulje pregorit ako je istina da je napon toliki. Mislim trebalo bi normalno biti 210 - 230V, 220V ideal...

Slučajno san naletija na ovu temu dok san tražija neke stvari o upsovima.

Samo da se nadovežen na ovu visinu napona.

U Hrvatskoj je zbog standarda EU povišen napon sa 220V na 230V (točnije 231, 400V trofazno podijelimo sa korijenon iz 3). Oscilacije u visini napona se mogu dogodit zbog dotrajale opreme / loših vodova / viših napona u trafostanicama. Tolerira se +/- 5-6% na ovih 230V.

Tako barem nas u školi uče.

Znan da je offtopic ali može bit korisno.

If God made everything, God must be somewhere in china.
17 godina
sirka666 kaže...
191x7 kaže...
AIX 2.0 kaže...

U ratu je bio stabilniji napon nego tebi u miru.Zali se HEP-u zbog toga.Ako ti nesto rikne u kuci zbog nestanka struje mozes ih po zakonu tuzizi.

Žali se pola sela pa svejedno ništa ne poduzimaju. Službeno obrazloženje ukratko: ČVORCI i da će poslati tim da provjere. To kažu svakom kad nazoveš telefonom.

Prošle godine mi je zbog toga (isto u ovo vrijeme nestajalo struje tak na momente) riknuo mjesec dana star Corsair CX 400W.

Što se tiče tuženja, ko se može nositi s državnom firmom u našoj državi. Nema tu opcija. Možda poslati mail u potrošački kod?

Što je još zanimljivo, UPS mi pokazuje napon ulaza od 234 V do 245 V (uglavnom ili 238 V ili 241 V). Skoro stalno radi u AVR modu (automatska regulacija napona).

Nije ni čudo što nam često znaju žarulje pregorit ako je istina da je napon toliki. Mislim trebalo bi normalno biti 210 - 230V, 220V ideal...

Slučajno san naletija na ovu temu dok san tražija neke stvari o upsovima.

Samo da se nadovežen na ovu visinu napona.

U Hrvatskoj je zbog standarda EU povišen napon sa 220V na 230V (točnije 231, 400V trofazno podijelimo sa korijenon iz 3). Oscilacije u visini napona se mogu dogodit zbog dotrajale opreme / loših vodova / viših napona u trafostanicama. Tolerira se +/- 5-6% na ovih 230V.

Tako barem nas u školi uče.

Znan da je offtopic ali može bit korisno.

To nisam znao. Zahvaljujem na informaciji.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na "HVALA" kao znak zahvalnosti. Hvala.
16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

@ Dr.Ninja - Da, to je najveći problem.

Osobito zimi kad se na vodove uhvati snijeg,

pa malo zatopli pa se otopi pa smrzne i tako par puta,

onda su vodovi teški, ekspanizija žice je velika,

jer u tim vanjskim oklopljenim kablovima

je 6 žica: 5 aluminjskih mekanih, i jedna čelična

i centru koja je noseća.

No to nije dovoljno za takve zimske uvjete...

Zapravo ovo sto navodis je teret stupovima/dalekovodima, te se po tome i proracunavaju (+4C i led/snijeg ako se ne varam je najekstremniji slucaj). Sami spojevi NN mreze nisu nosivi dio konstrukcije (barem ne bi smjeli biti) i uvijek se ostavlja debelo veca petlja da vodici ne trpe, ali svaki spoj (ako nije neka vrst opruznog) s vremenom oslabi i treba ga pritegnuti.

17 godina
neaktivan

Ja isto zelim uzeti c-lion, ali verziju od 1400VA. Samo nikako naći gdje se mogu uzeti zamjenske baterije za njega kad ove riknu?? Zna li itko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

refresh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

e ljudi ajd ako netko ima ovaj ups da ga slika sa zadnje strane tamo di su uticnice..

bio bih jako zahvalan

pretrazio sam internet i nista ..

lp

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. http://db.tt/0iXs5Cx
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Preporuka UPS-a od recimo 450W naviše

nema uticnica ako te to zanima...

15 godina
protjeran

Moj C-LION lagano "odlazi", tj. baterija je već banana.

Star nešto malo više od dvije godine, ali je dao svoje.

Provjerit ću dali je moguće u njega ugraditi obični kiselinski akumulator,

kao zamjenu za bateriju. 

From all the things I lost, I miss my mind the most...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma mislio sam di su priključci odostraga 

koliko ima outputa i na sta se spaja rs232 ili usb...

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. http://db.tt/0iXs5Cx
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Preporuka UPS-a od recimo 450W naviše
thabigjc kaže...

ma mislio sam di su priključci odostraga 

koliko ima outputa i na sta se spaja rs232 ili usb...

1 input za power cable, 3 takva outputa, ulaz za telefonski kabel, izlaz za telefonski kabel, usb kao na printerima (onaj mini) i serijski.

To su priključci.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice