Preporuka za napajanje

poruka: 8
|
čitano: 1.302
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Preporuka za napajanje

Cijenjeni forumaši

Budući da nemam pojma o napajanjima, a trenutno imam neko predinstalirano smeće koje sam dobio s jeftinim kućištem (Frontier Shinobi) kad sam kupovao gotovu konfiguraciju, molio bih nekoga tko se razumije u PSU-ove da mi preporuči najoptimalnije za sljedeću konfiguraciju:

- MB: Intel P-35 Neo-F

- CPU: Intel Core 2 Duo E8400 3.0 GHz

- GPU: nVidia GeForce 8800 GT

- HDD 1: Seagate Barracuda 7200.11 500 GB, SATA

- HDD 2: WD Caviar 320 GB, IDE

- HDD 3: WD Caviar Blue 160 GB, SATA

- DVDRW Pioneer 216 D SATA

Dakle, zanima me koje bi napajanje bilo optimalna solucija u smislu snage, kvalitete i cijene, a da podržava gore navedeno. Ovo koje imam sada ima deklariranu snagu od 400W, s time da za sada imam instalirana samo prva dva diska s liste (treći tek imam namjeru stavit). Posebno mi je važno da ima dovoljno konektora za sve navedene komponente (dva diska i optički uređaj su SATA, a jedan disk je molex). Ako nema napajanja s tim brojem konektora ili je takvo napajanje presnažno/preskupo za ovu konfiguraciju (pretpostavljam da su jača i skuplja napajanja bolje opremljena konektorima), molio bih vas da mi sugerirate neko rješenje za spajanje svih tih komponenti (adapteri i sl.), da ne kupujem neko prejako napajanje koje mi ne treba.

Napominjem da komp ne koristim za igranje, već isključivo za net, prženje diskova i gledanje filmova. Pretpostavljam da igranje igara predstavlja veće opterećenje za sustav od gledanja HD filmova, ali možda sam u krivu.

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Preporuka za napajanje
Neoverclockabilni - Shit happens, Prodajem G9x zapakiran za 500kn.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Preporuka za napajanje

To je to!

Puno hvala, rebelsy.

16 godina
neaktivan

I to nije to. Greška katastrofalna. Po navedenoj arhitekturi, pri odabiru napajanja, moraš voditi računa o dvije stvari:

1. Koje napajanje je potrebno za navedenu matičnu ploču (ATX12V ver.???, 1,2: 2.0: 2,2: 2,3.)

2. 400W navedenog napajanja ti nije dovoljno za siguran rad, kad zbrojiš potrošnju svih navedenih komponenti obavezno dodaj najmanje još 50W.

3. Ja bih na tvome mjestu uzeo 550W, brand name po tvom izboru, nije neka razlika u lovi, jer je napajanje najvažniji dio hardvera.

16 godina
Kalea kaže...

3. Ja bih na tvome mjestu uzeo 550W, brand name po tvom izboru, nije neka razlika u lovi, jer je napajanje najvažniji dio hardvera.

550 brand name napajanja uopće nije potrebno za ovo što on ima. To što on ima drži corsair CX400. Međutim, ja osobno bi se ipak odlučio za VX450. Ipak da se ima za buduče zafrkancije i nadogradnjice. Međutim, ovo što je on nabrojio, drži i CX400.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 0:02 (zabranjeniples).
17 godina
lol kalea jesi ga bubnuo, taj komp trosi daleko manje ispod 500w. CX400 ce biti i vise nego dovoljan za taj pc.
http://www.hr-invites.com/register.php (torrenti i pozivnice)
17 godina
Kalea kaže...

I to nije to. Greška katastrofalna. Po navedenoj arhitekturi, pri odabiru napajanja, moraš voditi računa o dvije stvari:

1. Koje napajanje je potrebno za navedenu matičnu ploču (ATX12V ver.???, 1,2: 2.0: 2,2: 2,3.)

2. 400W navedenog napajanja ti nije dovoljno za siguran rad, kad zbrojiš potrošnju svih navedenih komponenti obavezno dodaj najmanje još 50W.

Greska je samo tvoja opet i to debela prilicno, Brand Name napajanje po njegovom izboru a kak ak trazi pomoc onda ocito ne zna kaj valja.Smijeh Jer znas ti uopce koja firma radi to Corsair napajanje koje mu je preporuceno, jer da znas onda sigurno ne bi tak nekaj napisal. Moze uzet i jace od Corsair normalno ali mu uopce ne treba zapravo.Nevinašce

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 0:36 (rambox).
17 godina
Kalea kaže...

To napajanje cx400 od corsaira drži to bez problema, a tu konfiguraciju držao bi i forton 400w koji je ispod 300 kuna i još bi imao mjesta za nadogradnju.

Evo našao sam i jedan kalkulator koji je jako realan za razliku od ovih šta se nalaze na nekim stranicama  Link

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 1:06 (Patrick_cro).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice