Cijenjeni forumaši
Budući da nemam pojma o napajanjima, a trenutno imam neko predinstalirano smeće koje sam dobio s jeftinim kućištem (Frontier Shinobi) kad sam kupovao gotovu konfiguraciju, molio bih nekoga tko se razumije u PSU-ove da mi preporuči najoptimalnije za sljedeću konfiguraciju:
- MB: Intel P-35 Neo-F
- CPU: Intel Core 2 Duo E8400 3.0 GHz
- GPU: nVidia GeForce 8800 GT
- HDD 1: Seagate Barracuda 7200.11 500 GB, SATA
- HDD 2: WD Caviar 320 GB, IDE
- HDD 3: WD Caviar Blue 160 GB, SATA
- DVDRW Pioneer 216 D SATA
Dakle, zanima me koje bi napajanje bilo optimalna solucija u smislu snage, kvalitete i cijene, a da podržava gore navedeno. Ovo koje imam sada ima deklariranu snagu od 400W, s time da za sada imam instalirana samo prva dva diska s liste (treći tek imam namjeru stavit). Posebno mi je važno da ima dovoljno konektora za sve navedene komponente (dva diska i optički uređaj su SATA, a jedan disk je molex). Ako nema napajanja s tim brojem konektora ili je takvo napajanje presnažno/preskupo za ovu konfiguraciju (pretpostavljam da su jača i skuplja napajanja bolje opremljena konektorima), molio bih vas da mi sugerirate neko rješenje za spajanje svih tih komponenti (adapteri i sl.), da ne kupujem neko prejako napajanje koje mi ne treba.
Napominjem da komp ne koristim za igranje, već isključivo za net, prženje diskova i gledanje filmova. Pretpostavljam da igranje igara predstavlja veće opterećenje za sustav od gledanja HD filmova, ali možda sam u krivu.
Hvala unaprijed

Jer znas ti uopce koja firma radi to Corsair napajanje koje mu je preporuceno, jer da znas onda sigurno ne bi tak nekaj napisal. Moze uzet i jace od Corsair normalno ali mu uopce ne treba zapravo.