Pitanje u vezi napajanja

poruka: 8
|
čitano: 1.159
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pitanje u vezi napajanja

Dakle dali bi ovaj moj Fortron 350W PNF mogao terat HD4890 (na nekih dva-tri tjedna)..umjesto HD3870, koja će biti ponovno u kompu nakon tih dva-tri tjedna, računo sam snagu sa watts calculatorom i on pokazuje oko 250W sa HD4890  (210W sa HD3870)

Tnx..:D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pitanje u vezi napajanja

bump

16 godina
Pitanje u vezi napajanja

Tesko, aj da staviljas neku iz 5000 serije pa bi moglo vec nekak al ovak tesko.

Nebu mene niko (IZ)YEBAL! :D
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Pitanje u vezi napajanja

Znam da tjera HD 4850 na sličnoj konfiguraciji, no bojim se da za HD 4890 nema dovoljno snage.

No, i da ima dovoljno snage, nema dovoljno kablovanja. Mislim da od toga ništa.

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da imaš pravo, nema dosta kablova...

17 godina
neaktivan
Pitanje u vezi napajanja

Prema OVOM izvoru, a konfiguracija je u najmanju ruku slicna tvojoj, te pod pretpostavkom da tvoje napajanje daje stvarnih 350W, moci ces upogoniti HD4890 "bez problema", pretpostavimo da ce 4890 dodati recimo jos 70W i 35W zbog overclocka, dolazimo do 328W ukupne potrosnje u Loadu!

Sto se tice kablova, potrebni su adapteri sa 6pinskog konektora na grafickoj ----- na standardni Molex konektor i to komada dva.

Imamo Hrvatsku...u Banani...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kaiserex kaže...

Prema OVOM izvoru, a konfiguracija je u najmanju ruku slicna tvojoj, te pod pretpostavkom da tvoje napajanje daje stvarnih 350W, moci ces upogoniti HD4890 "bez problema", pretpostavimo da ce 4890 dodati recimo jos 70W i 35W zbog overclocka, dolazimo do 328W ukupne potrosnje u Loadu!

Sto se tice kablova, potrebni su adapteri sa 6pinskog konektora na grafickoj ----- na standardni Molex konektor i to komada dva.

Neće moći; HD 4890 treba ako se ne varam 8-pinski + 6-pinski, no radi i s 2 6-pinska.

No, ne radi s konverterima 4-pinski na 6-pinski već mora biti 2x 4-pinski na 6-pinski. Dakle dva takva konvertora 2x 4-pin na 6-pin.

Dakle trebaju mu 4 molexa samo za grafu. Dodaj još i disk i pržu i ak ima koji vent dodatno - i nema kablova dosta.

Znam dakle znam.

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
17 godina
191x7 kaže...
Kaiserex kaže...

Neće moći; HD 4890 treba ako se ne varam 8-pinski + 6-pinski, no radi i s 2 6-pinska.

No, ne radi s konverterima 4-pinski na 6-pinski već mora biti 2x 4-pinski na 6-pinski. Dakle dva takva konvertora 2x 4-pin na 6-pin.

Dakle trebaju mu 4 molexa samo za grafu. Dodaj još i disk i pržu i ak ima koji vent dodatno - i nema kablova dosta.

Znam dakle znam.

HD4890 obična ima 2x6pin, bleki/1GHz imaju 6 i 8 pinski.

Fortron će to vuć bez problema.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice