Nekompatibilnost napajanja...

poruka: 3
|
čitano: 1.435
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Nedavno sam krenuo u akviziciju novog računala, zapravo veliku nadogradnju postojećeg.

Problem je bio nastupio kod sklapanja. Naime sve je uredno bilo spojeno, prilikom paljenja svaki se vent vrtio, svaka je komponenta dobijala napon ali računalo jednostavno nije postalo.
Budući da sam bio siguran da napajanje ima dovoljno snage (600W OCZ) pretpostavio sam da je matična ploča pa sam računalo otfurao na servis. Srećom nisam odnio samo ploču. Nakon par dana dobio sam informaciju da je moje napajanje nekompatibilno sa mojom pločom ali i da je savršeno ispravno. Na kraju sam uzeo novo napajanje i sve 5.

Nakon toga, staro sam napajanje spajao i testirao na više računala, na 1 osim mog nije radilo sa istim simptomima ali na ostalih nekoliko radilo je sasvim normalno.

Radilo na; Asus, Msi, DFI.
Nije radilo na: Asrock i Gigabyte.

Sad mene zanima, budući da ga namjeravam prodati jer je očito ispravno, a i tako su rekli na servisu, zašto se ovo dešava? Sa čime je ovo povezano?
Kako napajanje, iako dovoljno snažno, moze biti nekompatibilno sa računalom ili matičnom?

Hvala na odgovorima.

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 12:18 (Danny_HR).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nekompatibilnost napajanja...

Zanimljivo!

Iskreno nisam do sada imao takav slučaj.

Surfajući netom naletio sam, između ostalog na slijedeće: "If the power supply or motherboard is new, they may be incompatible with one another due to poor adherence to ATX standards or support for different generations of the ATX standard."

Kaže slaba privrženost  u odnosu na ATX standarde i u odnosu na različite generacije ATX standarda.

Izvor:

http://www.fonerbooks.com/power.htm

Također zanimljiv je tekst na wikipediji (posebno dio Interchanging old/new systems with old/new PSUs) koj izadrži

praktični vodič što mješati, a što ne (This is a practical guidance what to mix and what not to mix:)

http://en.wikipedia.org/wiki/ATX

17 godina

čuo sam već o tome ali nikad nisam doživio...ja sam imao čufteka,tagana,corsaira i fortrona na asusu/asrock/gigabyte i nikad nisam imao problema....al vjerujem da je moguće premda logički baš i ne :)

[B] 188.72.226.232:28961 COD2 [NONO]Server 188.72.231.186:28960 COD4 [NONO]Server[/B]
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice