Napajanje i konfiguracija

poruka: 16
|
čitano: 2.396
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Evo me, prvi post, pozdrav svima...

E ovako. Nedavno dobih novi komp, kao iznenađenje.

Konf. je sljedeća: matična: Ep35-ds3, procesor: dual core 2.66, 2gb rama, grafa: saphire radeon 4850, te kućište codegen midi tower M603-CA sa vlastitim napajanjem od 400W.

Sad, zanima me, da li bi trebao kupiti neko drugo napajanje ili je ovo dovoljno, i je li se hitno treba staviti neko drugo napajanje, može li ovo koje sada imam biti dovoljno? Inače sve bez problema radi već 2 mjeseca. I još, GTA 4 ide bez problema, bez trzanja, temperatura se ne penje pod opterećenjem preko 35 stupnjeva.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Napajanje i konfiguracija
prihvaćeno rješenje
beconne kaže...

Evo me, prvi post, pozdrav svima...

E ovako. Nedavno dobih novi komp, kao iznenađenje.

Konf. je sljedeća: matična: Ep35-ds3, procesor: dual core 2.66, 2gb rama, grafa: saphire radeon 4850, te kućište codegen midi tower M603-CA sa vlastitim napajanjem od 400W.

Sad, zanima me, da li bi trebao kupiti neko drugo napajanje ili je ovo dovoljno, i je li se hitno treba staviti neko drugo napajanje, može li ovo koje sada imam biti dovoljno? Inače sve bez problema radi već 2 mjeseca. I još, GTA 4 ide bez problema, bez trzanja, temperatura se ne penje pod opterećenjem preko 35 stupnjeva.

Pa očito ti vrti konfu, znači da je dovoljno. Ali pošto je to codegen, mislim da ti već je negdje na rubu... Dakle, ne kažem da neće raditi, ali ne kažem ni da ti neće crknuti, kad-tad... Ako možeš ja bih ti predložio da staviš Fortrona PNF 400W ili Corsair CX400... Ali ako nemaš novaca, ostavi ovako, barem dok radi...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Pa da, trenutno je u pitanju manjak novca, samo bi bilo strah da ovo napajanje nije dovoljno dobro pa da nešto ne crkne, al dobro do ljeta će valjda izdržati

0 0 hvala 0
17 godina

Nikako nije dobro pouzdat se u Codegen jedan Fortron 400w bi te rijesio briga a ono valjda ce izdrzat do ljeta ti je hodanje po ledu, znat ces ak crkne i to jako dobro no onda je kasno!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa vjerojatno imas garanciju, ako imas onda cemu panika ?

Audi R8 - born of powerful ideas

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
beconne kaže...

Pa da, trenutno je u pitanju manjak novca, samo bi bilo strah da ovo napajanje nije dovoljno dobro pa da nešto ne crkne, al dobro do ljeta će valjda izdržati

Pa ak drži 2 mjeseca, držat će još neko vrijeme... Zamijeni ga čim budeš mogo, a dotad se nadaj da sve bude dobro :P
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan

Imao sam Napajanje Codegen 350w na starom računalu, ali čim sam nabavio iole jaču grafiku (to je tada bila ati 9800 gt sa dodatnim napajanjem) sistem se svako malo rušio. To se i danas odnosi i na 400w napajanja za suvremene konfiguracije. Čekanje da se "nešto desi", svodi na spaljeni matičnu i još koješta drugo...

17 godina
protjeran
prihvaćeno rješenje

I ja imam Codegen 400W.Vrlo pouzdano (radi 1,5god., bez greške),vrti konfu iz potpisa. Jednom riječju:Šuti i Radi.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 2GB DDR2-800Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2009 18:42 (UPDaTEa ŽeljaN).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
beconne kaže...

Ako je u pitanju manjak novca onda prićekaj još neko vrijeme.
Sad po zimi če ti vjerojatno izdržat,ali čim prije smogneš lovu mjenjaj.
Malo gledaj po BIOSU kakve su ti vrijednosti Voltaže,ako nema većih odstupanja sve bi trebalo biti OK.
microman
17 godina

Ovu tvoju konfiguraciju iz potpisa moze gurat tu nema problema no imat danasnje moderne konfiguracije na takvom napajanju nema smisla i nikak mi nije jasno zakaj ugradjuju ta niskoristi napajanja u gotove konfiguracije osim da zarade a to se posebno odnosi na HG spot jer ona napajanja koja oni ugradjuju u svoje kompove cak nemaju ni ime na napajanju ko da su pala s kruske pa napajanje je najbitniji dio kompa no boli njih ona stvar za to bitno da oni prodaju svoje konfiguracije koje su slozene ko da ih sava donesla!!!Plač

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Hm, vidim po komentarima da je pomalo riskantno imati ovo napajanjeOsmijeh. Očito ću onda morati staviti taj fortron 400W, ali će malo pričekati. Malko me strašite da je to hod po ledu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

i još me zanima: da li se onda to napajanje može staviti u ovo kućište i izvaditi staro napajanje ili i kućište treba novo?

0 0 hvala 0
17 godina

Ne treba ti novo kuciste samo taj Codegen izvadis i stavis novi Fortron i miran si!!!Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
beconne kaže...

i još me zanima: da li se onda to napajanje može staviti u ovo kućište i izvaditi staro napajanje ili i kućište treba novo?

Može se stavit, sve će pasati normalno... Sve je to standardizirano...
17 godina
neaktivan

da ne otvaram novu temu...moze li ISO power supply model 450PP (output power 350 W) drzati ovu konfu alive:

AMD +5600 2,8 ghz, 2x 2 giga rama, HD 4850 gigabyte....

ps neznam dali vam treba jos podataka o napajanju ....

jučer sam overclockal WC-papir :P :P :P MSN> leo_labin@hotmail.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Radi li se o ovom modelu...LINK...ako da, odgovor je ne!

Q6600 G0 @ 3.6GHz | Big Typhoon modded Gigabyte X38-DS5 2x2Gb G.Skill PK Seagate 250GB ST3250410AS Gigabyte 8800GTS 512Mb | AC S1 Corsair HX620 Samsung 2232BW Chieftec BA02-B-B-B modded
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice