Konektoru nedostaje jedan pin

poruka: 7
|
čitano: 1.800
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Kupio sam novo napajanje (RaptoxX Professional Series 500W; računalo je staro 7 godina tako da mi je i ovo dobro, samo da je tiho), i složio ga u kućište. I sve radi OK (dobro, nešto je BIOS prkenjao oko procesora, no mislim da je razlog tomu što sam mijenjao hladnjak, a stari je nekim čudom priljepio se za procesor, tako da je zajedno sa hladnjakom izašao van; riješeno nakon prčkanja po BIOS-u).

Da skratim priču, kada sam stavljao napajanje, na glavnom vodu nedostaje jedan pin koji je bio na starom napajanju, treći u donjem redu (novo ima 20+4 pinova, čini mi se da je "+4" razlika novih i starih ploča; ja imam ATX).

Sada, ako nije problem, volio bih da mi netko objasni u čemu je poanta, jer i bez toga računalo radi, te da li bi mogao imati kakvih problema sa radom?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

to ce ti bit veliko sra****

Psssssst
Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Konektoru nedostaje jedan pin
angel of fire kaže...

Pojasni. Ovako mi radi, nije mi jasno čemu onda taj pin (to me muči, zbog čega postoji). Na matičnoj postoji i na starom napajanju postoji. A napajanje bi (teoretski) trebalo biti kompatibilno unatrag (20+4, kada se utakne u stare ploče onda koristi samo 20, u novima cijeli konektor).
17 godina
neaktivan

Baš sam pogledao na Wikipediji, tamo vele da je opcionalni (bijela boja, -5V). Koja je onda svrha istog? Neodlučan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...

Ti ces biti veliko sranje. Ajde malo prestanite spammat.

Taj pin bi trebala biti massa (crna zica) i nemas nikakvih problema niti ces imati ;)
17 godina
neaktivan
Optik kaže...
Taj pin bi trebala biti massa (crna zica) i nemas nikakvih problema niti ces imati ;)
 I mislio sam, čini mi se kao "slijepo crijevo" napajanja. Već par dana radi bez problema. Samo, nedostaje bijela žica, ne crna, ako se usporedi sa starim napajanjem.
17 godina
neaktivan

neznam ali nemoj se zaje sa pinovima ja bi to odnio do servisa da pogledaju

Aj em IronMAn

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice