zanimljivo, sve navodi na to da je onda nešto kod ugradnje u pitanju...
kad stigneš uslikaj da se vidi pa će valjda netko prokužiti u čemu je problem 
zanimljivo, sve navodi na to da je onda nešto kod ugradnje u pitanju...
kad stigneš uslikaj da se vidi pa će valjda netko prokužiti u čemu je problem 
sve OK izgleda...
vijke za fiksiranje križa na hladnjak si pritegnuo nadam se dobro, pasta se ne vidi da je niti malo iscurila negdje po rubu procesora.
to si pobrisao prije slikanja ili ?
nije uopce izasla van...
Pa nije li mu vent okrenut naopako.. meni izgleda tako .. jer ja se uvjek orjentiram tamo gdje je naljpnica tamo puše i je tako e sad kako je vamo neznam...
Dobro je stavljen, nije naopako...
Dobro je stavljen, nije naopako...
aha.. hvala.. neznam ni ja kako koji ide.. meni ti ventovi uvjek nekako naopako.. znam da samo još nisam ni jdan fulo kad sam meto da je naljpnica mjesto gdje puše.. xD
Konkavni dio uvjek pokazuje smjer puhanja,
odnosno, gdje je rotor vezan plastikom na osovinu, na tu stranu puše vent.
a tako nekako .. e pa da gledam sad imam neki vent ima s obje naljepnicu... 
ovaj vent ima gumice, pa pretpostavljam da strana s gumicama ide na cooler...
Hm, a jel uzimaš u obzir ove vrućine sada?
Meni u reviewima piše da drži proc na oko 13-15 stupnjeva iznad temp. okoline, tako da so obzirom da je ovih dana bilo 36 kod mene u stanu, proc mi je bio na oko 50, 51, što je točno kako su rekli u testovima.
Probaj nać neku recenziju pa vidi šta kažu za tvoj cooler. A osim toga računaj na razliku u glasnoći. Pretpostavljam da ti je ovaj cooler dosta tiši od stocka? Mene je moj stock na 965 izluđivao. Ko turbina se čuo.
cuo se stock cooler dosta glasno, pogotovo kada se jednom vrtio i preko 6000 rpm (!).
tako je i meni bila temp u sobi. negdje malo iznad 30...
i da, necujan je, jedino sto se cuje je vent od napajanja i (ja mislim) straznji od kucista...
Pasti treba neko vrijeme da "sjedne", tj. za par dana ćeš vidjeti njene rezultate.
Što se tiče trenutnih rezultata, dobio si par stupnjeva više i tišinu.
Kad smo već kod tišine...
A što se tiče visokih temperatura autora teme - uzmi u obzir trenutne temperature zraka. Meni je recimo taj sustav (baci oko na lik) sa stock coolerima kad je bilo 25-26°C držao procesore na ovim temperaturama.
Ono što želim reći je da pravilno podešena izmjena zraka (pritom mislim na volumen istog) ne znači nužno da moraš ići na brze i bučne ventilatore, nego da u kućištu mora postojati "tunel" (ili još bolje: "tubu") kroz koji će zrak proći i ventovi koji ga usmjeravaju da prolazi upravo kroz njega. A onda možeš koristiti i sporije (ali puuuuuno tiše i isplativije) ventilatore.
Ispricavam se sto upadam ali da ne otvaram novu temu za samo jednu informaciju...
Preporuka jednog od ovih coolera. Svi su iz linksa i slicne cijene. Naglasak da je snazan, ali opet ne preglasan.. :)
Cooler SCYTHE KATANA 3 SCKTN-3000, socket 1156/1366/478/775/754/940/939/AM2 12 mjeseci 179,00
Cooler SCYTHE Samurai ZZ, s. 478/775/1366/754/939/940/AM2/AM2+/AM3 12 mjeseci 179,00
Cooler ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2, s. 775/1156/1366/754/939/AM2/AM3 24 mjeseca 169,00
Cooler ARCTIC-COOLING Freezer 64 Pro PWM, socket 754/939/940/AM2 24 mjeseca 169,00
Cooler SCYTHE Katana 3 SCKTN-3000A White Box, za AMD 12 mjeseci 159,00
Cooler SCYTHE Katana 3 SCKTN-3000I White Box, za INTEL 775/1366 12 mjeseci 159,00
Cooler ZALMAN CNPS7000C-AlCu, socket 775/754/939/940/AM2 24 mjeseca 159,00
Od navedenih, preporučam Katanu 3 (model od 179 kn, koji podržava i amdove i intelove procesore).
Svakako navedi model procesora, jer postoji mogućnost da će za tvoj procesor, još ako ga planiraš overklokirati, možda u obzir doći i CoolerMaster Hyper 212+.
od navedenih, ja preporučujem katanu, jer je praktično bešumna /imao sam ju u kompu 2 mjeseca (i imam ju na lageru na prodaju, jer sam kupio scythe yasyu, koja mi je trebala radi jačih performansi radi većeg oc-a), lako se montira, nije preglomazna (stane u gotovo svako kućište) i svatko sa umjerenim zahtjevima za u kompu bi trebao biti i više nego zadovoljan (namjestiš u bios-u da ti ploča regulira broj okretaja, putem senzora oćitanja temperature, ventilatora na njoj i miran si)
btw, katana je za sve sockete, tako da nema brige koji ti treba (barem su sve novije pošiljke bile, od nove godina na ovamo; ne vjerujem da više nabavljaju stare modele... neki lanjski nisu podržavali soc. 1156, ali je to novijim revizijama modela ispravljeno ... uostalom, piše na svakoj kutiji)
mogao si napisati za koji ti procesor treba... bilo bi lakše iznijeti mišljenje
Od navedenih, preporučam Katanu 3 (model od 179 kn, koji podržava i amdove i intelove procesore).
Svakako navedi model procesora, jer postoji mogućnost da će za tvoj procesor, još ako ga planiraš overklokirati, možda u obzir doći i CoolerMaster Hyper 212+.
Imam Intel E5200 OC sa 2,5 Ghz na 3,4 Ghz sa standardnim coolerom. Bio je dovoljan kad je bilo zima ali sada mi zna doci i do 60C kod nekog kodiranja videa ili slicno... a i ima vec dvije godine... Oboje kazete Katana je najbolja od ovih onda neka bude taj. Ne uzima mi se nista skuplje jer ne mogu ga vise OCat zbog limita ploce. Da imam klimu u sobi usudio bi se reci da mi je i dovoljan i ovaj standardni intelov.
Koji bi cooler bio najbolji za intel dual core pentium??
Moze sa neonkama!!!!
Do 200 kn!!!!!!!!!
Koji bi cooler bio najbolji za intel dual core pentium??
Moze sa neonkama!!!!
Najbolje bi bilo hlađenje tekućim dušikom,ako misliš mjenjat hladnjak,onda napiši koliko misliš izdvojiti za hladnjak,tako možemo biti precizniji u odabiru najboljeg hladnjaka
EDIT: za 200Kn imašKatanu 3 soc 775 i ako hoćeš da ti svjetli,samo zamjeniš ventilator velićine 92mm npr- LINK,ali originalni(bez ledioda) ventilator bi ti bolje hladio...