Home made kucista

poruka: 7
|
čitano: 3.792
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Home made kucista

Pozz!

Vec duze vrijeme planiram u suradnji sa svojim bratom napraviti kuciste,no nemam pojma odakle bih krenula!

Zato otvaram ovu temu(vjerovatno vec postoji,ali ju nisam nasla na Bugu),u cilju da mi-nam,pomognete,sa

svojim idejama,savjetima!

Pisite o materijalima potrebnim za izradnju kucista,saljite slike vasih uradaka,nacrtima....sve sto je potrebno za

savrseno kuciste!

Naravno,bitno je paziti na provjetravanje,hladenje,ljepotu,no o tome necu pametariti jer to sve znate!

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Home made kucista

drvo, lim ,aluminij, pleksi , neki hibrid - staro kućište + nešto odatnih materijala i radova ?

Što vam se sviđa od ovoga?

Ljudi grade takve pc-e mjesecima.

S druge strane treba vještien i znanja o radu nekim alatima npr. ubodna pila, brusilica, bušilica, al sve to badava ak nemaš radionicu

sa stalkom za te alate, dobro mjeriti i zacrtati te provjeriti 3 puta min....

Najbolje bi bilo u nekom softveru crtati sve skice pa odabrati put za realizaciju....

Za početak možad najbolje počet pilit neko posotjeće gotovo kućište pa vidjet kak sve ide i koji su problemi....

Ili krenut logikom - koje materijale već posjedujem ngdje u kutu sobe ili podruma?

Ili što mi je najbolje išlo na satovima prakse?

Ili pogledat na youtube kako se radi...

poz

16 godina
neaktivan
Home made kucista

Evo uputit ću te u moju temu"Mali moding"gdje ima od svega pomalo.Od ideja što i kako,do izbora materijala te iskorištavanja nekih drugih.A isto tako možeš pronaći mnogo sličnih tema kojima je stručni naziv modingSmijeh,da ne pametujem.Pogledaj,vidi,odluči.Sve što napraviš,dobro je,a drugi put će biti bolje.Ja naime završavam ono drugo kućište,al sam malo zapeo sa vremenom i sa svim tim ledicama.No doći će zima i ja ću svoju ljepoticu prikazati u punom sjaju...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Home made kucista

Hmm ok hvala na tipovima,ali vjerujte mi da sam surfala i nigdje nisam nasla nekakve nacrte,tj. ustvari,

htjela bih napraviti nesta sto nije klasicnog oblika kutije,a da opet ima extremnu prozracnost,tj.nesta da zrak struji

kroz svaki dio hardwarea!

Imam nekakve ideje,ali mi problem stvara Graficka koja stoji okomito na maticnoj(logicno) i time stvara "zid" koji sprecava

normalan protok zraka!

Preferirala bih prozirne materijale,da se vide komponente,a ledice i neonke bih vec negdje "ugurala"

Ma vidjela sam nedavno na Bugu sliku NEVJEROVATNOG kucista,nesto poput mini jukeboxa,fantazija,samo sto ne mogu

sjetiti na kojoj temi!Plač

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Home made kucista
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Home made kucista

Ok,evo me!

U suradnji sa sogorom,poceli smo na izradi kucista!drvo je materijal i jucer nam je izgorila ubodna pilaSramim se!

Ideja je da kuciste bude cijelom duzinom izrezano u obliku plamena u kombinaciji crne,žute i crvene boje!

Sogor ima par pitanja!

1-Podloga je crna,izrezana "vatra" zuta(rub) a crvena bi bila ustvari zarulja unutar kucista koja bi treperila,time dajuci dojam "zive"vatre!

EHH kako napraviti zarulju da treperi??

2-Kakvu zarulju upotrijebiti(jacina u W i V)?

3-USB(prednja dva) bi bila odozgora kucista,cime su nam prekratki kablovi,smiju li se oni "nadostiklati",tj produziti?

4-Ventilatore (4 kom),za kuciste,dobili smo iz starog napajanja.Smijemo li ih spojiti direktno na nap.od kompa,tj na 12V?

5-"malo blesavo,ali covjek pita"Smije li DVD rom stajati gore,tj. da se otvara prema gore?

PS:osjecam da ce pitanja biti jos,samo da "naletimo" na probleme!Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Home made kucista

1. možda ledice i treptalo?

3.mogu

4.možete

5.možete, ali je to malo nespretno, najbolje je da je vodoravno

1 0 hvala 1
1
Nova poruka