Fractal Design Core 3000

poruka: 4
|
čitano: 2.200
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Fractal Design Core 3000

Pozz, jel ima tko ovo kućište. Piše u specifikacijama da stane cooler do 160 mm. Moj je 163mm, pa me zanima jel stane malo viši, ili je 160 mm baš maximum da se nemože normalno zatvorit stranica  ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Fractal Design Core 3000

Ja sam prilicno siguran da ce stati jer je kolega uspio u svojeg TT-a V4 koji je sirok 190mm te kaze kako mu je ostalo jos 3-5mm lufta do stranice ! Core 3000 je sirok 200mm i trebao bi 612S stati u njega ! KLIK !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 1:15 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Fractal Design Core 3000

Kućište je naručeno, trebalo bi stići u petak. Kad dođe, napišem dojmove.

14 godina
Re: Fractal Design Core 3000

Ja zaboravio obavijestiti narod koji možda treba informacije o ovom kućištu. Kućište je super što se tiče izgleda. Ja sam tražio kvalitetno kućište standardnih dimenzija i decentnog izgleda, bez nekih šarenih ventilatora i tih krivina ( nemam ja 15 godina :). Izgled je meni super, čvrsto i klasično ( ono tipa Audi kod auta, djeluje čvrsto i moćno ). Kućište ima 2 14cm venta i jedan 12 cm vent predinstalirano već, što je rijetkost za 500kn. Ventovi su nečujni na minimumu, dok se na maximumu čuju, ali to svakako nije kategorija bučno i nećete ih čuti dok igrate neku igru i na maximumu. Sa kućištem dolazi potenciometar za sva 3 venta tako da možete regulirati brzinu po potrebi. Zgodno je da se ventovi napajaju preko jednog molexa, i uopće netrebate koristiti niti jedan standardni pin header što vam ostavlja mjesta za instalaciju dodatnih ventova bez potrebe za kupovanjem splittera i sličnog. Ja sam stavio još jedan svoj 12cm, i sad sa 4 venta ( 2 usis, 2 ispuh ) imam dobru ventilaciju. Kućište ima solidnu mogućnost cable managmenta, ali tu su mogli i malo bolje napraviti. Fali gornji otvor kod socketa za napajanje procesora, pa je potrebno malo improvizacije. Otprilike je standardnih dimenzija, pa tako trebate i očekivati prostora za standardne komponente. Što se tiče grafi, možete staviti bilo koju grafu jel ima mjesta ( ako se izvadi gornji drive cage ) na pretek. Ono što je mene mučilo je širina, odnosno da li će stati Hyper 612S koji je prema specifikacijama visok 163mm. Kućište prema specifikacijama prima coolere do 160mm visine, pa je bilo upitno hoće li stati bez grebanja i savijanja stranice. Kad je kućište došlo i kad sam ubacio Hypera, ispostavilo se da stane sasvim fino. Ubrzo je umjesto Hypera došla Noctua NH-D14 {#}, i taj cooler je također stao. Inače, po specifikacijama je Noctua 160mm visoka, ali u praksi je bilo više na knap sa Noctuom, nego sa nominalno višim Hyperom. Uglavnom, cooleri sa oko 160mm visine stanu normalno. Evo link i sa slikama da vidite malo kako to izgleda u praksi. Slikao sam ubiti Noctu tako da nema baš previše slika, ali imate maliuvid i u samo kućište.

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=223

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice