Čudan miris iz napajanja

poruka: 17
|
čitano: 16.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Čudan miris iz napajanja

Sinoć sam pri ulasku u sobu primjetio onaj miris kada nešto pregori od elektronike i odmah trk do kompa i malo pronjuškam kad ono napajanje smrdi ugasim komp i nakon nekog vremena opet upalim i tada se osjetio miris izvadio sam ga van i danas sam napajanje stavio u stari komp da vidim dali ce opet smrditi i ako nesto pregori da mi ne spali novi komp. Sada ovo pišem na tome kompu i za sada ne smrdi ništa vjerojatno treba vremena da se zagrije.

Znam da nesšto nije u redu s napajanjem ali za sada radi, dali da odnesem na servis i objasnim o cemu se radi i dali ce mi to primiti posto napajanje radi a strah me više imati ga u komjuteru da mi ostale komponente ne spali.

Napajanje je Hiper 530W

Molim savjet!

Shoma
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Čudan miris iz napajanja
Shoma kaže...

Sinoć sam pri ulasku u sobu primjetio onaj miris kada nešto pregori od elektronike i odmah trk do kompa i malo pronjuškam kad ono napajanje smrdi ugasim komp i nakon nekog vremena opet upalim i tada se osjetio miris izvadio sam ga van i danas sam napajanje stavio u stari komp da vidim dali ce opet smrditi i ako nesto pregori da mi ne spali novi komp. Sada ovo pišem na tome kompu i za sada ne smrdi ništa vjerojatno treba vremena da se zagrije.

Znam da nesšto nije u redu s napajanjem ali za sada radi, dali da odnesem na servis i objasnim o cemu se radi i dali ce mi to primiti posto napajanje radi a strah me više imati ga u komjuteru da mi ostale komponente ne spali.

Napajanje je Hiper 530W

Molim savjet!

Vadi to van iz kompa i rjesi se tog odma ak ima garanciju vratis nazad ili ak nemas kupi drugo jer posle ce bit kasno. Inace neka napajanja pod punim opterecenjem mogu imat neki miris kaj niej dobro no tvoje niej bilo sigurno pod punim opterecenjem vjerojatno pa je to onda vrlo alarmantno pa onda to rjesit ovak ili onak hitno!Iznenađen

17 godina
Čudan miris iz napajanja

I ja sam prije godinu dana osjetio miris pržene elektronike u svom računalu.

Kod mene je problem bio to što se pokvario ventilator od napajanja (Hiper 425w), tako da bi bilo dobro da provjeriš okreće li se ventilator od napajanja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2009 15:41 (klimama).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Čudan miris iz napajanja

Mislio sam otvoriti sličnu temu, ali mi je drago da ju je netko drugi otvorioSmijeh Dakle, prije par dana sam (nakon što mi ukućani stalno govore da ugasim komp preko noći ili kad nema nikoga kod kuće jer postoji opasnost da se zapali i izgori cijeli stan i sl. )  razmišljao da li je to stvarno i moguće. Jer, znamo da npr. uključeni TV (kao i drugi elektronički uređaju)  znaju ljudima zapaliti cijeli stan. Zanima me (možda je pitanja banalano, ali svjedno) da li napajanje ima neku 'samozaštitu' od pregrijavanja, ili zapaljenja? Dakle, da li je moguće da se komp zapali sam od sebe?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Čudan miris iz napajanja

Sve je moguce pa tako i da ti se zapali PC samo sto je sansa jako mala tj. npr. prije ce ti pknut baterija na mobitelu nego se zapalit pc. Do zapaljenja moze doci i kada je zrak presuh tj. nema vlage i jos ako ti je pc prasnjav pa moguce je da dode do skakanja iskri i samozapaljenja. Meni se tako zapalio satelitski reciever ne bas onako da je gorio ali se posteno osmudio.

,,Baš i nije... COD je više razbibriga u odnosu na nadmoćni BF2.'' ROFLCOPTERIMAO
Moj PC  
1 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
Čudan miris iz napajanja

Meni se npr. moja TV zapalila dok sam je gledao...Baš je pravi plamen bio...I nije uopće bilo zabavnoSmijeh

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam garanciju ali se bojim da mi ga ne vrate nazad i kažu da je ispravno pošto radi trenutno, a znate i sami da oni to ne testiraju dugo ubace u neki komp vide da radi i kažu da je ispravno

Shoma
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2009 16:53 (Shoma).
16 godina
neaktivan
Shoma kaže...

Imam garanciju ali se bojim da mi ga ne vrate nazad i kažu da je ispravno pošto radi trenutno, a znate i sami da oni to ne testiraju dugo ubace u neki komp vide da radi i kažu da je ispravno

Samo ti njima to uvali i reci da ti smrdi...

Ukoliko želite LOCKERZ POZIVNICU obratite mi se na PM ili upišite svoj mail na ovom linku: http://fs17.formsite.com/CroWarrior/form245636018/index.html
16 godina
neaktivan
Čudan miris iz napajanja

Ima sam i ja sličan problem s napajanjem. Meni su se kondenzatori napuhali te popucali, smrdjelo je odvratno. Odmah sam dobio novo preko garancije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što mislite dali je to moje napajanje dovoljno za moju konfiguraciju, ja sam uvjeren da je  i previše čak mada mi neki tvrde da možda nije pa se zato pregrijava!?!?!?

Inače napajanje je HIPER 530W  a konfiguraciju pogledajte pod Moj PC

pozdrav

Shoma
16 godina
neaktivan
Shoma kaže...

Što mislite dali je to moje napajanje dovoljno za moju konfiguraciju, ja sam uvjeren da je  i previše čak mada mi neki tvrde da možda nije pa se zato pregrijava!?!?!?

pozdrav

Definitivno dosta, jedino si pogledaj kod spajanja konektora za grafu da ti ne spadaju oba na istom rail-u.

http://manutd-cro.com/forum/index.php
17 godina
neaktivan
Shoma kaže...

pozdrav

Nemoj da te te brojike zavaravaju.Naime jeftina napajanja često imaju upitnu efikasnost(50% i ispod).Što znači da če iz utičnice izvuči 530W,a komponentama isporučiti upola manje.

Inače konfiguracija ti je dobra,a i imaš grafu koja zna biti gladna struje.Uglavnom ja da sam na tvojem mijestu uzeo bi napajanje sa manje deklariranom snagom(400W) no poznati brand(Corsair,seasonic,itd...) koja svi redom imaju80+% efikasnost.

Istina je oko nas,a laž još više.
17 godina
neaktivan
microman kaže...
Shoma kaže...

pozdrav

Nemoj da te te brojike zavaravaju.Naime jeftina napajanja često imaju upitnu efikasnost(50% i ispod).Što znači da če iz utičnice izvuči 530W,a komponentama isporučiti upola manje.

Inače konfiguracija ti je dobra,a i imaš grafu koja zna biti gladna struje.Uglavnom ja da sam na tvojem mijestu uzeo bi napajanje sa manje deklariranom snagom(400W) no poznati brand(Corsair,seasonic,itd...) koja svi redom imaju80+% efikasnost.

tocno to....tako ja imam primjer sa frendovima aopen napajanjem od 400w, isto ima ovu grafu i komp mu se nije htio ni bootat...stavio je corsair vx400 i radi sve bez greske

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
17 godina
protjeran
Shoma kaže...

samo ti njega gazi to napajanje ima zaštitu od kratkog spoja na svim vodovima tako ako napajanje crkne neče oštetit konponente a kad rikne onda ga odnesi na reklamaciju i dobiješ novo ako ga sad odneseš na garanciju to je igra mačke i miša

I Jadantisi
17 godina
neaktivan
giga kaže...

samo ti njega gazi to napajanje ima zaštitu od kratkog spoja na svim vodovima tako ako napajanje crkne neče oštetit konponente a kad rikne onda ga odnesi na reklamaciju i dobiješ novo ako ga sad odneseš na garanciju to je igra mačke i miša

A vidi ti dobar prijedlog.Dal ti (ili bilo tko drugi) možeš biti 100% siguran da če zaštita od kratkog spoja zaštitit komponente.Nemožeš.

A kao primjer ču ti dati moj slučaj sa daleko kvalitetnijim Thermaltakovim napajanje.

Naime prilikom vađenja komponenti iz kućišta zaboravio sam isključit dotok struje u matičnu.I kad sam vadio kabel za napajanje matične iz utora došlo je do kratkog spoja.

I vidi vraga ošla i matična i napajanje koje me došlo 890kn.Samo želim reči da ništa nije sigurno pa tako ni zaštita od kratkog spoja.I ako se primjeti smrad u napajanju najpametnije ga je isključit i vadit van.Jer kad izazivaš vraga tad i dobiješ vraga.

Istina je oko nas,a laž još više.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2009 19:36 (microman).
16 godina
neaktivan

Taj miris ti znači da se pregrijava, pitanje je samo kad će totalno crknit. A što se tiče ostalih komponenti to je samo pitane sreće. U prvom slučaju mi je izgorila matična, grafička i napajanje, a u drugom UPS i napajanje. Sretno!

16 godina
odjavljen
Čudan miris iz napajanja

A kakav je miris-po paljevini,po metalu,po čikovima? Svašta može biti.Nove stvari inače smrde,a možda boja nije kvalitetna pa se osjeti.

Kad sam kupio svoje napajanje(rabljeno) kod rada se uvijek osjećao čudan miris,ali ne od pregaranja nego jednostavno miris ustajalosti-lik od kojeg sam ga kupio definitivno nije otvarao prozore.Nakon mjesec dana-ništa,bez mirisa. Eto,puno primjera,pa ti odluči oćeš na garanciju ili zadržad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice