CORSAIR 450W ili CoolerMaster ATX Modular 520W

poruka: 22
|
čitano: 4.108
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Kao sto sam naslov govori, skupio sam jos nesto para, pa cu ovaj tjedan uz cooler "Zalman" uzeti i jedno od ova dva napajanja!

Planiram ipak kupiti "CoolerMaster-ovo" napajanje ima 80 plus i sli certifikat i 5 godina jamstva, ali me zanimaju i vasa misljenja, da se ne za*ebem!

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=2685

Martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja imam real power pro m620 w ... napajanje je odlicno .. nije bucno ...

:D
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 0:40 (rebelsy).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: CORSAIR 450W ili CoolerMaster ATX Modular 520W
Marti kaže...

Kao sto sam naslov govori, skupio sam jos nesto para, pa cu ovaj tjedan uz cooler "Zalman" uzeti i jedno od ova dva napajanja!

Planiram ipak kupiti "CoolerMaster-ovo" napajanje ima 80 plus i sli certifikat i 5 godina jamstva, ali me zanimaju i vasa misljenja, da se ne za*ebem!

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=2685

Ako je Corsair HX450 uzmi njega, također je modularno. Ako je VX450 nemoj ni razmišljat uzmi Coolermastera.

Music is my life :)
16 godina

Razlika u cijeni je stvarno zanemariva CORSAIR 450W, VX Series - 548 kn a CoolerMaster ATX Modular 520W - 569 kn

Mislim da cu ipak uzet CoolerMaster napajanje Smijeh

Martin
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 0:51 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Marti kaže...

Razlika u cijeni je stvarno zanemariva CORSAIR 450W, VX Series - 548 kn a CoolerMaster ATX Modular 520W - 569 kn

Uzmi CM u tom slučaju, jer VX450 nije modularno napajanje. Uz to 70W više s 80+ certifikatom nije na odmet.

Music is my life :)
17 godina
makaweli kaže...
Marti kaže...

Uzmi CM u tom slučaju, jer VX450 nije modularno napajanje. Uz to 70W više s 80+ certifikatom nije na odmet.

Tih 70W jacine u korist Coolermaster ne postoji zapravo jer lazu u nazivnoj snazi dostaNevinašce kak se fino vidi po specifikacijama na 12V naponu a to je najbitnije. To su napajanja iste snage otprilike, Coolermaster kak se vidi na prvoj fotki daje 408W na 12V naponu a Corsair 396W pa je jedina prednost Coolermaster jer je ono modularno napajanje i to je to.Cool

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 1:24 (rambox).
16 godina

imam corsaira vx 450 W i preezadovoljan sam njime .... tiho i efikasno ... :))

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Zaboravio sam vam rec Smijeh, kupio sam Coolermaster M520, napajanje je odlicno, dobio sam brdo kablova, koji mi trebaju i netrebaju!

5 godina garancije!

Martin
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 15:09 (Marti).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dobar odabir,i nešto je tiši od Corsa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

a koja je razlika u serijama ovih corsair napajanja, npr ova 2 napajanja imaju istu snagu a vidim da imaju puno serija napajanja, po cemu se razlikuju:

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6657&category_id=3571

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=5906&category_id=30

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Silent Pro Gold 600W 
- 80 Plus Gold Cert.
- Rail 1: 3.3V od 22A + 5V od 25A (max kombinirano do 150W)
- Rail 2: 12V od 48A (max snaga 576W)

eXtreme Power Plus 600W
- nikakav Cert. na web-u
- nema točno označene railove, ali pregled je ovaj:
3.3V od 25A
5V od 30A
(skupa bi dali do 232,5W)
12V1 od 18A
12V2 od 18A (skupa oba kombinirano daju do 432W)
(dva zasebna raila od 12V, nekad je to dobro, nekad loše,
uglavnom bolja napajanja imaju jednu 12V granu, koja podnosi
veće opterećenje, dok multimedijalna napajanja kao ovo
ima dvije grane, ali zato širi spektar prema dodatnoj periferiji,
HDD-ovi primjerice)

Uglavnom, Silent Pro Gold je bolji izbor, makar nikad nebi kupio CoolerMaster napajanja.

Kao prvo, imamo uvoznika Feniksa koji smanjuje jamstvo sa 5 na 4 godine,

a kao drugo, diže im cijenu u nebesa, makar ta napajanja nisu ni sluga jednom Enermaxu, CWT-u, Seasonicu, te njihovim brand napajanjima (Corsair, XFX, SilverPower, LC-Power [mid range CWT]).

Good artists copy, great artists steal. (Picasso)
15 godina
neaktivan

Nema ih samo u Feniksu,koji je istina Bog,drogirano skup. I ne znam zašto ne bi uzeo CM? Zbog skidanja godine garancije? CM znači nije sluga Corsairu ili pazi sad LC Poweru? Xčina na kvadrat..

Jedina LC Power napajanja koja valjaju što cijenom što performansama su 560 i 650W GP3 serija,koja je dostupna u Linksu,sve ostalo je neisplativo,najjača modularna napajanja nisu dostupna u HR,a i sumnjam da im je cijena ispod 200$.

CM s druge strane ima vrlo dobru Real Power ( M)seriju,SilentPro,GX modele ,pa i Ultimate seriju..koju neću ni spominjati,reći da je to sluga,ili još bolje da nije ni to je neozbiljno. Ne razumijem u krajnjoj liniji što će ti više od 400W na 12V danas,pa prosječna konfa troši 250W,300 max max osim ako ne vrtiš Prime,Furmark i 06 čmark uz igranje omiljene igre, što mislim da nije slučaj.

GX 650 ima 624W na 12V za Boga miloga,čemu nedoumice oko CM-a i nepotrebne skepse? I naravno 85% eff. na 50% loadu. Znači na svakoj današnjoj konfi.

Za prosječne konfe su danas oba napajanja gore navedena optimum..

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 7:47 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ja mislim da cu ja ipak sebi  za novu konfu uzet coolermaster, vjerojatno gx 750 ili gx 650 , gledao sam linusov rewiew i kaze da na napajanju za razliku od vecne pise da bi trebalo raditi 100 000 sati bez kvarenja . to mi je daleko najvaznija stvar jer bi napajanje namjeravao zadrzat duze vrijeme , to  bi znacilo da bi napajanje trebalo trajat 11 godina u 24/7 radu , uostalom tiho je i visokokvalitetno, samo neznam cijene bas, jos cu se odlucit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nedavno sam ubo na akciji CM SilentPro M600 za 600kn, modularno, flat kablovi, radi sto se od njega ocekuje, tiho. Sutra mozda krepa, ali tako je sa svime :)

No evo jedan gotov review da ne filozofiram previse:

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=134

Konkurencija mu je bio Corsair TX650, samo tada je bio najjeftiniji oko 750Kn, sto mi je bila prevelika razlika (na stranu modularnost, ona mi nije toliko bitan faktor, iako ljepse izgleda kad nema viska kablova), a isti je navodno i malo bucniji. Cak i VX550 je tada kostao vise.

Trenutno mi kao odlicna prilika djeluje TX650 za 650Kn, odnosno VX550 za 575, a i manji Corsaircici koji su na akciji u Eurotradeu.

15 godina
protjeran

GX 650W napajanje ima jako kratke kablove...

To mu je najveći minus...

15 godina
neaktivan

Imao sam CM eXtreme Power 600W koje je bilo najvece smece od napajanja koje sam ikada imao, a koliko sam ga platio bolje necu ni reci!

Bolji mi je bio cak i Fortron Blue Storm 500 W od toga CM!

Evo ti samo jedan primjer....kada sam kupio ATI 4870x2 ekipa je mogla sa slabijim Corsair napajanjem bez imalo muke pokreniti graficku karticu i to sam ukopcanim samo jednim 8 pin PCIeR (a zna se da idu dva komada, ali naravno CM je imao samo jedan). Kemijanjem, lemljenjem i sta ja znam sta sve nisam radio sam napravio adapter od molex-a i napokon pokrenio graficku karticu sa CM koja sa samo jednim 8 pin nije mogla bas nista!

Nemas pojma kako sam bio sretan kada sam prodao to "zvucno" eXtreme Power 600 W napajanje i uezo Corsair HX520W koje radi bez greske i daleko je bolje nego navedeni CM, a kao ima manje W!

Da sam na tvome mjestu uzeo bih bez razmisljanja Corsair! Ne kazem zato sto ga ja imam, vec zato sto sam imao i CM i jos dosta napajanja te mi je CM ostao u najlosijem sjecanju (naravno tu pricamo o napajanjima, a ne o "napajanjima"...zna se sta mislim).

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan
win32 kaže...

Imao sam CM eXtreme Power 600W koje je bilo najvece smece od napajanja koje sam ikada imao, a koliko sam ga platio bolje necu ni reci!

Bolji mi je bio cak i Fortron Blue Storm 500 W od toga CM!

Evo ti samo jedan primjer....kada sam kupio ATI 4870x2 ekipa je mogla sa slabijim Corsair napajanjem bez imalo muke pokreniti graficku karticu i to sam ukopcanim samo jednim 8 pin PCIeR (a zna se da idu dva komada, ali naravno CM je imao samo jedan). Kemijanjem, lemljenjem i sta ja znam sta sve nisam radio sam napravio adapter od molex-a i napokon pokrenio graficku karticu sa CM koja sa samo jednim 8 pin nije mogla bas nista!

Nemas pojma kako sam bio sretan kada sam prodao to "zvucno" eXtreme Power 600 W napajanje i uezo Corsair HX520W koje radi bez greske i daleko je bolje nego navedeni CM, a kao ima manje W!

Da sam na tvome mjestu uzeo bih bez razmisljanja Corsair! Ne kazem zato sto ga ja imam, vec zato sto sam imao i CM i jos dosta napajanja te mi je CM ostao u najlosijem sjecanju (naravno tu pricamo o napajanjima, a ne o "napajanjima"...zna se sta mislim).

Ja sam imao Extreme Power 650W,sa 6pin i 8pinskim zasebnim,nečujno posve,GTX280 kao od šale držao,i još more potrošača od 3870x2 nadalje..nikad niti jedan problem s njim,od tišine do stabilnosti,zagrijavanja itd..dečku je držao ili drži SLi 8800gtxa,tek toliko..i kvoda na tabletama..oc

moguće da mu je 4870x2 tvoja bila prevelik zalogaj,jasno je kao dan da ne daje 650W kvragu,ali 400W bi moralo davati,bar 360 na 12V. To je dovoljno za 4870x2,tako da bi ja uzroke tražio u izvođenju i lemljenju s tvoje strane..

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 13:06 (thedream).
15 godina
protjeran

CM nikad neće biti u rangu pravih snagatora...

Evo pogledaj baš ovaj iz teme, "Real Power 520W".

Dakle, ovo su mu specifikacije:

CM Real Power 520 CM Real Power 520

A ovo je Enermax 525W, serije Pro 82+:

Enermax Pro 525W Enermax Pro 525W

Tri raila od 19A (CM) nasoram tri raila od 25A (Enermax),

ukupna izlazna snaga na CM-ovom 12V grani je 408W,a na Enermaxovom 12V grani je 480W,

tako da se i po tome vidi da CM ne može pratiti današnje standarde...

Usput, jesam li spomenu da je Enermaxova Pro 82+ serija jedna od "mid i low range" serija?

Zapravo njihov maleni 385W model jede sva naša napajanja na tržištu do 500kn,

dva 12V raila od 20A je danas svakome previše:

Enermax Pro 82+ serija Enermax Pro 82+ serija

http://www.ditech.at/artikel/N38EN1/Netzteil_ATX_385_Watt_ENERMAX_PRO82Plus_80Plus-Bronze.html

15 godina
neaktivan

Fino i košta Ener hehe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Pa i nije tako skup.

Kad sam u Austriji na godišnjem, 10€ je JEDVA dovoljno za dvije pive.

A pogledaj cijene:

CX 400, 52,90€

http://www.ditech.at/artikel/N40CO1/Netzteil_ATX_400_Watt_CORSAIR_400CX_80Plus.html

CX 400W CX 400W

Enermax Eco 80+, 64,90€

http://www.ditech.at/artikel/N40EN3/Netzteil_ATX_400_Watt_ENERMAX_ECO80Plus_80Plus.html

Enermax Eco 400W Enermax Eco 400W

VX 450W, 65,90€

http://www.ditech.at/artikel/N45CO1/Netzteil_ATX_450_Watt_CORSAIR_450VX_80Plus.html

VX 450W VX 450W

Liberty Eco 400W, 75,90€

http://www.ditech.at/artikel/N40EN2/Netzteil_ATX_400_Watt_ENERMAX_LibertyECO_80Plus.html

Liberty Eco 400W Liberty Eco 400W

Modu 82+ 425W, 83,90€

http://www.ditech.at/artikel/N42EN2/Netzteil_ATX_425_Watt_ENERMAX_MODU82Plus_80Plus-Bronze.html

Modu 82+ 425W Modu 82+ 425W

Pro 82+ 252W 525W, 88,90€

http://www.ditech.at/artikel/N52EN1/Netzteil_ATX_525_Watt_ENERMAX_PRO82Plus_80Plus-Bronze.html

Pro 82+ 525W Pro 82+ 525W

Vidi se da su razlike u cijeni prilično male, tako da se ne može reći da je pretjerano skup.

Ali se i vidi da sa najpovoljnijim i najslabijim serijama napajanja može konkurirati i snažnijim serijama i po cijeni i po kvaliteti.

High End je naravno skup, ali ne vjerujem da bi netko požalio na Revolution 85+ 1050W koji ima peak od skoro 1300W.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 14:01 (Don Kihoty).
15 godina
neaktivan

Entuzijazam je jedno,ali realna potreba za 1kW napajanjem,i to valjda 1kW na 12V,a konfa troši 250-350W je prilično suludo. To su 3SLi napajanja,i u tom smislu ih treba gledati..nešto tipa vožnja M5 BMW-om do pijace i nazad,takva logika..iako ni to nama nije strano u narodu..Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ja sam imao Extreme Power 650W,sa 6pin i 8pinskim zasebnim,nečujno posve,GTX280 kao od šale držao,i još more potrošača od 3870x2 nadalje..nikad niti jedan problem s njim,od tišine do stabilnosti,zagrijavanja itd..dečku je držao ili      drži SLi 8800gtxa,tek toliko..i kvoda na tabletama..oc

moguće da mu je 4870x2 tvoja bila prevelik zalogaj,jasno je kao dan da ne daje 650W kvragu,ali 400W bi moralo davati,bar 360 na 12V. To je dovoljno za 4870x2,tako da bi ja uzroke tražio u izvođenju i lemljenju s tvoje strane..

Moj eXtreme Power je bio 600W i imao je samo jedan 8pin. Uz to vent je otisao nakon par mjeseci tj. izasao je iz lezista i nije se mogao slozit (ima vec prije to napisanu u jednoj temi te sam ga mjenjao sa Scythe KamaFlex ventom i tek je onda postao tih i hladan).

Dalje....lemljenje nije radeno po napajanju vec po zasebnom molex-u koji nije imao veze sa napajanjem te da sam mogao pokrenit graficku bez toga, ne bih kupovao dva molexa da napravim adapter...znaci po samom napajanju nije bas nista dirano, a 4870x2 sa samo jednim 8 pin NIJE moglo pokrenit. Sve je proradilo kada sam napravio sam adapter i spojio jos dodatni 8 pin kojega sam dobio rezanjem dva molex-a...znaci posebni adapter koji nije imao veze sa napajanjem te nema sanse da bih isao lemit po napajanju i bilo sta slicno, nesto si izgleda krivo shvatio.

Najvaznije je to da nije radilo, dok je ekipa sa slabijim napajanjima gurala graficku sa samo jednim 8 pin PCIeR.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 14:52 (win32).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice