Rudari - savjeti, postavke, rasprava i sl. izdvojena tema

poruka: 721
|
čitano: 297.864
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, pirat, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Rudari - savjeti,postavke,rasprava i sl.
D3lBoy kaže...

Kraken je prilicno jednostavan, možeš riješiti prva 3 tiera i imaš za tradeat masu love, ako ces 50k $ i slicno onda moras i vislje tierove slat (slike vozačke npr. i to). Također fee je minimalan. Uvijek izabrat naj manji fee za btc, jer je preskupo inace. Na Jaxxu sam stavio minimalni fee i piše da nije preporuceno jer trebaju dani da se izvrši transfer. Stiglo mi na drugi wallet za sat-dva.

hvala na savjetima

no zasad ću ostati ograničen na binance za trejdanje, tu imam nešto coina, i na ovu kombinaciju za majnanje

plus sam prijavljen za neke buduće coine, pa dobivam neki udio (o tom potom koliko će se isplatit, ali je ionako džabalesku)

to mi je već sad i previše za pratiti, jbga star sam malo za te zajebancije 

15 godina
Rudari - savjeti,postavke,rasprava i sl.

Išao isprobat nicehash. Pogledam na whattomine i kaže vega 56 cryptonight 1850 (po forumima i do 2k) meni 1.1k, Eth kaže 36.5 a meni 28.  Skunkhash 36 meni 40. To je sve sa stock. Da ne govorim da mi je potrošnja iz utučnice oko 400w (kad radi samo jedna). U čemu je fora? To je s najnovijim driverima. Na claymoru kad undervoltam dobijem na dvije 27,5 a dvije 34 (a obe isti modeli i iste postavke) a NH se zamrzne ako undervoltam. Kad stavim blockchain drivere i pokrenem claymore artefakti preko cijelog ekrana i to je to.

Nije mi jasno što se tu događa? Ima tko savijet?

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.2.2018 9:22 (axos).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav  !

Zanima me da li se isplati još dan danas započinjati iz nule rudarenje ?

Konkretno imam jednu Vegu 56 u vidiku (5500kn)

Ostatak kompa bi bio postojeći

0 0 hvala 0
14 godina
Nastavi li ovako padat pa bas i ne,ali ako mislis koristi komp i za nesto drugo i usput koju kunu zaradit on da.
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ne paničarite ljudi, samo hold. Ovo se već dešavalo dosta puta otkad je bitcoina samo sad nije pa sa 100 dolara na 20, nego su veće cifre u pitanju. I to tada se radilo o manjim ciframa, tipa rast s dolara na 10, pa pad na 3 itd. Sad .ebu banke i ostali, al stabilizirat će se to opet. Ovo je period udara, kontrola itd. Kad se vitar smiri, opet će doć do rasta, i to kvalitetnog, možda bržeg nego ovi prije mjesec-dva.

14 godina
Ja holdam i rudarim i dalje,nema panike,malo me nerviraju mediji i tajkuni koji pravu nepotrebni cujspajz!
AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
volegradele kaže...
Ja holdam i rudarim i dalje,nema panike,malo me nerviraju mediji i tajkuni koji pravu nepotrebni cujspajz!

mene više nervira pad dolarčića na mineru

majku mu staru, pokušavam doći do vrijednosti od 100 eurića na jaxxu (čisto psihološki) i sve sam dalje što više rudarim 

12 godina
odjavljen

Da, kad majnaš i majner (kao nicehash) ti odma preračuna u dolare/eure... Ti majnaš, a iznos pada. 

Dići će se. Samo, kolko će mu trebat...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina

Cek koliko zaradujete na tome dnevno kad uzmete sve troskove itd?

Zanima me cisti profit kada kriptice pretvorite u kunice?

Ja ne rudarim no rudarenje me potaknulo na to da sam poceo svaki dan stavljat 30kn u kasicu i vjerovali ili ne niti sam nisam bio svjestan kako inace tih 30kn glupo potrosim.

i eto sada imam lijepu svoticu u kasici jos malo pa cijelo ljetovanje :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
volegradele kaže...

I ja isto, i to samo NiceHash zadnje vrime. Stoji mi na 350 kuna konstantno, ima jedno 2 tjedna. Show. Profit 30+ kuna cca svaki dan, a cifra ista, 350 +- 5...

Pa to i je poanta, uvik kad je potop triba ostat jak. Ako svi govore da je gotovo to znači da će skoro opet boom. U ovom slučaju uvik triba bit kontra mase, ko i u većini ostalih

13 godina
neaktivan

na putu prema doleeeeee......ahahahaha

joj da oće btc na 100 dolara past a eth na 10

eto im tih 300 eura sto imam u coinima

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
toxic kaže...

ma sića, tek toliko da se s nečim zabavljamo

evo ja niti 100 kuna dnevno otkako su počeli ovi padeži

17 godina
toxic kaže...

Ja ne rudarim no rudarenje me potaknulo na to da sam poceo svaki dan stavljat 30kn u kasicu i vjerovali ili ne niti sam nisam bio svjestan kako inace tih 30kn glupo potrosim.

Po danasnjoj cijeni ethera, tezini, cijeni struje i tecaju dolara, za mjesec dana rudarenja s 5x570 zaradis cistoga 1100 kn 

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
8 godina
protjeran

meni rudarenje dođe ko tvoja kasica, tako sitna svota se lako potroši na gluparije ovako bar stoji negdje sa strane.

evo ja rudarim 54 ili 55 dana i izrudario cca 1800kn isplatio sam 1400kn a ostatak u coinima taman pokrije struju koju sam dosad potrošio, nisam imao od početka mjerač potrošnje računam oko 350kn struje dosad potrošeno

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.2.2018 16:03 (lav1000).
8 godina
protjeran
Kant kaže...
toxic kaže...

Po danasnjoj cijeni ethera, tezini, cijeni struje i tecaju dolara, za mjesec dana rudarenja s 5x570 zaradis cistoga 1100 kn 

znači ako ukradeš negdje takav rig isplati se, ako ga platiš po njuškalo cijeni onda je ROI 3 godine  

17 godina
Kant kaže...
toxic kaže...

kada te novce isplatis sebi na racun?

a porez i ostalo?

meni se sve cini kako je ekipa u ovaj biznis krenula debelo prekasno... svaka cast pojedincima koji se ovim bave nekoliko godina...

uglavnom treba ti 3 mjeseca da zaradis za jednu grafu x 5 dakle 15 mjeseci da isplatis pocetni ulog (nisu uracunate ostale komponente)

nakon 15 mjeseci ide profit..

jel mi dobro ide matekmatika ?

17 godina
lav1000 kaže...

znači ako ukradeš negdje takav rig isplati se, ako ga platiš po njuškalo cijeni onda je ROI 3 godine  

Kod nas ljudi unapred rezervišu kod prodavaca. Prijateljica mi radi u jednom lancu prodavnica tehničke robe, kad sam pre oko 10 dana svratio kod nje, upravo je čekala da joj dođe neka devojka da pokupi 50 grafičkih (ne znam koji model je u pitanju). Njena koleginica mi je rekla da ima kupca na čekanju za 100 komada.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
8 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
toxic kaže...

Picajzla jesi ti fulao koju nulicu

12 godina
lav1000 kaže...

Picajzla jesi ti fulao koju nulicu

zajebavam se malo, ali svakako nisam rekao ništa pogrešno... manje je od 100 kuna dnevno 

17 godina
toxic kaže...
Kant kaže...
toxic kaže...

kada te novce isplatis sebi na racun?

a porez i ostalo?

meni se sve cini kako je ekipa u ovaj biznis krenula debelo prekasno... svaka cast pojedincima koji se ovim bave nekoliko godina...

uglavnom treba ti 3 mjeseca da zaradis za jednu grafu x 5 dakle 15 mjeseci da isplatis pocetni ulog (nisu uracunate ostale komponente)

nakon 15 mjeseci ide profit..

jel mi dobro ide matekmatika ?

Tesko je to racunat 😀

Ja sam primjerice svoje radeonke placao po 1900 kn. Prije nekoliko tjedana s takvin rigom imao bi 2200 kn profita mjesecno 

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
8 godina
protjeran
Kant kaže...

Tesko je to racunat 😀

Ja sam primjerice svoje radeonke placao po 1900 kn. Prije nekoliko tjedana s takvin rigom imao bi 2200 kn profita mjesecno 

eno tamo neki majneri na yubitu su imali 72 dana ROI na rigu 6x 1060 6Gb, na ETH-u 

sve ovisi što kad i kako te "posralo"

17 godina

Ma bitno je kada prodajes...

Ja sam primjerice prodao izmedju 200 i 300 etha po 20 dolara, a mogao sam ih prije par tjedana prodati za 420 000 dolara, to je bilo prije malo vise od godine mislim

\o/\o/\o/\o/\o/

Oce to tako u zivotu 

:)

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.2.2018 16:42 (Kant).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ZujoVg kaže...

na putu prema doleeeeee......ahahahaha

joj da oće btc na 100 dolara past a eth na 10

eto im tih 300 eura sto imam u coinima

Pa to bi bila ideala, tko to ne bi volio. Prilika kao da si se vratio u 2015.

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
15 godina
picajzla0707 kaže...
toxic kaže...

S čim rudariš? 8 gtx 1070?

11 godina
neaktivan

Da, no u to se ne upuštaš da bi prodao sutra. Tako si u gubitku ili na nuli, to je ulaganje u buducnost, ne nužno za buducu prodaju, vec možda i korištenje tih valuta za kupovinu stvari.
Ali, previše ljudi je uletilo u to, u nadi da ce se brzo obogatit, nema šanse tako. Da je to bez rizika, jednostavno i konstantno raste odavno bi banke i milijarderi kupili sav btc.

Battlelog: D3lBoy-00
10 godina

Dajte odustanite od rudarenja, vidite, nije vam to više tako isplativo 

Mi gameri već sanjamo grafuljice,

Sanjamo kako nas dozivaju,

žele da ih pustimo iz zatočeništva.

Nočima plačemo jer one nisu uz nas,

njihova topla srca nas ne griju.

Hladno je,

nemamo nikoga tko bi nas zabavio. 

Nemamo tu njihovu ljubav,

ljubav koja nam daje nadu u život.

Malo oftopičarim, ali želim da vidite kako nam je teško. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Vi se zajebavate a meni dva rudnika prestala da rade...

Idem pogledati zakaj strajkaju...

Sada kada cena pada treba pojacati proizvodnju a ne se zajebavati!

Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Kant kaže...

Ma bitno je kada prodajes...

Ja sam primjerice prodao izmedju 200 i 300 etha po 20 dolara, a mogao sam ih prije par tjedana prodati za 420 000 dolara, to je bilo prije malo vise od godine mislim

\o/\o/\o/\o/\o/

Oce to tako u zivotu 

ja čim prodam, sutradan ta valuta skoči duplo...kažem za sitnu naknadu ću vam davati dojave što sam prodao 

8 godina
protjeran
pqweasdyxc kaže...

Malo oftopičarim, ali želim da vidite kako nam je teško. 

ja svoju nakon par dana rudarenja obavezno pustim na neki bench da se mala malo izgušta, treba ju nagraditi svako malo 

Kant kaže...

Vi se zajebavate a meni dva rudnika prestala da rade...

Idem pogledati zakaj strajkaju...

Sada kada cena pada treba pojacati proizvodnju a ne se zajebavati!

upravo tako, nema stajanja, sad se mora najjače udariti po svim rudama 

17 godina

Samo jako udarnici!

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice