Moje pozivanje na moje iskustvo je moje pravo, i moje tvrdnje samim tim imaju određenu težinu, za razliku od drugih koji ovdje tvrde nešto, a nemaju to iskustvo... Dakle moja prednost u točnijem rasuđivanju činjenica u odnosu na g. Galića je samim tim što imam iskustvo i vojnog i civilnog pilota, što on nema, a u odnosu na tebe što imam iskustvo više kao bivši vojni pilot. Ako je ovo rasprava stavljena na javni forum onda imam svo pravo da se osvrnem na nju ako mislim da nešto nije točno, a mislim da završni citat g. Galića ne stoji. Što se tiče Insbrucka, svaka škola letenja stacionirana u ovom dijelu evrope koja iole drži do sebe napravi jedan od LOWI Special LOC app sa svojim studentima pilotima u školovanju za IR, a ti i ja ćemo moći ravnopravno raspravljati tonom kojim si krenio jedino kad u letačkoj knjižici budeš imao upisano nešta od ovog KLAX, KRLA, KSMF, KMHR, KSLC, KBJC, KAPA, KDEN, KLAS, KLSV, OMDB, OMDM, OMAA, OMDB, RPUR, RPLL, RPUW, RPVP, cessna 172, 182, 206, caravan 675, CJ1, DA40, Gulfstream G50, G350, 737, u-75, J-2, G-4, PC-9M... makar kao putnik...
A do tad, štuj buraz...
Buraz ovo i buraz ono, ali tvoje tvrdnje, anonimnog korisnika foruma s hendlom ggrruunnff1, imaju jednaku težinu kao bilo kojeg drugog korisnika na ovom forumu. Ti bi se, međutim, pozivao na autoritet koji sam tvrdiš da imaš, a mi nikako ne možemo ustanoviti da li je imaginaran, umjesto da kreneš argumentirati svoj stav, pa da nam na taj način dokažeš svoje znanje. Tako se to radi na forumima gdje smo manje-više svi, s izuzetkom nas par, ovdje potpisani nickovima i praktički anonimni.
Nije jasno na koji ti to način "točnije rasuđuješ činjenice", jer do sada samo ponavljaš jedno te isto - da imaš iskustvo, ali nisi dao niti jedan podatak koji bi bi kontraargument:
- broju udesa vojne avijacije s obzirom na broj sati letenja i/ili broj letova
- mizernom godišnjem naletu vojnih pilota, posebice kod nas, ali i drugdje u Evropi
- činjenicu da vojna zrakoplovstva koriste zrakplove koji ni u ludilu zbog neispunjavanja sigurnosnih standarda ne bi mogli biti korišteni za civilni transport
- činjenicu da je oprema civilnih zrakoplova neusporedivo naprednija od one u vojnim, s izuzetkom specijaliziranih sustava koji civilima ne trebaju (oruužni sustavi, npr.)
Ti možeš ponoviti 1000 puta da to što sam rekao ne stoji, ali iz svoje anonimne pozicije pozivati se na vlastiti autoritet je besmisleno. Kažem ovo bez ikakve namjere da vrijeđam, već te samo podučavam kako se diskutira na forumima.
Što se pak drugog dijela tiče - mislim da si bio uvjerljiviji prije nego si počeo nabrajati sve tipove. Ono - više zvuči kao da si pobrojao svaki avion kojeg si se sjetio da si vidio na stajanci ili na kojem si dobio đir od frenda. Naime, baš razgovaram s prijateljem koji je kapetan, instruktor i certificirani examiner na nekima od ovih tipova koje si nabrojao i ne pada mu na pamet nitko koga je poučavao, a da ima toliko ekstenzivno iskustvo...
...ma Drago nije vrijedno truda ni rasprave, evidentno je da se radi o kopilotu CTN-a, koji je po "babi i stricevima" dosao u CTN.
Nazvao sam i neke vojne koji su letjeli u bivsem "SIV-u" (za neupucene Savezno Izvrsno Vece bivse nam drzave), a niti ovi decki sto lete CJ ne znaju za njega, a vidis i da ima 67 Type ratinga
Osim toga kada vidis njegov post vidis i gdje mu je prica suplja (da ne ulazimo u detalje).
To je jedan od onih sto po VL i JL komentira i tumaci vrhunsku uvjezbanost pilota HRZ-a, i objasnjava da su svi Klostermani, ma pusti....
Nego da okrenemo malo
..kao "druga, borca i staresinu" uvijek me zanimalo kako me drugi ljudi vide.........
.. napokon sam saznao.....