Zeleni most

poruka: 10
|
čitano: 1.887
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zeleni most".
17 godina
neaktivan
Zeleni most

Svašta se može da se hoće. Siguran sam da bi ova civilizacija trebala koristiti letjelice umjesto automobila, na neograničeni izvor energije, sa čistom hranom i tehnologijom, da ljudi na visokim položajima nemaju svoju bolesnu viziju, kao što možemo dobrim dijelom shvatiti iz života Nikole Tesle.

Kad je o nagradama riječ, prvonagrađeni izgleda loše i krhko, a volio bih znati kako su riješili problem pristupa uzgajanim kulturama.

13 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Zeleni most
Mad-Max-X kaže...

Svašta se može da se hoće. Siguran sam da bi ova civilizacija trebala koristiti letjelice umjesto automobila, na neograničeni izvor energije, sa čistom hranom i tehnologijom, da ljudi na visokim položajima nemaju svoju bolesnu viziju, kao što možemo dobrim dijelom shvatiti iz života Nikole Tesle.

Kad je o nagradama riječ, prvonagrađeni izgleda loše i krhko, a volio bih znati kako su riješili problem pristupa uzgajanim kulturama.

A realnost je pak takva da ljudi neznaju automobilima upravljat, a kamoli letjelicama, čista tehnologija ne postoji, a o neograničenim izvorima energije neznam ni što bi rekao. Jedino što bi bilo zgodno je čista hrana, po mogućnosti živa za vrijeme kupovine. :P

18 godina
neaktivan
Zeleni most

Drugoplasirani mi se više dopada, eto ideja i za naše buduće mostove.

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
Moj PC  
5 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Geek kaže...

Drugoplasirani mi se više dopada, eto ideja i za naše buduće mostove.

Je, lijepo zgleda, al opet... sumnjam da bi vjetroturbine ispod mosta bile dobre za statiku

15 godina
neaktivan
Zeleni most

Da, samo nisu mislili na nekoliko stvari... Koliko ja znam, mostovi se uglavnom grade preko rijeka, a rijekama plove brodovi, koji bi trebali prolaziti ispod mosta... Visina mosta je i inače ograničenje za brodove, a da još turbine stave, to je već katastrofa. A druga stvar, kao što je rekao kolega, turbine stvaraju popriličnu bočnu silu (pri utjecaju vjetra) i tako nepovoljno utječu na statiku mosta... Za drugo mjesto i ne baš tako sjajna ideja...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zeleni most
dragi Drago Galiću nemoj krivo informirati javnost nego napiši istinu o čemu se tu radi nisu tu nikakvi mostovi u pitanju nego stari napušteni vijadukt koji im se ne isplati rušiti
Hvala!

5 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
DoubleM5513 kaže...

Da, samo nisu mislili na nekoliko stvari... Koliko ja znam, mostovi se uglavnom grade preko rijeka, a rijekama plove brodovi, koji bi trebali prolaziti ispod mosta... Visina mosta je i inače ograničenje za brodove, a da još turbine stave, to je već katastrofa. A druga stvar, kao što je rekao kolega, turbine stvaraju popriličnu bočnu silu (pri utjecaju vjetra) i tako nepovoljno utječu na statiku mosta... Za drugo mjesto i ne baš tako sjajna ideja...

sto se statike tice, valjda se to da regulirati izjednacavanjem sila koristenjem razllicitih vjetrenjaca u smislu smjera rotacije i promjenjivim kutom lopatica za kontrolu brzine...

prva nagrada je super, problem je - tko bi tamo zivio? :(

17 godina
DoubleM5513 kaže...

Razmisli malo, nemora cijela duzina mosta bit pokrivena vjetrenjacama, moze se ostavit i nekoliko "rupa" da brodovi mogu proci. Turbine, vjetrenjace ne stvaraju bocnu silu vec vjetar pri dodiru sa "krilima" koja se opet mogu regulirati da se taj otpor smanji itd.
Ako je most planiran da ima vjetrenjace onda nema govora o negativnom utjecaju na statiku, jer u staticki proracun sadrzi SVE vanjske sile, a ako se stari most planira opremiti ovom tehnologijom onda se opet radi staticki proracun iz kojeg se vidi dali treba dodatno ucvrstiti konstrukciju.
Ovo su itekako dobre ideje, samo sta ce trebati vremena da se prihvate.

extreme life
17 godina
protjeran
Zeleni most

ispod mosta staviti malog Kineza koji ce skupljati mrtve ptice i prodavati cevape,

ovo su sve nerealna eko preseravanja

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zeleni most

Ovo stavimo na Maslenicu pa da vidis struje {#}

Ovdje bih nešto kao trebao napisati, jel?
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice