Zambezi u travnju

poruka: 25
|
čitano: 3.680
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zambezi u travnju".
16 godina
neaktivan
Zambezi u travnju

buldožere, nadamo se da će cijena bit prihvatljiva. Ako bude, moj si.. AMD Buldozher x8 150 Black Edition :D

http://gtabalkan.com | http://www.webosfera.net
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 17:05 (joze).
Moj PC  
11 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zambezi u travnju

Dali ce maticne ploce podrzavati PCI-E 3.0?{#}

0 0 hvala 0
17 godina
Zambezi u travnju
Cekat cu do travnja za kupnju nove kutije. Imam osjecaj da ce ovo biti dobro.

5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Zambezi u travnju
joze kaže...

buldožere, nadamo se da će cijena bit prihvatljiva. Ako bude, moj si.. AMD Buldozher x8 150 Black Edition :D

U specifikacijama je spomenut samo PCI-E 2.0. Pitanje da li je standard 3.0 uopće finaliziran.

15 godina
neaktivan
Zambezi u travnju

ak se dobro sjecam, tek ce 2012 bit potpisan....tj usvojen, a di je tu masovna proizvodnja.....a i amd nece podrzavat triple channel, samo dual.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 18:07 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zambezi u travnju

PCI-E 3.0 je finaliziran 18.11.2010

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zambezi u travnju

dobro svejedno....komercijalna primjena, i ne tako skora...nek nesto naprave u pogledu memorija...pa da mozemo imat procove i graficke kakve zasluzujemo

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 18:29 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zambezi u travnju

ovi procesori oće li koštat ovako normalno ili će to bit iznad 2000kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
joze kaže...

99% da će biti preko 2000 kn ili tu negdje

16 godina
neaktivan
Zambezi u travnju

Još od početka 11. mjeseca neki savjetuju da se čekaju ti novi procesori, ali ja stvarno nemogu vjerovati da je netko spreman toliko čekati, s obzirom na trenutnu cijenu i snagu phenoma x6.

Tko od "tih koji čekaju" imaju stvarno potrebu za 8 jezgrenim procesorima???

Bez uvrede, ali to je za mene čisto preser*vanje.

Ja sam prije cca 2 mjeseca kupio novu konfu s 1055T procesorom i nije mi žao ni lipe.

Dok "zambezi" dođe, ja ču sa svojom konfom uživati punih 6 mjeseci, a baš me zanima što će ovi koji čeeeeekaju moći sa svojih 8 jezgri, a što ja neću sa 6? - možda izračunavati klimatske promjene!?! Ili se hvaliti sa linpack benchmarkom?! (yeah right)

Pratiti ću ovu temu, i pogledati za 6 mjeseci. I slaaatko se nasmijati!

Nemojte me krivo shvatiti - Ne sumnjam da će to biti "prave pile" od procesora, ali izbaci me iz takta kad netko ostavi komentar da "će čekati" dok dođu kod nas.

Peace V

Zdravac
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 20:20 (Zdravac).

7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zdravac kaže...

Još od početka 11. mjeseca neki savjetuju da se čekaju ti novi procesori, ali ja stvarno nemogu vjerovati da je netko spreman toliko čekati, s obzirom na trenutnu cijenu i snagu phenoma x6.

Ja sam prije cca 2 mjeseca kupio novu konfu s 1055T procesorom i nije mi žao ni lipe.

Dok "zambezi" dođe, ja ču sa svojom konfom uživati punih 6 mjeseci, a baš me zanima što će ovi koji čeeeeekaju moći sa svojih 8 jezgri, a što ja neću sa 6?

Nemojte me krivo shvatiti - Ne sumnjam da će to biti "prave pile" od procesora, ali izbaci me iz takta kad netko ostavi komentar da "će čekati" dok dođu kod nas.

Peace V

pa ljudi će čekat da im zastari trenutna konfa. Zašto bi ja prelazia na 6-jezgreni kada još uvijek sve igram tip top. 

16 godina
joze kaže...

OT

samo malo da pogledamo u kristalnu kuglu i pitamo vidovitog milana {#}

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
17 godina
Zambezi u travnju

Bugovci kasne :P

Ja sam to već objavio ;D

I'am a ^^TROLLBUSTER^^ Xfire : mihovil13 Sretan Božić !

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zdravac kaže...

Dok "zambezi" dođe, ja ču sa svojom konfom uživati punih 6 mjeseci, a baš me zanima što će ovi koji čeeeeekaju moći sa svojih 8 jezgri, a što ja neću sa 6? - možda izračunavati klimatske promjene!?! Ili se hvaliti sa  linpack benchmarkom?! (yeah right)

Peace V

I meni je isto presmijesno... samo nagomilavaju jezgre, a aplikacije ne iskoristavaju ni dvije još kako treba...

Ma meni je općenito smješno nabrijavanje konfi...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina
protjeran
Zdravac kaže...

Dok "zambezi" dođe, ja ču sa svojom konfom uživati punih 6 mjeseci, a baš me zanima što će ovi koji čeeeeekaju moći sa svojih 8 jezgri, a što ja neću sa 6? - možda izračunavati klimatske promjene!?! Ili se hvaliti sa linpack benchmarkom?! (yeah right)

Peace V

zavisi s cega si nadogradio. neko ko misli neku lovu odvojit za comp a trenutno ima nesto sto moze zadovoljit njegove potrebe normalno da ce cekati. ne znam zasto te to izbacuje iz takta? tudji novci i tudja racunala. jedino ako mislis da si mozda i ti trebao cekati pa na ovakav nacin potiskujes to :)

npr. brat me zamolio da mu slozim neku dobru konfu a ja sam mu savjetovao da se strpi malo jer je njegov q6600 i danas daleko iznad njegovih potreba. ja cekam iz drugih razloga, meni ni ti nadolazeci nece biti dovoljni.

16 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
Zdravac kaže...

Dok "zambezi" dođe, ja ču sa svojom konfom uživati punih 6 mjeseci, a baš me zanima što će ovi koji čeeeeekaju moći sa svojih 8 jezgri, a što ja neću sa 6? - možda izračunavati klimatske promjene!?! Ili se hvaliti sa  linpack benchmarkom?! (yeah right)

Peace V

I meni je isto presmijesno... samo nagomilavaju jezgre, a aplikacije ne iskoristavaju ni dvije još kako treba...

Ma meni je općenito smješno nabrijavanje konfi...

Ne govorimo tu samo o iskoristivosti jezgri , npr.ja cekam amd x8 i onda cu napraviti upgrade jer se jednostavno bojim bottleneck-a. Danas su grafičke kartice daleko iznad procesora. Ako stavim npr 5970 ili gtx 580 najmanje mi treba procesor sa 6 jezgri na 3.2 da bi to sve bilo usklađeno!

17 godina
Zambezi u travnju

Caterpillar 797F je bolji !

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Commodore kaže...
Zdravac kaže...

zavisi s cega si nadogradio. neko ko misli neku lovu odvojit za comp a trenutno ima nesto sto moze zadovoljit njegove potrebe normalno da ce cekati. ne znam zasto te to izbacuje iz takta? tudji novci i tudja racunala. jedino ako mislis da si mozda i ti trebao cekati pa na ovakav nacin potiskujes to :)

npr. brat me zamolio da mu slozim neku dobru konfu a ja sam mu savjetovao da se strpi malo jer je njegov q6600 i danas daleko iznad njegovih potreba. ja cekam iz drugih razloga, meni ni ti nadolazeci nece biti dovoljni.

"Nadogradio" sam sa staaaarog JEDNOJEZGRENOG AMD-a (1.6 GHz), hehehe, tak da toliko o potiskivanju.

Smeta me ta riječ čekanje. Samo mislim da u ovome slučaju nije vrijedno čekati najmanje 4 mjeseca jer i tada će za igranje još uvijek biti dovoljan athlon x4 koji će biti neusporedivo jeftiniji od zambezija.

No tko hoće mirno spavati i ne misliti na batlnek, nek si kupi Intela i7

No, slažem se - njihovi novci (ili od njihovih roditelja) - pa samo naprijed.

U principu se slažem da tko kupuje komp / proc u određenom trenutku, treba uzeti novu tehnologiju. Da ga ja kupujem u 5. mjesecu, vjerojatno bi i ja kupio novog x8, ali poanta mog posta je bila da ako netko misli SADA mjenjati konfu, ne isplati se čekati toliko.

No, dosta off topic.

Baš me zanima kak će Intel odgovoriti sa svojim Sandy Bridge, cijenama, performansama...

Zdravac
15 godina
protjeran
Zdravac kaže...

No, dosta off topic.

Baš me zanima kak će Intel odgovoriti sa svojim Sandy Bridge, cijenama, performansama...

Vjerovatno ce opet biti losiji u nizem segmentu a prodavat ce ga ime "Intel". U srednjem segmentu ce kontra svoje politike nabijanja cijena izdati jednog jeftinijeg killera kao sto je bio i5 750/760 a u high endu, ko zna, navijam za AMD-a iako realno mislim da ce se intelu tesko dogoditi podbacaj kao sto je bio u vrijeme slavnog Athlona 64.

15 godina
neaktivan
Zambezi u travnju

jedva čekam

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Ne govorimo tu samo o iskoristivosti jezgri , npr.ja cekam amd x8 i onda cu napraviti upgrade jer se jednostavno bojim bottleneck-a.

Ako stavim npr 5970 ili gtx 580 najmanje mi treba procesor sa 6 jezgri na 3.2 da bi to sve bilo usklađeno!

Hahahahaha - fino si me nasmijao {#}

Dakle recimo moj Q9550 sa 'samo' 4 jezgre ne bi mi bio dovoljan za pogonit neku novu grafičku na maksimumu njenih mogućnosti?

Ljudi pretjerujete zbilja!

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
zeroname kaže...

Ne govorimo tu samo o iskoristivosti jezgri , npr.ja cekam amd x8 i onda cu napraviti upgrade jer se jednostavno bojim bottleneck-a.

Ako stavim npr 5970 ili gtx 580 najmanje mi treba procesor sa 6 jezgri na 3.2 da bi to sve bilo usklađeno!

Hahahahaha - fino si me nasmijao {#}

Dakle recimo moj Q9550 sa 'samo' 4 jezgre ne bi mi bio dovoljan za pogonit neku novu grafičku na maksimumu njenih mogućnosti?

Ljudi pretjerujete zbilja!

Ovdje govorimo o amd-u , osim toga svakodnevno čitam na forumu kada netko kupuje grafičku dobije odgovor tipa:" procesor je preslab , oc ga na 3.5, itd"

15 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Ovdje govorimo o amd-u , osim toga svakodnevno čitam na forumu kada netko kupuje grafičku dobije odgovor tipa:" procesor je preslab , oc ga na 3.5, itd"

Naravno kad hoće na Athlona 64 x2 staviti GTX460. Logično je da će se preporučiti OC kako bi CPU mogao čim bolje držati korak s grafom, međutim nikakav OC neće pomoći tom Athlonu 64 da ne bottlenecka GTX460. Po meni Athlon II X3 je optimalan izbor za jednu GTX460 da je sve kako tako izbalansirano. Imaš test o utjecaju CPU-a u igrama u Mojim temama pa baci pogled.

Inače, za GTX580, 6970 i sl. grafe vjerujem da bi bilo koji quad bio dovoljan. Od i7, x6 itd. u igrama nema koristi jer ulitiziraju do 4 jezgre.

15 godina
Zambezi u travnju

Bogme dosta nadrobljenih gluposti, ali ok. Ispada da ja sa svojim 550BE koji je dvojezgreni CPU i radi na 3.6 GHz uopce ne bih mogao igrati! {#}

Da mjenjam CPU, trenutno bih isao najvjerojatnije na 955BE no kako mi se trenutno mjenjanje konfiguracije nikako ne uklapa u kucni budet posto moram mjenjati gotovo sve u kompu tako cu vjerojatno cekati i navadene procesore koji bi trebali do ci u travnj (bar nam tako BUG-ovci kazu). Prije toga nikako nista ne mjenjam (jedino ako nesto ne rikne u kompu {#}).

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zambezi u travnju

Biti će jako zanimljivo kada implementiraju Buldozzer jezgre u APU.

Što se tiče samog broja jezgri. Meni je jako mnogo značila razlika između jedne i dvije jezgre dok sam radio diplomski. A tek kada si dobio na raspolaganje računalo sa 4 jezgre nikog sretnijeg od mene. Rad na kojem mi je trebalo 2 tjedna sa 8 računala   i ukupno 18 jezgri, napravio bih u istom ili bržem vremenu sa dva računala opremljena ovim procesorima.

Paralelnost nije tako nova stvar i sve više aplikacija to koristi. No daleko od toga prosječnom korisniku koji ne koristi napredne cad, cam i slične računalno intenzivne programe (a da ne govorimo o serverima) ovakve stvari i ne znače previše.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice