Xperia X10 na Gingerbreadu

poruka: 22
|
čitano: 4.164
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Xperia X10 na Gingerbreadu".
16 godina
neaktivan

krajem drugog ili početkom trećeg kvartala

do tada će google objaviti novu  nadogranju androida i opet smo na početku {#}

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Bug kasni, jucer je ovo bilo na vijesti by forumas al nmvz

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/x10-dobiva-android-23/93721.aspx

Nego, ja vec sav zivcan na SE jer nece bit froya, a ono iznenadi me ova vijest.

nadam se da ce sad bit brzi telefon, a prakticki su sad napravili dva konkurenta (x10 vs xperia arc) sami sebi, vjerojatno ce past cijena x10-tki pa ce bit jos bolji potez. Bravo SE.

Ali jesu zapustili ovaj x8 i x10 mini/mini pro, mogli su barem 2.2 dat. -.-

Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: Xperia X10 na Gingerbreadu
Mitch kaže...

Sve ovo sto se dogodilo sa X10 je bilo za ocekivati... SE Neo je gotovo isti telefon kao i X10, pa nije imalo smislane ne uciniti ovo sto su ucinili, uz malo eforta zadovoljiti ce korisnike svoje bivse perijanice...

sto se X10 mini/pro i X8 tice... tesko da ce SE uloziti truda u to posto nemaju niti jedan slican uredjaj na 2.3 :)

17 godina
Mitch kaže...

SE je preskočio 2.2 uopće, nisu prilagođavali 2.2 niti za jedan uređaj i zato neće izdat 2.2 niti za jedan uređaj. Arc odmah izlazi sa 2.3.3 pa zato i 2.3.3 stavljaju na X10. Sigurno bi 2.3.3 mogao i na X10 mini i na X8, ali njima je cilj prodati što više novih uređaja, a ne da prodaju stare, pa zato niti valjda neće biti ništa za njih. X10 je bio flagship, pa su se za njega odlučili ipak izdati update.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
dado2202, SE je sazvao presicu na kojoj je rekao da za android telefone serije X neće više biti updatea, a tad su uređaji bili na 2.1 (neki).
17 godina

X10 dobiva 2.3 iz razloga sto ce SE izdati novi x10 arc koji je prakticki identican hardwareski x10-ki. Iako je ekran na arcu veci, imaju istu rezoluciju, isti procesor, prakticki isti chipset i nema razloga zasto bi arc dobio update a x10 ne.

S druge strane x10 mini i slicni imaju skroz drukciji hardware. X10 mini recimo nema Scorpion procesor, vec ARM procesor od 600 mhz, drukciji chipset, duplo manju rezoluciju te manje rama.

Za 2.3 na takvom mobitelu bi se trebala ulagati sredstva, te im se to ne isplati buduci da su to mobiteli za srednji segment trzista koji ne kostaju puno te su od gotovo nikakve strateske vaznosti toj tvrtci.

High end je ono sto dobiva najvise paznje, to nije nista novo u svijetu IT-a.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 16:56 (Psiho246).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Ajd ne trabunjaj... Kako to arc i x10 imaju isti hardver? Kakav isti procesor? x10 ima QSD8250 a arc MSM8255.

17 godina
protjeran
dejo6 kaže...

Ajd ne trabunjaj... Kako to arc i x10 imaju isti hardver? Kakav isti procesor? x10 ima QSD8250 a arc MSM8255.

mislio je valjda na SE Neo koji je gotovo identican po specifikacijama sa X10...

17 godina
dejo6 kaže...

To MSM8225 je cijelina kao i QSD8250. Razlika je jedino što MSM82250 ima identični CPU ko QSD8250 no noviju verziju Adreno GPU-a. Hardver je gotovo isti, razlikuje se samo ekran (led backlite i 4.2" na stranu Arc-a) količina RAM-a (opet na stranu Arc-a) a ROM memorija je kod X10 veća (1 gb kod x10, 320 mb kod Arc-a).

Prije bih rekao da su Neo i Arc isti, Neo ima sve isto no samo 3.7" ekran.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 17:50 (Mitch).
17 godina
dejo6 kaže...

A da?

Ja se ispricavam na trabunjanju.

Ajde nam objasni po cemu se toliko razlikuje QSD8250 i MSM8255.

- Psiho246
17 godina
Psiho246 kaže...
dejo6 kaže...

A da?

Ja se ispricavam na trabunjanju.

Ajde nam objasni po cemu se toliko razlikuje QSD8250 i MSM8255.

Heheh baš mu ja napisao post iznad tvog.

15 godina

MSM8255 je nešto novije generacije i daje veče preformanse a nižu potrošnju...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

aj dosta svađanja o hardweru....vratimo se na temu

i ja sam korisnik x10-ice....napokon ce moj mob dobit malo osvjezenja

samo mislim da ce mi falit SE funkcije (pogotovo Mediascape)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja Mediascape i Timescape ne koristim ni pod razno tako da mi to izgleda kao prednost sto ga nema... vec sam na kuhanom romu koji u kojem su sve te "gluposti" izbacene...

Ko ce cekat jos pola godine.. sve su prilike da cu xperiu prodat do tada... radije bi da su otkljucali bootloader..

14 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 21:00 (LexTHE Boxer).
15 godina
neaktivan

pa i nije baš :D bar što se x10 tiče ;)

17 godina

Očito ne čitaš dovoljno pažljivo što piše:

The compatible XPERIA phones will be Arc, Neo, Pro and Play. The XPERIA X10 family won't be considered "due to technical and legal reasons."

Nisu oni odlučili izdati update iz dobrote nego su shvatili da je XDA na tragu da to sam napravi pa su se "smilovali". Imam X10 i pratim događanja oko toga i samo je pitanje vremena kad će XDA izdati poptuno funkcionalan ROM za X10.

Što se tiče navoda o tome da sami sebi stvaraju konkurenciju mislim da to ionako nema previše rezona jer X10 je "discontinued" na nekim tržištima, a na drugima će uskoro biti.

Inače, SE je izgubio dosta korisnika svojim kontroverznim tvrdnjama i bahatošću oko X10. Lijepo od njih da su se odlučili za takav potez, no za neke će to biti prekasno buđenje SE-a

There's no business like showbusiness
14 godina
neaktivan
zna li ko dal će nadogradnjom x10 zadrzati pinch.....dali ce dobit podrsku za adobe flash player 10.1

0 0 hvala 0
16 godina

Pa trebao bi ostati pinch i dobiti flash. Ja sam stavio 2.2 i to sve mi radi, imam čak i timescape. Jedino mediascape mi fali.

17 godina
southy kaže...

Očito ne čitaš dovoljno pažljivo što piše:

The compatible XPERIA phones will be Arc, Neo, Pro and Play. The XPERIA X10 family won't be considered "due to technical and legal reasons."

Nisu oni odlučili izdati update iz dobrote nego su shvatili da je XDA na tragu da to sam napravi pa su se "smilovali". Imam X10 i pratim događanja oko toga i samo je pitanje vremena kad će XDA izdati poptuno funkcionalan ROM za X10.

Što se tiče navoda o tome da sami sebi stvaraju konkurenciju mislim da to ionako nema previše rezona jer X10 je "discontinued" na nekim tržištima, a na drugima će uskoro biti.

Inače, SE je izgubio dosta korisnika svojim kontroverznim tvrdnjama i bahatošću oko X10. Lijepo od njih da su se odlučili za takav potez, no za neke će to biti prekasno buđenje SE-a

Pretpostavljam da je zaštita ista kod svih tih telefona, ako će otključati jedan, lako će biti otključati i drugi.

Iako je SE bio bahat, vidi se da slušaju korisnike i idu u smjeru u kojem ih "guraju" korisnici i u kojem bi korisnici htjeli da SE ide. Sviđa mi se to.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
Pajdo ima X10 sa 1.6 ak se ne varam.
Gdi da ga uputim da stavi 2.1 jer 1.6 izgleda nikud nikam.
15 godina
protjeran
NEW_MAN kaže...
Pajdo ima X10 sa 1.6 ak se ne varam.
Gdi da ga uputim da stavi 2.1 jer 1.6 izgleda nikud nikam.

2.1. je sluzbeni update koji moze napravit preko SE PC Companion aplikacije koju sa mobitela (ili SE stranica) instalira na comp. Prvo napravi update aplikacije pa onda pomocu nje mobitela.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice