Xiaomijev Mi5 bit će osjetno skuplji od svog preth

poruka: 37
|
čitano: 7.207
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Xiaomijev Mi5 bit će osjetno skuplji od svog preth".
14 godina
neaktivan
Re: Xiaomijev Mi5 bit će osjetno skuplji od svog p
tnakir kaže...

Mogla bi im se ova odluka obiti o glavu. Znaci, mozemo napraviti jeftini mobitel, ali cemo ga prodavati skuplje jer ljudi ne vole jeftino. A proslavili smo se jer smo radili jeftine mobitele. Ako vec kupujem skupi mobitel, onda hocu i support/servis kojeg imam kod Samsunga, Applea i HTC-a.

Tesko da ce im se obiti o glavu. Takvo nesto pada na pamet kad uzimas Hrvatsku kao mjerilo. Medjutim na trzistu od milijardu i po ljudi vjerojatno imaju bolji support od Applea a sigurno bolji od Samsunga. Osim toga, bitno je gledati u sirem kontekstu. Xiaomi je je samo jedan od brandova firme koja se zove Republika Kina. Ako republika Kina odluci da ce Xiaomi dogodine imati vrhunski support i u Europi, oni ce to i imati. Uzmi samo Lenovo za primjer. Kad su kupili IBM odjel racunala rijetko ko da je i cuo za njih. Xiaomi sigurno nece reci "od danas su nasi mobiteli 30% skuplji" a to ne popratiti razlogom da i po toj cijeni bude privlacan kupcu. A i da to naprave opet bi imalo smisla jer danas su valjda svi svjesni da mnoogi dozivljavaju mobitel kao statusni simbol i kupuju ga bas zato sto je skup.

16 godina
Yo Momma kaže...

Trenutno se praksam kao developer za Cataclysm ROM za Nexus 5 i od nedavno za Nexus 6P. Mislim da mi više upoznavanja trenutno ne treba.

Kupuj LGe onda....G serija će svakako zadržati SD slot jer misle da je to prednost...a kakvu bolju prodaju im je konkretno donio taj zaključak ne bih volio komentirati.

MicroSD je poželjan, ali je meni iznimno nepotreban i više nekonvencionalan. Pogotovo kad više nisi ni u mogućnosti kupiti telefon s manjom internom memorijom od 16GB. Jednostavno kome treba više morati će kupit skuplju verziju ili pak izdvojiti nešto više za microSD telefone, a opet biti na gubitku performansi jer takvih flagshipa praktički više ni nema.

Čak su odbacili i mass storage za SD slot, koji je zapravo i bio taj "plus" kod prebacivanja fileova.

S druge strane ja sam obožavao imati fotke na microSDu jer bih odma šiknuo karticu u card reader. No danas mi ni to više nije praksa jer moram gasiti telefon (nema više live mountanja od 5.0) i onda pak vadit karticu simo tamo. Alternativa mi je puno draža - wifi transfer na HDD uz ruter (ili PC) i to namješten automatski kad je na punjaču između ponoći i 4 ujutro pa je pad bandwitha dok to radi - potpuno bezbolan.

Ja iznimno puno putujem na relaciji EU-US i najviše bih volio nositi sa sobom terabajt fajlova itd., međutim često se nađem u situaciji da mi neće konkretno SVI ti fileovi, audio knjige i pjesme trebati u tom osmosatnom putu - jer ostavljam samo one najbitnije, a time olakšavam posao i sebi i uređaju.

Također sumnjam da pak imaš karticu od 256GB ili nešto više od 128GB jer je to apsolutno glupo. Imati jedan fizički medij s hrpom bitnih datoteka umjesto dva manja je nebuloza....barem s mog stajališta.

Izmjenjivanje više njih od 32, 64GB mi ima puno više smisla, ali opet, da li ćeš zbilja na mobilnom uređaju otvarati takvu vrstu datoteka i pritom nositi pouch za microSD ili ćeš pak imati konvecionalniji laptop/PC gdje to dobro arhiviraš?

Lp

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto
14 godina
neaktivan

SD je velika prednost. Minuta 4K videa zauzima oko 400MB sto znaci da bi se na nekakav prosjecan mob od 32GB interne moglo spremiti 80min videa ako zaboravimo koliko OS i aplikacije zauzimaju. Moj prosli mobitel (HTC One) je bio 32GB bez SD i to mu je bila jedina mana. Svako malo sam morao nesto brisati, premjestati... a nisam imao previse aplikacija. Danasnji mobitel (Z3) je po mnogocemu iza HTC One ali SD utor ga cini ukupno boljim uredjajem.

1 0 hvala 0
17 godina

Uglavnom, za svoj iduci mobitel sam ciljao neki od Xiaomijevih pulena, ali nakon ovakvog obrata u politici firme nekako sumnjam da cu ici na njega.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mitch,

neke stvari koje si naveo imaju smisla, pogotovo ovo s wi-fi diskom i upotrebom više manjih medija, ali po meni i dalje ostaje činjenica da SD kartica ne treba samo vrlo nezahtjevnim korisnicima, osim ako kupljeni uređaj u startu ima 128 gige prostora, ali i tada ostaje činjenica masne (trostruke) preplate tih gigabajta.

I dobro si me pogodio s LG-jem, trenutno mi je definitivno najsimpatičniji jer ne hebe po tavanu s neizmjenjivom baterijom, ukidanjem fm radija i SD-a.

Nezahtjevnih korisnika je naravno većina, pa tako SD kartica većini i nije potrebna, kao ni ostale napucane funkcije. To ih ne sprječava da kupuju flagshipe koji više nego zadovoljavaju sve njihove potrebe u praktički svim svojim verzijama. Danas žene kupuju Galaxyje S6 ili to za njih čine njihovi alfa mužjaci, da bi na istima koristile WhatsUpp i naslikavale selfije. Ali to je već druga tema.  I to je li nešto konvencija... gle, nekad je i prosječni ajfonaš vjerovao da mu ne treba ekran veći od 3,5 inča jer tako veli tata Apple. Stockholmski sindrom i tako to. To što je nešto konvencionalno ili najnovija iteracija u evoluciji ne znači da je i dobro. Korak naprijed je i noga u guzicu.

Ja sam recimo netipično zahtjevan korisnik, ali... takva je i većina rulje na XDA forumu, a takvi najčešće i kupuju flagshipe jer su tehno frikovi. Tako da se proizvođači odriču dobrog dijela publike zbog silovanja svojih koncepata koje, eto, neki na kraju i prihvate kao nešto pozitivno ili im je jednostavno svejedno. Međutim, neki kao što sam ja nikad neće, sve dok imaju izbor.

Uglavnom, uređaji od 16 ugrađenih gigabajta bez mogućnosti proširenja za moje su potrebe doslovno sprdačina. Dakle par gigabajta pojede sustav. To koliko je velik Titaniumov folder na mojoj kartici sram me i priznati, a bez njega ne mogu i neću. Ako nešto neko vrijeme ne koristim, radije bekapiram aplikacije i postavke te deinstaliram radi oslobođenja resursa i održanja brzine uređaja pa kasnije vratim. 15 gigabajta imam skoro samo audioknjiga. Jbga, svaka 2-3 dana preslušam po jednu i morao bih stalno prebacivati sadržaje već samo zbog njih. Stripova imam, vjerovao ili ne, evo i sam sam pao na dupe, 8,75 giga jer ih paralelno čitam više, ovisno o raspoloženju. A to su samo Preacher, Walking Dead i Princ Valiant. Neke slike želim uvijek imati na telefonu. Kad nisam u Wi-Fi dometu za ShowBox, želim i koji film. Igre koje igram su tipa Baldur's Gate I i II, sve višegigabajtne. Povremeno volim napraviti nand image sustava ako sam s trenutnom konfiguracijom ultra zadovoljan. Kamo s tim? Ne do bog da mi dođe da isprobavam par romova da vidim koji je zapravo bolji, onda bih valjda svu svoju multimediju morao prvo preseliti na disk.

Ne znam o čemu zapravo pričaš kad spominješ manje performanse sa SD karticom? Mislim, osim sintetičkih benchmarka? U praksi sam stoput valjda prebacivao aplikacije na SD na sustavima na kojima se moglo i kojima nije, pomoću Link2SD-a ili GL-a to SD, pratio performanse i koliko god se trudio nisam primijetio ama baš nikakvo usporenje, ni pri pokretanju ni izvedbi tako da...

A to zašto Android u novijim verzijama više ne preferira SD, to je navodno zbog nekakve sigurnosti, a ne performansi. I ne bi me čudilo da se to vrati na staro. Ali kako god, ne da me zabole nego... jer nisam lik koji treba imati najnoviji flashi unibody uređaj ni najnoviju verziju Androida, sve dok mi vrti aplikacije koje meni trebaju. Custom rom ionako stavljam na svaki uređaj po defaultu.

Dakle, dobro je dok imamo izbor, svakom njegovo i tako to. Ja do tada biram ono što mi odgovara, a dok mi od dnevne sobe ne bude radio holodek s Belladonnom i Jennom Jameson, to sigurno neće biti unibody šminkerski uređaj bez SD kartice i izmjenjive baterije;) Prije nešto ala prethodni Noteovi, puno ugrađene memorije + izbor proširenja s vrlo kapacitetnom karticom ako baš hoćeš, pohlepni korisniče koji si ionako masno platio naš uređaj. Jer zašto fakin ne.

0 0 hvala 0
16 godina
Yo Momma, sve se slazem s tobom, ali razilazimo se kod toga da je to "must"....jer to apsolutno nije. 50% smartphone korisnika nema taj slot, nisam cuo niti jednu zalbu osim na tech forumima.

Ali ovo je i onako samo medukorak do pravih pocket PCa. Pitanje je kad ce u roku od 3 godine doci punokrvni OS (Windows 10 Pro recimo) na jedan kompaktni uredaj pogonjen x64 CISC procesorom. Tada cemo vjerojatno imati i 128/256 GB kao minimume, no opet ce doci period kada ce i to biti premalo :)
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto
11 godina
neaktivan

Nekom je must, nekom nije. Meni je.

Eh, dobri stari Pocket PC, imam ja i to, iPAQ 214 :)

U njemu SD kartica od 32 GB + još jedna TF kartica od isto toliko = ukupno više od većine današnjih flagshipa lol.

I još uvijek služi svrsi! Baš zbog goleme pohrane. A njegova VGA razlučivost čak i nadmašuje većinu .avi filmova koji

na tom ekranu izgledaju skroz prihvatljivo.

A bokte jesmo zastranili:) Pogledam temu threada i mogu se samo smijati.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice