dok neki placu za nexusom, durgi se slade Xiaomijem :D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jedini je problem sto je ROM napravljen za kinesko trziste tako da dobijes pun k**** aplikacija koje ne mozes izbrisati i koje ti ne trebaju. Pa onda moras rootat, instalirati globalni rom koji nije najcesce upedejtiran i plus moras koristiti Xiaomijevu kozu za Android.
Jedini je problem sto je ROM napravljen za kinesko trziste tako da dobijes pun k**** aplikacija koje ne mozes izbrisati i koje ti ne trebaju. Pa onda moras rootat, instalirati globalni rom koji nije najcesce upedejtiran i plus moras koristiti Xiaomijevu kozu za Android.
Kineski je samo tek kad je izasel , nakon kaj izade ubrzo dobi globalnu verziju tj rom bez bloatwarea.. tak da mozes bez rootanja rijesit "problem" , ako ti je problem.. a MIUI je zakon poboljsana verzija androida
Ajde Kinezi, izbacite ga da Mi 5 još pojeftini. 
Ili paziš iz kojeg shopa kupuješ pa dobiš preinstaliran global rom bez ikakvih aplikacija ili smeća. Većina sellera to nudi (npr Top One sa Ali Expressa)
Imam doma mobitele sa vecinom popularnih os/launchera, ali miui mi je definitivno najdrazi. Meni cak i ne baca toliko na ios, osim sto ikone idu automatski na jedan od ekrana - ali kad se naviknes , radi odlicno 😀