Windowsi 7 protiv piratstva

poruka: 135
|
čitano: 62.907
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windowsi 7 protiv piratstva".
16 godina
neaktivan
RE: Windowsi 7 protiv piratstva
Verbatim kaže...

OK, ali onda čemu priče o tobožnjoj borbi protiv piratije?

Zašto ne ponude neku free verziju OS, koja bi pridonjela još većoj popularizaciji!?

Nije mi jasno, zašto bi M$ "iza čoše" podupirao piratizaciju????

Više od godinu dana Sedmica je bila free OS!! Toga dosad nije bilo iz MS-a.

MS nije Majka Tereza ,nego komercijalna kompanija ,a piraterija se dopušta jel glavni izvor prihoda nisu home useri ,nego kompanije i državne službe širom svijeta ,tu se ubiru pare.

cekpi kaže...

a od kud vi izvlačite te cijene, ne treba svakome ultimate verzija sedmice i offica

enivej

mso home&student dođe oko 650kn i moguće ga je instalirati na tri računala (a sumnjam da baš svi koriste access, infopath i slično) a win7 dođe 900kn (i to home premium x64)

900 i kusur kuna je OEM verzija ,koje nebi ni smjelo biti u slobodnoj prodaji. To je moguće samo kod nas u Hrvatskoj.

E ,a Office?? Kakav je to Office ako nije Pro verzija? CoolNevinašce

Nema veze kaj 90% usera nikad ni ne pokrenu 80% programa iz Office paketa!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 15:08 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Windows XP je izdan 2001, podrška za XP SP2 ističe 2010. Vista je izdana 2006 i ima službenu podršku do 2012. Ajmo malo računati:

2000kn (ajmo reći da je to cijena svih novih windowsa).

XP

2000kn  / 9*12 = 18,51 kn

Vista

2000kn  / 6*12 = 27,77 kn

99% ljudi sigurno više od 30kn mjesečno odvoje na neki luksuz (cigarete, izlasci, cuga u kafićima ...), ali glavno je kako svi kukaju kako je to luksuz i da su gladni.

Office imaš u student verziji koja dođe 700kn i može se instalirati na 3 PC-a. Ali naravno svima treba baš onaj on 3000kn...

I nije Microsoft kriv što je nama standard banana i što nas Kra-De-Ze tako dere s divljim porezima

Wins ne možeš kupiti na "kredu"....ima izbor:

- ili Retail (užasno skup)

- ili OEM verzija "jeftinjola" uz računalo ( ali se može deaktivirati ako nadograđuje računalo, donekle bacanje novca)
- ili OEM (bios) verzija predinstalirana, malo je teže naći "baš" takav laptop bez winsa

Ako se već piratizira onda nije bitna verzija, jer je ionako piratizirano, a M$ "potajno" odobrava piratizaciju, i istovremeno izdaje antipirat update.??????

mladi ljudi na početku čine pogrešku, jer vide gdje je moć, postaju zli, sve za novac, sveti novac, prljavi novac, krvavi novac, oprani novac, zato neka se čudo desi, čudo osvještenja!
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Office imaš u student verziji koja dođe 700kn i može se instalirati na 3 PC-a. Ali naravno svima treba baš onaj on 3000kn...

Ja sam Office u Home i Student verziji platio 444 kn u 9 mjesecu, licenca za 3 Pc-a.

Jel se onda cijena mjenjala ili šta?

Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Više od godinu dana Sedmica je bila free OS!! Toga dosad nije bilo iz MS-a.

Ako je nešto free, onda nema vremenskog ograničenja,

Zna što je free, free je free

To je bila TRIAL verzija.

mladi ljudi na početku čine pogrešku, jer vide gdje je moć, postaju zli, sve za novac, sveti novac, prljavi novac, krvavi novac, oprani novac, zato neka se čudo desi, čudo osvještenja!
17 godina
neaktivan

Ne može MS baš sve kako govoriš,bar MS ovdje kod nas ,namjerno sam ih nazvao i sve pročitao s lapa na kojem su loaderom aktivirani wins7 i pitao što sad?
Lijepo su rekli da ama baš ništa ne mogu nego direktno to prijaviti MS (BigBoss) ili policiji,a da nešto mogu s lapom ili nekom blokadom osim javiti provideru ,ne mogu.
Prema tome nikome nije u interesu pozatvarati ljude i glumiti policajce na netu jer to je jednostavno nemoguće ,loaderi su zakon za sve aktivacije ,ne propagiram ih ali MS im ništa ne može . Svaki Wins ću aktivirati ako treba ali imam legalne pa mi to nije potrbno ali ako zapadnem u neke financ probleme ili me netko tko nema para niti za winse ili office zamoli ,naravno da ću aktivirati ali ne iz obijesti .Što bih trebao to prijaviti pa da netko zavriši u "gajbi" bez ikakve veze.Opet se kao i puno puta može ovdje gledati na piratstvo s više strana.Nikada ama baš nikada neće pobijediti MS ili bilo koja država osim "Hitler uređenja"...nisam za piratstvo ali jesam za slobode u svakom pogledu.Lova igra veliku ulogu i slažem se da i to treba uzeti u obzir kako su neke kolege napomenule ,ali novi winsi ,novi loaderi i tako u nedogled...sve verzije se mogu aktivirati,onaj koji može to zaustaviti je provider kojem to svakako nije u interesu i policija bilo kojeg oblika  pod tim mislim bilo koji pravni put,a da se MS petlja što sve ti imaš na kompu i da blokira to bi bilo pretjereno.Kao što sam napomenuo ,kontaktirao sam MS kod nas i sve lijepo rekao i ime loadera i sve pa ništa !(namjerno sam to napravio a ne kao prijavu nekoga)

Private
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 15:19 (Private).
16 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

Ako je nešto free, onda nema vremenskog ograničenja,

Zna što je free, free je free

To je bila TRIAL verzija.

Podrazumijeva se da je bila trial ,ali najduži ikad.

Kad si toliko uporan s free OS-om ,znamo gdi ćeš ga naći.

Ako baš hoćeš windows ,daj pare!! Ako nećeš dat pare ,riskiraj i crackaj!!

Mislim ,sorry ,stalno se vrtiš u krug i svaki treći post ti je ''zašto izdaju antipirat zaštitu ,a dopuštaju pirate''?! Zato jel dopuštaju!!

Pa kaj onda!!

A to da ne možeš imat Windowse na kredu?? Ja sam kupil jednu Ultimate Retail kutiju na Maestro karticu na 6 mjeseci!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 15:35 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...
Paolo2612 kaže...

I što ako se štite od pada profita? To je potpuno normalno.

Svi znaju da Windowsi nebi bili tako rašireni ako se nebi mogli piratizirati. Svi znaju da Microsoft nije Caritas pa da besplatno dijeli da bi bio popularan i raširen. Microsoft je našao zlatnu sredinu - imaju dobar profit i imaju bazu korisnika koja će ih održavati još dugo vremena na vrhu. I zašto bi sada to riskirali?

OK, ali onda čemu priče o tobožnjoj borbi protiv piratije?

Zašto ne ponude neku free verziju OS, koja bi pridonjela još većoj popularizaciji!?

Nije mi jasno, zašto bi M$ "iza čoše" podupirao piratizaciju????

Koja veća popularizacija? Pa drže 90% tržišta (prema nekima čak i 95%).

Verbatim kaže...

- ili OEM verzija "jeftinjola" uz računalo ( ali se može deaktivirati ako nadograđuje računalo, donekle bacanje novca)
- ili OEM (bios) verzija predinstalirana, malo je teže naći "baš" takav laptop bez winsa

Ako se već piratizira onda nije bitna verzija, jer je ionako piratizirano, a M$ "potajno" odobrava piratizaciju, i istovremeno izdaje antipirat update.??????

Kako windows ne možeš uzeti na više rata/kredit?

Zato da bi privukao piratske korisnike da koriste originale. Neki će zaobići i neće uopće instalirati taj update, a neki će se možda odlučiti zbog toga kupiti windowse...

@ Joka - Mislio sam da se cijena vrti oko 700 kn. Nemam pojma otkud mi taj podatak

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 15:33 (Paolo2612).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

E ,a Office?? Kakav je to Office ako nije Pro verzija? CoolNevinašce

Nema veze kaj 90% usera nikad ni ne pokrenu 80% programa iz Office paketa!!

a od preostalih 20% koriste 3% mogućnosti :)

kod mene normalno radi.....
16 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

ako zanemarimo razne načine financiranja za veće poslovne korsnika gotovo svaka firma koja je bavi prodajom nudi i plaćanje na rate (diners/amex......jedino više čekovi građana nisu u modi)

kod mene normalno radi.....
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Podrazumijeva se da je bila trial ,ali najduži ikad.

Kad si toliko uporan s free OS-om ,znamo gdi ćeš ga naći.

Ako baš hoćeš windows ,daj pare!! Ako nećeš dat pare ,riskiraj i crackaj!!

Mislim ,sorry ,stalno se vrtiš u krug i svaki treći post ti je ''zašto izdaju antipirat zaštitu ,a dopuštaju pirate''?! Zato jel dopuštaju!!

Pa kaj onda!!

A to da ne možeš imat Windowse na kredu?? Ja sam kupil jednu Ultimate Retail kutiju na Maestro karticu na 6 mjeseci!!

Nisam ja ništa "cracknuo", kod mene je clean OEM (bios) verzija.
Nema ama baš nikakvog rizika.

Zato jer mi je totalno Debilno i Licemjerno, govoriti o štetnosti piratije a istovremeno je odobravati. Istovremeno M$ će kontrolirati svakih 90 dana licencu.

O besplatnim M$ verzijama, dobroti M$ osobno nisam ni riječi napisao.
Tko ti brani kupovati M$ proizvode, ali ako odobravaju piratiju zašto to ne iskoristiti!?

Kao što se u narodu kaže: "Poklonjenom Konju Se Ne Gleda u Zube.

Molim bez Flame

16 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

Nisam ja ništa "cracknuo", kod mene je clean OEM (bios) verzija.
Nema ama baš nikakvog rizika.

Zato jer mi je totalno Debilno i Licemjerno, govoriti o štetnosti piratije a istovremeno je odobravati. Istovremeno M$ će kontrolirati svakih 90 dana licencu.

O besplatnim M$ verzijama, dobroti M$ osobno nisam ni riječi napisao.
Tko ti brani kupovati M$ proizvode, ali ako odobravaju piratiju zašto to ne iskoristiti!?

Kao što se u narodu kaže: "Poklonjenom Konju Se Ne Gleda u Zube.

Molim bez Flame

Ako imaš OEM ,u čemu je problem?

Debilno i Licemjerno? Je ,u svakom slučaju ,ali kad reciimo skineš neki crack za bilo kaj ,80 % njih ima trojance i ostalo smeće u sebi.

I kak onda nisu štetni?

Nek se Windows licenca kontrolira i svaki dan ,pa kaj onda ,neki će past ,pet drugih neće.

Koliko softvera imaš na PC-u koji dnevno ,tjedno ili mjesečno ide na net i traži nove verzije i provjerava licencu ,a tu nema nikakvog problema.

E ,ali sad ,kad Windows ''zove doma'' ,e to je problem.

Nko mi ne brani ,ali uvijek ću gledat da ako mogu ,kupim original.

Nisam ni ja bezgrešan ,imam crackanog softvera na PC-u ,ali o tome ne pišem ovdje.

Jedini ovdje koji flamea si ti!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 16:17 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

Cool Down

Peace & Love

I love spyware (vidi sliju)

EDIT: Windows 7 Genuine Advantage Validation IssuesSmijeh

SPYWARE SPYWARE
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 16:51 (Verbatim).

0 0 hvala 0
17 godina

Evo danas mi u VMWare-u gdje imam instaliranu piratsku verziju Win7 Ultimate X64 (BIE release) prijavilo da nije vise genuine.

Koliko znam, doticni piratski release koristi loader pa sada sa sigurnoscu mogu reci da WAT otkriva soft mod crackove.

Znaci, nakon instalacije WAT update-a necete nuzno odmah dobiti obavijest kako vam Windowsi nisu legalni, nego se WAT aktivira sam od sebe nakon nekog vremena i obavi provjeru. Meni je za to trebalo cca. 12 dana.

Jos ne znam kakva je situacija s hard mod crackovima (Slic 2.1 u BIOSu), al' mislim da su oni jedina garancija da ce Windowsi ostati i dalje 'legalni' nakon WAT provjere. ;)

Za one kojima se desi problem, trk na omiljeni torrent tracker i potrazite Hazar RemoveWAT22 crack (trenutno je zadnji release v2.2.5).

17 godina
neaktivan
Peace and Love _ Frankenstein Build

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Mislim da nema straha za one koji koriste piratske verzije Windowsa. Upravo zbog žmirenja na piratsvo Windowsi jesu broj jedan OS u svijetu. Stvar je jednostavna, daj malom Ivici da se doma igra sa pirat Windowsima i Officom, mali će se Ivica zaposliti u velikoj tvrtci koja baš razmišlja o nabavki nove računalne opreme i softwarea. I sad dilema recimo Linux + recimo Open Office ili Win + MS Office i kada napravite izračun shvatit ćete da je najjeftinija varijanta win + MS Office jer cijena nije ni približna cijeni školovanja malog Ivice za recimo Linux. Mi recimo koristimo Win Xp + Office 2003 pro nekakvih 5 godina i kada investicju podijelite sa 5 onda to i nije nekakv novac. No da MS ne da malom Ivici windowse i da se nama na natječaj javljaju ljudi sa Linux znanjem vjerojatno bi managment ubrzo pitao nas iz informatike kaj to je Linux i zakaj mi to nemamo, a još je badava.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice